Νέοι Nvidia Beta drivers με υποστήριξη του Ambient Occlusion

, Παρασκευή 3 Απρίλιος 2009 0  

Η Nvidia κυκλοφόρησε χθες τους νέους ForceWare 185.65 Beta Drivers.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα αποτελούσαν κάποια ιδιαίτερη είδηση, αλλά ένα νέο χαρακτηριστικό τους (που εν μέρει είχε υλοποιηθεί στους 185.20) θεωρούμε ότι είναι σημαντικό και άξιο αναφοράς.

Το χαρακτηριστικό αυτό δεν είναι άλλο από το Ambient Occlusion, μια τεχνική φωτισμού που είχαμε θαυμάσει εδώ και αρκετό καιρό στο Crysis (Tip: από τα Cvars μπορούσατε να αλλάξετε το ποσοστό SSAO).

Συνολικά υπάρχουν 23 παιχνίδια που υποστηρίζουν το νέο αυτό χαρακτηριστικό, μεταξύ των οποίων είναι τα FEAR 2, Far Cry 2, Fallout 3, World Of Warcraft, Dead Space, World In Conflict και Half-Life 2.

Στην ουσία το Ambient Occlusion βελτιώνει τον φωτισμό με το να υπολογίζει την εξασθένιση που προκαλείται από τα αντικείμενα που εμποδίζουν το περιβαλλοντικό φως (ambient light). Ένα παράδειγμα είναι η γωνία δύο τοίχων, η οποία αν παρατηρήσετε είναι πιο σκούρα, σαν να έχει μια μαύρη σκιά κατά μήκος της.

Το Ambient Occlusion εξομοιώνει αυτό το φαινόμενο, μαζί με όλες τις άλλες περιπτώσεις όπου τα διάφορα αντικείμενα του περιβάλλοντος είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και εμποδίζουν το περιβαλλοντικό φως.

Προτού δώσουμε τα links για να τους κατεβάσετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι νέοι Beta drivers δεν είναι συμβατοί με το nHancer και με το GPU Voltage Tunner της EVGA (η εταιρεία εξετάζει το πρόβλημα αυτό και αναμένεται νέα έκδοσή του σύντομα).

Καλό κατέβασμα και ας ξεκινήσουν οι συγκρίσεις!

 

UPDATE: Η Nvidia αντικατέστησε τους 185.65 με τους 185.66

Windows XP 32Bit

Windows XP 64Bit

Windows Vista 32Bit

Windows Vista 64Bit