alt text

Η φυσιογνωμία του Leisure Suit Larry είναι λίγο-πολύ γνωστή στους περισσότερους, αφού ο συγκεκριμένος ερωτιάρης χαρακτήρας έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά adventure παλαιάς κοπής. Με τη βοήθεια crowdfunding λοιπόν, το πλήρες remake του πρώτου Leisure Suite Larry, είναι εδώ. Είστε έτοιμοι για ένα παιχνίδι γεμάτο ερωτικά υπονοούμενα, άκομψες ατάκες και πολλές ειρωνικές μπηχτές;

Στο παιχνίδι αναλαμβάνετε το ρόλο του Larry, που είναι απεγνωσμένος, παρθένος και 40άρης! Έχοντας βαρεθεί την υπάρχουσα ζωή του, ο Larry αποφασίζει να την αλλάξει, πηγαίνοντας στην πόλη Lost Wages. Ο βασικός του σκοπός είναι να ρίξει γυναίκες στο κρεβάτι και ίσως να ζήσει τον πραγματικό έρωτα. Το αν καταφέρνει να ολοκληρώσει τους στόχους του κατά την διάρκεια της περιπέτειας, το αφήνω να το μάθετε παίζοντας το Leisure Suit Larry Reloaded, που ακολουθεί κατά γράμμα την ιστορία του αρχικού τίτλου.

Κάθε φορά που ξεκινάτε το παιχνίδι, πρέπει να απαντάτε σε πέντε ερωτήσεις γενικού περιεχομένου, για να "αποδείξετε" πως είστε πάνω από 16 χρονών. Το remake ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του, προσπαθώντας να μην "χαλάσει" τα μάτια των επίδοξων νεαρών που θέλουν να παίξουν το "ακατάλληλο" αυτό παιχνίδι. Πόσο παλαιάς κοπής άποψη είναι αυτή; Στο κάτω-κάτω, το παιχνίδι δεν είναι δα και ΤΟΣΟ ακατάλληλο. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται το αιματοκύλισμα του Call Of Duty να είναι αποδεκτό και την ίδια στιγμή μερικά σεξουαλικά υπονοούμενα γεμάτα νόημα να είναι καταδικαστέα. Αλλά ΟΚ. Αποφασίζεις να βάλεις στο παιχνίδι σου ερωτήσεις. Το δέχομαι. Αλλά να τις έχεις εκεί, ΚΑΘΕ φορά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, μήπως είναι λιγάκι υπερβολικό και ανούσιο; Για να μην το κουράζω, οι ερωτήσεις είναι αρκετά εξειδικευμένες και πολλές φορές ανέτρεξα στο Google για να βρω τις απαντήσεις. Ακολούθως βρήκα έναν τρόπο να τις αποφεύγω και όλα καλά.

Έξω από το bar σκέφτεστε τις επόμενες κινήσεις σας, στη ζωή και στο παιχνίδι...

Έξω από το bar σκέφτεστε τις επόμενες κινήσεις σας, στη ζωή και στο παιχνίδι...

H πόλη Lost Wages αποτελείται από πέντε μονάχα κτίρια που μπορεί να επισκεφτεί και να εξερευνήσει ο Larry χρησιμοποιώντας το ταξί που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις της περιοχής. Το κάθε κτίριο έχει αρκετούς χαρακτήρες με τους οποίους μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε, χρησιμοποιώντας τα κλασικά εργαλεία των point-and-click adventure, που δεν είναι άλλα από τα: κοίταγμα, περπάτημα, ομιλία, άγγιγμα, αίσθηση και χρήση αντικειμένου. Φυσικά υπάρχει και κόστος των πράξεων και των μετακινήσεών σας. Στο παιχνίδι μπορείτε να ξοδεύετε χρήματα πχ για να αγοράσετε ποτά στο μπαρ ή να πάτε σε κάποιο άλλο κτίριο με το ταξί. Εάν νιώθετε τυχεροί, μπορείτε να τζογάρετε στoυς κουλοχέρηδες για να βγάλετε περισσότερα χρήματα, αναλαμβάνοντας το αντίστοιχο ρίσκο. Εάν βέβαια τα χρήματά σας λιγοστέψουν, ένας άστεγος σας λυπάται (!!) και σας δίνει κάποια χρήματα για να ορθοποδήσετε ξανά. Με ρέγουλα λοιπόν, ο τζόγος και οι σπατάλες.

