Assassin's Creed: Brotherhood Beta Preview

, Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010 0  

Όταν άκουσα ότι το επόμενο Assassin's Creed θα έχει multiplayer δεν κρύβω ότι ξίνισα το θεληματικό μου πηγούνι. Δεν μπορώ να έχω αποκλειστικά μια ωραιότατη single-player εμπειρία όπως στα δυο προηγούμενα παιχνίδια της σειράς τα οποία λάτρεψα; Μέχρι και το τελευταίο προπύργιο των single-player games όπως είναι η σειρά AC θα συμπορευθεί με τις επιταγές τις μόδας; Και στο κάτω κάτω που κολλάει το multiplayer στο AC; Κι όμως, κολλάει! Γιατί η Ubisoft δεν είναι τελείως αγιαλαγιούχου να καταστρέψει το franchise που της αποφέρει διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη. Κι έτσι δημιούργησε ένα multi κομμένο και ραμμένο πάνω στο AC (όουτ κουτούρ).

Στην beta του Assassin's Creed: Brotherhood, εκτός του introductory session που μας μαθαίνει πως παίζεται το multiplayer, διαθέσιμο είναι το Wanted mode. Στο Wanted ρίχνεστε σε μια από τις διαθέσιμες πίστες με έως και επτά αντιπάλους και ο κάθε ένας είναι κυνηγός και κυνηγημένος με διαφορετικό στόχο μετά από κάθε kill. Σας δίνεται ένας παίχτης ως στόχος και παράλληλα εσείς είστε ο στόχος κάποιου άλλου. Τo ματς διαρκεί 10 λεπτά. Ο στόχος ανιχνεύεται μέσω της διακριτικής πυξίδας, στο κάτω μέρος της οθόνης, που όσο τον πλησιάζουμε γίνεται αδιάκριτη και γεμίζει μέχρι να πάρει ένα φωσφοριζέ χρώμα που σημαίνει ότι ο μελλοθάνατος είναι κοντά. Παράλληλα, ενημερώνεστε αν ο κυνηγός σας είναι κοντά και ενεργείτε αναλόγως. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκλειδωθεί και το Alliance mode στην beta όπου το παιχνίδι είναι συνεργατικό με τους παίχτες να χωρίζονται σε τρεις ομάδες των δυο ατόμων και να προσπαθούν μέσω της «συμμαχίας» να σκοτώσουν την ομάδα που τους ανατίθεται και να βγουν πρώτοι σε δύο γύρους των πέντε λεπτών.

Θες να παίξουμε το γιατρό;

Ο χειρισμός είναι ίδιος με αυτόν του Assassin's Creed II, οπότε οι μυημένοι δεν θα δυσκολευτείτε! Τρέξιμο, σκαρφάλωμα, επίθεση, όλα είναι όπως μας τα άφησε ο Ezio. Φυσικά όπως και στα προηγούμενα AC ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα εκτελέσει την αποστολή του. Μπορείτε να είστε διακριτικοί και αθόρυβοι ή να τρέχετε σαν τους παλαβούς γύρω γύρω και να σφάζετε ότι πετάει και ότι κολυμπάει! Σκοτώνοντας λάθος παίχτη ή NPC δεν κερδίζετε πόντους αλλά αφήνεστε εκτεθειμένοι στον κυνηγό και αλλάζει ο στόχος σας, χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Αν δεν είστε διακριτικοί και σας αντιληφθεί ο στόχος σας θα προσπαθήσει να ξεφύγει και θα πρέπει να τον κυνηγήσετε μέχρι να τον πιάσετε. Αν πάλι σας βρει ο κυνηγός σας, θα πρέπει να τρέξετε για να του ξεφύγετε, χρησιμοποιώντας, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, τα βοηθήματα της κάθε πίστας όπως τις στοίβες με άχυρο ή τα παγκάκια για να ξαποστάσετε κτλ.

Κόψε δυο χοιρινές, από σβέρκο.

Εννιά διαφορετικοί χαρακτήρες (αρκετοί άλλοι έχουν ανακοινωθεί για την τελική έκδοση, όπως ο Harlequin – πάντα ήθελα να κάνω δολοφονίες ντυμένος κλόουν) και τρεις διαφορετικές μορφολογικά πίστες υπάρχουν στην beta. Ο κάθε παίχτης, από τους τρεις έως οκτώ που παίρνουν μέρος σε κάθε ματς, επιλέγει διαφορετικό χαρακτήρα αλλά μην νομίζετε ότι αυτό θα σας διευκολύνει να βρείτε τον στόχο σας στο πλήθος, αφού όλοι οι NPCs είναι ίδιοι με τους επιλέξιμους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Παίρνουμε πόντους για να ανεβαίνουμε level με κάθε kill αλλά και κάθε φορά που ξεφεύγουμε από τον διώκτη μας. Επίσης, πόντους παίρνουμε για τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε, π.χ. για διακριτικό ξαντέριασμα, για χοροπηδηχτό ξεκοίλιασμα ή για ήσυχο πετσόκομμα. Η beta είχε το level 20 για ταβάνι και για κάθε level ξεκλειδώνονται διαφορετικά abilities όπως προσωρινή μεταμφίεση, πιο γρήγορο τρέξιμο κλπ. Το παιχνίδι έχει και leaderboards με ταξινόμηση ανά level, ανά kill κλπ.

Έλα να κάνουμε μια ομορφιά…

Δυστυχώς η beta είναι τόσο αραιοκατοικημένη όσο η Μύκονος τον χειμώνα. Για να βρω ματς να παίξω, μέχρι και το πρώτο μου παιδί έταξα να βγάλω Παναγούλα (ανεξαρτήτως φύλου). Περίμενα περίπου 20 λεπτά κάθε φορά μέχρι να βρεθεί ένα χριστιανός (μάλλον) να ξεκοιλιαστούμε. Αλλά... once you pop you can't stop! Πρόκειται για εθιστική εμπειρία, με μπόλικη στρατηγική, νεύρα και αδρεναλίνη. Το ελάχιστο lag και μερικά περίεργα “κολλήματα” όταν κάποιος παίχτης έκανε quit κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μου υπενθύμιζαν ότι παίζω την beta και όχι το τελικό προϊόν. Αλλά αυτά σίγουρα θα διορθωθούν στην τελική έκδοση. Το Assassin's Creed: Brotherhood θα το αγοράσετε για το single player-story mode αλλά σίγουρα το multi θα σας εκπλήξει ευχάριστα και θα ροκανίσει ευχάριστα τον χρόνο σας. Είναι μια ποιοτική και ευχάριστη προσθήκη στη σειρά χωρίς να αντικαθιστά όμως την εμπειρία του σόλο παιχνιδιού.

Πλατφόρμα: PS3, Xbox 360, PC
Έκδοση: Ubisoft
Ανάπτυξη: Ubisoft
Διάθεση: CD Media
Είδος: Action-adventure
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://assassinscreed.uk.ubi.com/brotherhood/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 19/11/2010
PEGI: