TV Series: Τελευταίες εξελίξεις σε SoA, NCIS, True Blood κ.α.

, Σάββατο 1 Οκτώβριος 2011 0  

Hola σε όλους και όλες! Πολλές σειρές ξεκίνησαν πρόσφατα, ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις σε ορισμένες από αυτές. Ως συνήθως, αν δεν έχετε παρακολουθήσει τα επεισόδια που θα δείτε παρακάτω, καλό είναι να αποφύγετε το άρθρο, αφού ενδέχεται να υπάρχουν πολλά spoilers.

NCIS (προβάλλεται κάθε Τρίτη από το CBS, έχουν ήδη παιχτεί δύο επεισόδια από την έννατη σεζόν)

Η κλασική παρέα έχει επιστρέψει ξανά, μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα στο τέλος της 8ης σεζόν. Στα μέχρι τώρα επεισόδια, το πρώτο ήταν αρκετά καλό και με ανατροπές αλλά το δεύτερο έχει το ίδιο πρόβλημα που γίνεται σχεδόν σε όλες τις σεζόν του NCIS. Σου δίνει την εντύπωση πως τυχαία διαλέγεται τι θα παίξει πότε, χωρίς να υπάρχει μια λογική συνέχεια. Πχ όσοι είδαν τα δύο πρώτα επεισόδια, δεν γίνεται στο δεύτερο να μην περίμεναν άλλη εξέλιξη, με την λογική πως όπως τελείωσε το πρώτο, θα περίμενε κανείς κάτι να γίνει με αυτόν τον “ανύπαρκτο FΒΙ Agent” και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάτι που δεν έγινε, και μας μετέφερε σε τελείως άλλη κατάσταση.

Πέρα από αυτό το γεγονός όμως, η σειρά ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Αυτοτελείς υποθέσεις τις περισσότερες φορές με την ιστορία του δεύτερου επεισοδίου να μην είναι και κάτι ιδιαίτερο, αν και μ'αρεσε προσωπικά η μίνι ιστορία με τον Dinozzo και το ότι τελικά άλλη ιστορία είχε πλάσει στο μυαλό του και άλλη τελικά ίσχυε. Έχετε σκεφτεί αν το έχετε κάνει ποτέ αυτό;Sons of Anarchy (προβάλλεται κάθε Τρίτη από το FX, έχουν ήδη παιχτεί τέσσερα επεισόδια από την τέταρτη σεζόν)

Αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο cult σειρές που έχουμε δει, και σίγουρα η επιστροφή τους είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με τον Danny Trejo να αποτελεί μια από τις εκπλήξεις του νέου κάστ. Ο Trejo παίζει τον ρόλο του υπεύθυνου ενός από τα πιο γνωστά καρτέλ ναρκωτικών, που έρχεται σε συνεργασία με τους Sons για εμπόριο όπλων και όπως φαίνεται και... ναρκωτικών σιγά σιγά. Όσοι βλέπετε από την αρχή την σειρά, θα ξέρετε πως τα ναρκωτικά πάντα τα απέφευγαν τα καλόπαιδα μας, αλλά φαίνεται πως τα σχέδια για “γρήγορη” σύνταξη από τον Clay και η εύπλαστη ειρήνη που έχει κάνει με τον Jax λόγω του ότι και αυτός θέλει να “την κάνει” έχουν αλλάξει τις προτεραιότητες των μελών και αυτή η ειρήνη και καλή ατμόσφαιρα που είδαμε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν να υπάρχει, δείχνει να χάνεται σιγά σιγά.

