The Next Big Thing Preview

, Κυριακή 13 Μάρτιος 2011 0  

Η εταιρία Pendulo Studios, πασίγνωστη πλέον στους απανταχού adventurers από την τριλογία Runaway, επιστρέφει δριμύτερη με κάτι… μεγάλο, πολύ μεγάλο!!! Χόλυγουντ 1940, τα τέρατα που παίζουν στις ταινίες τρόμου είναι αληθινά, με σάρκα και όστα (αναλόγως την περίπτωση βέβαια) και βρίσκονται ανάμεσά μας. Τι θα γίνει όμως όταν οι παραγωγοί τους αναγκάσουν να παίξουν σε κωμωδίες, παιδικές σειρές ή ακόμη και μιούζικαλ; Τι θα γίνει όταν τα τερατάκια με τη σειρά τους επαναστατήσουν; Καλώς ήρθατε στο The Next Big Thing! Τώρα βέβαια πόσο “big” είναι θα το δούμε παρακάτω.

Η Pendulo ακολουθώντας τη συνταγή της επιτυχίας μας χαρίζει ένα άκρως χιουμοριστικό, ανατρεπτικό και θεοπάλαβο adventure. Κύριοι χαρακτήρες δυο δημοσιογράφοι, η σέξι και ταλαντούχα Liz Allaire και ο πρώην αθλητικογράφος-macho της παρέας Ορέστης “Dan Murray” Μακρής.

Η τελετή των ετήσιων Βραβείων Ταινιών Τρόμου έχει τελειώσει όταν οι ήρωες μας φτάνουν έξω από την έπαυλη του κ. William FitzRandolph (τερατάκι και αυτός) όπου γίνεται το πάρτυ της απονομής. Καθώς παρκάρουν και η Liz μονολογεί για το πως θα καλύψει το γεγονός καθώς και τις αμέτρητες συνεντεύξεις που θα την ανεβάσουν στα μάτια του αφεντικού, παρατηρούν πως κάποιος μπαίνει από ένα ανοικτό παράθυρο στα γραφεία της έπαυλης. Το σκηνικό είναι γνωστό από τη Runaway εποχή - η Liz θα μπεί στην έπαυλη και θα αρχίσει την έρευνα ελπίζοντας να ανακαλύψει κανένα λαβράκι, ενώ ο Dan προτιμά να μείνει στο ακριβό διθέσιο παρέα με το φλασκί του. Όταν όμως η συνάδελφός του εξαφανιστεί θα αναγκαστεί να επέμβει και να σώσει την κατάσταση.

Το δίδυμο της συμφ... εχμ... επιτυχίας!

Στην preview έκδοση που έπεσε στα χέρια μου, ή πιο σωστά στον υπολογιστή μου, έπαιξα τα δυο πρώτα κεφάλαια του παιχνιδιού τα οποία οφείλω να ομολογήσω ότι είναι χορταστικά και απολαυστικότατα. Αν και δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η ιστορία, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη αριστούργημα από μια αξιόλογη εταιρία. Πρόκειται για κλασσικό point and click adventure ακριβώς όπως και οι προκάτοχοί του, με μια μικρή διαφορά: η μηχανή γραφικών που συναντήσαμε στο Runaway: A Τwist of Fate έχει δεχθεί βελτιώσεις και τώρα υποστηρίζονται full HD αναλύσεις κάνοντας το ΤΝΒΤ πραγματικά ένα παιχνίδι χάρμα οφθαλμών. Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται και οι ομιλίες των χαρακτήρων με το εξαιρετικά προσεγμένο lip sync καθώς και η μουσική που πλαισιώνει το παιχνίδι.

Στον τομέα των γρίφων δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι είναι inventory-based ή απαιτούν αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα του περιβάλλοντος. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα συναντήσουμε δεκάδες αναφορές στον κινηματογράφο, σε τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και βιβλία. Kατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι αποδίδει φόρο τιμής στα παραπάνω, γεγονός που με κάνει αν...ησυχητικά ανυπόμονο για τη συνέχειά του.

Εξαιρετική η εσωτερική σχεδίαση των χώρων.

Υπάρχουν στιγμές όπου όταν βλέπεις το λογότυπο μιας εταιρίας κατά την έναρξη του παιχνιδιού ξέρεις τι να περιμένεις, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεδομένο. Την πάθαμε και ξέρουμε να φυλαγόμαστε, όμως η νέα προσπάθεια της Pendulo μοιάζει πολύ… μεγάλη και αξίζει να της ρίξετε μια ματιά όταν κυκλoφορήσει. Ayo!

Πλατφόρμα: PC
Έκδοση: Focus Interactive
Ανάπτυξη: Pendulo Studios
Διάθεση: CD Media
Είδος: Adventure
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.thenextbig-game.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 25/03/2011
PEGI: 12+