Mortal Kombat Review

, Τετάρτη 27 Απρίλιος 2011 0  

Mortal Kombat. Πόσο κάψιμο είχα ρίξει μαζί με φίλους και συγγενείς στο παλιό καλό Sega Mega Drive; Οι ημέρες αυτές έμοιαζαν μέχρι πρότινος να έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Μέχρι που πήρα στα χέρια μου το νέο Mortal Kombat που ξαναβαλε την υπέρμετρη βία, τα απίστευτα combos και τον βρώμικο συναγωνισμό πάλι στην ζωή μου. Θα σας έλεγα να μην διαβάσετε το review και να πάτε να το πάρετε, αλλά βλέπω τον Termi να με αγριοκοιτάει. Το Mortal Kombat λοιπόν επανέρχεται και είναι κα-τα-πλη-κτι-κό. Όλοι οι ήρωες που αγαπήσαμε με τα cool ονόματα είναι εδώ για να πλακωθούν στις μπουνιές, να σπάσουν ο ένας τα κόκαλα του αλλουνού και γενικά να δώσουν πόνο και θάνατο με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Το παιχνίδι έχει το δικό του story mode το οποίο σας βάζει στο ρόλο όλων των χαρακτήρων εναλλάξ. Η ιστορία είναι αρκετά καλή και μοιάζει να ξεκινάει απο εκεί που σταματά το Armageddon με τον Raiden να είναι έτοιμος να πεθάνει απο τα χέρια του Shao Khan και να στέλνει μύνημα στον εαυτό του στην αρχή των Mortal Combat έτσι ωστε να αλλάξει την ροή της ιστορίας. Βασικά παίζετε τα γεγονότα των προηγούμενων ΜΚ, με τον Raiden να είναι πιο... φρόνιμος.

Πέρα απο το story mode, το παιχνίδι προσφέρει αρκετά tutorials (με το Fatality Tutorial να είναι το πιο διασκεδαστικό), το Challenge Tower που έχει εναν τεράστιο αριθμό απο διάφορα challenges που καλείστε να ολοκληρώσετε, το Ladder που είναι το κλασικό ανέβασμα στην κορυφή του Mortal Kombat και μπορείτε να το κάνετε και με tag mode στο Tag Ladder (χρησιμοποιώντας δηλαδή δύο παίκτες σε εναλλαγή). Τέλος υπάρχουν τα Test your Might, Test your Luck και Test your Sight που είναι μικρότερα παιχνίδια, σαν extras.

Kάπως έτσι γεύεται κάποιος μια καλή γροθιά.

Ας περάσουμε όμως στο ξύλο αυτό καθεαυτό. Το Mortal Kombat έχει φτιαχτεί με γνώμονα να είναι αρκετά βαθύ για τους παλιούς και αρκετά εύκολο για τους καινούριους. Το κάθε άκρο του μαχητή σας είναι συνδεδεμένο με το ανάλογο κουμπί, το RT χρησιμοποιείται για block και το RB για το πιάσιμο του αντιπάλου. Τα combos γίνονται σχετικά εύκολα και οι στρατηγικές του καθενός πραγματοποιούνται πολύ απλά. Επίσης, βοηθάει πολύ το γεγονός οτι το παιχνίδι παρά τα εντυπωσιακά 3D γραφικά του, παίζεται σε 2D πλάνο όπως παλιά, κάνοντας και τις επιθέσεις από απόσταση πιο αποτελεσματικές. Μέσα στις προσθήκες είναι και ένας μετρητής ο οποίος γεμίζει όσο πολεμάτε. Μόλις τον γεμίσετε τελείως, μπορείτε να εκτελέσετε μια ειδική γκάμα κινήσεων που είναι γνωστές και ως X-ray moves και γίνονται αργά, απολαυστικά και με την κάμερα να δείχνει το εσωτερικό του αντιπάλου σαν σε ακτινογραφία για να δούμε τα κόκαλά του να σπάνε και τα ζωτικά όργανά του να γίνονται κιμάς. Το μόνο πρόβλημα που βρήκα δεν εντοπίζεται στο παιχνίδι αλλά... στο d-pad του 360 που είναι απλά απαίσιο. Το να κάνει κάποιος ένα combo σωστά είναι κατόρθωμα, αφού σχεδόν πάντα θα πατήσει την λάθος κατεύθυνση.

