MySims Kingdom Review

, Παρασκευή 1 Μαΐου 2009 0  

The Sims: ένα όνομα βαρυσήμαντο στον χώρο των video games. Από την ημέρα κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα, έχει γνωρίσει την απόλυτη επιτυχία, ενώ έχει αναδιαμορφώσει την κατηγορία των open-world simulation παιγνιδιών, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στις περισσότερες κονσόλες και κυρίως στο PC. Η αποκλειστική σειρά για το Wii, ονόματι MySims, πλέον μετράει ένα ακόμα μέλος. Το MySims Kingdom.

Το προηγούμενο παιγνίδι είχε αφήσει γλυκόπικρες εντυπώσεις σε παίκτες και τύπο. Τι γίνεται όμως με τον νέο τίτλο; Για τους νεοφερμένους στην σειρά, να πούμε ότι εμφανισιακά και λειτουργικά απέχει από τα κλασσικά Sims. Ο σχεδιασμός είναι πιο παιδικός και ανέμελος, ενώ οι ρουτίνες “φάε-κατούρα-κοιμήσου” φαντάζουν μακρινές. Γενικά, πρόκειται για έναν επαναπροσδιορισμό των Sims σε κάτι πιο κοντινό στο Animal Crossing, κρατώντας ταυτόχρονα όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τα παιχνίδια Sims μοναδικά.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, ο παίκτης καλείται να φτιάξει τον ήρωα του σε έναν απλό Sim editor. Κάνοντας κλικ με το A στα διάφορα σημεία του σώματος του Sim, αλλάζουμε τα χαρακτηριστικά του, τον ρουχισμό και τα μαλλιά του. Απλό όσο ένα κλικ, αλλά και ρηχό. Η EA πάλι αδιαφόρησε για τα Miis, στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί για να δώσει την δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργήσουν ένα Sim, που μπορεί να μοιάζει λίγο στον εαυτό τους. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσετε τον σχεδιασμό του και δώσετε όνομα στον Sim που θα σας αντιπροσωπεύει στο υπόλοιπο του παιγνιδιού, ξεκινάει η ιστορία. Το ιστορικό υπόβαθρο έχει να κάνει με ένα βασίλειο που βασίζεται σε ικανούς ανθρώπους που φέρουν μαγικά ραβδιά. Αυτά τα ραβδιά, τους δίνουν την δυνατότητα να χτίζουν ως δια μαγείας κτίρια και αντικείμενα. Η όλη ιστορία και οι διάλογοι απλά εξυπηρετούν την προώθηση της απόλυτα γραμμικής πλοκής του παιγνιδιού. Πόσο μάλλον όταν τα αστεία απευθύνονται καθαρά σε κοινό μικρότερης ηλικίας και μπορούν απλά να παραβλεφθούν.

Μερικοί απο τους χαρακτήρες που θα συναντίσετε. Τώρα τι είναι αυτό απο πίσω μην ρωτάτε...

Μερικοί απο τους χαρακτήρες που θα συναντίσετε. Τώρα τι είναι αυτό απο πίσω μην ρωτάτε...

Το gameplay αποτελείται από δύο modes. Στο πρώτο μπορείτε να περιπλανηθείτε στον κόσμο του MySims Kingdom, να διαδράσετε με το περιβάλλον και τους άλλους Sims για να μαζέψετε essences, που είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τα διάφορα αντικείμενα. Η συλλογή τους γίνεται με διάφορες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν σκάψιμο, υλοτόμηση, ακόμα και συνομιλία με άλλους Sims. Τις περισσότερες φορές οι δραστηριότητες αυτές είναι απλά βαρετές και επαναλαμβανόμενες, αφού δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, παρά την μεγάλη ποικιλία σκηνικών και essences. Να τονίσουμε βέβαια ότι η διάδραση με τους Sims είναι απλή και αρκεί κάποιος να είναι καλός με έναν Sim, ώστε να του αποσπάσει κάποιο αντικείμενο. Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι το παιγνίδι δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την συμπεριφορά του παίκτη προς τους άλλους χαρακτήρες. Μπορεί να έχετε βρίσει κυριολεκτικά έναν Sim και να τον έχετε κάνει να κλάψει από απελπισία, αλλά αρκεί μία αγκαλίτσα ή ένα load και το γεγονός έχει ξεχαστεί. Κρίμα, γιατί οι Sims είχαν πάντα έναν περίπλοκο κοινωνικό χαρακτήρα…

