Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds Review

, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 0  

11 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του MvC2, μετά από πολλά παρακάλια και γονυκλισίες, η Capcom μας κάνει την χάρη και κυκλοφορεί την συνέχεια του crossover fighter που πολλοί περίμεναν ευλαβικά. Γιατί ποιος δεν θέλει να πλακώσει τον Hulk με τον Ryu μέχρι να γίνει μπλε από το ξύλο και τον Captain America με τον Akuma μέχρι να βάλει την αστερόεσσα εκεί που ξέρει; Κύριοι δεν μιλάμε για ένα απλό crossover, αλλά για μια σύγκρουση πολιτισμών, ένα ξεγύμνωμα δυνάμεων και μια ακατάπαυστη ροή από ξύλο, φωτορυθμικά και ατελείωτα combos!

Στο MvC 3 oι δυνάμεις του καλού και του κακού ενώνονται για να πολεμήσουν το… ακόμα πιο κακό που θέλει να καταστρέψει την γη. Έτσι βλέπουμε να μάχονται δίπλα δίπλα αιώνιοι αντίπαλοι που σε διαφορετικές συνθήκες θα ξεμαλλιάζονταν. Στο offline mode υπάρχουν οι επιλογές Arcade, Versus, Training και Mission. Στο Arcade mode επιλέγουμε τρεις χαρακτήρες και πίστα πίστα προσπαθούμε να φτάσουμε στον τελευταίο αρχηγό. Δεν παρεμβάλλονται cutscenes ούτε διάλογοι, μόνο στατικές εικόνες σε στυλ comic, μετά από κάθε νίκη μας και ένα μικρό ending στο ίδιο στιλ αφού κατατροπώσουμε των τεραστίων διαστάσεων τελευταίο αρχηγό.

Εκτός από τους χαρακτήρες μας, διαλέγουμε και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε αφού η Capcom για να κάνει το παιχνίδι πιο προσβάσιμο στους αρχάριους παίχτες προσέθεσε το simple mode που επιτρέπει και στον πιο κουλό να κάνει εντυπωσιακά combos. Υπάρχει, φυσικά και το normal mode, όπου οι πιο «έμπειροι» έχουν τον πλήρη έλεγχο των ειδικών κινήσεων του χαρακτήρα τους. Ανά πάσα στιγμή μέσα στο παιχνίδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε από τους τρεις χαρακτήρες του ρόστερ μας, να τους καλούμε να βοηθήσουν στιγμιαία κατά την διάρκεια της μάχης αλλά και να κάνουμε συνδυαστικά combos και ειδικές κινήσεις και με τους τρεις μαζί.

Άτιμη χλωροφύλλη.

Το Versus mode είναι ένα κλασικό “ένας-εναντίον-ενός”, όπου με ένα φίλο μπορείτε να πλακωθείτε και να λύσετε τις διαφορές σας χωρίς αίματα, μελανιές και καρούμπαλα. Στο Training mode μαθαίνετε τις κινήσεις (ειδικές και μη) του κάθε χαρακτήρα και στο Mission mode μαθαίνετε και πάλι τις κινήσεις κάθε χαρακτήρα αλλά με την μορφή «υποχρεωτικών» μαθημάτων, αφού επικεντρωνόμαστε σε μια ειδική κίνηση την φορά μέχρι να την υλοποιήσουμε, είτε αυτή απαιτεί χρήση τριών κουμπιών είτε δεκατριών.

Στο online mode δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρείτε matchάκι, καθώς γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο και φυσικά περιλαμβάνονται leaderboards. Lag δεν συνάντησα αλλά ούτε και κάποιον του επιπέδου μου, αφού έφαγα το ξύλο της αρκούδας, με τσάκισαν, με ισοπέδωσαν, μου πέταξαν τα μάτια έξω και άλλα γραφικά… Πότε πρόλαβαν να το λιώσουν και έμαθαν όλες τις ειδικές κινήσεις οι αλήτες; Διαθέσιμη στο online mode είναι η License Card όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τους πόντους εμπειρίας σας, τους χαρακτήρες που χρησιμοποιείτε περισσότερο, το winning ratio σας και άλλα στατιστικά στοιχεία.

