alt text

Φρέσκα Νέα

Λοιμοί, πόλεμοι, σεισμοί, καταποντισμοί και λοιπά δευτερεύοντα θέματα δεν μας απασχολούν. Έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα πράγματα. Το ξέρατε εσείς ότι η Sega συνεργάστηκε με τον Michael Jackson για το soundtrack του Sonic 3;

PS5 και αύξηση της τιμής
Έεεετσι μωρή Σονάρα, μετά από μια σχεδόν αψεγάδιαστη γενιά (PS4) με παιχνιδάρες, καλό hardware, σχετικά καλές τιμές, και πελατικοκεντρικές αποφάσεις, επέστρεψε η Sony που όλοι αγαπήσαμε, αυτή που μας έχει δεδομένους, αυτή που ζητάει περισσότερα κάθε φορά (ακούς Μαράκι;). Και πάνω που χωνεύαμε την αύξηση τιμής στα παιχνίδια τσααααακ μας πετάει και μια αύξηση τιμής στην κονσόλα για να μας τον κάνει σουρωτήρι. Η πρώτη αύξηση τιμής κονσόλας στην ιστορία μετά από launch. Όλοι μειώνουν, η Sony αυξάνει. Πρωτοπορία ρε! Δεν είναι καμιά πλεμπαία βασικιά σαν τις άλλες δύο. Παντού πρωτοτυπεί! Και υπόψιν όλα αυτά στην Ευρώπη (aka Sonyland), εδώ που μας έχει δεδομένους. Στο Αμέρικα μόκο, εκεί υπάρχει ανταγωνισμός. Jim Ryan, ο Don Mattrick της Sony.

Η Nintendo το προτιμά μικρό
Σταματήστε ό,τι κάνετε! Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες, λεκάνες, ντίλντο και ακούστε προσεκτικά πώς η Nintendo θα σώσει τον κόσμο. Θα το κάνει μικρότερο! Όχι το Switch, ούτε τον φορτιστή που ζυγίζει περισσότερο από την κονσόλα και την τηλεόραση μαζί, ούτε τα κουτιά των παιχνιδιών που είναι 232 χιλιάδες φορές μεγαλύτερα από το παιχνίδι που περιλαμβάνουν. Μειώνει το μέγεθος της συσκευασίας του Switch. Αααααααααααααα, πεθαίνω! Σ’ αγαπάμε Ninty, σώσε το περιβάλλον, σώσε τα δάση, σώσε τον πλανήτη, σώσε την ντουλάπα μου που κρατάω τα κουτιά των κονσολών από το Mega Drive σαν άστεγος που μαζεύει μπουκάλια Τζόνυ μπλακ. Είσαι μια θεά, ο σωτήρας του κόσμου και θα σε λατρεύω μια ζωή, γιατί οι ιδέες σου κάνουν την διαφορά. Φέρε και το επόμενο Switch που η μόνη διαφορά που θα έχει από τα υπάρχοντα θα είναι 0,001% μεγαλύτερη οθόνη και 32GB μεγαλύτερη χωρητικότητα (λες και έχουμε 2009) και θα το αγοράσω day one! Φέρε παιχνίδια που κυκλοφόρησαν πριν από οκτώ χρόνια στο Wii U και χρέωσε τα μου αιωνίως full price και εγώ θα πέσω στα τέσσερα και θα παρακαλάω να σε έχει καλά η Αματεράσου, μεγάλη η χάρη της!

Microsoft και το παιχνίδι που δεν έπαιξα
Παίζει εκ του ασφαλούς η Microsoft. Καλή τιμή κονσόλας, παιχνίδια day one στο Game Pass, συνεργασίες και εξαγορές, σε αυτή την γενιά δίνει στους gamers αυτό που θέλουν. Εκτός από παιχνίδια! Ευτυχώς μπορούν να παίζουν παιχνίδια από προηγούμενες γενιές μέσω backwards compatibility, γιατί από την τωρινή δεν πρόκειται. Δύο χρόνια στην νέα γενιά και ακόμα γερή μυρωδιά από Xbox Studios δεν έχουμε πάρει. Τί σκατά κάνουν οι τόσοι devs που αγοράζει και αγοράζει; Έχει μαζέψει ότι πετάει και κολυμπάει από Silicon Valley και δώθε και ένα game της προκοπής δεν έχει κυκλοφορήσει. Καλέ δουλεύετε όταν σας προσλαμβάνει η MS ή την έχετε δει δημόσιοι υπάλληλοι και άπλα χτυπάτε κάρτα; Δώσε μια τζούρα, μια πρέζα, λίγα ψίχουλα gameplay από ένα system seller σου γυρεύω και ως την άλλη σου γενιά θα σε λατρεύω!

Παιχνίδια χωρίς ψυχή aka soulslike
Lies of P. Παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο - OK για πες… Dark fantasy setting - φαίνεται ενδιαφέρον. Είναι action-RPG και διαδραματίζεται στην Belle Epoque - το θέλω! Με μηχανισμό που όσα περισσότερα ψέματα λες, τόσο πιο ανθρώπινος γίνεσαι – take my money! Είναι και soulslike - ΓΤΜΤΜΣ και να σας γρατσουνιστούν τα δισκάκια του Demon Souls κ@ργιόλιδες που καταντήσατε τα παιχνίδια Souls σαν το Call of Duty. Τρέμουμε να ακούσουμε ανακοίνωση παιχνιδιού μήπως και είναι τύπου Souls. Και πλέον μετά την επιτυχία του Elden Ring, δεν μας σώζει τίποτα. Ο κάθε πικραμένος βγάζει το δικό του soulslike, όπως ονομάζουμε τα παιχνίδια που χωρίς λόγο έγιναν παλούκια για ανθρώπους που ο μαζοχισμός είναι γραμμένος με πυρακτωμένα γράμματα στον κώλο τους που έχει γίνει πηγάδι από το παιχνίδι. Αν θες λοιπόν το κουμπί του dodge να χάσει το σύμβολό του και να αντικατασταθεί από το δαχτυλικό αποτύπωμα του αντίχειρά σου, να η ευκαιρία. Ναι καλέ θα χρησιμοποιείς και τους μοχλούς και το κουμπί που ανανεώνει την ενέργεια σου. Τι; Θες να επιτίθεσαι κιόλας; Σαν πολλά δεν μας τα λες;

Remasters/remakes/reboots - το κερασάκι στην τούρτα των προϊόντων κένωσης
Remaster, remake, reboot, είναι λέξεις που δείχνουν την έλλειψη ιδεών στο χώρο του gaming. Όταν φτάνεις σε σημείο να κάνεις remake ένα παιχνίδι σαν το The Last of Us που δεν έχει κλείσει ούτε δεκαετία, τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά. Και έρχεται το νέο Saint’s Row, από μια σειρά παιχνιδιών που είναι γνωστή για το χαζοχαρούμενο στιλ και την υπερβολή σε κάθε της έκφανση, την αδιαφορία για την πολιτική ορθότητα και την παρωδία των GTA και την κάνεις σαν το νόθο παιδί του Fortnite και ενός open-world τίτλου της Ubisoft. Πάτε καλά ρε; Προσπαθείτε να μας κάνετε να μισήσουμε το χόμπι μας; Είναι ανάγκη να ονομάσετε Saint’s Row ένα παιχνίδι που δεν έχει καμία σχέση με τη σειρά απλά για να εκμεταλλευτείτε ένα γνωστό όνομα; Να δω πότε θα αρχίσουμε να ψηφίζουμε με τα πορτοφόλια μας, να δούμε πως αλλάζουν οι πολιτικές των εταιρειών που βιάζουν συστηματικά τα παιχνίδια που αγαπήσαμε.

Gamescom 2022
Βαρεμάρα, trailer παιχνιδιών που έχουν ανακοινωθεί δύο-τρεις φορές, διαφημίσεις, κηρύγματα συμπερίληψης, πρεμιέρες παιχνιδιών που ούτε λεπτό δημοσιότητας δεν θα έπαιρναν πριν πέντε-έξι χρόνια, απλά για να γεμίσουμε χρόνο κτλ. Και τελικά ο Geoff Keighley είναι ο καθρέφτης της σύγχρονης βιομηχανίας του gaming. Άνευρη, άνοστη, βαρετή, επαναλαμβανόμενη και περισσότερο κατηχητική παρά διασκεδαστική…

God of War Ragnarok
Είσαι η ηλιαχτίδα στην ψυχή, αυτό που περιμένω, που ζω και αναπνέω! Σε μια γενιά που έχει για σημαία την μετριότητα, θα γίνεις ο φάρος ελπίδας που θα χαρίσει το χαμόγελο στα χείλη μας. Το σωσίβιο στον Τιτανικό που ζούμε. Το ερ κοντίσιο στον καύσωνα. Το αλάτι στο φαΐ. Το τζατζίκι στο πιτόγυρο. Το προφυλακτικό στην αρπαχτή. Κράτε έεεελα να με τελειώωωωωσεις, μόοοονο εσύ μπορείιιις!

Σημ: Είναι η ιδέα μου ή η παρακμή του gaming έχει επιταχυνθεί με την τελευταία γενιά;