To δεύτερο mode είναι το Construct, όπου ο παίκτης καλείται να χτίσει αυτά που θα του πουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι που έχουν κάποιο πρόβλημα. Το σύστημα κατασκευής είναι πολύ απλό και προσφέρει άπλετο χώρο για δημιουργία. Οποιοσδήποτε μπορεί να κατασκευάσει ένα σπίτι ανάλογα με την δική του φαντασία, ή έναν μηχανισμό ανάλογα με την δική του ξεχωριστή λογική. Η μόνες ενστάσεις που έχω αφορούν μερικούς άδικους περιορισμούς, όπως το ότι απαιτούνται Magic Points για το εκάστοτε κομμάτι μίας κατασκευής και την κάμερα, που καταφέρνει να πάρει τις πιο ενοχλητικές γωνίες λήψης, ακόμα και μετά από προσεκτική ρύθμιση.

Χαριτωμένο βασίλειο ψάχνει σωτήρα

Χαριτωμένο βασίλειο ψάχνει σωτήρα

Ο προηγούμενος τίτλος της σειράς MySims έπασχε από σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την βιασύνη των προγραμματιστών, όπως τα μεγάλα loading times, το aliasing στα γραφικά, το άστατο framerate και τα σχετικά μικρά περιβάλλοντα. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί στο MySims Kingdom. Το παιγνίδι δείχνει πολύχρωμο και χαρούμενο και τα γραφικά του είναι αρκετά λεία και ζωντανά, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σκηνικά. Θα επισκεφθείτε κάστρα, φυσικά καταφύγια ζώων, μέχρι και στοιχειωμένες τοποθεσίες, όλα δοσμένα με τον «χαριτωμένο» τρόπο του παιγνιδιού. Ταυτόχρονα, τα loading times είναι ελάχιστα και πολλές φορές μη ανιχνεύσιμα. Ο ήχος από την άλλη απαρτίζεται από παγερά και αδιάφορα μουσικά θέματα, τα γνωστά άναρθρα μπλά-μπλά των Sims και ηχητικά εφέ που αρμόζουν στην “γούτσου-γούτσου” ατμόσφαιρα του παιγνιδιού. Τίποτα ιδιαίτερο, τόσο από πλευράς ποικιλίας όσο και ποιότητας.

Ενα αγροτόπαιδο που έγινε ήρωας ενός βασιλείου. Τι μου θυμίζει άραγε...

Ενα αγροτόπαιδο που έγινε ήρωας ενός βασιλείου. Τι μου θυμίζει άραγε...

Για οnline χαρακτηριστικά, φυσικά ούτε λόγος. Θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής διαφόρων αντικειμένων-δώρων μεταξύ των χρηστών, όμως παρά την φύση του παιγνιδιού που θα επέτρεπε μία τέτοια δραστηριότητα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και είναι κρίμα. Ο τίτλος απευθύνεται στους μικρούς φίλους του Wii και αυτό είναι έκδηλο στα γραφικά του και στο γενικό του στιλ, αλλά και στην έλλειψη βάθους, παρά τις καλά εκτελεσμένες ιδέες που ενσωματώνει. Σίγουρα υπάρχουν πολλά άλλα βαθύτερα παιγνίδια που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια. Η σκιά του Animal Crossing πέφτει βαριά στο MySims Kingdom. Αν πάλι, θέλετε μία καλή εμπειρία Sims στο Wii σας, αυτός είναι ένας τίτλος για εσάς…


+ Καλά εφαρμοσμένες ιδέες
+ Πολύχρωμα και όμορφα γραφικά
+ Τεχνικά άρτιο
+ To Construct mode είναι από τα καλύτερα editors που έχουμε δει

- Η άστατη κάμερα στο Construct mode
- Ρηχό για χάρη της ευκολίας
- Περιορισμοί στις κατασκευές και την δημιουργία του Sim
- Αδιάφορη ιστορία και διάλογοι
- Καταντά βαρετό μετά από λίγο
- Ανεξήγητη έλλειψη online δυνατοτήτων

Βαθμολογία: 7.0

Πλατφόρμα: Wii (DS)
Έκδοση EA
Ανάπτυξη: EA Redwood Shores
Διάθεση: EA Hellas
Είδος: Virtual Life
Παίκτες: 1
Επίσημο site: http://www.mysimskingdom.com/index.html
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 31/10/2008
PEGI: 3+