alt text

Ένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox One που ανακοινώθηκαν στην παρουσίαση της κονσόλας, είναι ο σκληρός δίσκος 500GB. Σύμφωνα με την Microsoft, ο σκληρός του Xbox One δεν αντικαθίσταται, οπότε αν θέλετε περισσότερο χώρο, μπορείτε να συνδέσετε έναν εξωτερικό σκληρό μέσω της θύρας USB 3.0 του συστήματος. Σχόλια;

 • jil

  Γιατί ,στο ps3 αντικαθίσταται ;;;

  • Αndreas

   Ναι!

   • jil

    Όλων των εκδόσεων ή μόνο του πρώτο ,σκέψου λίγο

    • Αndreas

     Να υποθέσω ότι εννοείς για slim εκδόσεις; Δε ξέρω, απάντησα με βάση το original σχεδιασμό του οποίου είμαι κάτοχος, οπότε και πάλι δεδομένου ότι αναφερόμαστε στον original σχεδιασμό νέας κονσόλας τότε πάλι ισχύει το ναι.

  • Agony

   Ναι και με τεραστια διαφορα.

   • jil

    διαφορά ; τι εννοείς .

    • Agony

     Για κάποιους χωρητικότητα και ελευθερια να βάλουν ότι δίσκο θέλουν και όχι απαραίτητα αξεσουάρ τις sony η microsoft .
     Και για κάποιους σαν εμενα που θέλω να φορτώνω το GT5 και να μπαίνω βγαίνω σε menu 4 φορες πιο γρήγορα όταν όλοι έβριζαν την Polyphony για τους χρόνους φόρτωσης. είναι λύση
     Για μένα που έβλεπα στο GTA 4 στο Rage στο GT5 pop ups και pixel να "πεταγοντε" γιατί δεν προλάβαιναν να διαβαστούν από το σκληρό ναι έχει διαφορα.
     Για μένα που θέλω να ανοίγω να κλείνω games άμεσα να μπαίνω στο menu άμεσα όταν πατάω έξοδο από το PS home και store να μην περιμένω , είναι ναι μια λύση.

     Καταλαβαίνω ότι πόλους κόσμος δεν τον νοιάζει να φορτώνει πιο γρήγορα και επίσης καταλαβαινς ότι πολυς κόσμος ούτε που έχει δει pop ups , και είμαι η μειοψηφία. Αλλα κανονικά θα πρέπε να είχα την επιλογή να αλλάξω σκληρό

     • jil

      Τι είναι pop ups στο ps3 ;

      • Agony

       Θα στο πω όσο πιο απλά γίνετε όταν φτιάχνεται ένα game με πολύ μεγάλο ανοιχτό κόσμο τότε olla αυτά τα δεδομένα του παιχνιδιού θα πρέπει να περάσουν από την κάρτα γραφικών και την μνήμη τις .

       Φαντάσου λοιπόν την μνήμη σαν ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρο και το παιχνίδι σαν το νερό το ίδιο 10 λίτρα οποτε εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις μονο το 1 λίτρο νερού κάθε φορα όταν είσαι παράδειγμα στο δασος και προχωράς. Για να δεις την σπηλιά θα πρέπει να αδειάσεις κάπου το 1 λίτρο νερού και να βάλεις από το 9 λίτρα που σου περισσεύουν για να συνεχίσεις.

       Για να γίνει αυτό το άδειασμα γέμισμα του μπουκαλιού έχεις ένα καλαμάκι που περνα υποθετικά 10 σταγόνες νερό. HDD και έχεις και ένα καλαμάκι νερού που περνα 1.000 σταγόνες νερού SSD.

