Skate 3 Review

, Σάββατο 29 Μαΐου 2010 0  

Ας μην κρυβόμαστε, η κυκλοφορία του Skate 3 μόλις ενάμισι χρόνο μετά τον προκάτοχό του, είναι λογικό να μας κάνει να ανησυχούμε για το κατά πόσο είναι πλήρες sequel και όχι... Skate 2.5. Για καλή μας τύχη, το Skate 3 αποδεικνύεται ολοκληρωμένος τίτλος. Όμως αρκεί αυτό ειδικά για κάποιον που έχει το προηγούμενο;

H ιστορία ξεκινάει όταν εσείς και ένας φίλος σας αρχίζετε μια εταιρία με skateboards. Kάθε challenge που ολοκληρώνετε ανεβάζει τις πωλήσεις των σανιδών σας και κάνει την ομάδα σας πιο διάσημη. Αργότερα αποκτάτε την δυνατότητα να προσθέσετε νέα μέλη στην ομάδα σας και να αναμετρηθείτε με άλλους επαγγελματίες skater.

Στην αρχή πρέπει να δώσετε όνομα και σήμα στην ομάδα σας αλλά και να δημιουργήσετε τον δικό σας skater. Μπορείτε να επιλέξετε το φύλο, τα ρούχα, αλλά και διάφορα αξεσουάρ όπως ρολόγια ή γυαλιά και όσο προοδεύετε στο career ξεκλειδώνετε περισσότερα και απο άλλες μάρκες. Την ίδια δυνατότητα έχετε και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σας. Επίσης, μπορείτε να διαλέξετε την δυσκολία αλλά και το ύψος της κάμερας. Αν είστε καινούργιοι στο άθλημα ή απλά θέλετε να ακονίσετε τις ικανότητές σας, ο απίστευτος coach Frank παραδίδει μαθήματα στο tutorial και στο training mode, ενώ υπάρχει και το Trick Guide όπου μπορείτε να δείτε πως γίνονται όλα τα κόλπα.

Ο Coach Frank είναι η μορφή του παιχνιδιού!

Το πιο διασκεδαστικό challenge είναι το Hall of Meat που σκοπός μας είναι να σπάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κόκαλα του χαρακτήρα μας! Πηδάμε απο μεγάλα ύψη και ο skater μας παίρνει πόζες όπως π.χ. αυτή του δύτη και όση περισσότερη ζημιά παθαίνει τόσους περισσότερους πόντους κερδίζουμε. Στα διάφορα challenges, περιλαμβάνεται το Deathrace, όπου απλά πρέπει να τερματίσουμε πρώτοι σε έναν αγώνα, καθώς και πολλοί διαγωνισμοί που γίνονται σε συγκεκριμένα μέρη της πόλης και συνήθως επικεντρώνονται σε ένα είδος κόλπων.

Για να πουλήσουμε τις σανίδες μας πρέπει να νικήσουμε επαγγελματίες σε μάχες σώμα με σώμα και να κάνουμε φωτογραφίσεις για περιοδικά ή ακόμα και να τραβήξουμε βίντεο με τα κόλπα μας. Εκτός από την απλή ολοκλήρωση κάθε αποστολής, άμα τα πάμε αρκετά καλύτερα από οτι μας ζητείται την “σκοτώνουμε” και κερδίζουμε περισσότερους πόντους. Βέβαια, μπορούμε να μην αχοληθούμε με αυτά και να αρχίσουμε να κοπανάμε με το skate μας τους περαστικούς που όμως μπορεί να κουβαλάνε και taser οπότε προσοχή!

Πολύ σημαντικό στοιχείο του gameplay είναι η δυνατότητα που έχουμε να δημιουργήσουμε δικές μας πίστες. Μπορούμε να γεμίσουμε ένα τεράστιο άδειο δωμάτιο με απότομες ράμπες ή οτι άλλο μας έρθει στο μυαλό, αλλά και να προσθέτουμε διάφορα αντικείμενα σε όποιο μέρος του χάρτη θέλουμε.Τις δημιουργίες μας μπορούμε να τις ανεβάσουμε στο δίκτυο για να πάρουν και οι άλλοι παίκτες ανά τον κόσμο μια δόση απο το ταλέντο μας, αν έχουμε βέβαια.

To να σπας κόκαλα ποτέ δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό!

Το online μέρος του τίτλου είναι πολύ δυνατό και με πολλές επιλογές. Πολλά από τα challenges μπορούμε να τα παίξουμε και online και να είμαστε στην ίδια ομάδα με έναν φίλο μας ή με κάποιον άλλο χρήστη. Αν βαριέστε να κάνετε διαγωνισμούς, μπορείτε να μαζευτείτε και να κάνετε βόλτες στην πόλη με τους διάφορους χαρακτήρες των φίλων σας να κάνουν την εμφάνιση τους εδώ και εκεί. Υπάρχει και το skate.feed, ένα δίκτυο που περιέχει νέα δικά σας αλλά και των φίλων σας, καθώς και διάφορες προσφορές.

Ο έλεγχος του skater είναι εύκολος αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι θα καταφέρετε τα πιο δύσκολα κόλπα απο την αρχή. Τα κόλπα γίνονται με τον δεξί ανολογικό μοχλό και με συνδυασμούς άλλων κουμπιών γίνονται τα πιο σύνθετα. Ακόμα και χωρίς το skate, ο χαρακτήρας κινείται αρκετά ικανοποιητικά και γρήγορα, πράγμα πολύ πρακτικό ειδικά σε επιφάνειες όπως τα σκαλιά. Δυστυχώς όμως, πολλές απο τις πτώσεις γίνονται χωρίς λόγο και με απίστευτη ευκολία, πράγμα που γρήγορα καταντάει εκνευριστικό.

Skateboarding με παρέα.

Στον τεχνικό τομέα ο τίτλος δεν εντυπωσιάζει, αλλά κυμαίνεται σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μην φεύγει η προσοχή του παίκτη απο εκεί που πρέπει. Τα γραφικά είναι όμορφα με ιδιαίτερη έμφαση στην λεπτομέρεια. 'Όταν ο χαρακτήρας σας φάει σαβούρα αποκτά μώλωπες και τα ρούχα του βρωμίζονται, οπότε αν ο skater σας μοιάζει σα να έχει βγει απο γερμανικά βασανιστήρια τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά! Τα ηχητικά εφέ είναι ρεαλιστικά, ενώ την παράσταση κλέβει το soundtrack που δένει απόλυτα με το στιλ του παιχνιδιού.

Σε γενικές γραμμές το Skate 3 δεν έχει κάποιο μεγάλο ψεγάδι, αλλά ούτε και κάποια τεράστια προσθήκη συγκριτικά με το Skate 2. Είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή για αυτoύς που παίζουν skateboarding games, αλλά για όσους έχουν ήδη το 2, αυτά που προσφέρει το εν λόγω παιχνίδι μπορεί να μην είναι αρκετά ώστε να δικαιολογούν την αγορά του.

+ Πολύ προσεγμένο online
+ Δυνατότητα να φτιάξουμε τις δικές μας πίστες
+ Γρήγορη εξοικείωση με τον χειρισμό

- Αρκετές πτώσεις απο το πουθενά
- Λίγες αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

Πλατφόρμα: Xbox 360 (PS3)
Έκδοση: EA
Ανάπτυξη: Black Box
Διάθεση: EA Hellas
Είδος: Skateboarding
Παίκτες: Single, multiplayer
Επίσημο Site: http://skate.ea.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 14/5/2010
PEGI: 16