Χρόνια πολλά, Tetris!

, Σάββατο 6 Ιούνιος 2009 0  

Μέσα στον πανικό της E3, τα μεγάλα και καινούρια παιγνίδια, τις κονσόλες και τα νέα χειριστήρια, ας μην ξεχνάμε τα γενέθλια ενός εκ των πατέρων των σημερινών τίτλων. Αναφέρομαι στα γενέθλα του Tetris φυσικά.

Ρωτήστε όποιον θέλετε, την μητέρα σας, την αδερφή σας, την γιαγιά σας. Ολοι ξέρουν το Tetris και είναι ενα παράδειγμα παιγνιδιού που ενώ όλοι μπορούν να παίξουν, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τιθασεύσουν πλήρως τα... τουβλάκια του.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 25 χρόνια, ο Alexey Pajitnov, στα πλαίσια ενός project που έχει να κάνει με την τεχνητή νοημοσύνη, δημιούργησε ένα παιγνίδι με τουβλάκια που πέφτουν με τυχαίο τρόπο, χρησιμοποιώντας έναν αλγορίθμο. Ούτε ο ίδιος ήξερε οτι αυτό το μικρό παιγνιδάκι θα έκανε τέτοια παταγώδη επιτυχία.

Πραγματικά απο τότε το Tetris βρίσκεται σε ότιδήποτε έχει επεξεργαστή και οθόνη, συπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων, φωτοτυπικών μηχανημάτων και mp3 players.

Η πιο πετυχημένη έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού είναι αυτή του αρχικού Game Boy, η οποία έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια.

Χρόνια πολλά στο Tetris, λοιπόν, και ευχόμαστε να τα εκατοστήσει και να συνεχίσει να μας μαγεύει με την εθιστική απλότητά του.