We Sing Review

, Δευτέρα 30 Νοέμβριος 2009 0  

we sing startΜέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων κυκλοφοριών, με μεγάλους τίτλους να κάνουν την εμφάνιση τους και να σπάνε ταμεία (για ποιον μιλάω άραγε;), υπάρχουν κάποια παιχνίδια που μάλλον δεν θα τα προσέξουμε. Φυσικά όταν έχεις MW2, AC2, NSMBWii και άλλα μεγαθήρια, πού να φτουρήσουν παιχνίδια όπως το We Sing; Παιχνίδια που αφενός μεν είναι καρακαταcasual και αφετέρου δεν είναι από τα είδη πρώτης επιλογής για τους απανταχού gamers;

Γενικά είμαι φαν ενός καλού καραόκε video game (δεν θέλω ουουου). Ειδικά με καλή παρέα, που δεν είναι ακριβώς φαν των Call of Duty και FIFA, ούτε καν του Mario Kart (ως επί το πλείστον, δηλαδή, με εκπροσώπους του γυναικείου φύλου), μπορεί να γίνει ένας πολύ ευχάριστος τρόπος διασκέδασης. Αφού τους προτείνετε το Resistance («Δεν μου αρέσουν τα παιχνίδια με σκοτωμούς»), το Need for Speed («Αααα δεν μπορώ να τρέχω, ζαλίζομαι») και το Pro (σ’ αυτό δεν λένε κάτι αλλά ρίχνουν δολοφονικό βλέμμα του στιλ «Για ποια με πέρασες;» σαν να τους πρότεινες να κάνετε τρίο). Τότε λοιπόν τους δείχνεις το καραόκε με τα μικρόφωνα: «Ντρέπομαι να τραγουδήσω μπροστά σου», «Δεν έχω πολύ καλή φωνή μωρέ», «Το βάζω στο στόμα μου;» Πριν το πάρετε χαμπάρι, χορογραφούν το Wannabe των Spice Girls...

Από τα πιο γνωστά κομμάτια του παιχνιδιού είναι το 'Ποκερόμουτρο' της Λαίδης Γκαγκά.

Από τα πιο γνωστά κομμάτια του παιχνιδιού είναι το 'Ποκερόμουτρο' της Λαίδης Γκαγκά.

Το We Sing, λοιπόν, είναι ένα καραόκε video game αποκλειστικά για το Wii (και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και η συσκευασία του παιχνιδιού). Είναι επίσης το πρώτο καραόκε video game που υποστηρίζει την ταυτόχρονη συμμετοχή τεσσάρων παιχτών (επίσης δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, το γράφει με τεράστια, κεφαλαία γράμματα το κουτί του). Και μάλλον τα τονίζουν όλα αυτά στην συσκευασία του παιχνιδιού, γιατί αυτά είναι τα πιο πρωτοποριακά features που προσφέρει σε σύγκριση με τα άλλα καραόκε παιχνίδια που κυκλοφορούν. Περιλαμβάνει 30 τραγούδια, όλα με τα video clip τους (σχεδόν όλα μάλλον). Έχει τα hitακια του (Poker Face, Mercy, Apologize, Don’t cha κτλ) αλλά και τα τριτοδεύτερα wannabe hits που δεν τα ξέρει ούτε ο συνθέτης τους. Καλύπτει, μέχρις ενός σημείου, τα mainstream μουσικά γούστα της μάζας (αν ακούτε rock, metal, Γιώργο Μάγκα σταματήστε να διαβάζετε αυτό το review) έχοντας στην playlist του και ψυχοπονιάρικα, και πιο μπιτ επιλογές.

Σκοπός του παίκτη στο We Sing είναι να φτάσει το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Και πώς το καταφέρνουμε αυτό; Μα φυσικά με τις φωνητικές μας χορδές. Ερμηνεύοντας επάνω στον τόνο του τραγουδιστή (που το καταλαβαίνουμε βλέποντας την μπάρα να γεμίζει) και λέγοντας τα λογάκια (καλά μπορείτε και να μουρμουράτε στον ρυθμό αλλά αυτό είναι ζαβολιά –το λέει και το εγχειρίδιο- και το καταδικάζουμε). Σε σύγκριση με τα άλλα παιχνίδια του είδους, το We Sing είναι αρκετά ελαστικό στους τόνους της φωνής σας και την βαθμολογία. Μπορείτε πολύ εύκολα να πετύχετε ένα υψηλό σκορ, όχι μόνο στο εύκολο επίπεδο αλλά και στο δυσκολότερο, όντας έτσι πιο διασκεδαστικό για τους πολύ παράφωνους και μερικές φορές άδικο για εμάς, τους Μάριους Φραγκούληδες αυτού του κόσμου που ανταγωνιζόμαστε εκείνη τη στιγμή τον παράφωνο.

Ένδειξη ότι χρειάζεστε επειγόντως μαθήματα ορθοφωνίας #1.