       Εσύ όσο παίζεις όμως δεν σε ενδιαδερουν όλα αυτά το τι γίνετε από πίσω . Επειδή λοιπόν οι προγραμματιστές δεν είναι όλοι το ίδιο ξεφτέρια Όταν εσύ ζητάς να δεις την σπηλιά Δεν έχει προλάβει το μπουκάλι με το νερό να γεμίσει με την επομενη σκηνή και ξαφνικά βλέπεις αντικείμενα που υποθετικά έπρεπε να είχαν φόρτωση πολύ πιο πριν. να φορτώνονται τελευταία στιγμή. Και όχι γιατί φταίει το μπουκάλι η ΜΝΗΜΗ δηλαδή ούτε φταίει το Painxidi το νερό δηλαδή , Φταίει ο σκληρός το Καλαμάκι δηλαδή.
       Αυτά είναι με απλά λόγια .ΤΟ καλαμάκι όμως μπορεί να είναι και Bluray τότε αλλάζει .Όπως επίσης μπορεί να έχεις πολύ καλο καλαμάκι ssd και οι προγραμματιστές να είναι αυτοί που έφτιαξαν το Oblivion και να πρέπει να τους κάνουν μαθήματα προγρματισμου users στο net και να βγάλουν 100 patch μετά να διορθώσουν πράγματα.
       Είναι και που θα πέσεις με λίγα λόγια.

 • Αndreas

  Για τα επόμενα 5+ χρόνια τουλάχιστον θα υπάρχει μόνο συμβατικός σκληρός στην εποχή που οι SSD ωριμάζουν; Σωστή επιλογή ενός συμβατικού για οικονομία και χώρο αλλά θα έπρεπε να μπορεί κάποιος να τον αλλάξει για SSD κυρίως γιατί για περισσότερο χώρο πάντα υπάρχουν οι εξωτερικοί σκληροί.

 • Kiotosan

  Και τα καλά νέα συνεχίζουν.....
  Δηλαδή θα ειναι που θα ειναι 500gb ,θα δεσμεύει ένα αρκετά μεγάλο χώρο ( απ τα 500) για να λειτουργήσει ολα τα games αναγκαστικά εγκατάσταση,,,,, δεν αλλάζει κιόλας??????
  Ελεος,,,,,

  Το μόνο καλό οτι δέχεται usb3.0 και (λογικα) θα μπορούμε να παίζουμε απο εκεί τα παιχνίδια........

  • Agony

   Μα υποτίθεται ότι θα δουλεύει άψογα το Multitasking σου έχει τύχει ποτε να τραβήξεις από ένα σκληρό 7.200rpm 3-4 data ταυτόχρονα η να παίζεις game και να κανεις scan?
   Για να μπορεί να δουλέψεις σωστά το multi tasking όπως λέει η microsoft με σκληρό δίσκο τέτοιου bandwith θα πρέπει πρώτα να περιμένεις να διαβαστούν τα πάντα από σκληρό να πάνε στην μνήμη συστήματος και μετά από εκεί να έχεις πρόσβαση στο multitasking που έτσι ναι προφανώς αν διαβάζει από μνήμη συστήματος θα είσαι ok.

   Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έχουν φτιάξει ένα λειτουργικό σύστημα το οποιο διαβάζει τις συνηθίσεις προτιμήσεις σου να τα έχει στην μνήμη του συστήματος και από εκεί και πέρα το σύστημα να έχει ξεχωριστή μπαταρία για να πέφτει η μνήμη συστήματος σε sleep mode. Γιατί αν κλείσει τότε άντε πάλη από την αρχή μεταφορά δεδομένων από σκληρό σε μνήμη.
   Καληνύχτα dld , μαντάρα πραγματικά απορώ.

   Ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος καταλαβαίνω ότι αν η μνήμη συστήματος δεν πέφτει σε sleep mode θα πρέπει να "ξαναδιαζει" όλο το παιχνίδι από την αρχή από τον σκληρό για να το έχει στην μνήμη του συστήματος κάθε φορα που ανοιγοκλείνεις την κονσόλα.Για να παίξει σωστά το multi tasking.

 • ObsessedGeorge

  "This just keeps getting better and better." - Nathan Drake

  • vagos1983

   σοφες κουβεντες ο Ναθαναηλ!!! 😀

 • Κώστας Μ

  Εντάξει νομίζω 500 gb για κονσόλα είναι αρκετά καλά, τώρα αν έβαζαν και ssd τότε θα εφεύγε κοντά στο χιλιάρικο η τιμή αρα μια χαρά είναι και ο συμβατικός

  • Agony

   Και καλά έκαναν που ΔΕΝ έβαλαν SSD το καταλαβαίνω απόλυτα, Αλλα όχι να σου στερούν το δικαίωμα να βάλεις αν θες. Και δεν τίθεται τίποτα περί δυσκολίας η ασυμβατότητας. Είναι καθαρά παραξενιά και κόλλημα τις microsoft.

   • Κώστας Μ

    Συμφωνώ σε αυτο είναι λάθος η ms για τα gb ομώς νομίζω το μέγεθος είναι κάλο τώρα αν κάποιος θέλει παραπάνω χώρο ας συνδέσει έναν εξωτερικό!

    • Agony

     Ακριβώς 500 είναι μια χαρά και ο εξωτερικός μια χαρά.Olla τα αλλα που αρχίζουν να μαζεύονται σιγά σιγά δεν μου αρέσουν.

 • Nicholas

  Στο ps3 (έκδοση slim), έχω αλλάξει δίσκο και έχω βάλει 750gb και κοντεύει να γεμίσει κι αυτός γιατί λόγω plus κατεβάζω πολλά παιχνίδια. Στη νέα γενιά αναμενόμενο είναι τα παιχνίδια να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος απο της τωρινής γενιάς. 500 Gb? Για πλάκα θα γεμίσουν, ούτε που θα το πάρετε χαμπάρι.

 • Agony

  Οποτε έχουμε ένα κόμβο επικοινωνίας 300mb το δευτερελοπτο το λιγότερο, Και μου βάζουν σκληρό δίσκο στα 80mbs busrt rate που πέφτει μετά από λίγο στα 40-50mb per sec.

  Ok πες αυτό το καταλαβαίνω λόγο κόστους δεν θέλουν να ανεβάσουν την τιμή .

  Αλλα εγώ που θέλω να του βάλω ssd στην απέξω?

  Και μην μου πει κανεις ότι δεν έχει διαφορα ο ssd από το hdd.

  Ακόμα και στο PS3 που πολλοί έλεγαν ότι δεν έχει διαφορα και επέμεναν και όλας ο ssd φόρτωνε τα πάντα πολύ πιο γρήγορα είχε 100mb όριο .
  Τα pop ups σε games εξαφανιζόντουσαν και αυτό αποδεδειγμένα με πολλά video που έχω δείξει και σε παρα πολλά παιχνίδια είχε διαφορα τόσο στο φόρτωμα όσο και στο draw distance.

  Κάτι χαζομάρες test που τέσταραν games που διάβαζαν το bluray μονο δεν τα σχολιάζω.

  3 Ps3 το ένα normal το άλλο με ssd και έχει τεραστια διαφορα. σε ότι είναι σεταρισμένο στον σκληρό.

  Να μου πουν για την υδρόψυξη στην gpu ότι δεν προσφέρει τίποτα να το καταλάβω. Αν και για μένα ακόμα και η υδρόψυξη με βολεύει γιατί δεν κάνει θόρυβο.

  Αλλα το να μην σου επιτρέπουν να βάλεις SSD αν θες ειναι έγκλημα. Ποσο μάλλον όταν διαφημίζουν multi tasking.

  Οποιος έχει PC με ssd η Ps3 με ssd καταλαβαίνει πολύ καλά τι ενόω.

  Multi tasking νέα κονσόλα με acces τιμές 30 χρονια πίσω e καλά ένταξη.

  Τουλάχιστον στον USB 3 θα μπορούμε να κάνουμε setup κάνα ssd εξωτερικό? Εκεί θα πιάνεις 300mbps σίγουρα.

 • dirty harry

  Οχι το ενα, οχι το αλλο, δεν γινεται το παραλλο,αδυνατο το εταιρο ..... Αυτη δεν ειναι παιχνιδομηχανη. Αυτος ειναι ο Παπακωνσταντινου απεναντι στον ....Τομσεν !!!!!!!

 • Agony

  Έτσι όπως πάνε αυτοί στην επομενη γενιά θα διαλέγουν και σε pious gamers θα πουλάνε σύμφωνα με τις αγορές που έχουν κάνει από προηγούμενες κονσόλες.

 • Giannis Giapitzakis

  Το xbox one θα έχει αποκλειστικά μια θύρα HDMI. Δεν θα μπορείς να το συνδέσεις με άλλον τρόπο, πχ με scart.

