Θέμα ασφαλείας με τους σκληρούς δίσκους μεταχειρισμένων Xbox 360;

, Σάββατο 31 Μάρτιος 2012 0  

Θέμα ασφαλείας φαίνεται πως έχει προκύψει με τους σκληρούς δίσκους των μεταχειρισμένων Xbox 360 που μεταπωλούνται, από τους οποίους υποτίθεται ότι σβήνονται ολοκληρωτικά ότι δεδομένα είχαν αποθηκεύσει οι προηγούμενοι χρήστες. Ερευνητές, όμως, ισχυρίζονται ότι με χρήση απλών εργαλείων hacking, είναι δυνατή η ανακάλυψη προσωπικών στοιχείων των χρηστών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών. Με λίγα λόγια, λένε ότι η Microsoft δεν κάνει σωστή δουλειά στο σβήσιμο των παλιών δεδομένων. Από την πλευρά της, η εταιρία διαβεβαιώνει ότι σβήνει τα πάντα και ότι το Xbox 360 εκ φύσεως δεν αποθηκεύει αριθμούς πιστωτικών καρτών. Παρόλα αυτά, η Microsoft ερευνά την εν λόγω καταγγελία, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Εσείς έχετε πουλήσει το παλιό Xbox 360 σας;

 • gogos

  Λογικο ειναι να μπορουν οι hackers να βρουν τα δεδομενα που υπηρχαν πριν στον δισκο.. Η microsoft αυτο που κανει ειναι να σβησει τις "διευθυνσεις" μεσα απο τον σκληρο, δεν καθετε να απομαγνητιζει εναν εναν καθε σκληρο δισκο οπως κανονικα θα επρεπε να γινετε..

 • Nicholas

  Ε, μα λογικό είναι να μπορεί να γίνει ανάκτηση των δεδομένων από τον σκληρό δίσκο του 360, αφού το ίδιο μπορεί να γίνει και από έναν οποιονδήποτε σκληρό δίσκο pc, υπάρχουν εξάλλου και τα σχετικά εργαλεία που κάνουν αυτήν την δουλειά και μπορεί να τα βρει ο καθένας στο intrenet. Για ποιό δύσκολες περιπτώσεις υπάρχουν και εταιρίες που ειδικεύονται στο αντικείμενο.

 • Spiros

  Εγω παντος δεν εχω σκληρο δισκο χαχα

 • StratosGK

  Νομίζω πως υπάρχει εύκολος τρόπος κατά τον οποίο αρχικά το σύστημα αποδεσμεύει τα blocks και μετά τα γεμίζει με fake data. Για να πάρεις πίσω δεδομένα μετά από τέτοιες διαδικασίες θέλεις εξοπλισμό γνώσεις forensics. Αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την παραμικρή τρύπα στο προϊόν του, εμείς είμαστε οι testers.

 • gerasimos

  όσο κ να προσπαθούν να χακάρουν το xbox δεν τα καταφέρνουν.ms είναι αυτη ξέρει πώς να τα αντιμετωπίζει κ της βγάζω το καπέλο(που δεν έχω).