Παρουσίαση CD Media - Disney 2011

, Τετάρτη 13 Απρίλιος 2011 0  

Πρόσφατα βρέθηκα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, καλεσμένος της CD Media, για την παρουσίαση δύο σημαντικών τίτλων της Disney που περιμένουμε τους επόμενους μήνες: των Lego Pirates of the Caribbean και Cars 2. Aς ξεκινήσουμε με τις Lego περιπέτειες του Jack Sparrow και της παρέας του.

Lego Pirates of the Caribbean
Τα Lego games έχουν δημιουργήσει πλέον μια θετική παράδοση ποιότητας, όποια κι αν είναι η θεματολογία τους. Τρανά παραδείγματα τα εξαιρετικά δημοφιλή Lego Star Wars και Lego Harry Potter. To Lego Pirates of the Caribbean φιλοδοξεί να βαδίσει στον ίδιο δρόμο και φαίνεται τα καταφέρνει. Το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο, κυρίως στις HD κονσόλες αλλά και στο 3DS (αν και το 3D του δε λέει πολύ), και διαθέτει ατόφιο το στιλ των ταινιών. Από το ξεκαρδιστικό animation του Jack, μέχρι τα πολύχρωμα και "ζωντανά" τοπία, τα πάντα μοιάζουν βγαλμένα από τον κόσμο των Πειρατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι περιλαμβάνει επίπεδα βασισμένα στις τρεις πρώτες ταινίες, αλλά και στην επερχόμενη τέταρτη που βγαίνει τον Μάιο, καθώς και πάνω από 100 χαρακτήρες. Το action adventure gameplay είναι σχετικά απλό και με συχνά hints στους γρίφους κλπ, ώστε να μην έχουν πρόβλημα οι μικρής ηλικίας παίκτες. Σημαντική επίσης είναι και η ύπαρξη drop-in/drop-out co-op. Τέλος, αυτό που σίγουρα θα λατρέψετε είναι η μουσική επένδυση του παιχνιδιού, η οποία περιέχει εκπληκτικά επικά κομμάτια από τις ταινίες. Το Lego Pirates of the Caribbean κυκλοφορεί στις 13 Μαϊου για X360, PS3, Wii, PC, 3DS, DS και PSP.

Cars 2
To άλλο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει η Disney τους επόμενους μήνες είναι το Cars 2. Το παιχνίδι είναι βασισμένο στην επερχόμενη ομώνυμη ταινία και, αντίθετα με το Lego Pirates, απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Είναι racing, στο οποίο αναλαμβάνετε τον έλεγχο διάφορων καρτουνίστικων αυτοκινήτων που είναι χαρακτήρες της ταινίας και αγωνίζεστε εναντίον άλλων. Το gameplay είναι ξεκάθαρα arcadey, με power-ups/όπλα, δυνατότητα οδήγησης ανάποδα ή στις δύο ρόδες κλπ. Συμπαθητικό. Τo Cars franchise (σύμφωνα με επίσημα χείλη) είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα και οι μικροί gamers στη χώρα μας θα λατρέψουν το Cars 2. To περιμένουμε το καλοκαίρι για Xbox 360, PS3, Wii, PC και DS.