  • Kiotosan

   Η αλήθεια ειναι πως το βρίσκω λογικό αυτό!!!! :-;
   Αν τα παιχνίδια ειναι όλα 1080p ούτε το component δεν το υποστηρίζει ....
   Το ξέρω κρίμα για όσους δεν έχουν hdmi στις τηλρωρασεις τους αλλα ειναι must πλέον !!!!

   • Giannis Giapitzakis

    Και μένα δεν με απασχολεί και πολύ αυτό.
    Βέβαια καλό θα ήταν να υπάρχει καθώς θα βγεί πολύς κόσμος με παλιές TV απο την εξίσωση.
    Γιατί ο ανταγωνιστής θα έχει scart δηλαδή;

   • Agony

    Δεν θέλω να φανώ αγενής , απλά υπάρχει ατομο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να έχει TV με HDMI και θα δώσει 500 euro για xbox one πάνω σε CRT ???

    Είναι σαν να λες γαμώτο πολύ καίει το Porche πως θα του βάλω βενζίνη ? E μην το πάρεις ρε φιλε αν δεν έχεις 150 euro για μια tv με HDMI που βρίσκεις και με 75 euro οθόνη με HDMI τότε τι να το κανεις το xbox one ?

    OK είπαμε είναι φτυστό το VHR που είχα πριν 20 χρονια το xbox one δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει και scart.

    Πρέπει να είσαι συλλέκτης για να έχεις TV χωρίς HDMI .

    Εκτος και αν δεν έχεις λεφτά για TV με HDMI αλλα έχεις λεφτά για ps4 xbox one και 60 euro για κάθε game .

    Ήδη βλέπω να με κράζουν κάποιοι με TV χωρίς HDMI που μπαίνουν από το Iphone τους 700 euro.

    • http://silender@gmail.com Silender

     πολύ σωστός ο agony

 • Giannis Giapitzakis

  Δεν ήθελες να φανείς αγενής αλλά φάνηκες.
  Σου είπα ότι δεν με απασχολεί εμένα αυτό, που εδώ και χρόνια συνδέω τα πράγματα μου μόνο με HDMI. Πολλοί άνθρωποι ΟΜΩΣ ακόμα χρεισιμοποιούν τηλεοράσεις κιβώτια, κυρίως στην Ασία. Πολλοί απο αυτούς πιθανών να το σκεφτότουσαν για νεα κονσόλα. Δεν είναι ανάγκη να είσαι αφραγκος για να έχεις CRT τηλεόραση.

  • Agony

   ΤΟ φανταστικά ότι θα φαινόμουν αγενής σε άτομα που δεν καταλαβαίνουν τι ενόω, καλή ώρα.

   Για αυτό και το διευκρίνισα άλλωστε αγαπητέ για να μην φανώ ,παρόλα αυτά.......

   Και πάλη η Λογική απουσιάζει όταν κάποιος δίνει 500 euro για xbox ,ps4 και 60 euro για κάθε παιχνίδι και δεν δίνει 75 euro για μια οθόνη 18 intches από που και να βρίσκετε.

   Αν λοιπόν η Λογική απουσιαζει ναι θα μπορούσαν να έχουν μια βάση αυτά που λες.

   Και επειδή δεν κατάλαβες δεν ενόω ότι οποιος είναι άφραγκος και φτωχός έχει CRT, Ενόω ότι αυτός που θα πάρει νέα κονσόλα έχει άλλες προτεραιότητες θα το συνδυάσει με μια οθόνη με HDMi από 75 euro.
   Ξέρω πλουσιους που έχουν CRT και Σκάφος 30 μετρα , δεν βλέπουν TV ούτε παίζουν games , αν έπαιζαν παιχνίδια και ήθελαν ότι τελευταίο υπάρχει xbox one ps4 , πίστεψε με θα παίρναν και μια οθόνη με HDMI.

   Ας δουμε και την γνώμη των άλλων ... μπορεί να είμαι λάθος.