Ένδειξη ότι χρειάζεστε επειγόντως μαθήματα ορθοφωνίας #1.

Το We Sing έχει διάφορα modes τα οποία έχουμε ξαναδεί και σε άλλα παιχνίδια καραόκε. Εκτός το solo (όπου τραγουδάτε σαν τον μπακούρη μόνοι σας), περιλαμβάνονται τα Pass the Mic, First to 5000, Duet, Battle και άλλα party modes χωρίς να προσφέρουν, όμως, κάτι το καινούριο. Αυτό που έχει ο τίτλος και δεν έχουν οι άλλοι, δεκάδες παρόμοιοι, είναι όπως αναφέραμε και παραπάνω η ταυτόχρονη «εκτέλεση» ενός κομματιού από τέσσερις παίχτες μαζί. Γιατί άλλο να ξελαρυγγιάζονται οι δύο και οι υπόλοιποι δύο να απολαμβάνουν/τραβάνε-τα-μαλλιά-τους /ετοιμάζουν-σχέδια-δολοφονίας και άλλο να δημιουργείται ένα κουαρτέτο από τέσσερις παίχτες που μπορούν να διασκεδάσουν ταυτόχρονα. Το usb-hub που έρχεται μαζί με το παιχνίδι επιτρέπει την σύνδεση έως και τεσσάρων μικροφώνων στο πίσω μέρος της κονσόλας σας και είναι συμβατό με τα μικρόφωνα των Guitar Hero, Karaoke Revolution και όλων γενικά των παιχνιδιών του Wii με παρόμοιο εξοπλισμό.

Μπορείτε να παραμετροποιήσετε το interface του παιχνιδιού επιλέγοντας ανάμεσα από διάφορα φόντα και χρώματα που σας δίνονται. Αυτό δεν είναι κάτι ουσιώδες, αλλά όσο να πεις δείχνει ότι οι δημιουργοί ήθελαν να κάνουν ένα πιο εμφανίσιμο παιχνίδι και αυτό καταλογίζεται στα υπέρ τους. Μικροψεγάδια υπάρχουν στον τίτλο αλλά όχι τίποτα που να τον κάνει unplayable. Η μετάβαση του παιχνιδιού, για παράδειγμα, όταν τελειώνει το τραγούδι στην οθόνη αποτελεσμάτων είναι λίγο απότομη και δίνει την εντύπωση ότι διακόπηκε ξαφνικά το gameplay. Αυτό φαίνεται περισσότερο όταν επιλέγουμε να τραγουδήσουμε το μισό κομμάτι και ενώ εμείς συνεχίζουμε να γκαρίζουμε, το τραγούδι έχει σταματήσει να παίζει (τον τραγουδιστή πολύ εμίσησαν, το fade out ουδείς). Επίσης, το ότι δεν αποθηκεύει να ονόματα των παιχτών αλλά πρέπει να τα πληκτρολογείτε ξανά και ξανά (με το γνωστό on-screen πληκτρολόγιο του Wii) κάθε φορά που κάνετε high score, είναι λίγο ενοχλητικό. Λεπτομέρειες μεν αλλά σε κάτι τέτοια ξεχωρίζεις από τον σωρό.

Ένδειξη ότι χρειάζεστε επειγόντως μαθήματα ορθοφωνίας #2.

Ένδειξη ότι χρειάζεστε επειγόντως μαθήματα ορθοφωνίας #2.

Καλή αγορά για συναθροίσεις φίλων εν όψη της εορταστικής περιόδου, στην οποία η γειτονιά θα είναι, μάλλον, ανεκτικότερη σε οποιουδήποτε είδους ηχορύπανση και δεν θα σας χτυπάνε τα κουδούνια (ούτε θα σας τα κρεμάσουν, ελπίζω). Ρουφήξτε ένα ωμό αυγό, κάντε αφωνία μερικές μέρες και μάθετε καλά την χορογραφία σας για να εντυπωσιάσετε τα πλήθη και να βγείτε στη κοινωνία με το κούτελο καθαρό και τις θαυμάστριες να λυσσάνε για ένα κομμάτι από το φανελάκι σας!

+ Ταυτόχρονη συμμετοχή τεσσάρων παιχτών
+ Πολύ καλή επιλογή τραγουδιών με 30 κομμάτια προς εκτέλεση
+ Συμβατό με μικρόφωνα άλλων τίτλων
+ Πολύ εύκολο

- Πολύ εύκολο
- Απότομη ολοκλήρωση του τραγουδιού αφήνοντάς μας με το μικρόφωνο στο χέρι και την κορώνα στην μέση
- Ένα ακόμη καραόκε game σαν τα άλλα

Βαθμολογία: 7.0

Πλατφόρμα: Wii
Έκδοση: Nordic
Ανάπτυξη: Le Cortex
Διάθεση: Nortec
Είδος: Karaoke
Παίκτες: 1-4
Επίσημο Site: http://www.wesinggame.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: Νοέμβριος 2009
PEGI: 12