Pilotwings Resort Review

, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011 0  

Aπό τα πολλά franchises της Nintendo, κάποια τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης (Mario, Zelda) και κάποια άλλα μένουν στο παρασκήνιο για πολύ καιρό, περιμένοντας υπομονετικά την σειρά τους για εκ νέου αναβίωση. Ένα απο αυτά είναι και το Pilotwings που κάνει πρεμιέρα στο νέο φορητό της Nintendo μετά απο αρκετά χρόνια απουσίας.

Το Pilotwings το γνωρίσαμε στο SNES και έπειτα στο Nintendo 64 όπου και αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια πτήσεων. Στο 3DS λοιπόν έχουν αλλάξει πολλά, αλλά ακόμα περισσότερα έχουν μείνει ίδια. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τα πάντα διαδραματίζονται στο, γνωστό απο το Wii Sports Resort, Wuhu Island. Ένα μικρό νησί που υποτίθεται οτι είναι προορισμός διακοπών. Επιλέγετε το Mii που σας αντιπροσωπεύει, βάζετε και μια τζίφρα στην touchscreen και είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τους αιθέρες του εξωτικού προορισμού.

Κατά τα άλλα, η συνταγή έχει μείνει η ίδια. Έχετε τρία πετούμενα στην διάθεσή σας: το κλασικό αεροπλανάκι, το rocketbelt (γνωστό και ως jetpack) και το ανεμόπτερο. Ο χειρισμός τους είναι μάλλον απλός και εύκολος στην εκμάθηση. Αργότερα ξεκλειδώνετε παραλλαγές αυτών των πετούμενων που πετάνε με τον ίδιο χειρισμό, απλά έχουν διαφορές στην ταχύτητα και την απόκριση.

Οι βραδινές βόλτες με το ανεμόπτερο ειναι μαγικές.

Το παιχνίδι προσφέρει δύο modes: το Mission Mode που περιέχει αποστολές, κατηγοριοποιημένες ανάλογα με την δυσκολία τους, και το Free Flight Mode, που σας δίνει την ευκαιρία να πετάξετε ελεύθερα στο Wuhu Island και να μαζέψετε διάφορα extras για να ξεκλειδώσετε διοράματα και άλλα καλούδια. Το Mission Mode είναι αρκούντως δύσκολο μόλις περάσετε στο επίπεδο Silver. Οι αποστολές διαφέρουν ανάλογα με το πετούμενο και μερικές στις ανώτερες δυσκολίες δεν χαρίζουν κάστανα. Αν σας αρέσουν οι προκλήσεις, απλά τελειώστε γρήγορα “εύκολες” αποστολές για να απολαύσετε τις πιο προκλητικές.

Το Free Flight Mode, που είναι και το αγαπημένο μου, είναι μια πιο χαλαρωτική εμπειρία. Παρά τον χρονικό περιορισμό που έχετε στην πτήση σας, μπορείτε να εξερευνήσετε το Wuhu Island, να πάρετε πληροφορίες μαζεύοντας location tokens, ακόμα και να πετάξετε μέσα απο σπήλαια ή να εξερευνήσετε τον κρατήρα του τεράστιου ηφαιστείου του νησιού. Με αυτά που μαζεύετε, ξεκλειδώνετε καλούδια όπως άλλες ώρες της ημέρας (νύχτα και σούρουπο) και διοράματα για να τα ευχαριστηθείτε με το 3D της συσκευής. Για κάποιο λόγο όμως, δεν υπάρχει υποστήριξη StreetPass ή SpotPass για ανταλλαγή δεδομένων. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα ένα ωραίο leaderboard με ανθρώπους που συνάντησα τυχαία στον δρόμο...

Mακράν πιο δύσκολο στην προσγείωση είναι το rocketbelt. Εδώ φαίνεται η χρησιμότητα του 3D.

Το Pilotwings Resort οπτικά μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει στο Wii, του οποίου το όνομα έχει τις λέξεις “Sports” και “Resort”. Τα χρώματα είναι έντονα και το νησί φαίνεται πολύ ζωντανό. Έχει μάλιστα και αρκετή ποικιλομορφία. Απο τον μοναχικό φάρο μέχρι τα χαλάσματα μιας αρχαίας πόλης και από το κάστρο στην λίμνη μέχρι το πεντάστερο ξενοδοχείο. Θα σας πάρει αρκετά για να εξερευνήσετε τα μυστικά του. Από εκεί και πέρα, δεν θα τρελαθείτε με τα γραφικά του, αφού δεν χρησιμοποιεί ούτε περίπλοκες τεχνικές, ούτε διαθέτει πλούσια εφέ. Εκτός, ίσως, απο τον φωτισμό.

Αυτό όμως που παρατήρησα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η χρήση του 3D... προσφέρει oυσιαστικά στο παιχνίδι. Βρήκα πολύ πιο εύκολο να υπολογίσω αποστάσεις όταν χρειάστηκε να προσγειωθώ σε μικρές ιπτάμενες πλατφόρμες με τo rocket belt ή να κάνω μια τέλεια προσγείωση με το αεροπλάνο. Μπορούσα να υπολογίσω με μεγαλύτερη ευκολία τις αποστάσεις μεταξύ διαφόρων εμποδίων και έκανα μανούβρες με μεγαλύτερη ευκολία. Πράγμα που μου έδωσε την ελπίδα ότι, ίσως, το 3D θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάπου. Έστω και μόνο γι αυτό.

Mια καλή προσθαλάσσωση σας δίνει πάντα περισσότερους πόντους.

Η μουσική του τίτλου είναι αρκετά... Nintendo. Όχι δεν είναι Koji Kondo, αλλά περισσότερο μουσική που θυμίζει... Wii καταστάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κάποια από τα κομμάτια θα σας κολλήσουν, όσο άγευστα και αν είναι ως ηχητικό χαλί στις πτήσεις σας. Επίσης, η μουσική επαναλαμβάνεται αρκετά – ένα θέμα για το αεροπλανάκι, ένα για το rocketbelt και ένα για το ανεμόπτερο και το φτιάξαμε το soundtrack. Καλούς πλατινένιους εύχομαι και καλά Grammy.

Το Pilotwings Resort είναι ενα αρκετά αξιόλογο παιχνίδι για το 3DS και από τα καλύτερα του αρχικού line-up της συσκευής. Το Free Flight mode θα σας κάνει να έχετε το παιχνίδι στην συσκευή για πολύ καιρό, έτσι για μια χαλαρωτική βόλτα. Σίγουρα δεν θα σας κάνει να αναπηδήσετε απο την οπτικοακουστική εμπειρία, αλλά ποιος λέει όχι σε ένα καλό παιχνίδι πτήσεων;

+ Απλός χειρισμός
+ Το Wuhu island που είναι γεμάτο μυστικά
+ Οι προκλήσεις του Mission Mode
+ Το χαλαρωτικό Free Flight Mode

- Γραφικά που δεν κολακεύουν τις δυνατότητες του συστήματος
- Χρονικός περιορισμός στο Free Flight Mode
- O άνωστος-άγευστος-άχρωμος ήχος
- Η έλλειψη StreetPass ή SpotPass λειτουργείας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: 3DS
Έκδοση: Nintendo
Ανάπτυξη: Montster Games, Nintendo
Διάθεση: Nintendo
Είδος: Flight
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.nintendo.co.uk
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 25/3/2011
PEGI: 3