Τι τρέχει με τους δημιουργούς του The Last Guardian;

, Τετάρτη 30 Νοέμβριος 2011 0  

To The Last Guardian έχει πλέον αντικαταστήσει το Gran Turismo 5 ως το... vaporware της Sony. Άφαντο εδώ και αρκετά χρόνια, το The Last Guardian υποτίθεται ότι θα βγει επιτέλους το 2012. Πάντως, η σημαντική καθυστέρηση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού μπορεί και να οφείλεται στην αλλαγή φρουράς στην Τeam Ico, σύμφωνα με φήμες. Λέγεται ότι ο μεγάλος Fumito Ueda, "πατέρας" των Ico και Shadow of the Colossus, έχει αποχωρήσει από τη Sony και θα ολοκληρώσει το The Last Guardian ως ανεξάρτητος, πριν ακολουθήσει τον δικό του δρόμο. Πρόκειται για εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη, αν ισχύει φυσικά. Μήπως η αποχώρησή του Ueda, αντί για αιτία, είναι συνέπεια της καθυστέρησης του The Last Guardian; Ο άνθρωπος (και η ομάδα του) σε 10 ολόκληρα χρόνια έχει βγάλει μόλις... δύο παιχνίδια. Όσο καλά κι αν είναι αυτά, στη σημερινή εποχή τέτοιοι ρυθμοί απλά δεν επιτρέπονται. Ας ελπίσουμε ότι το παιχνίδι θα αξίζει το hype και την αναμονή.

 • stratos

  Τα χρήματα δεν τα βάζει η sony για το παιχνίδι? Πως συνεχίζει σαν ανεξάρτητος? Υπάρχει περίπτωση να βγει multi το παιχνίδι?

 • http://game20.gr Terminator

  Όχι είναι της Sony. Απλά θα ολοκληρώσει το project και θα φύγει. Κρατάμε πισινή φυσικά γιατί είναι φήμη.

 • stratos

  Πάντως όπως λες και εσύ είναι φήμη και μακάρι να παραμείνει φήμη. Αν και άρρωστος με τον συγκεκριμένο δημιουργό οφείλω να πω πως και εμένα με έχει κουράσει η όλη αναμονή...

 • SpikeDamon

  Να δω τι άλλο θα γίνει για να καθηστερήσει αυτό το παιχνίδι.Ελπίζω να είναι όντως φήμη αλλιώς άσχημα τα πράγματα.

 • gerasimos

  καλά αν δεν βγεί μέσα στο 2012 θα είναι για κλάματα όλοι τους.

 • OliThai

  Απλα αν δε βγει μεσα στο 2012 θα τα ...σπασω ολα!!!! 🙂 Αντε βρε Trico,πως και πως σε περιμενουμε! 🙂

 • http://traditionalgamer.blogspot.com azazel

  Έχουμε καταλάβει ότι ο λατρεμένος Fumito δίνει την ψυχή του στα παιχνίδια που φτιάχνει αλλά το παρακάνει με τις καθυστερήσεις. Μπορεί να του έτριξε τα δόντια η Sony για να επιταχύνει την κυκλοφορία και να έχουμε αυτές τις "διαρροές"

  @OliThai: Ηρέμησε! Θα βρούμε το mail του Ueda για να στέλνουμε, μέχρι να κυκλοφορήσει το παιχνίδι, απειλητικά μηνύματα! 😀

 • ObsessedGeorge

  Αυτα ειναι τα χειροτερα νεα της χρονιας για μενα...
  Μα γιατι να κανει κατι τετοιο ο Fumito Ueda και μαλιστα κατα την διαρκεια του Last Guardian?
  Δηλαδη οταν κυκλοφορησει το παιχνιδι δεν θα λεει SCE?
  Ο Ueda σε μια συνεντευξη του ειχε δηλωσει πως θα ηθελε να φτιαξει ενα FPS!