Gears of War 3 Review

, Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2011 0  

Έρωτας με την πρώτη ματιά - το παθαίνουμε με ανθρώπους και... παιχνίδια. Θυμάμαι ήταν την περίοδο της Ε3 2005, όταν πρωτοείδα το Gears of War για το επερχόμενο τότε Xbox 360. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μέσα μου είχα αποφασίσει ότι θα τσιμπήσω την κονσόλα γι αυτό το παιχνίδι. Το Gears με έχει επηρεάσει όσο λίγα άλλα games, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και σε απλά πράγματα της καθημερινότητας. Έβαλα DSL για να μπορώ να κατεβάζω τα... videos του και να τα βλέπω όποτε θέλω, μέχρι να κυκλοφορήσει. Πήρα HD τηλεόραση για να το απολαύσω σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Τσίμπησα καλύτερης ποιότητας HD καλώδιο για την τηλεόραση, ώστε να είναι όλα τέλεια. Άλλαξα τη διαμόρφωση του χώρου μου ώστε να το παίζω... καναπεδάτος. Αποφάσισα να τα σκάσω για Xbox Live Gold για χάρη του. Γράφτηκα στα forums της Epic για να το συζητάω. Μάζευα χρήμα για συλλεκτική. Τα πάντα για το Gears. Και όταν τελικά βγήκε... μου χάλασε το 360. Ναι, μου χάλασε την εβδομάδα που κυκλοφορούσε το παιχνίδι. Πρόκειται για μια εμπειρία που δεν εύχομαι να ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Αλλά ντάξει, χαλάλι για την παιχνιδάρα.

Πέντε χρόνια μετά, και ενώ στο μεταξύ βγήκε το Gears 2 που αν και καλό δεν μας τρέλανε, η Epic έχει φροντίσει να μας επιστρέψει στα... αρχικά επίπεδα πόρωσης, ενόψει του Gears of War 3. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασική ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, καθώς αρχικά προοριζόταν για κυκλοφορία τον Απρίλιο. Όμως τελικά αποφάσισαν να το βγάλουν τώρα, γι ευνόητους λόγους, κι έτσι βρήκαν ευκαιρία και για beta νωρίτερα φέτος, η οποία αποδεικνύεται πολύ σωστή απόφαση. Αντίθετα με τις προχειρότητες του Gears of War 2 - που η ίδια έχει παραδεχθεί - αυτή τη φορά η Epic είχε όλο τον χρόνο στη διάθεσή της, προκειμένου να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και καλύτερο παιχνίδι που μπορεί. Και ακριβώς αυτό έκανε. Το Gears of War 3 είναι ένα από τα κορυφαία games της τωρινής γενιάς, ανεξαρτήτως είδους και πλατφόρμας.

Με την ανθρωπότητα στον πλανήτη Sera να βρίσκεται στο χείλος του αφανισμού και να περιμένει μοιρολατρικά το τέλος, ο Marcus Fenix, η Delta Squad και όσα άλλα μέλη των COG έχουν απομείνει, πλέον ζουν και επιχειρούν μακριά από τη στεριά, σε ένα τεράστιο πλοίο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το νέο τους σπίτι. Οι δε Locust ζουν κι αυτοί το δικό τους δράμα και έχουν αναγκαστεί να βγουν από τις υπόγειες σπηλιές και να ζουν στην επιφάνεια. Άνθρωποι και Locust έχουν ένα κοινό εχθρό, τους Lambent, οι οποίοι είναι φρικιαστικά πλάσματα μολυσμένα με Immulsion, που καταστρέφουν όποια άλλη μορφή ζωής υπάρχει στον πλανήτη. Οι Lambent είναι ο εφιάλτης... όλων στο Gears 3. Ενώ λοιπόν η κατάσταση φαίνεται στάσιμη, συμβαίνει ένα αναπάντεχο γεγονός: ο Marcus ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του - ξακουστός επιστήμονας στον Sera - όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά έχει βρει και το αντίδοτο που μπορεί να σκοτώσει τους Lambent και να δώσει τέλος στον εφιάλτη. By the way, δεν είναι spoiler αυτό, έτσι ξεκινάει το παιχνίδι, και αποκαλύπτεται στα trailers κιόλας, ενώ αν έχετε ολοκληρώσει το Gears 2 το γνωρίζετε ήδη.

Το Vulcan είναι ένα από τα νέα υπερόπλα του παιχνιδιού. Προσέξτε πως χρειάζονται δύο για να το δουλέψουν.

Τα shooters δεν φημίζονται για την σεναριακή τους ποιότητα, όμως η σειρά Gears of War πάντα αποτελούσε την εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα. Έχει ενδιαφέρουσα ιστορία και πλούσιο backstory. Αυτό το backstory εξερευνά σε μεγάλο βαθμό το Gears of War 3. Από το τι έγινε με τον πατέρα του Marcus και πως τελικά είναι ζωντανός όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι τότε που οι COG κατέστρεψαν ολόκληρες πόλεις με ανθρώπους στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να σταματήσουν τους Locust, το παιχνίδι σας ταξιδεύει σε διάφορα σημεία του timeline της σειράς, όχι μόνο μέσω flashbacks, αλλά και μέσω των διαλόγων, των περιβαλλόντων, και των αναμνήσεων των χαρακτήρων. Ακόμα και στην εποχή που ο Cole Train ήταν σταρ του Thrashball θα μεταφερθείτε. Παράλληλα, η γνωστή... παλιοπαρέα του Gears - Marcus, Dom, Cole, Baird - πλαισιώνεται από ορισμένους νέους χαρακτήρες, ενώ η Anya, από απλή φωνή στα αυτιά του Marcus και των παικτών στα προηγούμενα παιχνίδια, πλέον είναι βασικό μέλος της ομάδας. Η πλοκή του Gears of War 3 ικανοποιεί, για τα δεδομένα της κατηγορίας τουλάχιστον. Δυστυχώς, ενώ το τέλος του παιχνιδιού είναι “οριστικό”, μένουν σημαντικά ερωτήματα αναπάντητα και αυτό με ενόχλησε αρκετά. Ανεξήγητη η επιλογή αυτή της Epic.

Τέλος πάντων, στο Gears - και στο κάθε “Gears” - η δράση είναι το ζουμί, και σε αυτόν τον τομέα το παιχνίδι παίρνει άριστα. Αν έχετε εμπειρία από τους προηγούμενους τίτλους, γνωρίζετε πως παίζεται το Gears of War 3. Third-person shooter, με την κάλυψη να είναι το Α και Ω του gameplay. Τα επίπεδα είναι γεμάτα με διάφορα “εμπόδια”, στα οποία μπορείτε να καλύπτεστε από τα εχθρικά πυρά. Οι μηχανισμοί του Gears είναι σχεδιασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να ενθαρρύνουν το tactical gameplay. Κάλυψη, διαρκής κίνηση, επίθεση την κατάλληλη στιγμή. Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, στο πλευρό σας πολεμούν και διάφοροι άλλοι χαρακτήρες - είτε κλασικοί της Delta, είτε καινούριοι - οι οποίοι ελέγχονται από το ΑΙ ή από άλλους παίκτες αν παίζετε co-op. Όπως και να 'χει, η ομάδα είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Οι σύντροφοί σας, σας σηκώνουν όταν έχετε πέσει χτυπημένοι όντας με το ένα πόδι στον τάφο, και μπορούν να επιτίθενται στους εχθρούς που εσείς υποδεικνύετε. Είναι τόσο ικανοί, που συχνά καθαρίζουν τους εχθρούς πριν προλάβετε να επιτεθείτε εσείς. Γενικώς, το φιλικό ΑΙ του Gears 3 παίζει να είναι το καλύτερο στην κατηγορία.

Στο campaign του παιχνιδιού, άλλοτε αντιμετωπίζετε Locust, άλλοτε Lambent, άλλοτε και τους δύο, οι οποίοι μάλιστα πολεμούν και μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε ότι ουσιαστικά μιλάμε για τρεις “φυλές” που μάχονται για την επικράτηση στον πλανήτη Sera. Οι μάχες με τους Locust κινούνται στα γνωστά επίπεδα των προηγούμενων παιχνιδιών. Οι Lambent όμως είναι άλλο (σάπιο) φρούτο. Όντας παραλλαγές των Locust, συνδυάζουν τα κλασικά όπλα με άλλες πιο πρωτόγονες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η εκτόξευση μιας όξεινης ουσίας που αν σας πετύχει σας κάνει μεγάλη ζημιά. Ακόμα χειρότερα, κάποιοι από αυτούς αλλάζουν μορφή κατά την διάρκεια των μαχών και γίνονται πιο επικίνδυνοι. Η προσθήκη των Lambent όχι μόνο ανανεώνει ως ένα βαθμό το gameplay, αλλά δίνει και νέο ενδιαφέρον στο campaign γενικώς. Το εχθρικό ΑΙ κάνει τη δουλειά του σχεδόν απροβλημάτιστα. Για τους περισσότερους εχθρούς ισχύει ότι και για τους παίκτες: κάλυψη, κίνηση, επίθεση την κατάλληλη στιγμή. Θα δείτε επίσης τους Locust να τρέχουν μακριά από τις χειροβομβίδες που πετάτε, να σηκώνουν πεσμένους συντρόφους τους κατά την διάρκεια των μαχών κλπ.

Eίπαμε, η κάλυψη είναι το παν!

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τους εχθρούς, στο Gears 3 έρχεστε πρόσωπο με πρόσωπο με ορισμένα από τα πιο τρελά φρικιά που έχετε δει ποτέ σε video game. Aπό μικρά και μεγάλα αραχνοειδή (είναι η μόδα σε τέτοιου είδους παιχνίδια), τεράστια Βrumak και σαρανταπoδαρούσες(!), μέχρι το Berserker που επιστρέφει δριμύτερο από το πρώτο παιχνίδι. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για κλασικό Berserker, αλλά για... Lambent Berserker. Ένα πλάσμα που προκαλεί σοκ και δέος και η αντιμετώπισή του απαιτεί γερά νεύρα. Μόλις το συναντήσετε θα με θυμηθείτε. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η βασίλισσα των Locust, μαζί με το τεράστιο... έντομο που καβαλάει. Ώρα να την ξεπαστρέψετε αυτή τη σκύλα. Εντωμεταξύ, οι απαίσιοι Locust φαίνονται... όμορφοι δίπλα στους Lambent. Τα πλάσματα αυτά είναι βγαλμένα από τις πιο άρρωστες φαντασιώσεις των σχεδιαστών της Epic. Ξεπηδούν από... κύστες τεράστιων πλοκαμιών, είναι αηδιαστικά, στάζουν Immulsion όταν τα πυροβολάτε, και εκρήγνυνται όταν τα σκοτώνετε. Εφιάλτης λέμε!

Για να τα βγάλετε πέρα με τέτοια τρελά φρικιά, πρέπει να έχετε τα απαραίτητα εργαλεία θανάτου και ολέθρου. Το Gears of War 3 περιλαμβάνει γνωστά όπλα από τα προηγούμενα παιχνίδια, όπως το Lancer που είναι σήμα κατατεθέν της σειράς, χειροβομβίδες κλπ. Όμως οι νέες προσθήκες είναι αυτές που κλέβουν την παράσταση. Aπό τα νέα όπλα ξεχωρίζω το Vulcan, ένα εξωφρενικό πολυβόλο που για να δουλέψει σωστά, χρειάζεται δύο άτομα - ο ένας το κρατάει και πυροβολάει, ενώ ο άλλος κουβαλάει κουτί με τα πυρομαχικά, ώστε να μη διακόπτεται ο καταιγισμός των πυρών. Απόλαυση. Μικρές λεπτομέρειες σαν κι αυτό είναι που κάνουν το παιχνίδι αποθέωση του co-op. To One-Shot είναι εξίσου εντυπωσιακό - sniper που σκοτώνει τους πάντες με μια βολή. Επίσης, το Digger Launcher εκτοξεύει υπόγεια πυρά που βγαίνουν στην επιφάνεια και εκρήγνυνται όταν φτάσουν στους εχθρούς. To γλυκό δένει αρμονικά με την προσθήκη mechs για πρώτη φορά σε Gears game. Υπάρχουν δύο είδη: ένα “φορτωτικό” mech που έχει μόνο melee επιθέσεις, και το πολεμικό Silverback, που διαθέτει πολυβόλο και rocket launcher. Ας μην ξεχνάμε και τις... προσωπικές έπαφες, δηλαδή τα πριονίσματα με το Lancer, τα μαχαιρώματα με τη λόγχη του Retro Lancer, και βέβαια τις διάφορες εκτελέσεις, που ειδικά στο multi είναι όλα τα λεφτά!

Το campaign έχει ικανοποιητική διάρκεια και σας μεταφέρει σε ποικιλία περιοχών του πλανήτη Sera. Από κατεστραμμένες πόλεις μέχρι το στάδιο όπου έπαζε “μπάλα” ο Cole Train, από το πλοίο των COG μέχρι μια μυστική βάση της κυβέρνησης, και από ερήμους μέχρι τον βυθό της θάλασσας, η εναλλαγή περιβαλλόντων συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση του ενδιαφέροντος. Ένα campaign που σας έχει συνεχώς σε ένταση και αγωνία, και συνδυάζει ιδανικά καταιγιστική δράση, κινηματογραφικότητα και διασκέδαση. Παράλληλα, δίνεται έμφαση σε όλους τους βασικούς χαρακτήρες, όχι μόνο στον Marcus. Υπάρχουν και τα καθιερωμένα rail-shooting μέρη, τα οποία αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμα στο βασικό gameplay. Το μόνο παράπονο που έχω από το campaign, είναι η δυσκολία του, ή μάλλον η έλλεψη αυτής. Το παιχνίδι είναι πιο εύκολο από ότι πρέπει και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι εχθροί είναι προγραμματισμένοι να αργούν να σας αποτελειώσουν όταν είστε πεσμένοι κάτω, δίνοντας έτσι χρόνο στους συντρόφους σας να σας σηκώσουν. Μικρό θέμα, αλλά θέμα όπως και να 'χει. Με το που ξεκλειδώσετε τον ύψιστο βαθμό δυσκολίας, ξαναρχίστε το campaign με φίλους για να βγάλετε τα απωθημένα σας. Μην ξεχνάτε, μιλάμε για την αποθέωση του co-op!

Μάτι... γαρίδα.

1500 λέξεις και ακόμα δεν έχω μιλήσει για το άλλο μισό περιεχόμενο του Gears of War 3, που είναι φυσικά το multiplayer. Aυτό χωρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς: το Horde mode, το Beast mode και βέβαια το κλασικό versus multiplayer. Ξεκινώντας από το Horde mode, που επιστρέφει από το Gears 2, η Epic, η οποία ευθύνεται για όλη αυτή την υστερία που επικρατεί στις μέρες μας με τα survival modes, εξελίσσει το δημιούργημά της με ιδιοφυή τρόπο. Το Horde 2.0, όπως ονομάζεται στο Gears 3, ουσιαστικά αποτελεί παιχνίδι δράσης και στρατηγικής. Πλέον, για να αντιμετωπίσετε τα όλο και πιο δύσκολα κύματα επιθέσεων από τους Locust, δεν χρησιμοποιείτε μόνο τα όπλα σας, αλλά επιστρατεύετε και αμυντικά μέσα, όπως συρματοπλέγματα, τοποθετημένα πολυβόλα, φράχτες με λέιζερ, ακόμα και δολώματα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως παράλληλα με το πιστολίδι, παίζετε και... tower defense. Όλος αυτός ο εξοπλισμός όμως κοστίζει χρήμα, το οποίο κερδίζετε με τις επιδόσεις σας και καλείστε να ξοδέψετε προσεκτικά. Φοβερά εθιστικό, ειδικά αν παίζετε σε συνεργασία με άλλους τέσσερις παίκτες.

Αν το Horde 2.0 λοιπόν είναι αναμενόμενα καλό, το Beast mode είναι η ευχάριστη έκπληξη του παιχνιδιού. Εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται, καθώς πάλι σε συνεργασία με άλλους παίκτες αναλαμβάνετε τον έλεγχο των... Locust και πρέπει να εξολοθρεύσετε όλους τους ανθρώπους σε κάθε γύρο, με αυξανόμενη δυσκολία και πριν τελειώσει ο διαθέσιμος χρόνος. Με κάθε kill και καταστροφή ανθρώπινου εξοπλισμού, κερδίζετε επιπλέον χρόνο, ενώ όσο καλύτερα τα πάτε, τόσο πιο δυνατά πλάσματα ξεκλειδώνετε για επιλογή. Στο Beast mode θα βρεθείτε να ελέγχετε από κλασικούς Locust Drones, μέχρι Boomers, Corpsers, ακόμα και Berserkers, καθώς σπέρνετε τον θάνατο και την καταστροφή! Κάθε φορά που έπαιζα το συγκεκριμένο mode, ήμουν με ένα συνεχές χαμόγελο στα χείλη. Η αίσθηση του να έχεις υπό τον έλεγχό σου τις δυνάμεις και το οπλοστάσιο των Locust και να επιτίθεσαι στους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, είναι πρωτόγνωρη και απολαυστική. Δυστυχώς το Beast mode τελειώνει σχετικά γρήγορα.

Και φτάνουμε στον πραγματικό σταρ του Gears of War 3, το versus multiplayer. Από την beta είχε φανεί ότι το παιχνίδι είναι διαμάντι και όντως το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσδοκίες. Καταρχάς, πριν προχωρήσω, ένα πράγμα: dedicated servers! ΟΚ. Έως και 10 παίκτες - πέντε εναντίον πέντε - μάχονται σε πολυαγαπημένα modes όπως Τeam Deathmatch, Warzone και Execution. Το highlight όμως - τουλάχιστον για όσους έχουν... Battlefield ρίζες - είναι το πανέξυπνο King of the Hill. Εδώ η περιοχή που πρέπει να καταλάβετε αλλάζει ανά τακτά διαστήματα και αν θέλετε να νικήστε, πρέπει να βρίσκεστε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που καταφέρνει να έχει υπό την κατοχή της τις περιοχές για περισσότερο χρονικό διάστημα, μέχρι να φτάσει ένα συγκεκριμένο σκορ. Πραγματικά το KotH δεν χορταίνω να το παίζω, είναι απίστευτα εθιστικό. Άξιο αναφοράς είναι και το Wingman, όπου οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες των δύο, και πολεμούν μεταξύ τους. Οι χάρτες είναι βασισμένοι κυρίως σε επίπεδα του campaign, και είναι γεμάτοι με σπέσιαλ όπλα που μπορούν να αλλάξουν τη ροή της μάχης. Σε κάποιους μάλιστα οι συνθήκες αλλάζουν κατά την διάρκεια του ματς, όπως το Trenches, που σε κάποια φάση γεμίζει σκόνη που μειώνει σημαντικά την ορατότητα, διευκολύντας τους αιφνιδιασμούς.

Χαμός στο Horde!

Το multiplayer του Gears of War 3 είναι απολαυστικό, αρκεί να προσαρμοστείτε στον τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να μάθετε να χρησιμοποιείτε τα shotguns, να είστε υπομονετικοί και να καλύπτεστε, να έχετε στο μυαλό σας αυτό που λένε “down but not out”, να συνεργάζεστε με τους συμπαίκτες σας, και να σκέφτεστε στρατηγικά. Πρέπει επίσης να συνηθίσετε τον χειρισμό... μαούνας που έχουν οι χαρακτήρες. Εδώ δεν είναι CoD, που τρέχουν όλοι σαν τρελοί. Η τακτική είναι το παν. Μια αμφίρροπη μάχη μεταξύ δύο ομάδων που ξέρουν τι κάνουν, είναι αγωνιώδης εμπειρία που δεν μπορεί να την προσφέρει κανένα άλλο παιχνίδι. Η ισορροπία έχει μεγάλη σημασία στο Gears. Αν φύγει παίκτης κατά την διάρκεια του ματς αντικαθίσται από bot, και τιμωρείται με αφαίρεση πόντων εμπειρίας. Σε κάποια φάση έσβησα οργισμένος το 360 επειδή έχανα, και όταν ξαναμπήκα online με το παιχνίδι, μου έβγαλε μήνυμα για τιμωρία που εκρεμεί! Εξάλλου, στο multi μπορείτε να επιλέξετε από πληθώρα χαρακτήρων, αλλά και skins για τα όπλα σας, που αποκτάτε είτε με αγορά, είτε εκπληρώνοντας διάφορες προϋποθέσεις.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα ενιαίο σύστημα προόδου που παρακολουθεί ότι κάνετε σε όλα τα modes. Υπάρχει ξεχωριστός τομέας στον οποίο βλέπετε στατιστικά, ανταμοιβές κλπ, τα πάντα μαζεμένα. Το campaign μπορείτε να το παίξετε και σε arcade mode, όπου συνεργάζεστε και ταυτόχρονα ανταγωνίζεστε τους άλλους παίκτες για σκορ. Στα επίπεδα είναι διάσπαρτα πολλά σπέσιαλ αντικείμενα προς συλλογή, όπως COG tags, και πράγματα που έχουν σχέση με την ιστορία. Η συλλογή των τελευταίων αποφέρει μεγάλη ικανοποίηση, ειδικά αν σας ενδιαφέρει ο κόσμος του Gears. Ενιαίο είναι και το party system, το οποίο ρυθμίζετε όπως θέλετε και καλείτε όποιον θέλετε, για να παίξετε ότι θέλετε. Τα multiplayer modes μπορείτε να τα παίξετε και σε private, κόβοντάς τα και ράβοντάς τα στα μέτρα σας με διάφορες επιλογές.

