Hydro Thunder Hurricane Review

, Τετάρτη 4 Αύγουστος 2010 0  

Αααχ… καλοκαίρι. Μας περιμένουν οι χαρές της θάλασσας. Πριν αρχίσω να ακούγομαι σαν τον καλό γλάρο της HELMEPA να σας πω ότι είμαι εδώ να σας πληροφορήσω για το Hydro Thunder Hurricane και όχι για τα σκουπίδια στις ακτές. Α, by the way, όποιον δω να πετάει σκουπίδια στην παραλία, του έχω κόψει τα χέρια απ’ την ρίζα. Το Hydro Thunder δεν είναι καινούριο franchise. Κάποτε, τότε που είμεθα νέοι και ακμαίοι, είχε κυκλοφορήσει σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες (Playstation, N64, Dreamcast) και arcades. Σίγουρα οι περισσότεροι θυμάστε και το Wave Race, αφού τα παιχνίδια έχουν παρόμοιο χαρακτήρα.

Στο Hydro Thunder Hurricane λοιπόν, ασχολείστε με αγώνες στο νερό με εξωτικά ταχύπλοα σκάφη που τρέχουν σαν δαιμονισμένα. Ο χειρισμός είναι όσο arcade γίνεται, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα boosts που γεμίζουν την σχετική μπάρα σας για να τρέχετε ακόμα πιο γρήγορα και να κάνετε και άλματα (ναι είναι πηδηχτούλες οι βαρκούλες) για να φτάσετε δυσπρόσιτα σημεία και εναλλακτικές διαδρομές. Όντας arcade, όλος ο ρεαλισμός πάει περίπατο. Δεν θα κάνετε κουμάντο όμως όπως ξέρετε από τα racing επί ασφάλτου (ή επί χώματος), αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τον κυματισμό του νερού, αφού μπορεί να βρεθείτε αλλού γι αλλού με μια λάθος μανούβρα. Οι δημιουργοί πήγαν ένα βήμα πιο πέρα την τρέλα προσθέτοντας ένα σωρό θεότρελους κινδύνους στις πίστες, τεράστια άλματα με φυσική φεγγαριού, ενώ δεν λείπουν και οι επικές συγκρούσεις με βράχια.

Brb, going to the moon!

Το παιχνίδι διαθέτει τέσσερα διαφορετικά modes στο single player: το κλασσικό Race, το οποίο είναι αρκετά συνωστισμένο με 15 αντιπάλους, το Ring Master που είναι ένα time trial με δαχτυλίδια, μέσα από τα οποία πρέπει να περάσετε αλλιώς χάνετε χρόνο και boost, το Gauntlet που είναι πάλι ένα time trial αλλά με εκρηκτικά βαρέλια που απειλούν να σας κάνουν ψητούς και τα Championships, που είναι events που αποτελούνται από διαδρομές από όλα τα άλλα modes. Οι διαφορετικές πίστες στις οποίες διαδραματίζονται είναι μόλις οκτώ και για να προστεθεί ποικιλία, θα πρέπει να τις παίξετε σε διαφορετικά modes και διαφορετικές δυσκολίες (pro, novice, expert). Όμως θα κουραστείτε γρήγορα από την επανάληψη και αν έχετε λίγο τον “βαρκάρη” μέσα σας, θα ξεκλειδώσετε τα πάντα πάρα πολύ γρήγορα και χωρίς να πάρετε gold trophies στα πάντα όλα.

Οπότε, σας μένει το multiplayer. Τοπικά, μπορείτε να παίξετε με άλλους τρεις φίλους σας σε split-screen (φροντίστε να έχετε μεγάλη TV), ενώ το online υποστηρίζει μέχρι οκτώ παίκτες, από τους οποίους οι τέσσερεις μπορεί να είναι στο ίδιο μηχάνημα. Μπορείτε να αγωνιστείτε ή να παίξετε κάτι σαν rugby νερού με το rubber ducky mode που είναι πολύ διασκεδαστικό: χωρίζεστε σε δύο ομάδες και προσπαθείτε να πάρετε το λαστιχένιο παπάκι από την αντίπαλη ομάδα. Φαντάζεστε τι πανικός γίνεται…

Ρε φίλε, ολόκληρος ωκεανός, πάνω μου βρήκες να πέσεις;

Τα γραφικά του τίτλου θυμίζουν κάτι από τα arcades. Αστραφτερά χρώματα, όμορφες αντανακλάσεις και κυματισμός του νερού την ώρα που η θάλασσα σκίζεται από τα σκάφη που μοιάζουν με διαστημόπλοια. Οι πίστες είναι ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους, με θέματα όπως οι Βίκινγκς, το τροπικό δάσος, κλπ. Αλλά γενικά μην περιμένετε κάτι πολύ λεπτομερές. Είναι arcade και το δείχνει. O ήχος ακολουθεί τα ίδια πρότυπα, με έναν ενοχλητικό τυπά να μιλάει και να δείχνει υπερβολικά ενθουσιασμένος σε ότι λέει, τους ήχους της βάρκας που αλλάζει ανάλογα αν χρησιμοποιεί τουρμπίνες ή προπέλες και έναν άλλον εκνευριστικό τύπο που σας μιλάει συνέχεια μέσα από τον ασύρματο (ναι ρε φίλε, είδα ότι έχω boost, σκας τώρα;). Η μουσική περνάει απαρατήρητη.

Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες!

Εν τέλει το Hydro Thunder Hurricane είναι ένα καθαρόαιμο arcade racer γι αυτούς που αναζητούν ένα διάλειμμα από τα χερσαία οχήματα. Όμως μην περιμένετε τίποτε παραπάνω από αυτό. Τουλάχιστον είναι κάτι δροσιστικό και ότι πρέπει για το Summer of Arcade!

+ Πολλά modes
+ Διασκεδαστικό gameplay
+ Θεότρελοι κίνδυνοι
+ Πλούσιο multiplayer

- Μικρή ποικιλία σε πίστες
- Εύκολο αν είστε έστω και λίγο “τσίφτηδες”
- O ασυρματιστής και ο εκφωνητής πρέπει να φιμωθούν, να δεθούν, να μπουν σε ένα αμάξι και να κλειδωθούν σε μια αποθήκη του Τέξας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: Xbox 360
Έκδοση: Microsoft
Ανάπτυξη: Vector Unit
Διάθεση: Xbox Live Arcade
Είδος: Arcade racing
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.xbox.com/en-US/games/h/hydrothunderhurricanexbla/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 28/7/2010
PEGI: 12