 • Bloodius

  Δεν ειναι μονο ο σκληρος δισκος το προβλημα.....
  Το νεο Xbox δεν θα υποστηριζει και τα headsets αυτης της γενιας...
  http://uk.ign.com/articles/2013/05/22/xbox-one-incompatible-with-current-gaming-headsets
  Εχουμε και λεμε
  Almost always online
  No backwards compatible παρολο που εχει την ιδια αρχιτεκτονικη με το 360
  Ολα τα περιφερειακα του 360 ειναι αχρηστα στο Xbox One
  Δεν αλλαζει ο σκληρος δισκος
  Μπερδεμα με τις αδειες χρησης των μεταχειρισμενων παιχνιδιων
  Το μονο καλο που εχουν πει ειναι οτι οσοι εχουν συνδρομη gold θα περναει αυτοματα στο Xbox One και δεν θα χρειαζεται να αγορασουν νεα.
  Αν η σονυ δεν κανει τα ιδια λαθη παιζει μονη της στην next-gen εποχη.

  • Agony

   Ακόμα και το pad του xbox 360 δεν θα είναι συμβατό?
   Μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα?

 • mpampis_1984

  @Αgony όχι δεν θα είναι συμβατά,όπως και το dualshock3 στο Ps4!΄Προσωπικά περιμένω τι θα πει και η Sony για όλα αυτά τα θέματα και μετά θα κράξω με την ησυχία μου.

  • Agony

   Σε ευχαριστώ, κρίμα πάντως θα μπορούσαν να λοιπόν κάποιες λειτουργίες απλά πιστεύω ότι είναι πολύ ακριβά ακόμα και σήμερα 50 euro για χειριστήριο και θα ήταν καλά να μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν extra αν έρθει παρέα για 4 παίχτες.

   Φαίνεται τους μάτιασε η Νιντέντο σαν να είχαν εν μέρη δίκιο κάποιοι που έλεγαν για περιμέντε να βγούν οι next gen και μετά κράζετε το Wiuu για να δούμε.... σαν πολλά μειονεκτήματα μαζεύονται.

  • Bloodius

   Ελπιζω να μην κανουν καμια πατατα με τα headsets πριν 5μηνες εσκασα 100 ευρο για τα official wireless stereo headset για το ps3,τουλαχιστον δουλευουν και στο pc :p

   • Agony

    χαζή ερώτηση..... τα bluetooth handsfree δεν θα τα δέχεται από άλλες εταιρίες?

 • Nerven

  Ελπίζω το ίδιο να μην ισχύσει και για το ps4 γιατί θα μπει day1 ssd όπως και στο ps3 μου. =)

 • Cerivus

  Αν τα παιξει ο δισκος σου δινουν neo xbox?

 • deresek

  μισό λίγο...πολύ φασαρία γίνεται.
  το xbox one δεν θα έχει scart...προφανώς next-gen !!
  δεν έδειξαν παιχνίδια 20 ΣΕ 17 ΜΕΡΕΣ !
  το είπα και σε άλλο άρθρο, μόνο η nintendo παίζει games από προηγούμενες κονσόλες.
  κράζουν το xbox one επειδή δεν θα είναι συμβατό με τα περιφερικά του xbox 360....ενώ το ps4 είναι συμβατό.
  έχω και ps3 και xbox 360 και σκοπεύω και σε αυτή τη γενιά να πάρω και τις 2 κονσόλες.
  πολύ κλάμα και κράξιμο έχει φύγει για το xbox άδικα πιστεύω. αυτή είναι η γνώμη μου.

 • Agony

  Για το σύστημα ψύξης ξέρουμε τίποτα?

  Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό?

  ΤΟ κακό με τους σκληρούς δίσκους δεν είναι μονο το data rate και το acces time , είναι και η θεμοκρασία.
  Στο Ps3 FAT συγκεκριμένα ο σκληρός επηρέαζε αρνητικά τα φιλα αλουμινίου που είχε η "ψιχτρα" και ο επεξεργαστής. βάζοντας ssd είδα 7 βαθμούς κάτω.
  Με την μαμά pasta τότε.

  Δεν σας ενοχλεί ο θόρυβος το καλοkaiρι κανέναν?
  Δεν θα είναι σαν το slim.
  Αν προσέξετε επειδή έχω δουλέψει παρα πολύ με τους Pitcrain και τους Tahiti είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δουλεύουν στους 95 βαθμούς. με 2 heatpipes.

  Και κάτι πολύ βασικό σε μια συζήτηση που είχα με το όλο ντόρο που είχε ξεσπάσει AMD εναντίον Saphire με τις καμένες 7870 black screen.
  Η AMD ήταν apoluti ότι πρέπει να ψύχονται και οι πυκνωτές ρεύματος μιλάμε για 1.219V το λιγότερο.

