alt text

Zelda BotW: The Champions’ Ballad Review

Ο κόσμος του Zelda: Breath of the Wild είναι ένα μέρος που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Τόσο στο κυρίως παιχνίδι που για να βρείτε τα πάντα πρέπει να ξοδέψετε τριψήφιο αριθμό ωρών, όσο και στο πρώτο DLC του παιχνιδιού με τα trials. Γενικά, κάθε ευκαιρία για επιστροφή στην απέραντη και όμορφη Hyrule είναι ευπρόσδεκτη. Το δεύτερο DLC του παιχνιδιού, το The Champions' Ballad, προσφέρει κυρίως αυτό, με λίγο backstory για αλατοπίπερο.

Το βασικό challenge σας πάει πίσω στο Grand Plateau και μάλιστα στο Chamber of Resurrection, εκεί που ξεκινήσατε την περιπέτεια. Όμως το νέο challenge έχει να κάνει με το one-hit obliterator, ένα όπλο που μπορεί να σκοτώσει τα πάντα με ένα μόνο χτύπημα. Μόνο που το ίδιο συμβαίνει και με τον Link, από τη στιγμή που το παίρνει στα χέρια του. Κομμένες λοιπόν οι άσκοπες βόλτες και οι επιδρομές σε μελίσσια ή τα παρακινδυνευμένα σκαρφαλώματα. Με ένα μικρό στραβοπάτημα ο Link βρίσκεται σακατεμένος και ολίγον τι νεκρός στο κοντινότερο λαγκάδι. Να σημειωθεί βέβαια ότι για να έχετε πρόσβαση στο trial, χρειάζεται να έχετε ολοκληρώσει τα τέσσερα divine beasts, αλλά δεν χρειάζεται να έχετε πολεμήσει τον Calamity Gannon. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε runes, τόξα και ασπίδες κανονικά για να βοηθηθείτε. Όπως και στολές οι οποίες προσφέρουν καλύτερο stamina, αντοχή σε διάφορα στοιχεία της φύσης ή γρηγορότερες κινήσεις. Τα φαγητά που τρώτε μπορεί να μην αναπληρώνουν ζωή όσο έχετε στα χέρια σας το one-hit obliterator, αλλά οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα παραμένει και μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι μετά το πέρας της αποστολής δεν κρατάτε το one-hit obliterator, προφανώς για να μην γίνει όλο το παιχνίδι υπερβολικά εύκολο.

Η πρόκληση λοιπόν είναι να βρείτε τα νέα shrines, αφού πολεμήσετε ορδές εχθρών που βρίσκονται τριγύρω. Για κάθε shrine, ο Kass, εκείνο το ενοχλητικό ανθρωπόμορφο πτηνό με το ακορντεόν, σας λέει ένα νέο τραγούδι για τους champions. Σιγά σιγά γίνονται διαθέσιμες νέες πληροφορίες για τους champions και τη σχέση τους με την Zelda και το κάστρο της Hyrule. Εξού και το όνομα “The Champions' Ballad”. Τα νέα shrines είναι 16 στον αριθμό και είναι όλα συνδεδεμένα με το main quest του DLC και προσφέρουν πιο δύσκολες προκλήσεις από τα κανονικά, αφού ούτως ή άλλως έχετε την όλη κατάσταση με το one-hit obliterator να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Υπάρχουν νέα μνημεία, ενώ ολοκληρώνοντας το DLC πέρα από τα μέρη της ιστορίας, λαμβάνετε ένα πολύ μπάνικο δίκυκλο ονόματι master cycle zero για να χρησιμοποιείτε. Στην ουσία καθιστά τα άλογα άχρηστα, αφού είναι αρκετά γρήγορο και μπορείτε να το καλέσετε όποτε θέλετε έχοντας ένα νέο rune στην διάθεσή σας, ενώ δεν έχει και κάποια συγκεκριμένη προσωπικότητα που πρέπει να δαμάσετε για να υπακούει στις εντολές σας.

Son of anarchy.

Son of anarchy.

Η ίδια η ιστορία που σας αποκαλύπτεται είναι στην ουσία νέα memories που ξεκλειδώνετε μέσω των αποστολών και, όπως προανέφερα, είναι η σχέση της Zelda με τους champions και το πώς έφτασαν να πιλοτάρουν τα divine beasts. Ανάλογα του πόσο ικανοί είστε, μπορεί να χρειαστείτε οπουδήποτε μεταξύ 8 και 10 ώρες για να ολοκληρώσετε το The Champions' Ballad. Αν βάλετε μέσα και τα σεντούκια με τα νέες πανοπλίες και καλούδια όπως το anciend bridle and saddle που βρίσκονται διάσπαρτα στη Hyrule, ίσως και παραπάνω, ανάλογα, πάλι, με την παικτική οξυδέρκειά σας.

Το The Champions' Ballad DLC του Zelda: Breath of the Wild είναι πιστό στην αρχή του κύριου παιχνιδιού: σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Ο χρόνος που ξοδεύετε βιώνοντας την δική σας περιπέτεια στη Hyrule είναι η πραγματική μαγεία του Breath of the Wild και όχι απαραίτητα η ιστορία, που ακόμα και στο The Champions' Ballad παραμένει στο πίσω κάθισμα.

  • 8 με 10 ώρες (ακόμα) στην εκπληκτική Hyrule
  • Νέα αντικείμενα και πανοπλίες για να βρείτε
  • Τα νέα στοιχεία της ιστορίας
  • Το one-hit obliterator δοκιμάζει για τα καλά τις τεχνικές σας
  • Λίγο backstory
  • Το one-hit obliterator δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο υπόλοιπο παιχνίδι
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Switch, Wii U
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Nintendo
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:-
ΕΙΔΟΣ:Action adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.zelda.com/breath-of-the-wild/news/the-champions-ballad-new-trailer/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:7/12/2017