Fable Heroes Review

, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 0  

Σας άρεσε η τελευταία επίσκεψη στην Albion; Θα θέλατε να εισάγετε το παιδάκι σας στον μαγικό κόσμο του Fable χωρίς τον φόβο να ανακαλύψει τι είναι η σεξουαλική σχέση πριν την ώρα του; Το Fable Heroes σας κάνει έναν δυστυχέστερο gamer και έναν ευτυχέστερο γονέα.

Πρόκειται για ένα απλό -μέχρι αηδίας- brawler το οποίο λαμβάνει χώρα στα διάφορα μέρη της Albion με ήρωες-κούκλες που θυμίζουν αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς. Ανάλογα τον χαρακτήρα έχετε και μάχη σώμα-με-σώμα ή από απόσταση, ενώ ο κάθε χαρακτήρας έχει μια ειδική κίνηση που προκαλεί ζημιά σε πολλαπλούς εχθρούς, με κόστος μια καρδούλα από αυτές που κατέχετε. Μόλις χάσετε τις καρδιές σας, ο χαρακτήρας σας πεθαίνει και επιστρέφει σαν φάντασμα. Μπορεί να παίζει κανονικά, δηλαδή να βαράει αλύπητα τους εχθρούς και να ανοίγει σεντούκια, αλλά δεν μπορεί να μαζέψει το μετρητό που αφήνουν πίσω οι οχτροί. Πράγμα που μας εισάγει στο κυρίως πιάτο του τίτλου: το μάζεμα των νομισμάτων.

Το χρήμα είναι τα πάντα στο Fable Heroes. Νικώντας εχθρούς στη σειρά μαζεύετε multipliers που πολλαπλασιάζουν τα έσοδά σας από τις μάχες. Το χρήμα πραγματικά ρέει άφθονο και πρόκειται για ένα τρελό πανηγύρι απληστίας, αφού οι συμπαίκτες σας, μόλις σκοτωθείτε, μπορούν να μην σας αφήνουν να αναστηθείτε σουφρώνοντας μέσα από τα χέρια σας τις πολυπόθητες καρδιές και αφήνοντάς σας νεκρούς ΚΑΙ φτωχούς, παρόλο που συμμετέχετε ως φαντάσματα. Τα χρήματα τα ξοδεύετε σε ένα επιτραπέζιο, στο οποίο ρίχνετε ζάρι και αναλόγως σε ποιο τετράγωνο πέφτετε, έχετε επιλογές είτε να αγοράσετε νέους χαρακτήρες, είτε να αναβαθμίσετε τις ικανότητες του χαρακτήρα σας. Το επιτραπέζιο αυτό, πέρα από τα αμιγώς οπτικά καλούδια και τους χαρακτήρες, προσφέρει αναβαθμίσεις που είναι απλά δυνατότερα χτυπήματα και μεγαλύτερη ακτίνα δράσης για τις ειδικές κινήσεις. Δεν αποκτάτε καμμία καινούρια κίνηση, οπότε παρόλο που μπορεί να κάνετε περισσότερη ζημιά ή να μαζεύετε περισσότερα λεφτά, το παιχνίδι τελειώνει έτσι όπως αρχίζει. Μηδαμινή διαφορά.

Mε την κατάλληλη ομάδα το χρήμα πέφτει βροχή.

Για να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον, οι δημιουργοί προσέθεσαν σεντούκια με απλά power-ups όπως η μεγέθυνση του χαρακτήρα για μικρό χρονικό διάστημα. Μέσω τον σεντουκιών γίνεται νύξη και στις επιλογές καλού/κακού, αφού σε κάποια σημεία στις πίστες θα βρείτε τα σεντούκια με την κατάλληλη σήμανση. Συνήθως το καλό εμφανίζει ένα συννεφάκι πάνω από κάποιον τυχερό παίκτη που τον λούζει με χρήμα, ενώ το κακό συνήθως έχει ως αποτέλεσμα κάτι αρνητικό όπως το να χάσουν όλοι από μια καρδιά. Στο τέλος κάθε πίστας έχετε την επιλογή να αντιμετωπίσετε το boss (από το οποίο σπάνια χάνετε γιατί και τα φαντάσματα μπορούν να το χτυπήσουν) ή κάποιο mini-game που θυμίζει λίγο Mario Party με κοτόπουλα που εκρήγνυνται ή last man standing αρένες. Σε δύο ώρες και με καλή παρέα (τοπικά ή online) θα ολοκληρώσετε το παιχνίδι και θα μπορείτε να απολαύσετε και την Dark Albion, ή αν το θελήσετε, να μαζέψετε όλα τα upgrades από το επιτραπέζιο, καθώς και να μαζέψετε αρκετό χρυσό για το επερχόμενο Fable: The Journey.

Τα γραφικά του τίτλου είναι καρτουνίστικα με αρκετό cell shading. Τα περιβάλλοντα είναι όμορφα και χρωματιστά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα αναγνωρίσετε όλα τα αγαπημένα (και μη) σημεία της Albion, σχεδιασμένα με χαριτωμένο στιλ. Την παράσταση κλέβει η Dark Albion που διαθέτει περισσότερη διάθεση σάτιρας. Οι χαρακτήρες- κούκλες και οι μάχες έχουν όμορφο σχεδιασμό, αν και πολλές φορές χάνεστε μέσα στον πανικό. Πάντως τίποτα δεν καταφέρνει να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ίσως λίγος παραπάνω “χαρακτήρας” στο art style να έκανε την διαφορά. Το ίδιο ισχύει και για το level design. Γενικώς, το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει περισσότερη προσωπικότητα, if you know what I mean.

Γύρω γύρω όλοι με ζάρια κλπ. Αγοράζω το Σταθμό Λαρίσης!

Φτάνουμε αισίως στο τέλος αυτού του review, οπότε επιτρέψτε μου να εκφράσω μερικές ανησυχίες. Πρώτα απ' όλα δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα ενός τίτλου σαν το Fable Heroes σε ένα franchise που δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του. Πρόκειται για μια μέτριας ποιότητας παραγωγή που δεν έχει να προσφέρει πολλά, εκτός από μερικές καλές στιγμές με φίλους ή παιδιά. Η άλλη μου ανησυχία είναι το γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι, αν και δεν είναι απαραίτητα κακό, δεν με βοήθησε καθόλου να ενθουσιαστώ για το επερχόμενο Fable: The Journey. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι μεταφέροντας τα λεφτά από το Fable Heroes, θα είμαι με το καλημέρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Albion.

+ Καλό οπτικό χιούμορ, κυρίως στην Dark Albion
+ Διασκεδαστικό με φίλους
+ Ο πανικός για το χρήμα έχει πλάκα

- Οι αναβαθμίσεις και τα power ups βασίζονται καθαρά στην τύχη
- Γενικά, πέρα από τη θεματολογία Fable, πρόκειται για έναν μέτριο τίτλο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

Πλατφόρμα: Xbox 360
Έκδοση: Microsoft
Ανάπτυξη: Lionhead
Διάθεση: XBLA
Είδος: Beat 'em up
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://lionhead.com/fable-heroes/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 2/5/2012
PEGI: 3+