  Αν δεν δω και τις 2 κονσόλες ανοιχτές δεν αγοράζω τίποτα δεν πρόκειται να κάθομαι να αγοράζω χαλκό και αλουμίνια και να τρέχω σε καλουπατζήδες να μου τα προσαρμόσουν.

  Και για αυτό το λόγο έχω την εντύπωση ότι το μέγεθος του Xbox one και ο σχεδιασμός είναι ιδανικός. Όπως το βλέπω η δεξιά πλευρά πρέπει να είναι η ψύξη μακριά από την gpu με heatpipes με έναν 12ari ανεμιστήρα στις 1.200-2.500

  Στο ps4 αν καταφέρουν και κάνουν ένα σχέδιο που ξεφεύγει από τις ίσιες γραμμές και είναι μικρότερο η το ίδιο μέγεθος με το xbox one τότε αυτό θα είναι άθλος. Θέλω να δω πως θα δώσουν καμπύλες διατηρώντας αυτές τις παραμέτρους έχοντας pcb με ίσιες γραμμές και bluray player μέσα και το pcb μιας 7970 🙂 .
  Εκτος και αν είναι τετράγωνο στην μια πλευρά και κάνει καμπύλες στα άκρα φτιάχνοντας μια custom ψύξη έτσι για να το κάνουν λίγο πιο όμορφο.

  • dimicedon

   συμφωνω με τους προβληματισμους σου.αντε να δουμε και να αποφασισουμε τι θα παρουμε.η αληθεια ειναι δεν ξερω αν πρεπει να μποικοταρω το fifa14 που δεν θα βγει σε pc ή να παρω κονσολα γιατι το γουσταρω τρελα.ειδωμεν και το ΠΡΟ φετος.
   Οσο για το μεγεθος τοu xbox one μου φαινεται και μενα καλο οχι κατι το φοβερο σχεδιαστικα αλλα αν ειναι αθορυβο και δροσερο μου αρκει.
   Παντως pcb 7970 δεν θα εχει το ps4.Μοbility ειναι και δεν εχει καμια σχεση με την 7970 για dekstop.αν και απο οτι βλεπω εδω ουτε καν 7970Μ δεν παιζει να ειναι γιατι αυτη βγαζει 2,18 ΤFLOPS .
   http://www.tomshardware.com/reviews/xotic-pc-sager-np9150-radeon-hd-7970m,3294-2.html

 • Chronix

  500Gb? Μια χαρά, μου είχε διαφύγει αυτή η λεπτομέρια. Ελπίζω στους εξωτερικούς δίσκους να μην υπάρχει το όριο των 32Gb.

  Μία επιπλέον αναβάθμιση που ανακοίνωθηκε είναι ότι αυξήθηκε η λίστα φίλων από 100 στους 1000.

  • Giannis Giapitzakis

   Λίγο είναι 500 γίγα αν σκεφτείς ότι κάθε παιχνίδι θα είναι περίπου 50 GB.

   • GeorgeZFR

    Καλά 50 γιγα? τι παιχνίδια θα είναι αυτά υπάρχει κάπου επίσημα να λέει κάτι τέτοιο? εδώ το skyrim που είναι τέρας ήθελε στο ps3 αν θυμάμαι καλά κοντά 5-6γιγα?και τα ποιο πολλά παιχνίδια στο 360 ούτε install θέλουν τίποτα τρέχουν κατευθείαν, τώρα άντε ένα μέσο game να θέλει καμιά 3 γιγα τα πιο πολλά στο ps3 τόσο μου τρώνε.Με τις καινούριες κονσόλες δεν ξέρω τι παίζει, υπερβολικό μου φαίνεται τόσα γιγα για ένα game install.

    • http://silender@gmail.com Silender

     σαχλαμάρες λέει, ίσως να πιάσουν κάποτε αυτά τα GB και σε μερικές περιπτώσεις, τότε θα έχουν βγει και εκδόσεις X1 με 2-3 φορές μεγαλύτερο σκληρό. (Τα games του PS3 τον πρώτο χρόνο ήταν 25-35GB? διότι κι εκεί BD δεν έχουμε? Και πόσα από αυτά έφτασαν στα όρια το BD format?)

