Napoleon: Total War Preview

, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 0  

napoleon total war startΜετά το χορταστικό Empire: Total War, η καινούρια δημιουργία της Creative Assembly θα είναι κοντά μας πολύ νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Το Napoleon: Total War θα βρίσκεται στις προθήκες φυσικών και... ψηφιακών καταστημάτων από τις 26 Φεβρουαρίου. Το studio φαίνεται να έχει πολύ εμπιστοσύνη στην νέα του δημιουργία. Ο Mike Simpson δηλώνει πως το Napoleon είναι το καλύτερο Total War που έχει φτιάξει η Creative Assembly μέχρι σήμερα, και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να γνωρίσει κάποιος... άβγαλτος την σειρά. Έναν μήνα πριν την κυκλοφορία, έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μία preview έκδοση του παιχνιδιού και να πάρουμε μια γεύση από τον ερχομό του Ναπολέοντα.

Το Napoleon: Total War είναι κάτι σαν stand-alone expansion του Empire. Έχει πολλά ίδια στοιχεία με το τελευταίο, αλλά θεωρήθηκε, φαντάζομαι, πως το παιχνίδι θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία ως ξεχωριστός τίτλος, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού ο προκάτοχος του πούλησε αρκετά καλά. Υπάρχει κανείς που να ενδιαφέρεται για το Napoleon ο οποίος δεν έχει ήδη το Empire; Μυρίζομαι απλά αφορμή για full price... Όπως και να 'χει, η υπόθεση είναι απλή: η Ευρώπη μπαίνει στον 19ο αιώνα και η μέχρι πρόσφατα ειρηνική ήπειρος διαταράσσεται απο τον μεγαλύτερο στρατηγό/αυτοκράτορα που γνώρισε ποτέ η γαλλική ιστορία, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Το παιχνίδι ακολουθεί την ζωή του απο τότε που υπηρετούσε στον γαλλικό στρατό μέχρι και που ξεκίνησε τους πολέμους του ως αυτοκυρηγμένος αυτοκράτορας ενάντια σε όλες τις τότε μεγάλες δυνάμεις. Κατά αυτή την έννοια, το παιχνίδι φαίνεται να έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα και εστίαση, αφού ακολουθούμε τα γεγονότα που περιστρέφονται γύρω απο την ζωή ενός προσώπου (όπως ήταν και στο Rome: Total War Alexander).

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το καλοφτιαγμένο intro video, μετά το οποίο με περίμενε μία οθόνη ίδια με του Empire... Αναζητώντας το περιεχόμενο που τόσο γεναιόδωρα μας έστειλε η Sega, βρήκα τρία game modes ξεκλείδωτα για το preview: δύο tutorials για τις μάχες ξηράς και το campaign (όπου βλέπουμε τα πρώτα χρόνια του Ναπολέοντα), τη μάχη του Ligny στα Historical Βattles (όπου είναι και η τελευταία μάχη που έδωσε ποτέ ο εν λόγω αυτοκράτορας) και ένα campaign απο τα τέσσερα που θα είνα διαθέσιμα στην τελική έκδοση, ένα για κάθε κεφάλαιο στην ιστορία του μεγάλου στρατηλάτη.

Παρά την έμφαση στον Ναπολέοντα, ο γαλλικός στρατός δεν είναι το μόνο faction που μπορείτε να επιλέξετε στο παιχνίδι.

Παρά την έμφαση στον Ναπολέοντα, ο γαλλικός στρατός δεν είναι το μόνο faction που μπορείτε να επιλέξετε στο παιχνίδι.

Το campaign είναι αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση απ' όλα τα δείγματα που είδα, γιατί απλούστατα είναι αυτό το οποίο κάνει το παιχνίδι να ξεχωρίζει απο τους προκατόχους του. Το campaign μας πάει στο 1796, στην Βόρεια Ιταλία, όπου το τάγμα που διοικεί ο Ναπολέοντας καλείται να αμυνθεί κόντρα στην αυστριακή εισβολή και να κατακτήσει τα εδάφη της στην ιταλική χερσόνησο. Είναι ένα εστιασμένο campaign, με ειδικά missions, quests και “heroes”. Μου έδωσε την αίσθηση ότι οι δημιουργοί έχουν κάνει πιο ολοκληρωμένη ιστορική έρευνα, ή τουλάχιστον κατάφεραν να το παρουσιάσουν καλύτερα έχοντας να μεταφέρουν συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα και όχι ένα απλό Grand Campaign όπου ο παίκτης ξαναγράφει την ιστορία, απλά με κάποιο ορισμένο υπόβαθρο.

Το ότι κάθε γύρος κρατάει δύο εβδομάδες εβδομάδες και ο κύκλος των εποχών είναι εμφανής στον χάρτη, είναι κάτι το οποίο επίσης με γοήτευσε. Έχει μία αδιόρατη κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην αφήγηση της ιστορίας, την οποία ανυπομονώ να δω καλύτερα στην τελική έκδοση του παιχνιδιού... Ελπίζω να είναι πραγματικά τελική δηλαδή, αφού το Empire: Total War είχε πολλά bugs.

Τα περισσότερα τεχνικά θέματα του παιχνιδιού παραμένουν ίδια με το Empire: Total War, κάτι που είναι λογικό, αφού χρησιμοποιεί την μηχανή του προκατόχου του. Η μουσική, εκτός λίγων αλλαγών είναι η ίδια, με κάπως πιο κλασικές πινελιές, ενώ το ίδιο μπορώ να πω και για τα γραφικά. Δεν ξέρω αν είναι κακογραμμένος κώδικας ή bugs, πάντως το παιχνίδι τρέχει κάπως πιο αργά στον υπολογιστή μου την στιγμή που το Empire δεν είχε πρόβλημα.

Θρίαμβος ή... Βατερλό; Η τύχη της εκστρατείας είναι στα χέρια σας.

Θρίαμβος ή... Βατερλό; Η τύχη της εκστρατείας είναι στα χέρια σας.

Οι μάχες με εντυπωσίασαν περισσότερο αυτή την φορά. Ενώ συνεχίζω να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι ενώ οι στρατοί σαν στρατοί κινούνται ρεαλιστικά, αλλά όταν φτάνεις στο επίπεδο στρατιώτη τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, στο Napoleon με εντυπωσίασε η νέα δουλειά στο πυροβολικό: στρατιώτες πετάγονται δεξιά και αριστερά μετά απο κάθε κανονιά, δίνοντας ένταση στην σύγκροση των στρατών. Επιπλέον, οι ακόμα μεγαλύτεροι στρατοί (γεγονός το οποίο αντιπροσώπευε τους ναπολεόντιους πολέμους), στοιχείο που υπόσχεται το παιχνίδι, είναι δίχως αμφιβολία χάρμα οφθαλμών και φυσικά προσθέτουν στο επίπεδο δυσκολίας αλλά και στα system requirements, τα οποία ήδη με κάνουν και λυπάμαι τον μετα βίας δύο ετών υπολογιστή μου...

Περιμένουμε με αγωνία την τελική έκδοση, για να δούμε κατα πόσο όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι βέβαια πολλά υποσχόμενα, μπορούν να κάνουν την τελική έκδοση του παιχνιδιού την “τέλεια” κυκλοφορία, που δεν ήταν το Empire. Για να δούμε...

Πλατφόρμα: PC
Έκδοση: Sega
Ανάπτυξη: Creative Assembly
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Strategy
Παίκτες: 1-2
Επίσημο Site: http://www.totalwar.com/napoleon/?t=EnglishUK
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 26/2/2010
PEGI: