Game 2.0 @ Ubisoft-CD Media 2009

, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 0  

assassins creed 2 start 2Πρόσφατα βρέθηκα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, καλεσμένος της CD Media, της νέας επίσημης αντιπροσωπείας της Ubisoft στην Ελλάδα. Ο λόγος; Μα φυσικά η παρουσίαση των επερχόμενων τίτλων της Ubi για το υπόλοιπο του 2009 και τις αρχές του 2010. Η ναυαρχίδα της για φέτος δεν είναι άλλη από το Assassin's Creed II, όμως το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας είναι ένα άλλο παιχνίδι: το Avatar. Πριν προχωρήσω όμως σε αυτό, να σας πω για ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ανέφεραν τα στελέχη της Ubisoft σχετικά με την χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι μία από τις αγορές με την πιο μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, κάτι που πρέπει να μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού και σε αυτό το θέμα έχουμε συνηθίσει να είμαστε... μίζεροι.

Avatar: The Game
Η παρουσίαση ξεκίνησε με την επίδειξη (live gameplay) του Avatar, που είναι το παιχνίδι της ομώνυμης 3D ταινίας του James Cameron, η οποία βγαίνει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για ένα third-person shooter με το στιλ του Lost Planet. Ανάλογη προοπτική παρακολούθησης της δράσης και κίνηση, mech suits, μεγάλα τέρατα κλπ. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα πανέμορφα γραφικά που αποδίδει η πολύ καλή engine του Far Cry 2, καθώς και τα περιβάλλοντα, που προφανώς είναι βασισμένα στον κόσμο της ταινίας. Παρόλα αυτά, ο τίτλος είναι prequel, ενώ οι εκδόσεις για τα Wii και DS έχουν διαφορετικό σενάριο από τις υπόλοιπες. Το Avatar αν μη τι άλλο φαίνεται ενδιαφέρον και κυκλοφορεί στις 4 Δεκεμβρίου.

Το Avatar θυμίζει Lost Planet... χωρίς τους πάγους.

Το Avatar θυμίζει Lost Planet... χωρίς τους πάγους.

Assassin's Creed II
Όσο για το Assassin's Creed II, άραγε υπάρχει κάτι να πούμε που να μην το έχουμε πει ήδη; Η προσοχή που έχει δώσει η Ubi Montreal και στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι τεράστια. Από την ενδυμασία του Ezio, μέχρι και τον σχεδιασμό του κόσμου του παιχνιδιού, το Assassin's Creed II θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Στην παρουσίαση πήραμε μια γεύση από μία αποστολή περίπου στην μέση του παιχνιδιού, στην οποία ο Ezio έπρεπε να δολοφονήσει έναν ακόμα στόχο. Έχοντας δει αμέτρητα βίντεο του παιχνιδιού με kills, stealth κλπ, το ενδιαφέρον μου εδώ εστιάστηκε στην χρήση κάποιων κλεφτών ως αντιπερισπασμό. Ο Ezio λοιπόν, πλήρωσε ένα μάτσο κλέφτες για να παρενοχλήσουν τους φρουρούς και αυτοί έκαναν την δουλειά τους άψογα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τον ήρωα. Με λίγα λόγια, στο Assassin's Creed II οι επιλογές που έχετε για την προσέγγιση του στόχου σας είναι ακόμα περισσότερες. Το ταξίδι στην Ιταλία του 15ου αιώνα ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου. Α, μην ξεχνάτε και το Assassin's Creed: Discovery για PSP.

Μεγαλείο...

Μεγαλείο...

Splinter Cell: Conviction
Όπως τόσες άλλες εταιρείες, έτσι και η Ubisoft θα ξεκινήσει το 2010 με μία πολύ σημαντική (και πολυκαθυστερημένη) κυκλοφορία. Ο λόγος φυσικά για το Splinter Cell: Conviction, το οποίο δείχνει εκπληκτικό. Δυστυχώς προς επίδειξη ήταν το E3 demo του παιχνιδιού, οπότε όχι απλά είχα ξαναδεί το συγκεκριμένο επίπεδο, αλλά πάνω κάτω ήξερα και πώς εξελίσσεται. Δεν πειράζει πάντως, αφού ποτέ δεν βαριέμαι να βλέπω τον Sam Fisher εν δράση. Ειδικά όταν κάνει χρήση των δυνατοτήτων που έχει στο Conviction, όπως οι μηχανισμοί “Mark and Execute” και “Last Known Position”. Συνοπτικά, με τον πρώτο μαρκάρετε τους εχθρούς και τους καθαρίζετε τσακ-μπαμ, ενώ με τον δεύτερο βλέπετε πού νομίζουν οι εχθροί σας ότι βρίσκεστε την δεδομένη στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, το stealth έχει και πάλι τον πρώτο λόγο στο gameplay. Γενικώς, το Splinter Cell: Conviction είναι ιδιαίτερα “κινηματογραφικό”, όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε. Το περιμένουμε στις 26 Φεβρουαρίου.

Καλώς τον κι ας άργησε!

Καλώς τον κι ας άργησε!

And the rest...
Πέρα από την παραπάνω “αγία τριάδα”, η Ubisoft μας έδειξε trailers και για τους πολλούς από τους υπόλοιπους επερχόμενους τίτλους της. Φέτος αναμένουμε τα Your Shape, Just Dance, Arthur and the revenge of Maltazard και Rabbids Go Home, ενώ του χρόνου τα Silent Hunter 5, Ruse και φυσικά το Red Steel 2. Συνοψίζοντας, το Assassin's Creed II εκτός απροόπτου θα είναι ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς, το Avatar φαίνεται ενδιαφέρον αλλά κρατάμε μια πισινή, αφού δεν παύει να αποτελεί game βασισμένο σε ταινία, ενώ το καλό με το Splinter Cell: Conviction είναι ότι... επιτέλους θα κυκλοφορήσει!

Ευχαριστούμε την CD Media για την φιλοξενία.