Πληκτρολογήστε τουλάχιστον 2 χαρακτήρες

de Blob 2 Review

Game 2.0
LinkedIn Share

H ιδέα όταν κυκλοφόρησε το de Blob για το Wii πριν λίγα χρόνια ήταν απλή: o κόσμος έχει χάσει το χρώμα του και ο ήρωας πρέπει να το επαναφέρει. Η συνταγή του τίτλου πέτυχε, με συνέπεια φέτος να κυκλοφορεί ο διάδοχός του, όχι μόνο στην κονσόλα της Ninty αλλά και στα HD συστήματα.

O ύπουλος Comrade Black έχει καταντήσει την Prisma City άχρωμη και μουντή και τους κατοίκους της σχεδόν άβουλους και διψασμένους για χρώμα. Έτσι ο ήρωας μας, ο Blob ,μαζί με την φίλη του Pinky, αναλαμβάνει δράση και χρωματίζει οτιδήποτε βρίσκει μπροστά του για να φέρει πάλι την ζωντάνια και την χαρά. Όλη την ιστορία την βλέπουμε να διαδραματίζεται μέσα από αστεία cut-scenes με τους χαρακτήρες να δίνουν ρεσιτάλ με τις απίθανες αντιδράσεις τους.

Ο χαρακτήρας μας μοιάζει με μια λαστιχένια μπάλα και έχει την ιδιότητα να απορροφά χρώμα απο μέρη όπως ποτάμια ή ακόμα και εχθρούς και απλώς με την επαφή να το μεταφέρει σχεδόν οπουδήποτε. Έτσι έχουμε την δύναμη να χρωματίζουμε πράγματα όπως δέντρα,αυτοκίνητα,πλοία και φυσικά κτίρια. Οι γρίφοι ξεκινάνε όταν μας ζητείται να βάψουμε ένα κτίριο κάποιο συγκεκριμένο χρώμα ή να βρούμε το σωστό χρώμα αναμιγνύοντας δύο άλλα. Κάτι το διαφορετικό προσφέρει η είσοδος μας σε κάποια κτίρια. Εκεί η προοπτική μας αλλάζει σε 2D και πρέπει να φέρουμε εις πέρας αποστολές για να ενεργοποιηθούν κάποια συντριβάνια ή λίμνες στην πόλη για να πέρνουμε χρώμα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χάσει ο χαρακτήρας μας όπως το να πέσει μέσα στο μελάνι ή κλασικά απο τους εχθρούς μας. Το εκνευριστικό όμως είναι ότι όταν χάσουμε και επιστρέψουμε σε ένα checkpoint ο χρόνος μας δεν ανανεώνεται. Οπότε αν χάσουμε λίγο πριν τελειώσουμε το επίπεδο και μας έχει μείνει λίγος χρόνος, τότε πραγματικά πια την βάψαμε!

Mου φαίνεται πως ο Comrade Black πάσχει από ναπολεόντειο κόμπλεξ!

Μέσα στα διάφορα επίπεδα μπορούμε να βρούμε διάφορα καλούδια όπως αντικείμενα για να αναβαθμίσουμε τον Βlob,π.χ. πόσο χρώμα μπορεί να αποθηκεύσει, ή ακόμα και φωτογραφίες που μπορούμε να δούμε στο gallery. Το μεγάλο πρόβλημα του τίτλου πάντως είναι ο βαθμός δυσκολίας (ή ευκολίας) του. Ακόμα και αν επιλέξουμε normal (το πιο δύσκολο δηλαδή) από την αρχή το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο ενώ οι γρίφοι που επαναλαμβάνονται συνέχεια σε όλα τα επίπεδα γρήγορα γίνονται κουραστικοί. Με λίγα λόγια αν απολαύσετε τις πρώτες πίστες τότε συνεχίστε γιατί το μοτίβο δεν αλλάζει ιδιαίτερα στην συνέχεια.

