alt text

Η έλευση του Resident Evil: Revelations σε κονσόλες και PC, είναι πέρα για πέρα καλοδεχούμενη. Το Resident Evil: Revelations πρωτοβγήκε το 2012 στο 3DS, όπου και εντυπωσίασε. Πρόκειται, κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, για το καλύτερο πρόσφατο Resident Evil. Επέστρεψε τη σειρά στις horror ρίζες της, χωρίς να αλλάξει τους μηχανισμούς gameplay που διέπουν τα σύγχρονα Resident Evil. Αυτό το κατάφερε κυρίως βάζοντας τους χαρακτήρες σε κλειστοφοβικά περιβάλλοντα, με πολλές “τυφλές” γωνίες και σκοτάδι.

Στο Resident Evil: Revelations αναλαμβάνετε το ρόλο χαρακτήρων που επιστρέφουν από τα παλιά, αλλά και μερικών νέων, με στόχο να καταπολεμήσετε ένα νέο ιό που ακούει στο όνομα T-Abyss, τον οποίο έχει στα χέρια της η τρομοκρατική οργάνωση Veltro. Το παιχνίδι ξεκινάει με την Jill και έναν συνάδελφό της, να ψάχνουν να βρουν τον Chris σε ένα μυστηριώδες πλοίο, που είναι ακυβέρνητο στην Μεσόγειο. Από εκεί και πέρα ξετυλίγεται η ιστορία σαν επεισοδική σειρά, στοιχείο που δίνει στο παιχνίδι έναν διαφορετικό χαρακτήρα.

Σαν σε σωστό μοντέρνο Resident Evil, την περισσότερη ώρα προχωράτε, πυροβολάτε οτιδήποτε έχει περίεργο σχήμα, βρωμάει άσχημα και πάει να σας φάει, ενώ λύνετε και μερικούς χαλαρούς γρίφους εδώ κι εκεί. Φυσικά, το Genesis, ένα scanner που ανιχνεύει αντικείμενα και μολυσμένες βιομάζες από τον T-Abyss, εξακολουθεί να αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του gameplay. Πέρα απο αυτό, το Resident Evil: Revelations έχει gameplay πανομοιότυπο με των άλλων παιχνιδιών της σειράς, με μερικές αλλαγές εδώ κι εκεί, ένεκα του ότι αρχικά δημιουργήθηκε με βάση φορητή κονσόλα.

Όταν βλέπεις κόκκινες οθόνες να γράφουν "emergency" απλά τρέχεις.

Όταν βλέπεις κόκκινες οθόνες να γράφουν "emergency" απλά τρέχεις.

Τι νέο υπάρχει όμως στην HD έκδοση του Resident Evil: Revelations (και συγκεκριμένα στην έκδοση του Wii U που έπαιξα); Πρώτα απ' όλα υπάρχει ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, το οποίο ζητούσαν αρκετά επίμονα οι gamers. Δεύτερον, ο χειρισμός είναι ανώτερος απ' ότι στο 3DS, ακόμα και με το circle pad pro. Τα αναλογικά κάνουν καλύτερη δουλειά, η τοποθέτηση λειτουργιών πιο σωστή και η στόχευση αρκετά βελτιωμένη, αν και πολλές φορές θα τη βρείτε λίγο ευαίσθητη. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε headshot, πρέπει να κάνετε πολύ λεπτούς χειρισμούς (αλλά τίποτα που να μην συνηθίζεται). Το Wii U Gamepad έχει το ρόλο της δεύτερης οθόνης του 3DS, με τα μενού και έναν χρήσιμο μίνι-χάρτη. Φυσικά, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και εξ ολοκλήρου στο Gamepad. Μπορείτε επίσης να παίξετε με μια μυστηριώδη ξανθιά ονόματι Rachel και τον Hunk που είναι ντυμένος με μάσκα αερίων και στρατιωτικό κράνος.

