Assassin's Creed II DLC Review: Battle of Forli και Bonfire of the Vanites

, Τρίτη 23 Φεβρουάριος 2010 0  

assassins creed 2 start 3To Assassin's Creed II ήρθε τον περασμένο Νοέμβριο, σάρωσε και ύστερα το... ξεχάσαμε λίγο λόγω των πρόσφατων σημαντικών κυκλοφοριών. Λίγους μήνες μετά, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στον μαγικό του κόσμο με τα δύο πρώτα DLC add-ons, τα Battle of Forli και Bonfire of the Vanites. Όπως έχουμε ξαναπεί, το downloadable περιεχόμενο είναι δίκοπο μαχαίρι για τους γνωστούς λόγους, όμως έχει ένα καλό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: μας αναγκάζει να ασχοληθούμε και πάλι με τα αγαπημένα μας παιχνίδια, όχι για να ξαναπαίξουμε το ίδιο πράγμα, αλλά για να ζήσουμε μια νέα εμπειρία, έστω και αν αυτή είναι σύντομη. Ακριβώς αυτό ισχύει με το DLC του Assassin's Creed II, ενός τίτλου που απόλαυσα δεόντως και θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους του 2009. Τα δύο DLC packs αποτελούν τα sequences 12 και 13 αντίστοιχα (πριν το 14ο και τελευταίο σεναριακό sequence του παιχνιδιού), που υποτίθεται ότι επισκευάστικαν και πλέον μπορούν να “παιχτούν” μέσω του Animus.

Ξεκινώντας από το Battle of Forli, όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία του, αφηγείται την μάχη της πόλης Φορλί. Ο Ezio πάει στην Φορλί για να κρύψει το Αpple of Eden που μόλις έχει έρθει στην κατοχή του, αλλά την ίδια στιγμή η πόλη δέχεται επίθεση από τους αδερφούς Orsi και τους στρατιώτες τους. Στο συγκεκριμένο sequence λοιπόν, καλείστε να υπερασπιστείτε την πόλη, να σώσετε τα παιδιά της Catarina Sforza, καθώς και να βρείτε το Apple of Eden, το οποίο καταφέρνουν να κλέψουν οι Orsi. Οι μάχες με τους εχθρούς είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Battle of Forli. Tην περισσότερη ώρα σφάζετε συνεχώς και ανελέητα, ενώ μπορείτε και να πετάξετε πάνω από την Φορλί με την ιπτάμενη συσκευή του Leonardo Da Vinci.

Το Bonfire of the Vanites διαδραματίζεται στην Φλωρεντία. Ο μοναχός Savonarola έχει στην κατοχή του το Apple of Eden και με αυτό έχει υπό τον έλεγχό του σημαντικούς “λειτουργούς” της πόλης, όπως γιατρούς, εμπόρους, ρήτορες, καλλιτέχνες, παπάδες, στρατιωτικούς κλπ. Αυτοί με τη σειρά τους εξαναγκάζουν τους απλούς πολίτες να υπακούν σε ότι τους λένε, και έτσι ολόκληρη η Φλωρεντία είναι υποταγμένη στον Savonarola. Εσείς πρέπει να δολοφονήσετε εννέα τέτοιους “λειτουργούς”, προκειμένου να δημιουργήσετε αναταραχή στην πόλη και να αναγκάσετε τον Savonarola να βγει από το καβούκι του, ώστε να τον καθαρίσετε και να αποκτήσε ξανά το Apple of Eden. To συγκεκριμένο DLC διαρκεί περισσότερο από το πρώτο, ενώ έχει και μεγαλύτερη ποικιλία από πλευράς gameplay, καθώς πέρα από μάχες, διαθέτει κυνηγητά, stealth, platforming κλπ, αφού σχεδόν κάθε στόχος απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Επίσης, επισκέπτεστε μια νέα περιοχή της πόλης και μαθαίνετε μια νέα κίνηση.

Ezio εναντιον Savonarola...

Ezio εναντιον Savonarola...

Αν θέλετε να τσιμπήσετε μόνο ένα από τα δύο DLC packs, τότε προτείνω ανεπιφύλακτα το Bonfire of the Vanites. Αποτελεί από μόνο του μια μικρογραφία του παιχνιδιού, καθώς σας δίνει ελευθερία να επιλέξετε την σειρά με την οποία θα εκτελέσετε τις αποστολές, ενώ κάθε μία από αυτές αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση. Ο ορισμός της απόλαυσης που μπορεί να προσφέρει ένα Assassin's Creed δηλαδή. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν οι ομιλίες των εννέα υπαρχηγών του Savonarola, με τις οποίες τονίζεται η διαφορετικότητά τους, αλλά και η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί από τον μοναχό. Όταν έρθει η ώρα για τον Ezio να τους στείλει στον άλλο κόσμο, σε αυτόν τον τελευταίο διάλογο που έχουν με τον ήρωά μας, βλέπουμε ότι άλλοι μετανιώνουν για τις πράξεις τους, ενώ άλλοι όχι. Ωραίο. Το τέλος του εν λόγω sequence είναι επίσης ενδιαφέρον, καθώς δείχνει πόσο έχει ωριμάσει πλέον ο Ezio, και έτσι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Borgia στο τέλος του Assassin's Creed II.

Ολοκληρώνω με ένα τεχνικό πρόβλημα: και στα δύο DLC packs, ο ήχος απουσιάζει από κάποιους διαλόγους, πράγμα απαράδεκτο, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τόσο σημαντικό τίτλο και μία τόσο έμπειρη εταιρία όπως η Ubisoft. Tα Battle of Forli και Bonfire of the Vanities είναι διαθέσιμα στο PSN και στο Live με κόστος €3.99/320 MS Points το καθένα.

+ Λόγος να επιστρέψουμε στο Assassin's Creed II
+ To Bonfire of the Vanites αποτελεί μια μικρογραφία ενός τίτλου Assassin's Creed

- To Battle of Forli έχει την ίδια τιμή με το Bonfire of the Vanites αλλά προσφέρει λιγότερα
- Απουσιάζει ο ήχος από κάποιους διαλόγους και στα δύο DLC packs

*To DLC δεν βαθμολογείται*

Πλατφόρμα: Xbox 360 (PS3, PC)
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: PSN, XBLM
Είδος: Action adventure
Παίκτες: 1
Επίσημο Site: http://assassinscreed.uk.ubi.com/assassins-creed-2/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: Διαθέσιμα
PEGI: 18