Η προσθήκη του co-op δυστυχώς δεν αλλάζει την κατάσταση, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Ο δεύτερος παίκτης έχει τον ρόλο της Pinky αλλά το μόνο που βλέπει στην οθόνη είναι έναν στόχο. Μπορεί να βοηθήσει τον πρώτο παίκτη σπάζοντας αντικείμενα και εξοντώνοντας εχθρούς αλλά ο ρόλος του είναι καθαρά βοηθητικός. Επίσης, ειδικά στο Xbox 360 ο έλεγχος του στόχου είναι πολύ κακός και με την συνεχή κίνηση της κάμερας είναι πολύ δύσκολο να εστιάσουμε κάπου. Στο Blob Party δύο παίκτες μπορούν να συνεργαστούν για να γεμίσουν με χρώμα διάφορες πίστες, αλλά στο τέλος υπάρχει ένας νικητής. Πάντως αν θέλετε να παίξετε μαζί με κάποιο πιτσιρικά, μην επιλέξετε το co-op. Eγώ το δοκίμασα με τον ανηψιό μου και το μόνο που εισέπραξα ήταν γκρίνια!

Αντίθετα με τον χειρισμό του δεύτερου παίκτη στο co-op, ο έλεγχος του Blob είναι απλός και άψογος. Οι λίγες κινήσεις που μπορεί να κάνει ο ήρωάς μας γίνονται εύκολα και υπάρχει και σύστημα αυτόματης στόχευσης. Το μόνο κακό είναι οτι το σύστημα κλειδώνει πάντα στον πιο κοντινό στόχο και σε κάποιες καταστάσεις αυτό δεν βοηθάει.

Αχ βρε καημένη Pinky τι σου έμελλε να πάθεις!

Τα γραφικά. χωρίς να είναι εντυπωσιακά, ταιριάζουν απόλυτα με το στιλ του τίτλου και δίνουν έναν καρτουνίστικο χαρακτήρα σε όλους τους ήρωες, που θυμίζει καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων. Ακόμα καλύτερος όμως είναι ο ηχητικός τομέας. Οι φωνές όλων των πρωταγωνιστών αλλά και των κατοίκων της πόλης είναι ξεκαρδιστικές και προκαλούν πολύ γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Η μουσική είναι απλά υπέροχη – όσο η πόλη είναι άσπρη δεν ακούγεται τίποτα αλλά ανεβάζει ρυθμούς ανάλογα με την πρόοδο του παίκτη. Το καλύτερο είναι ότι όταν βάφουμε ένα αντικείμενο με κάποιο χρώμα ακούγεται κάποιο μικρό κλιπ ήχου που συνδέεται άψογα με την μουσική. Για παράδειγμα μπορεί να ακούμε κιθάρες, σαξόφωνο ακόμα και σκρατσάρισμα σε πικάπ, φτιάχνοντας απίστευτες μελωδίες.

Αν σας άρεσε το πρώτο παιχνίδι τότε σίγουρα θα απολαύσετε και αυτό.Το de Βlob 2 διαθέτει μπόλικο χιούμορ αλλά και αρκετά προβλήματα, με ένα από αυτά να είναι το co-op. Μπορεί να προσφέρει διασκέδαση σε πιο casual gamers αλλά και σε κάποιους που θέλουν ένα διάλειμμα απο τα πιο “σοβαρά” παιχνίδια. Εξάλλου, μην ξεχνάτε τι είπε και ο ποιητής: “Aς κάνουμε όλοι μια ευχή να έχει πράσινο όλη η Γη”!

+ Aστεία cut-scenes
+ Πανδαισία πανέμορφων χρωμάτων
+ Yπέροχη μουσική

– Ελλειπές co-op
– Χαμηλός βαθμός δυσκολίας
– Συχνή επανάληψη γρίφων απο την αρχή του τίτλου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3, Wii, DS
Έκδοση: THQ
Ανάπτυξη: Blue Tongue Entertainment
Διάθεση: Zegetron
Είδος: Puzzle platformer
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.deblob.com/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 25/2/2011
PEGI: 3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