Πόσο αξιόπιστο είναι το PS3 σας;

, Πέμπτη 14 Ιανουάριος 2010 0  

ps3 start 2Δίχως αμφιβολία τα περίφημα προβλήματα αξιοπιστίας του Xbox 360 μονοπώλησαν τα φώτα της δημοσιότητας όλα αυτά τα χρόνια. Το PS3 είχε - και έχει - να αντιμετωπίσει άλλων ειδών προβλήματα, αλλά δεν υπάρχει θέμα με την αξιοπιστία του. Σωστά; H αλήθεια είναι πως υπάρχουν κάτοχοι της κονσόλας που εκφράζουν παράπονα τόσο για χαλασμένα συστήματα, όσο και για το service. Προσωπικά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το PS3 μου (60GB) ως προς αυτό το θέμα. Το αγόρασα την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και μέχρι σήμερα δουλεύει χωρίς προβλήματα. Όμως τα σχόλια των αναγνωστών σε αυτό εδώ το post στο Techblog αποτέλεσαν την αφορμή για να εξετάσουμε την κατάσταση λίγο παραπάνω.

Σύμφωνα με τη Sony Hellas, η διαδικασία σε περίπτωση που χαλάσει το PS3 είναι η εξής:

- Αν είναι εντός εγγύησης (η εγγύηση είναι ένας χρόνος) ο κάτοχος πηγαίνει στην Cometron όπου και του αντικαθιστούν την κονσόλα επί τόπου με ανακατασκευασμένη εφόσον υπάρχει διαθέσιμη. Αν αδυνατεί να πάει ο ίδιος ή μένει εκτός Αθηνών τότε η Cometron με δικά της έξοδα στέλνει courier ώστε να παραλάβει την παλιά και να την αντικαταστήσει με ανακατασκευασμένη.

- Στη περίπτωση που είναι εκτός εγγύησης τότε είτε ο κάτοχος στέλνει την κονσόλα με δικά του έξοδα ταχυδρομικά, είτε την παραδίδει ο ίδιος στην Cometron από όπου παίρνει ανακατασκευασμένη έναντι αντιτίμου (του το γνωστοποίει η Cometron).

- H ανακατασκευασμένη κονσόλα έχει εκ νέου εγγύηση ενός έτους.

Aυτό που θέλουμε από εσάς, είναι να μας πείτε για τις δικές σας εμπειρίες με την αξιοπιστία του PlayStation 3. Δουλεύει κανονικά; Σας έχει χαλάσει ποτέ και αν ναι τί έπαθε; Στο service τί έγινε; Εκφραστείτε στα σχόλια παρακάτω, με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε.