Pokemon HeartGold/SoulSilver Review

, Κυριακή 18 Απριλίου 2010 0  

Τα Pokemon είναι και πάλι μαζί μας και αυτή τη φορά επιστρέφουμε στην δεύτερη γενιά μετά απο 10 χρόνια. Με τα HeartGold και SoulSilver, οι παλιοί έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν σε γνώριμα μέρη, ενώ οι καινούργιοι να βιώσουν φρέσκιες εμπειρίες σε έναν κόσμο που δεν έχει χάσει καθόλου την μαγεία του.

Το σενάριο ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο του συγκεκριμένου franchise. Ο ήρωάς μας ξεκινάει στην πόλη New Bark τρία χρόνια μετά τα περιστατικά στο Kanto. O καθηγητής Elm μας στέλνει για ένα θέλημα και εκεί είναι η πρώτη μας επαφή με τα Pokemon. Μετά απο αυτό, ο δεσμός του χαρακτήρα μας με τα τερατάκια μεγαλώνει και έτσι αρχίζει η περιπέτειά μας. Σκοπός μας είναι να μαζέψουμε οκτώ εμβλήματα από τα γυμναστήρια της περιοχής για να αντιμετωπίσουμε την Elite Four και να μπούμε στο Hall of Fame, για να γίνουμε πραγματικοί άρχοντες των Pokemon. Aπό εκεί και πέρα μπορούμε να ταξιδέψουμε και στο Κanto για να αποδείξουμε και εκεί την αξία μας με άλλα οκτώ εμβλήματα να μας περιμένουν. Παράλληλα θα πρέπει να σταματήσουμε τα διαβολικά σχέδια της ομάδας Πύραυλος που θέλει (τι άλλο) να κατακτήσει τον κόσμο, αλλά και να πιάσουμε όσα περισσότερα Pokemon μπορούμε, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μυθικών. Άλλωστε we gotta catch 'em all, για να μην ξεχνιόμαστε!

To gameplay έχει υποστεί αλλαγές αλλά και πολλές προσθήκες. Οι μάχες είναι turn-based και κάθε Pokemon μπορεί να έχει μέχρι τέσσερις επιθέσεις, αλλά μπορει να μάθει και πιο δυνατές όσο ανεβαίνει το level του. Σε συνδυασμό με τις επιθέσεις, τα χαρακτηριστικά και τον τύπο κάθε Pokemon, η στρατηγική παίζει τεράστιο ρόλο στις μάχες. Έτσι είναι δυνατόν να νικήσουμε ακόμα και αν ο αντίπαλός μας έχει υψηλότερο level. Η πιο σημαντική προσθήκη του παιχνιδιού είναι ότι το πρώτο Pokemon στον ομάδα σου σε ακολουθεί, όπως έκανε και ο Pikachu στο Pokemon Yellow. Έτσι μπορείτε να του μιλάτε όποτε θέλετε παίρνοντας σημαντικές πληροφορίες και κάνοντας τον δεσμό μεταξύ σας πιο δυνατό. Για παράδειγμα οι αντιδράσεις του αλλάζουν αναλόγως την κατάσταση της υγείας του ή την περιοχή όπου βρίσκεστε. Όπως και να έχει πάντως, βρίσκω πολύ διασκεδαστικό να με ακολουθούν απο πίσω μυθικά Pokemon όπως το Lugia ή το Ho-oh!

Με το Pokewalker έφτιαξα σώμα!!!

Το παιχνίδι έχει δεχθεί γερό lifting σε πολλούς τομείς. Στον χάρτη έχουν προστεθεί μερικές καινούργιες περιοχές, ενώ την επανεμφάνιση τους κάνουν και τα Apricorn. Mε αυτά μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες Pokeball αλλά και να δημιουργήσουμε Apprijuice που μπορούμε να δώσουμε στα Pokemon μας για να αλλάξουμε κάποια χαρακτηριστικά τους. Στα Berrys υπάρχει μια αλλαγή: τώρα πια δεν χρειάζεται να τα καλλιεργούμε, καθώς μπορούμε να τα βρούμε ανταλλάζοντας Shards για αυτά.