     To PS3 ξεκίνησε από 40 και έχει φτάσει 320 για σκέψου που θα φτάσουν σε αυτή τη γενιά.

     ΥΓ: μερικά παραδείγματα που βρήκα από τον χώρο του BD που αξιοποιούν games αυτής της γενιάς.

     Blu-Ray (PS3) Games:

     007 Quantum Of Solace (PAL UK) = 6.7 GB (7,165,394,944 bytes)
     Assasin's Creed = 7.87 GB (8.458.469.376)
     Blazing Angels = 4.15 GB
     Burnout Paradise (PAL) = 3.14 GB (3,378,511,872 bytes)
     Call Of Duty 3 = 6.7 GB (7,154,827,264 bytes)
     Call Of Duty 4 Modern Warfare (PAL UK) = 7.8 GB (8,411,348,992 bytes)
     Call Of Duty 5 World At War (PAL UK) = 11.3 GB (12,109,611,008 bytes)
     Colin McRae Rally Dirt (PAL) = 6.82 GB (7,319,650,304 bytes)
     Def Jam: Icon (US) = 7.45 GB (7.999.586.304 bytes)
     Der Goldene Kompass = 7.76 GB
     Dragonball Z Burst Limit (PAL) = 3.41 GB
     F1 = 11.5 GB (12,427,132,928 bytes)
     F.E.A.R. = 3.7 GB (3,954,180,096 bytes)
     Fifa Street 3 = 2.63 GB (2.835.152.896)
     Fight Night: Round 3 = 4.28 GB (4,605,018,112 bytes)
     Folklore = 14.76 GB
     Formula One = 8.90 GB (9,563,602,944 bytes)
     Full Auto 2: Battlelines = 3.55 GB (3,812,687,872 bytes)
     Genji (US) = 12.2 GB (13,103,923,200 bytes)
     Genji (PAL) = 12.6 GB (13,626,834,944 bytes)
     Grand Theft Auto IV (US) = 10.5 GB (11,287,068,672 bytes)
     Grand Theft Auto IV PAL UK = 10.5 GB (11,287,068,672)
     Gran Turismo 5 PAL 5.95 GB (6,389,521,621 bytes)
     Guitar Hero III = 5.9 GB (6,318,391,296 bytes)
     Haze (PAL) = 8.86 GB (9,514,254,336 bytes)
     Heavenly Sword = 18.86 GB
     Kane & Lynch: Dead Men = 9.70 GB
     Lair = 23 GB
     Lost Planet - Extreme Condition = 8.14 GB
     Madden NFL 07 = 7.08 GB (7,597,719,552 bytes)
     Marvel Ultimate Alliance = 6.85 GB (7,356,874,752 bytes)
     Major League Baseball 2K7 = 6.04 GB (6,485,639,168 bytes)
     Mobile Suit Gundam Crossfire = 3.96 GB (4,247,295,445 bytes)
     Motor Storm (US) = 14.48 GB (15,548,022,784 bytes)
     Motor Storm (PAL) = 14.6 GB (15,749,582,584 bytes)
     Motor Storm (JAP) = 11.9 GB (12,793,610,240 bytes)
     NBA 07 = 5.06 GB (5,439,684,608 bytes)
     NBA 2K7 = 7.59 GB (8,153,399,296 bytes)
     Need For Speed Carbon = 11.5 GB (12,431,458,304 bytes)
     Need for Speed: ProStreet (US) = 5.74 GB (6,169,559,040 bytes)
     NHL 2K7 = 8.4 GB (8,443,592,704 bytes)
     Ninja Gaiden Sigma = 11.5 GB (12,308,709,376 bytes)
     Oblivion = 4.9 GB (5,258,674,176 bytes)
     Pirates Of The Caribbean: At Worlds End = 5.3 GB (5692129280 bytes)
     Rainbow 6: Vegas = 9.8 GB (10,509,484,032 bytes)
     Resistance: Fall Of Man = 17.53 GB (18,827,837,440 bytes)
     Resistance 2 (PAL UK) = 22.0 GB (23,598,333,952 bytes)
     Ridge Racer 7 = 6.95 GB (7,471,366,144 bytes)
     Ridge Racer (JAP) = 6.95 GB (7,471,366,144 bytes)
     Sid Meiers Civilization Revolution (PAL UK) = 5.2 GB (5,548,343,206)
     Sonic The Hedgehog = 7.9 GB (8,521,499,472 bytes)
     Spiderman 3 = 6.03 GB (6,472,073,216 bytes)
     The Darkness = 17.6 GB (18,880,004,096 bytes)
     The Orange Box = 16.8 GB (18.072.862.720)
     Tiger Woods 2007 = 7.19 GB (7,365,525,504 bytes)
     Tony Hawk Project 8 = 5.10 GB (5,489,950,720 bytes)
     Uncharted: Drakes Schicksal = 21.08 GB
     Unreal Tournament III 3.43 GB (3,677,732,677 bytes)
     Untold Legends: Dark Kingdom = 8.27 GB (8,880,652,288 bytes)
     Virtua Fighter 5 = 4.30 GB (4,289,855,488 bytes)

