Conduit 2 Review

, Τρίτη 17 Μαΐου 2011 0  

Μια από τις λίγες φετινές αποκλειστικότητες του Wii κατέφτασε και προσπαθεί να εκπληρώσει προσδοκίες και να γεμίσει κενά που δεν κατάφερε ο προκάτοχός της. Το Conduit 2 έχει δύσκολο έργο, αφού πρέπει να τα βάλει με τα Goldeneye 007 και Black Ops. Τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια είναι τα καλύτερα Wii FPS και έδωσαν στον πρώτο τίτλο τα παπούτσια στο χέρι όσον αφορά το multiplayer αλλά και τον χειρισμό. Ξαναβάλε το Wii μας στην πρίζα ρε High Voltage!

Το Conduit 2 είναι ένα FPS όπου ένας υπερβολικά ατακαδόρος πράκτορας προσπαθεί, τι άλλο, να σώσει τον κόσμο από την απειλή των εξωγήινων. Δεν θα σχολιάσω κάτι για την πρωτοτυπία του σεναρίου γιατί θα καταντήσω γραφικός. Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνει την δουλειά του υπέροχου σεναριογράφου; Προτείνω όταν με το καλό βγει το τρίτο παιχνίδι να βάλουμε τον Michael Ford να σώζει την πριγκίπισσα Maritsa του Cookie Kingdom από τον κακό Browser! Για να μην μας πουν ατάλαντους όχι τίποτα άλλο. Το Conduit 2 ξεκινάει ακριβώς εκεί που μας άφησε το πρώτο παιχνίδι με τον αγέρωχο Michael Ford να κυνηγάει τον John Adams μέσα σε ένα ορυμαγδό πυλών, εξωγήινων και κακογραμμένων διαλόγων. Β-movie με τα όλα της - τα κείμενα θυμίζουν τσόντα του Γκουσγκούνη και οι χαρακτήρες είναι τόσο αξιομνημόνευτοι όσο το τελευταίο άλμπουμ της Χριστίνας Γαλάνη.

Φυσικά αυτό που ξεχωρίζει στα FPS του Wii είναι ο χειρισμός τους. Όπως και στον πρώτο τίτλο, το επίπεδο του customisation είναι βαθύ και μας δίνονται εργαλεία για να τον φέρουμε στα μέτρα μας. Ο χειρισμός από την στιγμή που ασχοληθούμε λίγο παραπάνω μαζί του και τον εξατομικεύσουμε είναι αρκετά ικανοποιητικός. Αυτή τη φορά οι δημιουργοί μας προσφέρουν την δυνατότητα να συνδέσουμε και το classic controller του Wii, για πιο παραδοσιακές καταστάσεις, αλλά υποστηρίζεται και το motion plus για κινήσεις ακριβείας.

Πρόσεξε μην αρπάξεις!

Τα γραφικά του παιχνιδιού έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με το πρώτο, αλλά και πάλι δεν εντυπωσιάζουν. Βλέποντας άλλα παιχνίδια της κονσόλας αντιλαμβάνεται κανείς ότι το Wii μπορεί και καλύτερα. Όχι ότι αυτό που βλέπουμε είναι κακό, αλλά δεν είναι αρκετό. Τα περιβάλλοντα πλέον δεν είναι τόσο άδεια, όσο του πρώτου και επιτέλους έχουμε και φυσικά τοπία και ποδοπατήπουμε. Δεν λείπουν και κάποια glitches, σαν αυτό όπου σε κάποιο σημείο οπισθοχωρώ γιατί με κατασπαράζει μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαρανταποδαρούσα και πέφτω στο κενό και τα βλέπω όλα ανάποδα. Το κακό με το Conduit 2 είναι ότι, όπως και ο προκάτοχός του, συνεχίζει να θυμίζει corridor shooter ακόμα και στα ανοιχτά, εξωτερικά περιβάλλοντα. Αυτό μόνο η High Voltage μπορεί να το καταφέρει!

Αν τα γραφικά είναι μια μετριότητα ο ήχος είναι... δυο μετριότητες! Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους δεν είναι κακοί αλλά αν τα κείμενα είναι παρμένα από τα κομμένα επεισόδια του Καλημέρα Ζωή τι να σου κάνει και ο ηθοποιός; Οι δημιουργοί προσπάθησαν πολύ, πιο πολύ απ' ότι έπρεπε για να κάνουν το παιχνίδι χιουμοριστικό αλλά τους βγαίνει λίγο βεβιασμένο.

Το Conduit 2 υποστηρίζει split-screen με έως και 4 παίχτες competitive ή συνεργατικό, αλλά και online με αρκετές επιλογές και πιο εύκολο matchmaking. Πολύ νέκρα όμως βρε παιδί μου! Θες γιατί είναι ακόμη φρέσκο; Θες γιατί όλοι παίζουν ακόμα Goldeneye; Θες γιατί το online... δε του πάει του Wii; Ποιος ξέρει.

Διασταύρωση κάβουρα με Helghast;

Φυσικά τα λατρεμένα όπλα του πρώτου επιστρέφουν και με προσθήκες, με το πάντα αγαπημένο όπλο alien όπου η σκανδάλη βρίσκεται στον πρωκτό του δύσμοιρου εξωγήινου. Ακαταμάχητη έμπνευση! Μια ακόμη ενδιαφέρουσα προσθήκη στο gameplay είναι ότι μπορούμε πλέον να αναποδογυρίσουμε καρέκλες, τραπέζια και άλλα έπιπλα για κάλυψη και πιο στρατηγικό παιχνίδι, αλλά και να τρέξουμε. Οι εχθροί είναι λίγο ζαβοί και επαναλαμβανόμενοι, αλλά οι μάχες με τους αρχηγούς είναι εντυπωσιακές και με ένταση. Το All Seeing Eye (ASE) επιστρέφει ως σημαντικό μέρος του παιχνιδιού αλλά πιο γρήγορο και λιγότερο αναγκαίο.

Το Conduit 2 είναι ένα αρκετά αξιόλογο FPS για το Wii, και με δεδομένη την έλλειψη τίτλων φέτος για την κονσόλα, θα απασχολήσει αρκετούς με το ικανοποιητικό του campaign, αλλά και το online/offline multiplayer του. Δεν φτάνει τα επίπεδα του Goldeneye, αλλά αν σας άρεσε το πρώτο παιχνίδι, αξίζει την προσοχή σας.

+ Online και offline multiplayer
+ Παραμετροποίηση χειρισμού με υποστήριξη classic controller και motion plus

- Βαρετό σενάριο
- Θα μπορούσε και καλύτερα γραφικά
- Έρημο online

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: Wii
Έκδοση: High Voltage
Ανάπτυξη: Sega
Διάθεση: Zegetron
Είδος: FPS
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.sega.com/games/conduit-2/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 21/4/2011
PEGI: 16