Back to the Future Episode 4: Double Visions Review

, Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 0  

Μια ανάσα πριν το τέλος. Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του ομολογουμένως πολύ πετυχημένου Back to the future από την Telltale. Τα συναισθήματα ανάμικτα. Aπό τη μια θέλω να ολοκληρωθεί η σειρά και να απολαύσω ένα τέλος το οποίο ελπίζω να είναι γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Telltale. Aπό την άλλη θα μου λείψει ο Marty και ο Doc. Τους συνήθισα τους τρελάρες.

Στο 4ο επεισόδιο ο Marty ξυπνάει σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο περιτριγυρισμένο από κάμερες ασφαλείας και περιμένει μέχρι να έρθει η σειρά του ώστε να περάσει από το μηχάνημα αναμόρφωσης και να γίνει και αυτός ένας νομοταγής και υπάκουος πολίτης. Ένα υποχείριο στην ουσία της διαβολικής πρώτης κυρίας, Edna. Στο πρώτο μέρος λοιπόν του επεισοδίου, το οποίο είναι και το μικρότερο, ο ήρωας μας καλείται να σώσει τον πρώτο πολίτη, Emmet Brown, από τη γυναίκα του. Ο δύσμοιρος βρίσκεται στη συσκευή αναμόρφωσης και η δαιμόνια Edna κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τον μετατρέψει σε ένα άβουλο και πειθήνιο ον. Ευτυχώς για εμάς η Marty δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Με την βοήθεια της φίλης του Jennifer αλλά και του πατέρα του ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα από το γκαράζ του σπιτιού του καταφέρνουν μέσα από μια διασκεδαστική σκηνή δράσης να ελευθερώσουν τον Doc από το αναμορφωτήριο και να επιστρέψουν και πάλι στο Hill Valey του 1931.

O Doc στο κρεβάτι του -πόνου-

Κύριος σκοπός μας στο Double Visions όπως θα καταλάβατε είναι να αποτρέψουμε τον νεαρό Emmet Brown από το να παντρευτεί τη στρίγλλα Edna και να επέλθει έτσι η πολυπόθητη ισορροπία στο χωροχρόνο. Κάτι βέβαια που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Χαρακτήρας κλειδί στην όλη ιστορία θα αποδειχθεί η όμορφη Trixie η οποία θα αποτελέσει το μήλο της Έριδος ανάμεσα στον νεαρό Doc και την Edna με αλλοπρόσαλλα όμως αποτελέσματα. Πραγματικά το σενάριο για ακόμη μια φορά ακολουθεί υψηλά στάνταρ και τόσο η δράση όσο και η εξέλιξη των χαρακτήρων θα σας κρατήσουν κολλημένους στις οθόνες των υπολογιστών σας για αρκετές ώρες αφού και σε αυτό το επεισόδιο η διάρκεια έχει αυξηθεί αισθητά σε σχέση με τα πρώτα.

Οι χώροι στους οποίους θα κινηθούμε είναι το αναμορφωτήριο στο πρώτο μέρος αλλά κυρίως το γυμνάσιο της πόλης όπου γίνεται η έκθεση τεχνολογίας και το εργαστήριο του νεαρού Doc. H δουλειά που έχει γίνει σε αυτούς τους χώρους αλλά και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι παροιμιώδης. Το αναμορφωτήριο είναι ένα γκρίζο απόρθητο φρούριο σε αντίθεση με το καταπράσινο τοπίο με τα όμορφα δέντρα και λουλούδια που συναντάμε στον εξωτερικό χώρο του γυμνασίου, ενώ το εργαστήριο είναι γεμάτο με κάθε λογής μπλιμπλίκια και εφευρέσεις όλα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Πρέπει να σώσουμε τον Doc!

Στον τομέα των γρίφων δεν έχουμε κάποια έκπληξη, δυστυχώς η δυσκολία των γρίφων παραμένει πολύ μικρή και το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι ο γρίφος στο εργαστήριο ο οποίος είναι πολύ έξυπνος και θα σας παιδέψει ίσως λιγάκι μέχρι να καταλάβετε ακριβώς τη λειτουργία του. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα που πρέπει να συγκεντρώσετε θα τα βρείτε αρκετά εύκολα αρκεί να ελέγχετε σχολαστικά το χώρο όπου βρισκόσαστε κάθε φορά. Ικανοποιητική κρίνεται για ακόμη μια φορά η μουσική του παιχνιδιού με ανάλαφρες μελωδίες αλλά και στιγμές έντασης όπου απαιτείται. Περίμενα όμως κάτι περισσότερο καθώς φτάνουμε στην κλιμάκωση της δράσης, ίσως να μας κρατάνε το καλύτερο για το τέλος. Τέλος οι διάλογοι μου φάνηκαν πιο ανάλαφροι από όσο είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα κάτι για το οποίο ίσως ευθύνεται η όλη ιστορία και γενικότερα το κλίμα ζήλειας που πρέπει να καλλιεργήσουμε ανάμεσα στις δυο κυρίες.

Κλείνω περιμένοντας με μεγάλη αγωνία την ολοκλήρωση της περιπέτειας και την τύχη των αγαπημένων μου χαρακτήρων αφού στο τέλος του επεισοδίου σας περιμένει μια έκπληξη. Ταξιδέψτε λοιπόν πίσω στο χρόνο με το Double Visions και ετοιμαστείτε για το φινάλε!

+ Καλοδουλεμένο σενάριο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κάθε χαρακτήρα
+ Αυξημένη διάρκεια

- Εύκολοι γρίφοι για ακόμη μια φορά
- Περίμενα περισσότερα στον τομέα της μουσικής

*Επειδή το παιχνίδι είναι episodic θα λάβει συνολική βαθμολογία όταν βγουν όλα τα επεισόδια*

Πλατφόρμα: PC (review), PS3, iPad
Έκδοση: Telltale Games
Ανάπτυξη: Telltale Games
Διάθεση: Telltale Games
Είδος: Adventure
Παίκτες: Single-player
Επίσημο Site: http://www.telltalegames.com/bttf
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 29/4/2011
PEGI: 16