Αν θέλετε να απολαύσετε το multiplayer στο έπακρο, κάντε μερικά τηλέφωνα και μια γενναία παραγγελία απο μπύρες. Το τοπικό multi θα σας φέρει πίσω εκείνες τις στιγμές των 90's που μαζευόμασταν όλοι οι πιτσιρικάδες μπροστά στο Mega Drive και χαλάγαμε τον κόσμο παίζοντας Mortal Kombat 3 Ultimate. Έτσι, χάρηκα το multiplayer στην local μορφή του και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Εδώ οι περισσότεροι μαζεύεστε και παίζετε ποδόσφαιρα, χάθηκε μια φορά να μαζευτείτε να παίζετε MK; Η διασκέδαση θα χτυπήσει κόκκινο γιατί EINAI MK!

Η κατάσταση με το online έχει ως εξής: δεν μπόρεσα να παίξω γιατί το παιχνίδι έχει αυτό το εκνευριστικό online pass. Αν κάποιος αγοράσει το παιχνίδι καινούριο, το λαμβάνει στο κουτί του ωραία και καλά. Αν κάποιος το αποκτήσει μεταχειρισμένο και ο κωδικός έχει χρησιμοποιηθεί, πρέπει να αγοράσει νέο. Το promo που έλαβα δεν είχε online pass.

Σας είπα οτι τα γραφικά είναι πανέμορφα; Οι χαρακτήρες είναι όλοι καταπληκτικά σχεδιασμένοι και μάλιστα ο καθένας έχει τις δικές του εκφράσεις προσώπου κατά την μάχη (πόνος και οργή δηλαδή, τι άλλο θα ταίριαζε σε μαχητή MΚ;) ενώ τα X-ray moves αποκαλύπτουν διαφορετικές σκελετικές δομές για τον κάθε παίκτη. Οι πίστες είναι πολύ καλά φτιαγμένες και ταιριάζουν γάντι στο ύφος του τίτλου με τις επανεκτελέσεις των κλασικών περιοχών να γίνεται με τρόπο αριστουργηματικό. Η βία απεικονίζεται σε όλο της το μεγαλείο. Εκτός απο τα X-ray moves, τα Fatalities και μερικές λαβές απεικονίζονται με τον πιο βίαιο τρόπο και τις λεπτομέρειες να σας προκαλούν είτε ενθουσιασμό, είτε αποστροφή και αηδία. Όπως και να 'χει, τα γραφικά τα καταφέρνουν μια χαρά και το Mortal Kombat είναι απο τα πιο όμορφα παιχνίδια ξύλου που έχουμε γνωρίσει στην γενιά που διανύουμε.

Αν με την μια δεν βγάλατε άκρη, που να τις δείτε και τις δύο μαζί...

Ο ήχος είναι κι αυτός σε υψηλά επίπεδα με τις κραυγές πόνου και οργής να είναι όλες ανακατεμμένες σε ένα εκρηκτικό μείγμα που μόνο τα παλιά MK το κατάφερναν. Η μουσική στις πίστες υπάρχει αλλά είναι εκεί μόνο και μόνο για να γεμίζει το κενό. Εξάλλου κανένας δεν θα την ακούσει προσεκτικά. Τα “κράκ” των κοκάλων που σπάνε είναι ανατριχιαστικά.

Το MK επανήλθε δριμύτερο, βίαιο και απολαυστικό. Ένα παιχνίδι που ΟΛΟΙ περιμέναμε, έρχεται για να ικανοποιήσει πλήρως φανατικούς της σειράς ή απλά φανατικούς των παιχνιδιών του είδους. Ακόμα δεν το αγοράσατε; ΤΡΕΞΤΕ!

+ Καταπληκτικός χειρισμός
+ Όμορφα βίαιο και βίαια όμορφο
+ Πολλά modes
+ Παίκτες απο τα παλιά
+ Story mode που είναι αρκετά καλό

- To d-pad του 360 δεν συνεργάζεται και τόσο καλά (αν και δεν φταίει το παιχνίδι σε αυτό)
- Online pass

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3
Έκδοση: Warner
Ανάπτυξη: Netherrealm Studios
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Ξύλο
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.themortalkombat.com
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 21/4/2011
PEGI: 18