Η φιλοσοφία του Leisure Suite Larry Reloaded, είναι απλή και γνωστή. Για να προχωρήσετε στην περιπέτεια, πρέπει να κάνετε συγκεκριμένες πράξεις που εξελίσσουν την ιστορία. Να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε πράγματα στον χώρο του παιχνιδιού, να μιλήσετε σε ανθρώπους με τη σωστή σειρά και φυσικά να λύσετε γρίφους που παρουσιάζονται μπροστά σας. Για να τους ξεπεράσετε πρέπει να σκεφτείτε και να εφαρμόσετε μέθοδο trial and error, καθώς αρκετοί από αυτούς, μπορεί να σας στοιχίσουν μέχρι και τη ζωή σας. Εδώ υπάρχει και η μεγαλύτερη αλλαγή από το αρχικό παιχνίδι του 1987. Εάν πεθάνετε κατά τη διάρκεια ενός γρίφου, δε χρειάζεται να ξεκινήσετε από το τελευταίο σας save, αφού πλέον υπάρχει το retry για να ξαναπροσπαθήσετε.

Μέσα στο bar μπορείτε να συναντήσετε κάθε λογής και διαλογής ανθρώπους.

Μέσα στο bar μπορείτε να συναντήσετε κάθε λογής και διαλογής ανθρώπους.

Η ιστορία και η εξέλιξή της, για τα σημερινά δεδομένα είναι ρηχή και πολύ απλή. Μην περιμένετε περίπλοκες και συγκλονιστικές ανατροπές με ίντριγκες και αναπάντεχες αλλαγές σεναρίου. Τα πάντα ακολουθούν μια γραμμική εξέλιξη, που σε κάποιες στιγμές αγγίζει το όριο του βαρετού. Αρκετές φορές "έπιασα" τον εαυτό μου να σκέφτομαι "OK, τελείωνε.. πάμε παρακάτω σε παρακαλώ" κάνοντας το όλο "ψάξε και βρες" μια αγγαρεία. Φυσικά έχουν προστεθεί μερικά καινούρια πράγματα βγαλμένα από την τωρινή μόδα (βλ. Angry Birds) που δεν καταφέρνουν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον.

Ας περάσουμε στο οπτικό μέρος του παιχνιδιού. Τα γραφικά είναι φτιαγμένα από την αρχή και θυμίζουν αυτά του Leisure Suit Larry 7 για όσους ξέρουν. Τα ξεχωρίζω σε δύο κατηγορίες. Τα γραφικά για το περιβάλλον, αν και στατικά, είναι σχεδιασμένα με ένα καρτουνίστικο στιλ με αρκετές λεπτομέρειες και είναι πολύ ευχάριστα στο μάτι. Οι χαρακτήρες, από την άλλη, ακολουθούν το ίδιο στιλ αλλά είναι πολύ πιο απλοί και ιδιαίτερα "κοφτοί" και χοντροκομμένοι στις κινήσεις τους. Για να σας πως την αλήθεια, όταν είδα τον Larry να κάνει διάφορες κινήσεις, νόμιζα πως έβλεπα animated .gif αρχείο κακής ποιότητας. Επίσης, η N-Fusion, στην προσπάθειά της να δώσει περισσότερη ζωή στο παιχνίδι, πρόσθεσε μια επαναλαμβανόμενη κίνηση στους στατικούς χαρακτήρες, την οποία κάνουν ξανά και ξανά, κουράζοντας τον παίκτη.

Ο τίτλος του 1987, μουσικά ήταν σχεδόν άδειος. Τώρα στο remake, η μουσική έχει αναβαθμιστεί και φυσικά έχουν προστεθεί φωνές στους χαρακτήρες με αρκετά καλή και ρεαλιστική απόδοση. Σε αυτό τον τομέα έχει γίνει προσεγμένη δουλειά που φαίνεται ακόμα και από το tutorial. Ξεχωριστή μνεία αξίζει η φωνή του αφηγητή, που είναι όλα τα λεφτά και με κάθε ευκαιρία ειρωνεύεται και μειώνει τον Larry.

To παιχνίδι τύπου Angry Birds είναι από τις λίγες προσθήκες που έχουν γίνει στον τίτλο.

To παιχνίδι τύπου Angry Birds είναι από τις λίγες προσθήκες που έχουν γίνει στον τίτλο.

Δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος με το Leisure Suit Larry Reloaded. Η διάρκεια του παιχνιδιού δεν ξεπερνά τις πέντε ώρες, και όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, έμεινα με μια στυφή γεύση. Αν και μιλάμε για remake ενός αρχαίου παιχνιδιού, δεν μπορώ να μην το κρίνω με τα σημερινά δεδομένα. Σεβασμός στην ιστορία της σειράς, αλλά...

  • Όμορφα περιβάλλοντα
  • Ζωντανές και απολαυστικές οι φωνές των χαρακτήρων
  • Ρηχή ιστορία
  • Οι εισαγωγικές ερωτήσεις είναι τουλάχιστον περιττές
  • Αφύσικες και κοφτές κινήσεις των χαρακτήρων
  • Το θέμα sex κουράζει
  • Μικρό
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:N-Fusion Interactive
ΕΚΔΟΣΗ:Replay Games
ΔΙΑΘΕΣΗ:Download
ΕΙΔΟΣ:Adventure
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.replaygamesinc.com/index/get-game?gameId=13
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:27/6/2013
PEGI:-