My precious…

Έχω μόνο τρεις συλλαβές για να χαρακτηρίσω τον οπτικό τομέα του παιχνιδιού. ΟΥ.Α.ΟΥ. Το MvC 3 είναι σαν να βλέπεις comic σε κίνηση. Πολύχρωμοι χαρακτήρες και πίστες γεμάτες ζωή και δράση. Το παιχνίδι σχεδιαστικά ακολουθεί περισσότερο το Tatsunoko VS Capcom του Wii παρά το 3D στυλ του Street Fighter IV. Το τι γίνεται στην οθόνη από φώτα, λάμψεις, πυροτεχνήματα, laser και άλλα φαντασμαγορικά δεν λέγεται! Μια κλωτσιά ρίχνεις και γίνεται πανικός, μια γροθιά και σείεται το σύμπαν, άμυνα κάνεις και πέφτει η τάση του ρεύματος από την υπερφόρτωση! Και όλα αυτά αμπαλαρισμένα με πολύ στιλ και ρευστό animation. Το MvC3 χαρακτηρίζεται από ξέφρενο ρυθμό σε σημείο που πολλές φορές γίνονται τόσα στην οθόνη που ούτε καν θα προσέχετε τα ακόμα περισσότερα που γίνονται στο background.

Η μουσική είναι αυτό που περιμένεις από την Capcom, το λιγότερο ενθουσιώδης! Ο ήχος από τα κλωτσομπουνίδια και τις πολεμικές κραυγές καλύπτουν την μουσική τις περισσότερες φορές αλλά και αυτά βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Ευτυχώς η Capcom μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε την γλώσσα που θα ακούμε τον κάθε χαρακτήρα ανάμεσα σε αγγλικά ή ιαπωνικά (πιστέψτε με δεν θέλετε να ακούσετε το Ryu να μιλάει αγγλικά ούτε τον Chris Redfield ιαπωνικά).

Ποιος είπε ότι μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει;

Οι χαρακτήρες είναι πολλοί και από διαφορετικές κατηγορίες παιχνιδιών. Εντάξει από την Marvel τα πράγματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα με Spider-Μan, Hulk, Wolverine, Storm, Dr Doom, Iron Man, Thor και πολλούς άλλους υπερήρωες να συμμετέχουν. Η Capcom από την άλλη έβαλε ότι είχε και δεν είχε από κλασικούς μαϊντανούς - Ryu, Akuma, Chun Li, Morrigan μέχρι πιο πρωτότυπους και ιδιαίτερους όπως οι Amaterasu (Okami), Dante (Devil May Cry), Chris Redfield κ.α. Το ρόστερ δεν είναι και πολύ ισορροπημένο, αφού οι αντοχές και η δύναμη κάποιων από τους χαρακτήρες υποσκελίζουν κάποιους άλλους (που πας να τα βάλεις με τον Hulk βρε κακομοίρη Viewtiful Joe).

Eπικές μάχες με Chris Redfield εναντίον Wesker, Dante εναντίον Trish, Wolverine εναντίον Magneto, που θα προκαλέσουν nerdgasm σε πολλούς εκεί έξω. Πολλά unlockables όπως costumes, νέοι χαρακτήρες, μουσική, πίστες κτλ αυξάνουν το replayability του παιχνιδιού. Προβληματάκια όπως οι μικροκαθυστερήσεις στο κεντρικό μενού με αρκετά player updates και saves δεν αφαιρούν κάτι από την εμπειρία, αλλά εκεί που έχουν πάρει φωτιά τα δάχτυλά μας και θέλουμε να δείρουμε κάποιον άμεσα, μας ψιλοξενερώνει!

''Sentinel θέλει χαϊδέψει μικρή γατούλα…''

Το Marvel VS Capcom 3 χαρακτηρίζεται από εξωφρενικό gameplay και ταχύτητα, πανέμορφα γραφικά και στιλ. Όποιος λατρεύει τα fighters, όποιος είναι fan των υπερηρώων της Marvel και των πρωταγωνιστών των τίτλων της Capcom και όποιος θέλει να ρίξει ένα γερό βρωμόξυλο στον Albert Wesker να σπεύσει. Στην τελική τα λένε όλα τα αρχικά του υπότιτλου: Marvel vs Capcom 3 F.T.W.!!!

+ Προσβάσιμο στους αρχάριους
+ Πανέμορφο
+ Πολλοί γνωστοί, αγαπημένοι χαρακτήρες

- Μερικοί χαρακτήρες είναι λίγο ανισόρροποι…
- Καθυστερησούλες στα μενού

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360
Έκδοση: Capcom
Ανάπτυξη: Capcom
Διάθεση: CD Media
Είδος: Ξύλο
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://marvelvscapcom3.com/uk/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 18/2/2010
PEGI: 12