H παρουσίαση της Microsoft στην Ε3

, Τρίτη 15 Ιούνιος 2010 0  

Η παρουσίαση της Microsoft στην Ε3 ολοκληρώθηκε, και όπως περιμέναμε ήταν γεμάτη με σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ φυσικά το Kinect είχε εκτενέστατη παρουσία σε αυτήν. Διαβάστε αναλυτικά τι έγινε παρακάτω.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και συγκεκριμένα με ένα εντυπωσιακό live demo του πολυαναμενόμενου Call of Duty: Black Ops, με υπόγειες στοές, ζούγκλα και... ελικόπτερα. Η είδηση εδώ δεν αφορά μόνο το παιχνίδι αλλά γενικώς τη σειρά, καθώς η MS ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα τρία χρόνια το DLC των παιχνιδιών Call of Duty θα βγαίνει πρώτα στο Xbox Live.

Συνεχίζουμε με τον Hideo Kojima, ο οποίος παρουσίασε ένα θεαματικό trailer του Metal Gear Solid: Rising, με gameplay αυτή τη φορά. Είναι προφανές ότι στο παιχνίδι πέφτει... τρελό κόψιμο.

Σειρά πήρε το Gears of War 3, το οποίο προσωπικά θέλω τρελά - φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο. Εδώ είχαμε επίδειξη του τετραπλού co-op του παιχνιδιού και μια πρώτη ματιά στους νέους - ακόμα πιο φρικιαστικούς από τους Locust - εχθρούς, τους Lambent. Ωραίο.

Ακολούθησε ο Peter Molyneux με δυο λόγια και ένα νέο trailer για το Fable III, σύμφωνα με το οποίο το πολυαναμενόμενο RPG θα κυκλοφορήσει στις 26 Οκτωβρίου. Όμορφα.

Στη συνέχεια είχαμε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της παρουσίασης, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Crytek για την δημιουργία ενός μυστηριώδους τίτλου ονόματι Kingdoms, αποκλειστικά για το Xbox 360. Μεταδόθηκε ένα live-action teaser, με κάτι πολεμιστές κλπ. Το έχουμε στο νου μας.

Φυσικά, παρουσίαση της MS χωρίς Halo δεν γίνεται, και φέτος το Halo: Reach ανέλαβε να τηρήσει την παράδοση. Η Bungie αποκάλυψε το campaign του παιχνιδιού, το οποίο δείχνει εκπληκτικό και μάλιστα περιέχει μάχες με σκάφη στο διάστημα! Μαμάτο.

Και κάπου εδώ άρχισε το πανηγύρι με το Kinect (πρώην Project Natal). Η πλοήγηση στο dashboard του Xbox 360 μέσω κινήσεων και φωνητικών εντολών έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ το video chat και τα όσα προσφέρει δείχνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kinect θα είναι συμβατό και με το Live Messenger.

Ο ερχομός του ESPN στο Xbox Live δεν μας αφορά, οπότε συνεχίζουμε με το Kinect.

To software της συσκευής, τουλάχιστον αυτό που μας έδειξαν, σε γενικές γραμμές είναι ότι και όπως φαντάζεστε: casual παιχνιδάκια διαφόρων ειδών, που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες. Δεν αξίζει καν να τα αναφέρουμε, της πλάκας ιστορία. Πάνε να τσιμπήσουν κομμάτι από την πίτα της Ninty, χωρίς να τους νοιάζει τίποτε άλλο. Μόνο το Star Wars έχει προοπτικές, αλλά και αυτό δείχνει ότι θέλει δουλειά ακόμα. Eπίσης, το Forza Motorsport 3 θα γίνει συμβατό με το Kinect το 2011, επιτρέποντάς σας να οδηγείτε κρατώντας ένα ανύπαρκτο τιμόνι και να κάνετε βόλτες γύρω από τα αμάξια, παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά τους.

Το Kinect αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου με 15 παιχνίδια διαθέσιμα από την πρώτη μέρα και τιμή πιθανότατα γύρω στα 150 δολάρια.

Ευτυχώς το μούδιασμα λόγω του Kinect αντικαταστάθηκε από ενθουσιασμό για το νέο, πανέμορφο Xbox 360, το οποίο η Microsoft αποκάλυψε στο τέλος της παρουσίασης, ανακοινώνοντας παράλληλα την σχεδόν άμεση διαθεσιμότητά του στα καταστήματα και χαρίζοντας στον κάθε παρευρισκόμενο από μία κονσόλα! Έξυπνος τρόπος να εξασφαλίζεις την εύνοια του τύπου...

Η φετινή παρουσία της Microsoft στην Ε3 στέλνει ένα μήνυμα που δεν μας αρέσει ιδιαίτερα: η εταιρία είναι αποφασισμένη να κερδίσει το casual κοινό, και στην προσπάθειά της αυτή φοβάμαι ότι αρχίζει και ξεχνάει λίγο τους core gamers, που ευθύνονται για την θεαματική άνοδό της στην τωρινή γενιά. Μακάρι να κάνω λάθος...