Αποκαταστάθηκε το ιστορικό αγορών μετά την "μετανάστευση" στο ελληνικό Xbox Live

, Παρασκευή 18 Ιανουάριος 2013 0  

Η νέα διαδικασία μεταφοράς λογαριασμού (migration) σε άλλη χώρα, είναι πλέον διαθέσιμη στο Xbox Live. Το ακόμα πιο ευχάριστο γεγονός, όμως, είναι ότι αποκαταστάθηκε πλήρως το ιστορικό αγορών για όσους είχαν κάνει μεταφορά του λογαριασμού τους στην Ελλάδα, την περίοδο 2010-2011. Οι τίτλοι των παιχνιδιών σας, πλέον, εμφανίζονται κανονικά και μπρορείτε να ξανακατεβάσετε τα παιχνίδια που είχατε αγοράσει, ανεξάρτητα αν είχατε κρατήσει backup ή όχι. Αρκετά σημαντική εξέλιξη για τους χρήστες του ελληνικού Xbox Live που δεν είχαν προνοήσει να κρατήσουν αντίγραφα. Ευχαριστημένοι;

 • χρήστος

  ευχάριστα νέα για μένα
  είχα πάνω από δέκα στο καμένο xbox .

 • Giannis Giapitzakis

  Την εποχή που ήμουν στην...Αγγλία είχα αγοράσει τα Pac-man, Ms Pacman και Mr Driller On Line που έτσι κι αλλιώς δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα. Οπότε για μένα συνεχίζει να ισχύει το ¨αν τα χάσεις, θα πρέπει να τα ξανααγοράσεις απο την Ιρλανδία".

  Τουλάχιστων, απο ότι βλέπω στο ιστορικό αγορών μου, 2-3 DLC που είχα αγοράσει τότε και νόμιζα ότι τα έχασα οριστικά, είναι ξανα διαθέσιμα. Κάτι είναι και αυτό.

 • Link

  Ρε παιδες αν κανουμε migration ξανα θα ξανα χασουμε οτι ειχαμε αγορασει απτο Ελληνικό?

 • Giannis Giapitzakis

  Άγνωστο. Μάλλον όχι. Αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Καλύτερα τηλεφώνησε στην Microsoft Hellas να σου πουν.

  Τέρμι το xbox 720 θα παίζει τα παιχνίδια και τα DLC που έχουμε απο to τωρινό XBLA;

 • http://game20.gr Terminator

  Γιάννης λογικά ναι.

  Link αν είσαι Ελλάδα καλύτερα να μην βάλεις άλλη χώρα.

 • Giannis Giapitzakis

  'Ολα να τα περιμένει κανείς απο την Microsoft. Εδώ πρόσθεσαν σήμερα στο ελληνικό Live εφαρμογή NHL!! Μάλιστα καλά ακούσατε!!! NHL!!!!!

  Μα είναι σοβαροί; Ποιος θα τα βλέπει αυτά στην χώρα μας; Οι ρεπουμπλικάνοι ή οι δημοκρατικοί;

 • Chronix

  @Link Λογικά μπορείς να μεταναστεύσεις χωρίς πρόβλημα για τις άδειες των παιχνιδιών σου. Αλλά δεν παίρνω και όρκο. Όταν δοκίμασα να κάνω migration σε ένα δευτερεύων account που είχα από Ελλάδα σε USA παρατήρησα ότι στο ιστορικό αγορών εμφανιζόταν κανονικά ένα demo που είχα κατεβάσει, ενώ την περίπτωση που είχα κάνει migration παλιοτερα στο βασικό μου account ακόμα και τα demos εμφανίζονταν σαν "Αγνωστο". Οπότε ακόμα και μετά το migration στο δευτερο account εμφάνιζε κανονικά τι είχα αγοράσει, εστώ και αν αυτό ήταν demo. Έτσι ανέτρεξα και στο ιστορικό αγορών του βασικού account και διαπίστωσα ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως και μπορούσα να ξανακατεβάσω και παίξω όσα παιχνίδια είχα αγοράσει.

  Η επίσημη τοποθέτηση είναι παρακάτω, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη.

  "Content you’ve already bought

  Before you move your account, make sure that you’ve downloaded any avatar items, games, game add-ons, and video content that you’ve bought. No digital content is guaranteed to work after the migration, and there are no refunds if items stop working because you change your account region.

  Content you’ve bought may continue to work on any Xbox 360 device if the content has a valid license. If that content gets deleted or you change consoles, you may be able to re-download the content and re-acquire a license for it in the new region, but some content (mostly video content) is only permissible in certain countries. This content may be blocked in your new region because of licensing or regional restrictions."

