E3: Oι βασικές λεπτομέρειες

, Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 0  

Mε την E3 να είναι πλέον πολύ κοντά, αυτήν την εβδομάδα αποφάσισα να αφήσω για λίγο τη γνωστή «Η εβδομάδα που πέρασε» στήλη και να επικεντρωθώ στην... ετήσια στήλη. Oρισμένα πράγματα και στοιχεία, λοιπόν, που θα πρέπει να ξέρετε για την E3 2009 σε μορφή ερωταπαντήσεων. Ξεκινάμε!

Τι είναι η E3;

Η Electronic Entertainment Expo, όπως είναι το πλήρες όνομα της, είναι μια ετήσια έκθεση που αφορά μόνο τα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο event στη βιομηχανία των videogames. Στην Ε3 γίνονται οι μεγάλες ανακοινώσεις, αποκαλύπτονται νέα παιχνίδια, γίνονται διαθέσιμα διάφορα demos και γενικότερα, η κοινότητα του gaming έχει τα βλέμματα στραμμένα πάνω της, για την περίοδο που αυτή διαρκεί.

Πότε και πού διοργανώνεται η E3;

Tα τελευταία δύο χρόνια η E3 λάμβανε χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και το event θα γίνει 1 με 4 Ιουνίου, στο Los Angeles Convention Center.

Τί θα δούμε στην Ε3 και ποιοι θα είναι εκεί;

Όλες οι μεγάλες εταιρίες θα δηλώσουν και φέτος παρούσες, εκτός από την Atari. Σίγουρα, θα μάθουμε περισσότερα για διάφορα πολυαναμενόμενα και ήδη γνωστά παιχνίδια, όπως το BioShock 2, το Heavy Rain, το Final Fantasy XIII και το Halo 3: ODST, αλλά μέχρι να γίνει η έκθεση, κανείς δε μπορεί να προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει γνωστό και ποιοι τίτλοι θα ανακοινωθούν. Πάντως, οι εταιρείες και κυρίως οι Sony, Microsoft και Nintendo, θα αποκαλύψουν τα σχέδιά τους για το άμεσο (και όχι μόνο) μέλλον. Δείτε τις επιβεβαιωμένες παρουσίες εκδοτών και τίτλων εδώ.

Το Los Angeles Convention Center

Το Los Angeles Convention Center

Εγώ θα μπορώ να είμαι εκεί;

Δυστυχώς, παρόλη τη διάθεση σας να ταξιδέψετε μέχρι την... άκρη του κόσμου για να απολαύσετε από πρώτο χέρι τη φρενίτιδα της E3, δε μπορείτε να παρεβρεθείτε ούτε στις συνεντεύξεις τύπου, ούτε και στον εκθεσιακό χώρο, καθώς απαιτείται πρόσκληση. Παρόλα αυτά μπορείτε να παρεβρεθείτε στη συναυλία “Video Games Live”, που θα διεξαχθεί στο Greek Theater (!) του Los Angeles και θα αφορά τη μουσική των videogames. Αν η τσέπη σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο ταξίδι (κάτι που εύχομαι ειλικρινά), εισιτήρια μπορείτε να αγοράσετε εδώ.

Πότε είναι οι συνεντεύξεις τύπου των τριών μεγάλων (Microsoft, Nintendo, Sony);

Ως συνήθως, την E3 θα ανοίξει η Microsoft την 1η Ιουνίου, στις 8.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Συνέχεια έχει η Nintendo που θα κάνει την δική της παρουσίαση στις 2 Ιουνίου, ώρα 7 το απόγευμα, και αμέσως μετά η Sony στις 9 το βράδυ την ίδια μέρα.

Αν και δε θα είμαι εκεί, θα μπορέσω να δω από κάπου τις συνεντεύξεις τύπου;

Πολλά από τα ξένα μεγάλα gaming sites καλύπτουν, είτε με streaming video, είτε με live blogging, τις συνεντεύξεις τύπου. Πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα έχουμε λίγο πριν την έναρξη της Ε3. Έχετε το νου σας στις σχετικές σελίδες του Gamespot και του IGN.

Η φετινή Ε3 θα είναι μια από τις σημαντικότερες όλων των εποχών

Η φετινή Ε3 θα είναι μια από τις σημαντικότερες όλων των εποχών

Ποιος διοργανώνει την Ε3;

H ESA (Entertainment Software Association). Επισκεφθείτε το επίσημο site του event εδώ.

Βooth Babes θα έχει;

Υποθέτω πως ναι.. Aλλά από τη στιγμή που δεν μπορείτε να είστε εκεί, θα πρέπει να αρκεστείτε στις φωτογραφίες και στα videos, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Λιγούρηδες...

Αυτά είχα να σας πω. Aν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να τη γράψετε στα σχόλια. Θα χαρώ να σας απαντήσω!