LittleBigPlanet 2 Move Pack Review

, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 0  

Σε επίδειξη των δυνατοτήτων του PS Move, η Sony προσθέτει λειτουργίες motion control σε διάφορα παιχνίδια της. Προφανώς τα FPS και οι διάφορες καζουαλιές είναι τα πρώτα... “θύματα”, αλλά στην περίπτωση μας η μπάλα παίρνει και το αριστουργηματικό LBP2. Μα θα μου πείτε, που κολλάνε τα motion controls στο LBP; Έλα που κολλάνε όμως!

Το Μove Pack είναι πρόσθετο DLC για το LittleBigPlanet 2. Προσθέτει νέα επίπεδα, με ξεχωριστή ιστορία από τη βασική και περισσότερα εργαλεία για την δημιουργία δικών μας επιπέδων/παιχνιδιών. Η ιστορία είναι άνευ σημασίας, αφού πάλι κάποιος κακός που περνάει κλιμακτήριο θέλει να κάνει άνω κάτω τον πολύχρωμο κόσμο του LBP. Τα επίπεδα του DLC έχουν ως κύριο σκοπό - όπως και τα βασικά επίπεδα του LBP2 - εκτός του να μας δώσουν ένα λόγο να ξαναπάρουμε μια δόση LBP, να μας παρουσιάσουν τις νέες λειτουργίες που φέρνει το Move. Βασική προσθήκη είναι φυσικά τα εργαλεία που μας δίνονται και που μας επιτρέπουν να φτιάξουμε πιο πολύπλοκα παιχνίδια, αλλά και να διευκολύνουν την περιήγησή μας στο Create Mode.

Κρατώντας στο ένα χέρι το Move και στο άλλο το subcontroller (ή το DualShock αν δεν έχετε subcontroller) χειριζόμαστε το Sackboy μας. Το Μove προσομοιώνει τον δεξί αναλογικό και τα κουμπιά του αντικαθιστούν την δεξιά πλευρά του παραδοσιακού χειριστηρίου. Με το Move σημαδεύουμε, ενώ το άλμα γίνεται με το Move button και το R1 αντικαθίσταται από την σκανδάλη. Στα επίπεδα αλληλεπιδράμε μέσω του Μove με διάφορες επιφάνειες που μας βοηθούν να προχωρήσουμε. Θα κληθούμε να μετακινήσουμε πλατφόρμες ή να τις χρησιμοποιήσουμε σαν ομπρέλα για να προστατευθούμε από λάβα ή να τις φέρουμε στην επιθυμητή γωνία που μας βολεύει για να φτάσουμε τον επιθυμητό προορισμό. Μπορούμε ακόμα να εκτοξεύσουμε βόμβες ή να βουλώσουμε τρύπες! Όλα αυτά τα κάνουμε με μια συσκευή που έχουν στο κεφάλι τους τα Sackboys, το Brain Crane (παρόμοιο με το Grabinator και το Creatinator) που μας επιτρέπει να χειραγωγήσουμε αντικείμενα κινώντας το Move σε όλους τους άξονες αλλά και γυρίζοντάς το σαν κλειδί.

Αυτά παθαίνεις αν παίζεις με δύο Μove!

Το Move διευκολύνει κατά πολύ και την εμπειρία μας στο Create mode. Εκεί παίρνει τη θέση του αναλογικού και χρησιμοποιείται σαν “ποντίκι”, όπου πλέον με πιο ακριβείς κινήσεις και με λιγότερο κόπο μπορούμε να βάλουμε ακριβώς στο pixel που θέλουμε το sticker που ζωγραφίσαμε - και πάλι με τη βοήθεια του motion controller (δεν πιστεύω να φτιάχνετε τίποτα πρόστυχα, τα βλέπουν και παιδάκια!). Αλλά και εκτός του Create mode η σχεδίαση πχ του Pod μας ή η δημιουργία προσωπικού avatar γίνεται πιο εύκολη.

Και στο Move pack έχουμε το ίδιο στιλ που μας έχει συνηθίσει το LBP – χαρούμενο, χαρούμενο , σχεδόν χαζοχαρούμενο! Φυσικά υπάρχουν νέα stickers, κοστούμια, mini-games και αξεσουάρ για να εξατομικεύσουμε το Sackboy μας. Απλοϊκοί οι γρίφοι των έξτρα επιπέδων, αλλά όπως είπαμε πιο πολύ υπάρχουν ως μπούσουλας για να μάθουμε να δημιουργούμε τα δικά μας επίπεδα παρά για να επεκτείνουν την υπάρχουσα γκάμα επιπέδων.

Ο κακός είναι αυτός με τα ροζ φτερά και την ροζ μπαντάνα. Τρομακτικό...

Όπως και στο βασικό παιχνίδι, έτσι και τώρα εκμεταλλευόμενοι τις λειτουργίες που προσθέτει το Move Pack, με λίγη φαντασία και πολύ χρόνο, μπορούμε να κάνουμε θαύματα στα επίπεδα που φτιάχνουμε! Ήδη online υπάρχουν επίπεδα που δείχνουν τις ξεχωριστές δυνατότητες που προσφέρει το motion controller του PS3, όπως RTS ή πιο απλοϊκά όπως παιχνίδια καρτών, που πλέον παίζονται με την άνεση που προσφέρει ένας χειροκινούμενος κέρσορας και όχι ο αναλογικός μοχλός. Το LBP2 Move Pack προτείνεται τόσο σε... wannabe developers, όσο και στους φανατικούς του παιχνιδιού. Σπεύσατε!

+ Περισσότερο LittleBigPlanet!
+ Περισσότερα εργαλεία για πιο πολύπλοκα παιχνίδια
+ Απόλυτος έλεγχος στο create mode για μεγαλύτερη ακρίβεια

- Λίγα/απλοϊκά επίπεδα

*ΤΟ DLC ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ*

Πλατφόρμα: PS3
Έκδοση: Sony
Ανάπτυξη: Media Molecule
Διάθεση: PSN
Είδος: Platformer (και... πλατφόρμα)
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.littlebigplanet.com/en/2/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: Σεπτέμβριος 2011
PEGI: 7