Περνώντας στον τεχνικό τομέα, το Gears of War 3 πολύ απλά είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά video games που έχουν βγει ποτέ. Στις κονσόλες μόνο η τεχνολογική αφρόκρεμα του PS3 μπορεί να το κοιτάξει στα μάτια, άντε και το Bad Company 2, κι αυτό μόνο λόγω μεγάλης κλίμακας. Είναι στιγμές που βλέπεις τα γραφικά του παιχνιδιού και αναρωτιέσαι πώς γίνεται να τα βγάζει αυτά το 360. Λεπτομερέστατοι χαρακτήρες, φανταστικοί φωτισμοί, κορυφαίας ποιότητας textures, πανέμορφα εφέ, αψεγαδίαστο animation, μαγευτικά περιβάλλοντα, συν ποτάμια αίματος και διαμελισμούς. Όλα αυτά υπερτονίζονται από μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: την πιο πλούσια παλέτα χρωμάτων, που αφήνει πίσω την... καφετίλα των προηγούμενων τίτλων. Ο ήχος κινείται σε ανάλογα κορυφαία επίπεδα. Καλές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, με φοβερά προσεγμένους διαλόγους που δίνουν άλλοτε κωμικό και άλλοτε δραματικό τόνο στο παιχνίδι. Εξαιρετικά και τα εφέ, με highlight τους ήχους των όπλων και τις κραυγές των εχθρών. Όσο για την μουσική, ο Steve Jablonsky μεταφέρει την εμπειρία του από το Χόλιγουντ στο παιχνίδι, και δίνει ρέστα με κομμάτια που δημιουργούν ατμόσφαιρα και ταιριάζουν απόλυτα στη δράση.

Boom baby!

Πιστέψτε με, είμαι στο τσακ να βάλω 10άρι στο Gears of War 3, αλλά τελικά δεν το κάνω κυρίως λόγω των προβλημάτων που έχει η ιστορία. Τα υπόλοιπα είναι μικροπράγματα. Κατά τ' άλλα, το Gears of War 3 είναι το καλύτερο shooter και ένα από τα πιο πλήρη games που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Και παραπάνω να κόστιζε, σίγουρα θα τα άξιζε τα λεφτά του. Κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κορυφαία νέα σειρά παιχνιδιών της γενιάς (μέχρι να ξαναρχίσει στην επόμενη βεβαίως). Δεν έχει νόημα να συνεχίσω να το αποθεώνω. Απλά σας λέω ότι για χάρη του αξίζει να τσιμπήσετε ακόμα και Xbox 360 αν δεν έχετε. Δε ξέρω τι θα κάνετε και πως, απλά... παίξτε το!

+ Το καλύτερο shooter των τελευταίων χρόνων, με μάχες που σε... γεμίζουν
+ Εθιστικό multiplayer με βάθος και dedicated servers
+ Επικό campaign με ποικιλία επιπέδων
+ Αποθέωση του co-op
+ To Beast mode είναι ευχάριστη έκπληξη
+ Ίσως το πιο εντυπωσιακό oπτικά console game που έχει βγει ποτέ
+ Ενδιαφέρουσα ιστορία με συναίσθημα και προσεγμένους χαρακτήρες...

- ...αλλά και με σημαντικά κενά και αναπάντητα ερωτήματα
- Οι έμπειροι θα το βρουν εύκολο
- Το Beast mode τελειώνει σύντομα
- Συχνά αργεί εξοργιστικά να βρει ματς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5

Πλατφόρμα: Xbox 360
Έκδοση: Microsoft
Ανάπτυξη: Epic
Διάθεση: Microsoft Hellas
Είδος: Third-person shooter
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://gearsofwar.xbox.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 20/9/2011
PEGI: 18