Just Dance 2 Review

, Σάββατο 11 Δεκέμβριος 2010 0  

Μαντόνα, λέιντι γκάγκα, μπιγιονσέ, εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ. Αν θες να πάρει η νύχτα μας φωτιά, άρπα το Wii Remote κούκλα μου γλυκιά (παραφρασμένο σουξέ του Παναγιώτη Ρεντετάκου γιατί πέφτουμε χαμηλά άμα λάχει).

Το Just Dance 2 είναι ένα παιχνίδι που μας καλεί να χορέψουμε στους ρυθμούς γνωστών ξένων τραγουδιών. Αρπάμε λοιπόν το Wii Remote και παίζουμε ως εξής. Ο χορευτής μας κάνει τις κινήσεις επί της οθόνης και εμείς ακολουθούμε με το remote ανά χείρας. Αν έχουμε καλό συγχρονισμό πάει καλά. Αν όχι, τότε οι πόντοι μας πέφτουν. Όλο αυτό μας κάνει να φαινόμαστε γελοίοι και για να ευχαριστηθείτε το παιχνίδι χρειάζεται τουλάχιστον άλλο ένα άτομο (ρεζίλι μοιρασμένο είναι μισό ρεζίλι) και μια δόση αλκοόλ (για τους μεγάλους, οι ανήλικοι ρίχτε το στις πορτοκαλάδες). Μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι τέσσερις παίκτες σε διάφορα modes όπως dance battles 2v2 ή 4v4 με εναλλαγή των remotes. Αν φυσικά έχετε τον χώρο και όλα τα Wii remotes που χρειάζονται εύκαιρα.

Το πώς το Just Dance 2 μετρά τις κινήσεις πάντως παραμένει μυστήριο. Είναι πιθανό να «κλέψετε» λίγο ώστε να κάνετε ένα μέτριο score, αλλά για να απογειωθείτε, πρέπει να σηκωθείτε από τον καναπέ και να κάνετε όλες τις κινήσεις που θα δείτε επί της οθόνης. Το παιχνίδι παρ όλα αυτά δεν προσφέρει καθόλου βάθος. Τα τραγούδια του (πάνω από 40) είναι όλα διαθέσιμα από την αρχή και δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε κάτι. Το μόνο που σας μένει είναι να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσης, με ή χωρίς τους φίλους σας ή να φτιάξετε ένα πρόγραμμα με το Just Sweat mode που σας βάζει σε… χορευτικό πρόγραμμα, επιλέγοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό τραγουδιών που θα χορέψετε καθημερινά.

Απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά...

Η παρουσίαση του Just Dance 2 θυμίζει… “στην ντισκοτέκ στην παλιά ντισκοτέκ”. Πολύ neon-light αισθητική, χρώματα και φώτα. Οι χορευτές είναι captured σιλουέτες από αληθινούς χορευτές και πάνω τους έχουν ζωγραφιστεί τα ρούχα, που αλλάζουν σε κάθε περίσταση. Για παράδειγμα, αν χορέψετε το Satisfaction του Benny Benassi ο χορευτής σας είναι ντυμένος με στολή α-λα TRON, ενώ στο Bollywood κομμάτι (ναι υπάρχει και αυτό) οι χορευτές φοράνε ρούχα βγαλμένα από ανατολίτικα παραμύθια. Δεν θα δείτε ούτε τρισδιάστατα μοντέλα ούτε κάτι εντυπωσιακό. Η παρουσίαση του τίτλου είναι απλή, καθαρή και καθ’ όλα επαγγελματική.

Δεν θα έλειπε βέβαια από ένα τέτοιο review ο σχολιασμός του ρεπερτορίου. Όπως αναφέραμε παραπάνω είναι κοντά στα 40 τραγούδια. Μέσα σε αυτά είναι καινούριες επιτυχίες, που θα ενθουσιάσουν τα 12 χρονα, αλλά και παλαιότερες επιτυχίες που θα βάλουν τους ενήλικες για τα καλά στον χορό. Μπορείτε να παίξετε χωρίς σταματημό κάνοντας non-stop shuffle ή να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία medley που κάνει μίξη των κομματιών. Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι υπάρχει διαθέσιμο DLC για το παιχνίδι. Προσωπικά όμως δεν μου δούλεψε το store όσο κι αν προσπάθησα να μπω ή να αλλάξω τις διάφορες ρυθμίσεις στο router μου.

Φαντάζεστε να σκάσει κανένας τέτοιος σε ελληνικό club; Η πρώτη απορία μου θα ήταν το πως πέρασε τους πορτιέρηδες...

To Just Dance 2 εν τέλει είναι ένα βήμα μπροστά από το προηγούμενο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας την ίδια πετυχημένη φόρμουλα που το έκανε για αρκετές βδομάδες το νούμερο 1 third party παιχνίδι του Wii στην Αμερική. Όμως τα τραγούδια και η καλύτερη εμφάνιση του δίνουν αυτό το «κάτι» για να δικαιολογήσει τον αριθμό «2» στον τίτλο του. Αν θέλετε κάτι να ζωντανέψετε το πάρτι και διαθέτετε Wii, τότε ο τίτλος προσφέρει αυτό που υπόσχεται, αλλά τίποτα παραπάνω.

+ Μεγάλο και πλούσιο ρεπερτόριο
+ Όμορφη και άκρως επαγγελματική εμφάνιση
+ Η (όλως περιέργως) σωστή αναγνώριση των κινήσεων
+ Διασκεδαστικό με φίλους

- Μηδενικό βάθος αφού όλα είναι ξεκλειδωμένα εξ αρχής
- Δεν έχει νόημα να παίξετε μόνοι σας (και χωρίς μια καλή δόση οινοπνεύματος αν είστε ενήλικoi)
- To DLC store δεν μου δουλεύει

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

Πλατφόρμα: Wii
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Είδος: Χορού
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://justdancegame.uk.ubi.com/just_dance_2.php
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 14/10/2010
PEGI: 3