Στο στόχαστρο του Hitman: Sniper Challenge

, Τρίτη 15 Μάιος 2012 0  

Πολλά καταστήματα, κυρίως του εξωτερικού, συνήθως προσφέρουν αποκλειστικό DLC με την προπαραγγελία μεγάλων τίτλων. Η Square Enix όμως ανταμείβει με διαφορετικό τρόπο όσους προπαραγγείλουν το Hitman Absolution, προσφέροντας άμεσα μία ολόκληρη standalone εμπειρία. Ο λόγος για το Hitman: Sniper Challenge, στο οποίο παίρνουμε μία πρώτη γεύση από το τι να περιμένουμε στο τελικό προϊόν, με μόλις ένα παρεχόμενο επίπεδο, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά εθιστικό και η επανάληψη του μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα καλούδια στην τελική έκδοση.

Τα πράγματα είναι απλά στο Sniper Challenge: 14 λεπτά, ένα sniper rifle, ένας κύριος στόχος που ακούει στο όνομα Richard Strong, 47 σφαίρες και 14 φρουροί που θα σας δυσκολεύσουν αρκετά. Ο στόχος είναι να εξουδετερωθούν οι εχθροί όσο πιο αθόρυβα γίνεται και σε σημεία που μπορούν να υποκρυφθούν τα πτώματά τους, ώστε να μη βρεθεί νεκρό σώμα από κάποιον άλλο φρουρό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα, είτε σκοτώνοντάς τους κοντά στις άκρες του κτιρίου ώστε να πέσουν από κάτω, είτε ρίχνοντάς τους μέσα στις πισίνες (λες και τα σώματα δε φαίνονται μέσα στο νερό), είτε σε σημεία που δεν είναι διακριτά. Οι ευκαιρίες για εξουδετέρωση των φρουρών είναι αρκετές, καθώς ο καθένας έχει ένα προκαθορισμένο “δρομολόγιο”, το οποίο κάνει ξανά και ξανά. Όμως, μόλις δύο ευκαιρίες υπάρχουν για τη δολοφονία του κύριου στόχου και αυτές είναι μόλις βγει σε ένα εκ των δύο παραθύρων, καθώς όλη την υπόλοιπη ώρα κρύβεται μέσα.

Τα γεγονότα του Sniper Challenge διαδραματίζονται στο Σικάγο, όπου ο Richard Strong κάνει κάποιο πάρτι στην οροφή ενός κτιρίου. Από απέναντι ακριβώς τοποθετείστε ως Agent 47. Οι αρκετοί παρευρισκόμενοι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς αν ακουστεί έστω ο παραμικρός θόρυβος κοντά τους τότε σας καταλαβαίνουν αμέσως και αρχίζει η φυγάδευση του Strong και των φρουρών του. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για κάθε kill, με την πιο αθόρυβη προσέγγιση να είναι και η πιο προκλητική, όσον αφορά τη δυσκολία. Κάθε νέα προσέγγιση ξεκλειδώνει και τα αντίστοιχα challenges, τα οποία παρέχονται με μεγάλη ποικιλία. Κάθε challenge ξεκλειδώνει και κάτι νέο, όπως για παράδειγμα καλύτερους γεμιστήρες, σκόπευτρα και σιγαστήρες για το Hitman: Absolution, ενώ με τη τόσο μεγάλη ποικιλία αυτών, η επιλογή επανάληψης ενδέχεται να επιλεγεί αρκετές φορές. Επίσης, όσες περισσότερες φορές παίζετε, τόσα περισσότερα unlockables ξεκλειδώνετε για το τελικό παιχνίδι, με το σκορ της κάθε επανάληψης να προστίθεται στους υπόλοιπους πόντους που ήδη έχετε. Το τελευταίο εξ αυτών απαιτεί 50 εκατομμύρια πόντους, πράγμα αρκετά δύσκολο αν αναλογισθεί κανείς πως ο μέσος όρος σε κάθε προσπάθεια είναι γύρω στις 300 χιλιάδες.

Μια χαρά ήσουν μέσα, σε έτρωγε τόσο να βγεις;

Οι νέες δυνατότητες του Πράκτορα 47 σίγουρα δε μπορούν να μείνουν ασχολίαστες. Με το πλήκτρο RB (R1 του PS3) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα είδος spider-sense στο οποίο όλα απεικονίζονται με πιο ασπρόμαυρη παλέτα χρωμάτων, για να ξεχωρίζετε τους εχθρούς από το πλήθος (οι οποίοι εμφανίζονται με πιο έντονο λευκό χρώμα), τον κύριο στόχο (ο οποίος εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα), αλλά και αντικείμενα του περιβάλλοντος τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός σας (κίτρινη απόχρωση). Επίσης, πιέζοντας ελάχιστα το πλήκτρο RT (R2) ο χρόνος κυλάει αρκετά βραδύτερα, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία για το τέλειο χτύπημα, είτε στο κεφάλι, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος των ανυποψίαστων θυμάτων.

Αν και μιλάμε για ένα demo μικρότερο των 700MB, ο φωτισμός είναι καταπληκτικός και τα μοντέλα των χαρακτήρων αρκετά ικανοποιητικά, όμως για κάποιο λόγο η Io-Interactive πασχίζει ώστε να μη μπορέσουν οι παίκτες να γυρίσουν την κάμερα προς το πρόσωπο του Agent 47, καθώς ακόμα και όταν γεμίζει το όπλο του και γυρίζει το πρόσωπό του, η κάμερα κλειδώνεται για λίγο σε μικρότερο οπτικό πεδίο. Ο ηχητικός τομέας δίνει ρέστα, χωρίς να κουράζει η επανάληψη του soundtrack. Τα trailers που παρουσιάζονται μετά από κάθε ολοκλήρωση της πίστας δεν είναι τίποτα καινούριο, ενώ τα online leaderboards περιορίζονται προς το παρόν μόνο στη λίστα φίλων του κάθε παίκτη και όχι σε παγκόσμια κατάταξη.

Καταλαβαίνεις ότι την έκατσες, όταν…

Αν σας ενδιαφέρει η αγορά του Hitman: Absolution, τότε η εν λόγω προσφορά προπαραγγελίας σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, καθώς μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από το παιχνίδι, αλλά και να ξεκλειδώσετε πολλά πράγματα στην τελική έκδοση. Η λογική “παίζω και ξεκλειδώνω” δουλεύει άψογα, ενώ ευελπιστούμε να δούμε και leaderboards με παγκόσμια κατάταξη. Η εν λόγω προσφορά ισχύει από 15 Μαΐου σε Xbox 360 και PS3, ενώ αν θέλετε την έκδοση του PC πρέπει να περιμένετε μέχρι την 1η Αυγούστου. Το Hitman: Absolution θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου για Xbox 360, PS3 και PC.

+ Πολλαπλοί τρόποι εξολόθρευσης των εχθρών
+ Πολύ καλά sniper physics
+ Πολλές challenges και unlockables
+ Leaderboards…

- …τα οποία δυστυχώς περιορίζονται σε φίλους
- Μόνο ένα επίπεδο
- Χρονικό όριο δεκατεσσάρων λεπτών
- Συνεχής ίδιες κινήσεις των εχθρών

*Το Game 2.0 δεν βαθμολογεί DLC και γενικώς τέτοιου είδους εμπειρίες*

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3, PC
Έκδοση: Square Enix
Ανάπτυξη: IO Interactive
Διάθεση: Download με προπαραγγελία του Hitman: Absolution
Είδος: FPS
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://hitman.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 15/5/2012 (Xbox 360, PS3), 1/8/2012 (PC)
PEGI: -