Η Γερμανία σκοπεύει να απαγορεύσει εντελώς τα βίαια παιχνίδια

, Δευτέρα 8 Ιούνιος 2009 0  

Δεν είναι λίγες οι φορές που το gaming αποτελεί τον αποδιοπομπαίο τράγο για την έξαρση της βίας σε διάφορες χώρες. Το εύκολο θύμα, αν θέλετε, πάνω στο οποίο βλέπουν όλα τα αρνητικά της κοινωνίας οι κυβερνήσεις.

Αυτό είχε κάνει παλιότερα η κυβέρνησή μας, όταν απαγόρευσε τα arcades εξαιτίας των κουλοχέρηδων (καμία σχέση δεν είχαν μεταξύ τους βεβαίως... αλλά ποσώς τους ενδιαφέρει εκείνους). Αυτό κάνει τώρα κι η γερμανική κυβέρνηση, που θέλει να απαγορεύσει την ανάπτυξη βίαιων παιχνιδιών.

Σε περίπτωση που εγκριθεί η απόφαση αυτή, τα γερμανικά gaming studios θα πρέπει είτε να διακόψουν εντελώς την ανάπτυξη τέτοιων παιχνιδιών, είτε να επιτρέψουν σε ένα θυγατρικό τους studio εκτός Γερμανίας να συνεχίσει την δουλειά.

H συγκεκριμένα απόφαση θα επηρεάσει εταιρείες στη Γερμανία όπως η Crytek. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το Crysis (σε αντίθεση με το Far Cry) δεν διέθετε ragdoll physics για τα πτώματα, ενώ δεν γίνονταν τρύπες στους αντιπάλους, εξαιτίας της αυστηρής γερμανικής νομοθεσίας τα τελευταία χρόνια.

Το είδαμε λοιπόν και αυτό. Άντε και εις ανώτερες χαζομάρες!