     • GeorgeZFR

      Ωραία η λίστα για να ξέρουμε τι παίζει πάνω κάτω με τα δισκάκια για το BD format. Αλλά το θέμα είναι το game install για τις next gen αν είναι όπως στου ps3 καλά θα είναι, ένα μέσο game να σου τρώει 3 gb για να στο τρέξει με τα 500 GB θα είσαι κυριλέ εγώ εδώ στο ps3 fat 60gb ποτέ δεν άλλαξα σκληρό και έχω παίξει καμιά 50αρια παιχνίδια απλά όταν ήθελα να παίξω κανένα μεγάλο game πχ skyrim εσβηνα από το game data όσα δεν έπαιζα και έβαζα να παίξω αυτό που ήθελα.

      Στο xbox άλλα τόσα παιχνίδια ούτε καν install δεν κάνω εκτός από 2-3 και έχω ένα στικακι 30γιγα και τον σκληρό τον παλιό από το 1ο xbox τον είχα μεταφέρει στο Short και πάλι με τόσα games έχω καμιά 10 γιγα ελεύθερα αλλά δεν κατεβάζω παιχνίδια εννοείτε ούτε τραγούδια-βίντεο έχω.

      Ο φίλος ο Γιάννης μήπως εννοεί παιχνίδια για κατέβασμα απο το store ψηφιακα full να τα έχεις στον σκληρό μηπως για εκεί λέει για τα 50 gb

      • GeorgeZFR

       Αλλά και αυτό να είναι τώρα που ξαναβλέπω την λίστα, όντως δεν υπάρχει game ολόκληρο με 50 γιγα...

     • Kilia

      Θα ηθελα μια λιστα με τα αποκλειστικα του ps3, αυτην αποτελειται σχεδον απο multiplatform οπου το 360 ηταν η βαση και γι΄αυτο τα τοσα λιγο gb.

      • Silender

       Kilia, δεν έκατσα να ψάξω συγκεκριμένα games, άπλα ήθελα να δώσω την ιδέα ότι κατά κύριο λόγο τα game δεν είναι απαραίτητο να είναι στα όρια του format επειδή το optical drive είναι BD. 😉

       Λογικά μπορείς να βρεις αυτό που γράφεις με λίγο googling 🙂

       @GeorgeZFR
       Το PS3 μπορεί να "διαβάζει" Dual layer BD δισκάκι αλλά το game data που μπορεί να χρησιμοποιεί για game είναι 35GB.
       Έχω κόσμο στο κατάστημα αυτή τη στιγμή, μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου βρω και την πηγή, το διάβαζα πάλι σήμερα το πρωί.

       • Chronix

        Παίδες στο 360 υπάρχει full installation των παιχνιδιών... έχω ήδη παιχνίδια που (μαζί με τα updates) φτάνουν τα 20Gb. Αλλά ΟΚ, τα 50Gb που λέει ο Γιάννης είναι υπερβολικά.

 • JohnJRambo76

  Agony Εχω το fat PS3 με τα 40 γιγα.To καλοκαιρι το ανεμιστηρακι μου σπαει τα νευρα.Ελπιζω να μην εχουμε τετοιου ειδους προβληματα και με τις 2 νεες κονσολες!

  • Nerven

   Κάνε μια αλλαγή πάστας το συντομότερο δυνατό γιατι το ps3 σου είναι στα τελευταία του.