Tom Clancy's HAWX 2 Review

, Παρασκευή 24 Σεπτέμβριος 2010 0  

Oμολογώ ότι το πρώτο Tom Clancy's HAWX δεν με ενθουσίασε καθόλου για αυτό και όταν άκουσα για το HAWX 2 αμέσως φοβήθηκα ότι θα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, απλά σερβιρισμένο σε πιο φανταχτερό πιάτο! Eίχα δίκιο τελικά; Πλέον, έχοντας ολοκληρώσει το ΗAWX 2, μπορώ να πω εν μέρει ναι. Το παιχνίδι όμως διαθέτει και κάποιες προσθήκες που το κάνουν ανώτερο απο τον προκατοχό του.

Το σενάριο είναι απο τα αδύναμα στοιχεία του τίτλου! Μετά απο μια τρομοκρατική επίθεση σε μια αμερικάνικη βάση στην Μέση Ανατολή ένας γενικός χαμός ξεσπάει και οι μεγάλες δυνάμεις βγαίνουν στο κυνήγι των τρομοκράτων. Κλασικά. Οι ανατροπές, οι σχεδόν άφαντοι κακοί αλλά και οι απίστευτα κλισέ ατάκες θυμίζουν χαζοαμερικάνικη ταινία δεύτερης διαλογής.

Στο Story υπάρχουν 20 πίστες και η αλήθεια είναι ότι θα το βγάλετε αρκετά γρήγορα, μέσα σε τέσσερις με πέντε ώρες. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η ποικιλία των αποστολών.Σε μερικές απο αυτές ελέγχετε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για παρακολούθηση ή για να υποστηρίξετε τις μονάδες σας στο έδαφος. Υπάρχουν επίσης stealth αποστολές όπου πρέπει να ξεφύγετε απο τους εχθρούς και να καταφέρετε χτυπήματα ακριβείας. Κατά την διάρκεια της ιστορίας παίρνετε τον ρόλο ενός Αμερικάνου, ενός Άγγλου αλλά και ενός Ρώσου πιλότου, ενώ έχετε και την επιλογή τριών επιπέδων δυσκολίας, με το τελευταίο να είναι μόνο για τους σκληροπυρηνικούς.

Οι διαφορετικού τύπου αποστολές είναι ευχάριστη προσθήκη.

Στο Arcade μπορείτε να ξαναπαίξετε τις αποστολές απο το story αλλά με κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα έχετε λιγότερα όπλα ή χρόνο στην διάθεσή σας. Στο Survival πρέπει να αντιμετωπίσετε κύματα εχθρών και να μείνετε ζωντανοί για συγκεκριμένο χρόνο. Ακούγεται ενδιαφέρον αλλά σύντομα θα βρεθείτε να κάνετε μόνο κύκλους αποφεύγοντας πυραύλους απο δεκάδες εχθρικά αεροσκάφη, πράγμα που γρήγορα γίνεται κουραστικό. Αν απλά βαρεθείτε όλες τις εκρήξεις και τις καταστροφές, στο Free Flight μπορείτε να κάνετε βόλτες ανενόχλητοι στις πίστες. Ένα καινούργιο στοιχείο είναι η δυνατότητα να ανεφοδιάζετε το αεροσκάφος σας και μέσα στις αποστολές προσγειώνοντάς το σε βάσεις, αεροπλανοφόρα ή ακόμα και απο τον αέρα μέσω ειδικών αεροπλάνων. Με κάθε εχθρό που καταστρέφετε κερδίζετε πόντους εμπειρίας και ανεβαίνετε level, ξεκλειδώνοντας έτσι καινούργιες αποστολές στο arcade αλλά και καινούργια αεροσκάφη ή διάφορες ιδιότητες. Ξεχωριστό σύστημα αναβάθμισης έχουν και τα αεροσκάφη - όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε κάποιο, αποκτάτε πρόσβαση σε πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα ή ακόμα και νέα skins.

Το multiplayer μέρος του τίτλου έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και είναι αυτό που θα κρατήσει τους παίκτες περισσότερο. Με το system link μπορείτε να παίξετε ή να δημιουργήσετε παιχνίδια σε τοπικό δίκτυο και να πετάξετε παρέα με άλλους τρεις φίλους, Tο πραγματικό πάρτι βέβαια αρχίζει στο team battle όπου μπορείτε να παίξετε με τους δικούς σας κανόνες και έως οκτώ άτομα. Αλλά και online τo HAWX 2 είναι πολύ βελτιωμένο, καθώς περιλαμβάνει τρεις τύπους παιχνιδιού: το συμβατικό mode, μάχη μόνο με πυροβόλα, αλλά και harcore mode όπου η οπτική από το cockpit είναι αναγκαστική αλλά και η ζημιά είναι πιο ρεαλιστική. Επίσης, έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε την πίστα αλλά και τα όπλα και τις αναβαθμίσεις του αεροσκάφους σας.

Τα τοπία είναι βασισμένα σε πραγματικές δορυφορικές φωτογραφίες.

Ως προς τον χειρισμό τα πράγματα είναι εύκολα και μέσα στα πρώτα λεπτά πτήσης ακόμα και οι πιο άπειροι παίκτες θα εγκλιματιστούν γρήγορα.Το μόνο αρνητικό είναι οτι για να αλλάξετε κάμερα πρέπει να μπείτε στο μενού, πράγμα που “χαλάει” την δράση. Αυτήν την φορά το σύστημα βελτιωμένης πραγματικότητας σας βοηθάει στην προσγείωση του αεροσκάφους σας, καθώς σε άλλες βοηθητικές λειτουργίες αναλόγως την πίστα. Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε και για να αποφεύγουμε πυραύλους ή να καταδιώκουμε τους εχθρούς μας όπως στο πρώτο HAWX αλλά δυστυχώς αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει πια.

Στον τομέα των γραφικών, συμβαίνει κάτι περίεργο στο εν λόγω τίτλο! Ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα γραφικά είναι ικανοποιητικά με τα μοντέλα των αεροσκαφών να είναι ρεαλιστικά και τις εκρήξεις να γεμίζουν ευχάριστα την οθόνη, τα βίντεο φαίνονται πολύ χάλια! Ειδικά τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι απίστευτα χοντροκομμένα, σε σημείο που μου θύμισαν αρκετά παλιές εποχές. Ευτυχώς στον ήχο δεν έχουμε τέτοια δυσάρεστη έκπληξη και έτσι ο θόρυβος των αεροσκαφών, τα εφέ των όπλων αλλά και το soundtrack θα σας αφήσουν αρκετά ικανοποιημένους.

Ο ανεφοδιασμός σε κατάλληλα χρονικά σημεία θα σας βοηθήσει πολύ.

Με ανανεωμένο multiplayer αλλά και καινούργια modes, το HAWX 2 προσπαθεί να κάνει την διαφορά. Το κακό σενάριο, το μικρό σε διάρκεια story mode, αλλά και η έλλειψη περαιτέρω δυνατών προτάσεων δυστυχώς δεν επιτρέπουν στο παιχνίδι να βρει τον στόχο του. Πάντως, αν σας άρεσε το πρώτο θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον.

+ Ενδιαφέρον multiplayer
+ Ποικιλία αποστολών

- Μικρό story mode
- Κακοφτιαγμένα βίντεο
- Κακό σενάριο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: Xbox 360, PS3, PC, Wii
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Είδος: Μάχες με αεροπλάνα
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://hawxgame.uk.ubi.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: Σεπτέμβριος 2010 (360, PS3), Νοέμβριος (PC, Wii)
PEGI: 12