Η πιο ενδιαφέρουσα απο τις καινούργιες τοποθεσίες είναι το Pokeathlon Dome. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή Oλυμπιακών Aγώνων για τα Pokemon. Εκεί μπορούμε να πάρουμε μέρος σε διάφορα αγωνίσματα, τα οποία είναι χωρισμένα στις εξής πέντε κατηγορίες: speed, skill, jump, power και stamina. Κάθε Pokemon έχει της δικές του δυνάμεις και αδυναμίες, αλλά μπορούμε να τις αλλάξουμε δίνοντάς τους τα Apprijuice. Αυτοί οι αγώνες αντικαθιστούν τους διαγωνισμούς ομορφιάς και βοηθούν να δυναμώσει η σχέση μας με τα pocket monsters μας. Η περιοχή του Safari έχει υποστεί και αυτή μερικές θετικές αλλαγές.Ο αριθμός των Pokemon που μπορούμε να πιάσουμε εκεί έχει μεγαλώσει, ενώ τώρα πια έχουμε μερικούς άσσους στο μανίκι μας για να ξεγελάσουμε τα μικρά διαβολάκια. Επίσης, οι διαδρομές μέσα στην περιοχή έχουν γίνει πιο εύκολες και έτσι γλιτώνουμε αρκετά βήματα.

Επιπλέον, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Pokemon είναι ότι κάποια events είναι συγχρονισμένα με το ημερολόγιο του DS και έτσι γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Έτσι, καλά θα κάνετε να διαλέγετε πιο προσεκτικά τις μέρες που δεν θα παίξετε!

Τα γραφικά είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το Pokewalker. To Pokewalker είναι ένα gadget στο οποίο μπορείτε να μεταφέρετε ένα Pokemon σας και να το πάτε κυριολεκτικά για περίπατο. Καθώς αυτό μετράει τα βήματά σας, μαζεύονται πόντοι ενέργειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πιάσετε άλλα Pokemon ή να βρείτε αντικείμενα. Μπορείτε να έχετε μέχρι τρία Pokemon στην συσκευή σας, εκτός απο το δικό σας, και μέχρι τρία αντικείμενα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πόντους σας για να ξεκλειδώσετε καινούργια μέρη για να πάτε περίπατο. Αν περάσετε πολλή ώρα με το Pokemon σας, αυτό μπορεί να ανέβει και level αλλά μόνο ένα κάθε φορά.

Ο χειρισμός δυστυχώς δεν έχει αλλάξει. Η κίνηση του ήρωα γίνεται με τον σταυρό, ενώ το stylus το χρησιμοποιούμε για να περιπλανηθούμε στα μενού και για πολλές άλλες λειτουργίες. Αυτό μας αναγκάζει να αλλάζουμε από το stylus στα πλήκτρα πολύ συχνα, πράγμα που καταντάει γρήγορα κουραστικό. Τα γραφικά έχουν και αυτά ανανεωθεί και οι φιγούρες των χαρακτήρων και των κτιρίων είναι πολύ πιο καθαρές. Τα Pokemon μοιάζουν πιο αληθινά απο ποτέ και τα εφέ των επιθέσεων είναι εντυπωσιακά και κάνουν τις μάχες πιο απολαυστικές. Ο ήχος είναι το μόνο κομμάτι του παιχνιδιού που έχει μείνει... 10 χρόνια πίσω. Οι ήχοι απο τις μάχες είναι πλέον ξεπερασμένοι και τα Pokemon ακόμα ακούγονται σαν χαλασμένο ραδιόφωνo!

Πολλά χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, τα παιχνίδια της σειράς Pokemon καταφέρνουν να πουλάνε σαν τρελά χωρίς να αλλάζουν την βασική τους ιδέα, άρα προφανώς η Nintendo κάτι κάνει σωστά. Τα HeartGold και SoulSilver είναι “must” για τους fans, αλλά και μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον φανταστικό κόσμο των Pokemon.

+ To Pokewalker
+ Όμορφα και καθαρά γραφικά
+ Η γνωστή φανταστική φόρμουλα Pokemon
+ Καινούργιες ιδέες που βελτιώνουν το gameplay

- Kακός και καθόλου πρακτικός χειρισμός
- Απαρχαιωμένα ηχητικά εφέ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

Πλατφόρμα: DS
Έκδοση: Nintendo
Ανάπτυξη: Nintendo
Διάθεση: Nortec
Είδος: RPG
Παίκτες: Single, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.pokemongoldsilver.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 26/3/2010
PEGI: 3