Gotham City Impostors Review

, Παρασκευή 9 Μάρτιος 2012 0  

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πάει στo Gotham City, όπου όσο ο Batman κάνει Batmanning και ο Joker κάνει Joking, οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής τη πόλης έχουν διχαστεί, με τους μισούς να το παίζουν ιμιτασιόν άνθρωποι νυχτερίδες και τους άλλους μισούς να είναι μαϊμού jokers. Αυτή εν ολίγοις είναι η θεματολογία του Gotham City Impostors. Το παιχνίδι είναι online shooter έξι-εναντίον-έξι, που προσφέρει ένα διαλειμμα από τους αμέτρητους στρατιωτικούς/sci-fi/macho τίτλους και μας βάζει στα παπούτσια μισοκακόμοιρων κατοίκων του Gotham, που ντύνονται Batman ή Joker και... αλληλοσκοτώνονται.

Αυτό που κάνει αίσθηση αμέσως είναι το gameplay, που βασίζεται κυρίως στην χρήση gadgets και φτηνών τρικ, ενώ η εξατομίκευση παίζει μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στην εμφάνιση του χαρακτήρα σας, αλλά και στα χαρακτηριστικά που αυτός έχει κατά την διάρκεια των online αναμετρήσεων. Τα διάφορα gadgets που χρησιμοποιείτε έχουν να κάνουν κυρίως με γρήγορη μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο, τη χρήση τραμπολίνων και ραμπών για μεγάλα άλματα και αντιγραφές γνωστών εργαλείων των Batman/Joker. Σε κάποιες στιγμές, τα κυνηγητά μέσα στις πίστες γίνονται ξέφρενες κούρσες και έχουν πολύ γέλιο.

Το customization είναι μια πολύ πετυχημένη συνταγή. Ο παίκτης έχει αμέτρητες επιλογές, ενώ πολλές έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που συμπεριφέρεται ο χαρακτήρας. Για παράδειγμα, αν φτιάξετε έναν μικρόσωμο λεπτό χαρακτήρα, θα τρέχει γρήγορα, θα είναι ευέλικτος, αλλά θα τον πετάει πίσω το “κλώτσημα” του όπλου που χρησιμοποιεί (πραγματικά, αν του δώσετε sniper, με το που πυροβολήσει έχει ξαπλώσει ανάσκελα και κοιτά τα αστέρια για λίγο), κάνοντας δύσκολη την στόχευση. Από την άλλη, αν τον κάνετε μεγαλόσωμο, μπορεί να είναι εύκολος στόχος και αργός δρομέας, αλλά θα έχετε σίγουρη σκόπευση, και ούτω καθεξής.

Oυσιαστικά αυτή η εικόνα είναι μια γλαφυρή περιγραφή ολόκληρου του παιχνιδιού.

Το θέμα είναι ότι οι χάρτες είναι μόλις πέντε. Ναι, πέντε. Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιχνίδι βασισμένο στο DLC, δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα modes. Το πρώτο είναι το κλασικό Team Deathmatch (η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει), το Psych Warfare είναι το κλασικό Capture the Flag, ενώ στο Fumigation οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν στην κατοχή της ομάδας τους τα gasblasters και οι χαμένοι γεύονται την ήττα τους είτε με το να γίνουν γεύμα για νυχτερίδες (αν νικήσουν οι Bats), είτε πεθαίνοντας σε νευροτοξίνη (αν νικήσουν οι Jokers). Στο Challenge mode μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάφορα gadgets και να εξοικειωθείτε μαζί τους, καθώς στην online καριέρα σας στο Gotham City Impostors ξεκλειδώνετε πολλά και διάφορα καλούδια.

Γενικά, το παιχνίδι είχε προβλήματα στο matchmaking, αν και στο Team Deathmatch όλα πήγαιναν ρολόι. Μπορεί να περίμενα λίγο παραπάνω, αλλά πάντα βρισκόμουν σε κάποιο ματς. Τα άλλα modes αργούσαν χαρακτηριστικά και πολλές φορές δεν με έβαζαν καθόλου. Tο παιχνίδι υιοθετεί, επίσης, ένα σύστημα προόδου με βάση το οποίο όσο ανεβαίνετε level, τόσα περισσότερα καλούδια αποκτάτε και κάνετε ακόμα πιο τρελό τον χαρακτήρα σας. Εδώ εντοπίζεται ένα άλλο αρνητικό: το leveling system είναι άδικο προς τους παίκτες που ξεκινάνε από τα χαμηλά, καθώς οι “ανώτεροι” έχουν όλα τα gadgets και τα ωραία, και δεν αφήνουν τον αρχάριο να παίρνει αρκετούς πόντους.

Στο GCI όλοι φοράνε ότι βρήκαν πρόχειρο στο κοντινότερο γιουσουρούμ.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το Gotham City Impostors είναι πολύχρωμο, αστείο και γενικά θα ευχαριστηθείτε το στιλ του, αλλά μην περιμένετε να δείτε καμιά τρελή ποιότητα στα γραφικά. Θα γελάσετε πολύ με τους κωμικούς ήχους και τον σχεδιασμό των gadgets, ενώ η δράση έχει κι αυτή τον χαβαλέ της με μπόλικα ευτράπελα.

Το Gotham City Impostors κερδίζει πόντους στο ότι προσφέρει κάτι διαφορετικό από το κλασικό online shooter. Από την άλλη, η έμφαση στο DLC και τα προβλήματα συνδεσιμότητας και ισορροπίας, το κάνουν λιγότερο ελκυστικό. Τουλάχιστον μπορείτε να παίξετε σαν... ψεύτικος Joker. Τι άλλο θέλετε πια;

+ Πολλά gadgets που κάνουν την διαφορά
+ Εξατομίκευση
+ Πολύχρωμο, αστείο και με πολλή δράση

- Λίγοι χάρτες
- Μεγάλη έμφαση στο DLC
- Προβληματικό matchmaking
- Άδικο για τους νέους παίκτες

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: PS3 (review), Xbox 360, PC
Έκδοση: Warner
Ανάπτυξη: Monolith Productions
Διάθεση: Downloadable
Είδος: Online FPS
Παίκτες: Multiplayer
Επίσημο Site: http://www.gothamcityimpostors.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 8/2/2012
PEGI: 16