  Θα σου πρότεινα να παραμείνεις στο ελληνικό LIVE, δεν έχεις να κερδίσεις πολλά από ένα migration σε άλλη χώρα.

 • Giannis Giapitzakis

  Ποια ομάδα λέτε να βάλω για να παρακολουθώ τους αγώνες της; Τους Chicago Blackhawks ή μήπως τους Phoenix Coyotes;

 • Link

  Λεω να παρω το ρισκο. Στο ιρλανδικο που ημουν εχουν ξεμείνει πολλα arcades που χαθηκαν οταν ο hd μου τα επαιξε.

 • Chronix

  @Link τι εννοείς έχουν ξεμείνει? μετά από Migration?

  Αν ναι, τότε αυτό ακριβώς λέει παραπάνω η είδηση. Ότι παιχνίδια που έχεις χάσει από ένα migration από Ιρλανδία σε Ελλάδα παλιότερα, τώρα πια έχεις ξανά πρόσβαση σε αυτά, καθώς αποκαταστάθηκε το ιστορικό αγορών.

 • Link

  σοβαρα?? παω να δω!!!

 • Chronix

  Μην πας μακριά, εδώ https://live.xbox.com/el-GR/Download/History

 • Link

  Ναι δικο εχεις. βεβαια 1 on demand game + dlcπαραμενουν μη διαθεσιμα. Καλυτερα να μην το κανω ιρλανδικο ε?

 • Chronix

  Τα συγκεκριμένα GonD και DLC δεν είναι διαθέσιμα, επειδή δεν υπάρχουν στους servers του ελληνικού LIVE marketplace για να τα ξανακατεβάσεις. Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψεις στην Ιρλανδία.

  Μιας και τα έγραψα και αλλού, τα κάνω copy paste και εδώ. Είναι λίγο προχειρογραμμένα, καθώς τα έγραψα γρήγορα και σίγουρα ξεχνάω κάποια πράγματα.

  Κάνοντας migration από Ελλάδα σε άλλη χώρα (UK/US/IRL):

  - Κερδίζεις ένα dashboard γεμάτο υπηρεσίες, οι οποίες είναι IP-locked, βλέπε Hulu, Netflix, ESPN. Οπότε έχεις μπροστά σου ένα σωρό υπηρεσίες που σου είναι πρακτικά άχρηστες. Οι δωρεάν υπηρεσίες μπορούν να μεταφερθούν και στο ελληνικό account με switch acc.

  - Το dashboard είναι γεμάτο διαφημίσεις, το μόνο θετικό είναι ότι προσφέρουν αρκετά exclusive avatar items.

  - Χανεις το δικαίωμα σου να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που ήδη υποστηρίζονται στην Ελλάδα. Πχ. NBA Game Time. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ελληνικό λογαριασμό σου στην υπηρεσία μέσω του αμερικάνικου app που υπάρχει στο US LIVE. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει και μελλόντικα στις υπόλοιπες επερχόμενες υπηρεσίες.

  - Χάνεις το δικαίωμα της ελληνικής τεχνικής υποστήριξης. Πρέπει να καλέσεις στο εξωτερικό.

  - Χάνεις το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις πιστωτική κάρτα για ενδεχόμενη αγορά κάποιου GonD.

  - Χάνεις το δικαίωμα να παίξεις μελλοντικές betas της Microsoft, οι οποίες είναι IP-locked, βλέπε Gears 3.

  - Τα sales που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό υπάρχουν και στην Ελλάδα, απλά δεν διαφημίζονται. Σίγουρα στα sales που αφορούν GonD είμαστε ριγμένοι, λόγω μικρότερης ποικιλίας και διαφορετικής τιμολογιακής πολιτικής.

  - Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται συνέχεια και έχουμε ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο στις κατηγορίες XBLA και DLC με άλλες αγορές από τότε που ξεκίνησε το ελληνικό LIVE. Έλάχιστα παιχνίδια δεν έγιναν διαθέσιμα όπως Kinect Sports Gems και American Mensa επειδή ήταν αμερικάνικες αποκλειστικότητες. Οι ελλείψεις αφορούν μόνο παλιούς τίτλους.

  - Σίγουρα κερδίζεις το LIVE Rewards. Υπηρεσία που επεκτάθηκε από 3 χώρες που ήταν αρχικά σε 14 χώρες πρόσφατα. Είναι πολύ πιθανό να το δούμε και εδώ.

  - Κερδίζεις επίσης τα Kinect Voice Commands.

  - Κερδίζεις Xbox LIVE Indie

 • Link

  Βασικα. Αλλαξα γνωμη. θα παραμεινω στο Ελληνικό. thanks για τις πληροφορίες.