Blade Kitten Review

, Πέμπτη 30 Σεπτέμβριος 2010 0  

Νιάου, νιάου βρε γατούλα, με την ροζ... μαλλούρα. Όχι, δεν τραγουδάει η αξέχαστη Αλίκη, αλλά εγώ που μόλις ολοκλήρωσα το Blade Kitten. Έχουμε και λέμε: τα κόμιξ κατά κανόνα πρώτα γίνονται ταινίες ή σειρές και μετά video games. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά... Scott Pilgrim, Watchmen κ.λπ. Τα μόνα comics που είπαν να διαφέρουν είναι το Penny Arcade και το Blade Kitten, τα οποία είναι είναι web comics. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται γύρω από την Kitt Ballard, μια χαζοβιόλα ροζομάλλα bounty huntress που ντύνεται προκλητικά, έχει μια λεπίδα που επιπλέει γύρω της και με αυτήν βγάζει τα λεφτά της. Έχει και τον Skiffy για παρέα, ένα ζωάκι που αγαπάει να κατουράει μέσα σε ευαίσθητα ηλεκτρονικά πράγματα και να τα βραχυκυκλώνει. Η περιπέτεια της Kitt στο παιχνίδι… δεν βγάζει νόημα. Το Blade Kitten βλέπετε είναι episodic, οπότε επί μέρους βλέπετε την αντιζηλία με μια άλλη bounty huntress και τους κόκκινους στρατιώτες που είναι εχθροί της (εχθροί κάθε γυναικάς θα έλεγα, για μερικές ημέρες κάθε μήνα) αλλά από εκεί και πέρα, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στο comic για να καταλάβετε τι ακριβώς παίζει με την όλη ιστορία και το σύμπαν όπου τοποθετείται.

Αθέμιτος ανταγωνισμός ή απλά μια ξανθιά bitch;

Ας περάσουμε στο θέμα του gameplay. Ο τίτλος είναι ένα 2.5D platformer με πολλά στοιχεία hack-and-slash. Για την ακρίβεια, έχετε στην διάθεσή σας δύο επιθέσεις με την λεπίδα, μία που χτυπά μακρινούς εχθρούς και τους αφοπλίζει και μια κοντινή που κατακρεουργεί ότι υπάρχει γύρω σας. Έχετε την δυνατότητα επίσης να κάνετε άμυνα η οποία μάλιστα είναι αδιαπέραστη για αρκετά μεγάλο διάστημα. Στον τομέα της μάχης λοιπόν τα πράγματα είναι απλά και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι είναι ότι πρέπει αφού το άφθονο platforming είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον τίτλο. Η Kitt μπορεί να σκαρφαλώνει σε κάθετες επιφάνειες και να κρεμιέται από ταβάνια (είπαμε είναι γάτα με πέταλα η κοπέλα) ενώ διαθέτει και διπλό άλμα για να φτάσει τις μακρινές πλατφόρμες.

Το level design είναι αρκετά καλό με πολλά μυστικά (που σας δίνουν Hex, τα χρήματα στο σύμπαν του παιχνιδιού) και αρκετούς εχθρούς να τα βάλετε. Τέλος, ο Skiffy παίζει ενεργό ρόλο στο να κλείνει διακόπτες, να πιάνει απομακρυσμένα Hex και να βραχυκυκλώνει συστήματα ανοίγοντάς σας τον δρόμο. Η Kitt τα πάει καλά με τα ζώα και καβαλάει αρκετά στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένου ενός που μοιάζει λίγο με δεινόσαυρο και λίγο με Chocobo σε διάφορες σεκάνς του παιχνιδιού που απαιτούν ταχύτητα. Όπως καταλάβατε πρόκειται για τίτλο με ποικιλία. Μπορείτε μαζεύοντας Hex να αναβαθμίσετε την λεπίδα σας, να αγοράσετε φαγητά που αυξάνουν την υγεία σας και την αντοχή σας ή διάφορες φορεσιές (μερικές από τις οποίες παραείναι otaku).

Ντέι γαιδαρο-δεινοσαυρο-κοτόπουλο ντέι!

Όλα αυτά όμως έρχονται με κάποια τιμήματα. Το παιχνίδι υποφέρει από πολλαπλά bugs. Βρέθηκα πολλές φορές εγκλωβισμένος ανάμεσα σε τοίχους ενώ δύο ή τρείς φορές έπεσα κάτω από τον κόσμο του παιχνιδιού στο απέραντο ψηφιακό άπειρο. Τα controls είναι ελαφρώς βάρκα στο γιαλό, με την Kitt να πέφτει από πλατφόρμες την ώρα που φρενάρει ή να αποτυγχάνει να ολοκληρώσει ένα άλμα λόγω του προβληματικού collision με τα διάφορα αντικείμενα.

Τα γραφικά του παιχνιδιού δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να επιδείξουν. Είναι πολύχρωμα και τα μοντέλα των χαρακτήρων είναι ικανοποιητικά. Όμως δεν προσφέρουν τίποτα εντυπωσιακό. Ας πούμε ότι δεν είναι ούτε το πιο δυνατό αλλά ούτε και το πιο αδύναμο χαρακτηριστικό του, αφού είναι μεν αισθητικά όμορφο αλλά δεν πρόκειται να συνεπάρει τα πλήθη σε παραλήρημα με το στιλ του. Ο ηχητικός τομέας από την άλλη αποτελείται από ένα συνονθύλευμα ιαπωνικών ήχων (Sitar) και λίγο techno, αφού μιλάμε για ένα παιχνίδι με manga καταβολές που τοποθετείται στο μέλλον. Η Kitt καταφέρνει να είναι συμπαθητική αλλά και αντιπαθητική ταυτόχρονα. Συμπαθητική κυρίως για το ανέμελο χαρακτήρα και το χιούμορ της, και από την άλλη αντιπαθητική γιατί κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, ακούγεται η φωνή της. Ειδικότερα όταν βρίσκετε ένα κουτί θησαυρού και την ακούτε να λέει “Gratz!” θα θέλετε να την κόψετε στα πέντε με την ίδια την λεπίδα της.

Πάλι καλά που φοράνε κόκκινα - δεν θα άντεχα τόσο αίμα!

Δεν ξέρω πραγματικά σε ποιον θα αρέσει το Blade Kitten. Μπορεί σε όλους, ίσως και σε κανέναν. Το γεγονός ότι είναι episodic κάνει ακόμα ποιο δύσκολη την επιλογή του αφού αφενός αποτελεί έναν καλούτσικο τίτλο που ίσως αφήσει παγερά αδιάφορους όσους ψάχνουν το καλύτερο value for money, αφετέρου δεν ξέρουμε τι παίζει με τα άλλα επεισόδια και αν κάποιος θέλει να πληρώσει τόσα λεφτά για να δει την συνέχεια της ιστορίας της Kitt. Ελπίζω τουλάχιστον να δέχονται ψαροκόκαλα…

+ Ικανοποιητικό platforming
+ Ποικιλία
+ Απλό και ικανοποιητικό σύστημα μάχης
+ Πολλά μυστικά για ανακάλυψη

- Είναι episodic
- Υποφέρει από περιστασιακά bugs
- Ακατανόητο σενάριο
- Ανακριβή controls

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

Πλατφόρμα: PC, Xbox 360, PS3
Έκδοση: Krome Studios
Ανάπτυξη: Atari
Διάθεση: Downloadable
Είδος: Platformer
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.bladekitten.com/game
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 22/9/2010
PEGI: 12