Back to the Future Episode 2: Get Tannen Review

, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 0  

Back to the Future για ακόμη μια φορά ή μάλλον πιο σωστά Back to the Past, για να είμαστε και στο κλίμα του δεύτερου επεισοδίου με τίτλο Get Tannen! Η ιστορία του δεύτερου επεισοδίου ξεκινά από εκεί που σταμάτησε το πρώτο, με τους Marty και Doc να βρίσκονται στο 1931. Μέσα από μια σειρά επιδέξιων χειρισμών καταφέρνουν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό που τους έχει ακινητοποιήσει έξω από το Delorean προκειμένου να επιστρέψουν πίσω στο 1986 και σε μια φυσιολογική ζωή... Kάπου εδώ βέβαια τελειώνει και το όνειρο. Όπως θα περιμέναμε κάτι έχει πάει πολύ στραβά και οι απόγονοι του Kid Tannen έχουν το πάνω χέρι στην πόλη τρομοκρατώντας την περιοχή και αναζητώντας εκδίκηση στο πρόσωπο ποιού άλλου εκτός του Marty, φυσικά. Από αυτό το σημείο ξεκινά η δράση και τη στιγμή που ο Marty αρχίζει να τα βρίσκει σκούρα ο Doc για άλλη μια φορά θα σώσει την κατάσταση κάνοντας την εμφάνισή του με το delorean.

Επιστροφή στο παρελθόν λοιπόν για τους ήρωες μας για μια ακόμη φορά και στην πόλη του Hill Valley. Αυτή τη φορά πρέπει ο Marty να περάσει απαρατήρητος και να εισχωρήσει στο κρησφύγετο του Tannen ώστε να σώσει τον παππού του. Τόσο τα γραφικά όσο και τα μοντέλα των χαρακτήρων δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από το πρώτο επεισόδιο ενώ οι ομιλίες των δύο νέων χαρακτήρων, του διεφθαρμένου αστυνομικού Parker αλλά και της ναζιάρας τραγουδίστριας Trixie κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Πολύ καλή είναι η μεταμφίεση του Marty σε γκάγκστερ, ειλικρινά το κοστουμάκι και το μουστάκι της εποχής έδωσαν μια νέα πνοή στον ήρωα και τον έκαναν περισσότερο σοβαρό και macho.

Ευχάριστη η αλλαγή του Marty.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η μουσική του συγκεκριμένου επεισοδίου με πολύ δυνατά αλλά και ατμοσφαιρικά κομμάτια καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εδώ να αναφέρω ότι θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και κάποια κομμάτια από την όμορφη Trixie η οποία σημειωτέων είναι και ερωμένη του γκάγκστερ την υπόθεσης, Kid Tannen. Πρόκειται πραγματικά για πολύ έξυπνα κομμάτια που δένουν πολύ όμορφα με το ύφος της εποχής αλλά θα παίξουν και καθοριστικό ρόλο στη συνείδηση του αστυνόμου Parker καθώς ένας από τους γρίφους αφορά την κατάλληλη επιλογή κομματιών ώστε να μπούμε στον ψυχισμό του διεφθαρμένου μπάτσου και να τον πείσουμε να κάνει το σωστό, να συλλάβει δηλαδή τον Kid. Ομολογώ ότι βρήκα το συγκεκριμένο σημείο από τα πιο έξυπνα.

Η όμορφη Trixie.

Tώρα που αναφέρθηκα στους γρίφους, κατά γενική ομολογία απογοητεύτηκα για μια ακόμη φορά καθώς περίμενα κάτι παραπάνω, μια πρόκληση βρε αδερφέ, περισσότερη αλληλεπίδραση με αντικείμενα και όχι μόνο με τον περιβάλλον χώρο και τους χαρακτήρες. Δυστυχώς όμως οι γρίφοι μοιάζουν πολύ εύκολοι και περιορίζονται στην επιλογή μιας ατάκας/ερώτησης/απάντησης κάθε φορά. Τα μοναδικά σημεία που απόλαυσα ήταν την πρώτη φορά που έπρεπε να μπούμε στο κρυσφύγετο και αναλόγως το τι μας ρωτούσε ο πορτιέρης έπρεπε να βρούμε την κατάλληλη απάντηση, πραγματικά μου θύμισε κάτι από monkey island και insult fighting. Επίσης το σημείο όπου επιλέγαμε τα τραγούδια με τέτοια σειρά ώστε να δημιουργήσουμε ενοχές στον αστυνόμο όπως ανέφερα και παραπάνω. Γενικά περίμενα πολύ περισσότερα σε αυτό τον τομέα από τη στιγμή που η διάρκειά του είναι ίση με το πρώτο επεισόδιο.

Πολύ δουλειά έπεσε στο οινοπνευματοποτείο του Kid.

Τέλος, αν και η δράση παραμένει καταιγιστική μέχρι το τελευταίο λεπτό, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στο φινάλε το οποίο μας προϊδεάζει θετικά για το επόμενο επεισόδιο το οποίο ελπίζω να μην καθυστερήσει όσο και αυτό. Κλείνοντας σκέφτομαι τις στιγμές που πέρασα στο Get Tannen και παρότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω κακό ή μέτριο, δεν μπορώ να πω ότι είχε αυτό το κάτι, το wow factor αν θέλετε σε σχέση με το πρώτο. Δεν θέλω να πιστέψω ίσως πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι τελικά ο ίδιος μα ο εαυτός.... η συνέχεια θα δείξει. Εν αναμονή της συνέχειας λοιπόν υπό τον τίτλο Citizen Brown.

+ Η συνέχεια της ιστορίας που παραμένει σε υψηλά επίπεδα
+ Η ασταμάτητη δράση
+ Το πολύ δυνατό φινάλε

- Η μικρή για άλλη μια φορά διάρκεια
- Οι ρηχοί γρίφοι του

*Επειδή το παιχνίδι είναι episodic θα λάβει συνολική βαθμολογία όταν βγουν όλα τα επεισόδια*

Πλατφόρμα: PC (review), PS3
Έκδοση: Telltale Games
Ανάπτυξη: Telltale Games
Διάθεση: Telltale Games
Είδος: Adventure
Παίκτες: Single
Επίσημο Site: http://www.telltalegames.com/bttf
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: Φεβρουάριος 2011
PEGI: -