Το Raid Mode έχει πανομοιότυπο gameplay με το campaign και παίζεται με δύο παίκτες. Στην ουσία παίζετε σε χάρτες του single-player, αλλά οι εχθροί είναι πολλοί περισσότεροι και τοποθετημένοι διαφορετικά. Εδώ πρέπει να κάνετε στρατηγικές επιλογές και να συνεργαστείτε με τον άλλο παίκτη. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να σκοτώσετε όλα τα τέρατα αν στρατηγικά δεν σας συμφέρει. Το συγκεκριμένο mode προσφέρει άφθονα αντικείμενα με κάθε εχθρό που εξουδετερώνετε και μαζί με κάποιον φίλο online είναι αρκετά διασκεδαστικό. Στο Resident Evil: Revelations HD, το Raid mode έχει περισσότερα όπλα και αναβαθμίσεις σε σχέση με την έκδοση του 3DS, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο εθιστικό. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι από μόνο του ένα ωραιότατο downloadable game θα έλεγα.

Εμ πήγες κι εσύ να το παίξεις Απρίλ Ονίλ.

Εμ πήγες κι εσύ να το παίξεις Απρίλ Ονίλ.

Το Miiverse έχει και αυτό την ενσωμάτωση που περιμένουμε από τα παιχνίδια του Wii U που σέβονται τον εαυτό τους. Πρώτα απ' όλα, αν κάπου χάσετε, μπορείτε να κάνετε post και να δείτε post άλλων παικτών που έχασαν στο ίδιο σημείο. Το καλύτερο όμως είναι στο Raid mode. Στις ορδές των τεράτων μπορείτε να επισυνάψετε μηνύματα σε όσα φέρουν το όνομά σας. Συνήθως είναι κάνα δύο, αλλά μερικά φέρνουν απίστευτα αστεία μηνύματα από άλλους χρήστες, με απίθανες ατάκες και ζωγραφιές που θα σας κάνουν να γελάτε για μέρες.

Στον τεχνικό τομέα, τα πράγματα είναι ανάμεικτα. Ναι, το Resident Evil: Revelations ήταν και είναι όμορφο. Το πρόβλημα είναι ότι, οτιδήποτε είναι εντυπωσιακό στο αδύναμο hardware μιας φορητής κονσόλας, δεν είναι απαραίτητα εντυπωσιακό και στο δυνατότερο hardware μιας οικιακής κονσόλας. Τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι λεπτομερή και όμορφα, αλλά οι θολές υφές, το περιβάλλον που παραμένει ελάχιστα interactive και το ελλειπές animation, είναι σχεδόν προσβολή για τις δυνατότητες του Wii U. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι παραμένει ατμοσφαιρικό και με την αύρα του survival horror που λείπει από τη σειρά. Ο ήχος παραμένει κι αυτός στα υψηλά επίπεδα που γνωρίσαμε στην αρχική έκδοση. Οι ήχοι του περιβάλλοντος έχουν την τιμητική τους, οι φωνές των χαρακτήρων είναι αρκετά καλές, και η μουσική, όποτε κάνει την εμφάνισή της, δίνει έναν τόνο τρόμου και απομόνωσης, ειδικά όταν βρίσκεστε στο πλοίο. Σίγουρα με ένα καλό home cinema θα απολαύσετε τη φρίκη που μπορεί να προσφέρει ο τίτλος, καλύτερα απ' ότι με ένα ζευγάρι ακουστικά.

Φιλί φιλί με σκοτώνεις.

Φιλί φιλί με σκοτώνεις.

Αν έχετε το Resident Evil: Revelations στο 3DS, δεν αξίζει να ασχοληθείτε με την HD έκδοση του παιχνιδιού. Οι προσθήκες δεν είναι αρκετές για να δικαιολογούν την αγορά του εκ νέου. Από την άλλη, αν μέχρι τώρα δεν έχετε επαφή με το Resident Evil: Revelations, τσιμπήστε το σε κονσόλα ή PC χωρίς φόβο και πάθος, για να το απολαύσετε με όλα τα έξτρα, ελαφρώς καλύτερο χειρισμό και ενσωμάτωση Miiverse στην περίπτωση του Wii U.

  • Προσθήκες και βελτιώσεις σε ένα ήδη καλό παιχνίδι
  • HD χωρίς να χαλάει η ατμόσφαιρα
  • Το Raid mode είναι ακόμα καλύτερο
  • Είναι port από φορητή κονσόλα και φαίνεται σε χειρισμό και γραφικά
  • Αν το έχετε στο 3DS, δεν αξίζει να το αγοράσετε ξανά
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Wii U (review), Xbox 360, PS3, PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Capcom
ΕΚΔΟΣΗ:Capcom
ΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media
ΕΙΔΟΣ:Survival horror
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.residentevil.com/revelations/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:24/5/2013
PEGI:16