alt text

Windjammers 2 review

Μετά την επιτυχημένη αναβίωση του Windjammers πριν κάποια χρόνια, η Dotemu μας φέρνει το Windjammers 2. Πρόκειται για ολοκαίνουριο παιχνίδι που εξελίσσει την επιτυχημένη φόρμουλα του προκατόχου του.

Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό: Δυο παίκτες στις δύο άκρες του γηπέδου ανταλλάσσουν γρήγορες βολές με φρίσμπι. Η δουλειά του κάθε παίκτη είναι να μην αφήσει το φρίσμπι να περάσει πίσω του ή να το αφήσει να πέσει στην άμμο. Ο κάθε αγώνας έχει δύο σετ και σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει ένα τρίτο σετ. Ο παίκτης που κερδίζει περισσότερα σετ, είναι ο νικητής.

Μπορείτε να στείλετε το φρίσμπι σε διάφορες κατευθύνσεις ευθεία ή με κάποια καμπύλη, να κάνετε τον δίσκο να χτυπήσει στους τοίχους δεξιά και αριστερά του γηπέδου ενώ μερικές φορές υπάρχουν αντικείμενα μέσα στο γήπεδο που κάνουν τον δίσκο να αναπηδά. Επιπλέον μπορείτε να πετάξετε τον δίσκο ψηλά ώστε να αναγκάσετε τους αντιπάλους να τρέξουν σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας για να φτάσουν τον δίσκο, μπορείτε να χτυπήσετε τον δίσκο όταν κατευθύνεται σε εσάς για να ετοιμάσετε μια δυνατή ρίψη προς την αντίθετη πλευρά ή να κάνετε μια ειδική κίνηση εφόσον έχει γεμίσει αρκετά ο μετρητής στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο μετρητής είναι μια νέα προσθήκη, από τις λίγες που έχουν γίνει και δεν αλλάζει πάρα πολύ τον τρόπο παιχνιδιού. Στην ουσία γεμίζει όσο ανταλλάσσετε βολές με τον αντίπαλο. Όπως και στο κλασικό arcade game του 1994, είναι αρκετά εύκολο να μάθετε τον χειρισμό αλλά για προχωρημένο παιχνίδι χρειάζεται αρκετή υπομονή και ασχολία.

Και το εξεζητημένο παιχνίδι δοκιμάζει τις αντοχές σας αρκετά, ειδικά αν παίζετε online όπου οι άλλοι παίκτες δεν αστειεύονται. Συναντάτε σχετικά συχνά παλιούς παίκτες του κλασικού Windjammers, που, επειδή το νέο παιχνίδι δεν έχει μεγάλες αλλαγές, έχουν ήδη ένα αρκετά άδικο προβάδισμα. Και σας κάνουν κομμάτια χωρίς δεύτερη σκέψη. Φυσικά, πέρα από το online, υπάρχει single-player campaign που είναι τυπικά το arcade mode που σας βάζει να παίξετε εναντίον των άλλων χαρακτήρων με αυξανόμενη δυσκολία. Μπορείτε επίσης να το παίξετε διπλό με κάποιον φίλο σας σε local vs.

Πέρα από τις όποιες παικτικές αλλαγές, το παιχνίδι έχει βέβαια ανανεωμένα γραφικά και ήχο. Η Dotemu όπως πάντα μας χαρίζει 2D hand-drawn sprites αντί για 3D. Σίγουρα υπάρχουν τρισδιάστατα στοιχεία εδώ κι εκεί μεταμφιεσμένα σε 2D απεικονίσεις, αλλά το παιχνίδι έχει κυρίως 2D sprites υψηλής ευκρίνειας όπως αυτά του Streets of Rage 4. Τα πάντα έχουν κρατήσει την αισθητική του arcade με έντονα χρώματα που πολλές φορές εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα. Τα γήπεδα, 11 στον αριθμό, σας πάνε από παραλίες και τσιμεντένιες ταράτσες μέχρι στάδια αφιερωμένα στο “άθλημα” και φανταχτερά καζίνο. Το παιχνίδι τρέχει με 60fps χωρίς ίχνος καθυστέρησης και η δράση μπορεί να γίνει πάρα πολύ γρήγορη αν οι παίκτες ξέρουν τι κάνουν. Όλα αυτά με ένα ενθουσιώδες soundtrack αλλά και με φωνές από τους χαρακτήρες στην γλώσσα της χώρας απ’ όπου προέρχονται. Οι ήχοι του δίσκου που παίρνει φωτιά και χτυπάει ασταμάτητα στις πλευρές της πίστας, του κοινού αλλά και του εκφωνητή, φέρνουν γλυκές μνήμες από μια εποχή που φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Το Windjammers 2 είναι κλασικό arcade fun για να παίξετε με φίλους ή να δοκιμάσετε να μάθετε σε βάθος για να τα βάλετε με τους καλύτερους online. Επίσης είναι μια ακόμα πανέμορφη δουλειά της Dotemu. Δυστυχώς αδυνατεί να σας κρατήσει για πολύ, καθώς πέρα από το multiplayer ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι άλλο. Ασχοληθείτε κυρίως αν έχετε κάποιο κόλλημα με το... ανταγωνιστικό φρίσμπι.

  • Κλασική arcade δράση από τα παλιά
  • Εύκολος αλλά με πολύ βάθος χειρισμός
  • Όμορφα 2D γραφικά
  • Ελάχιστες αλλαγές από το παλιό Windjammers
  • Αμείλικτοι αντίπαλοι στο online
  • Λίγο περιεχόμενο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Dotemu
ΕΚΔΟΣΗ:Dotemu