Έχουνε ήδη σχηματιστεί διάφοροι πόλοι που σου δίνουν την εντύπωση πως κάπου – κάποτε, θα συγκρουστούν μεταξύ τους. Ήδη ο Piney ψάχνει να βρει κάποιο αντίβαρο στον Clay, σε αυτή την πλευρά τάσσεται ως φαίνεται και ο Bobby, το καρτέλ ειδικά μετά το τελευταίο επεισόδιο, δείχνει πως και αυτό στην τελική τα δικά του συμφέροντα θα κοιτάξει ενώ οι αστυνομικοί ήδη αρχίζουν και κλείνουν την δαγκάνα γύρω τους βάζοντας όλα τα κομμάτια σε μια τάξη (όσο και αν έχουν φανεί ρωγμές σε όλο αυτό σχέδιο, πχ η γυναίκα του νέου σερίφη!). Το τελευταίο επεισόδιο ήταν το ίδιο ενδιαφέρον με τα υπόλοιπα (ίσως μια σκάλα παρακάτω) όπου είδαμε τους Samcro να πηγαίνουν όλοι μαζί για την παράδοση του φορτίου των όπλων στο καρτέλ και να επιστρέφουν πέρα από το πολύ πλούσιοι, και πολύ αλλαγμένοι. Πιστεύω πως o Piney θα το πάει μέχρι τέλους και φαίνεται πως θα βρει και σύμμαχο την Tara. Ίδωμεν.Strike Back (προβάλλεται κάθε Παρασκευή από το Cinemax, έχουν ήδη παιχτεί έξι επεισόδια από την δεύτερη σεζόν)

Πραγματικά...τι θεϊκή μουσική έχει αυτή η σειρά; Θα κάνω ίσως σύντομα ένα αφιέρωμα με όλες τις μουσικές των σειρών, αλλά είναι από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια. Το Strike Back επέστρεψε πολύ αλλαγμένο, αφού η σειρά πήγε πλέον Αμερική και έφυγε από το Sky και όπως θα δείτε, ο Armitage πλέον δεν αποτελεί μέλος της... Αυτό αρχικά με ξενέρωσε θα πρέπει να σημειώσω, αλλά η αλήθεια είναι πως τα σχόλια που είχε δεχθεί η σειρά στην πρώτη της σεζόν ήταν σωστά, αφού έτσι όπως έπαιζε ο Armitage, ήταν σαν να βλέπαμε το 24, σε αγγλικό πλαίσιο. Περπάταγε και οι σφαίρες έκαναν πάρτι γύρω του. Στην δεύτερη σεζόν, τα πράγματα είναι πιο “ρεαλιστικά” (χαχα και εδώ το γέλιο είναι πως οι μεν Άγγλοι το είχαν κάνει μη ρεαλιστικό ενώ οι Αμερικάνοι το έκαναν ρεαλιστικό... αυτό κι αν είναι πρωτοφανές!!!) και συνεχίζεται η δράση να εξελίσσεται σε δύο αυτοτελή επεισόδια κάθε φορά με ένα γενικότερο σενάριο να ακολουθεί όλη την σεζόν.

Κάθε μέλος της ομάδας έχεις τις ιδιαιτερότητες του καθώς και τα δυνατά σημεία του/ελαττώματά του, αν και η έλξη που έχει ο Scott σε κάθε γυναίκα/σε κάθε επεισόδιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως κακό πράγμα! Πάντως το πρότυπο είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω και κατά την γνώμη μου η σειρά βλέπεται άνετα και ευχάριστα. Αξίζει αν δεν την έχετε δει, να την ξεκινήσετε άμεσα!Person of Interest (προβάλλεται κάθε Πέμπτη από το CBS, έχουν ήδη παιχτεί δύο επεισόδια από την πρώτη σεζόν)

Ο Emerson επιστρέφει (θα τον θυμάστε από τον ρόλο του ως Ben Linus στο Lost) και μαζί έρχεται και ο πολύς Abrams με μια σειρά που δείχνει πως θα αποτελέσει ένα από τα hit της σεζόν. Δυστυχώς δεν πρόλαβα ακόμα να δω το δεύτερο επεισόδιο, αλλά τουλάχιστον το πρώτο άξιζε τον... “θόρυβο” που γίνεται γύρω από την σειρά. Αρκετά δεμένο σενάριο, ο πρωταγωνιστής σίγουρα από τα καλά χαρτιά που θα έχουμε φέτος, μαζί φυσικά με τον Emerson και γρήγορη πλοκή με ανατροπές. Προσωπικά δεν περίμενα στο πρώτο επεισόδιο πως η δικηγόρος ήταν πίσω από όλα, εσείς το είχατε “δει να έρχεται;” Πέρα από αυτό, οι ατάκες μέσα στο επεισόδιο ήταν πολύ καλές - “εγώ απλά σου πρόσφερα δουλειά, δεν είπα ποτέ πως θα ήταν και εύκολη!”, και γενικά έχει αφήσει υποσχέσεις. Θα συμπληρώσω το άρθρο μόλις δω και το τελευταίο επεισόδιο με περισσότερα σχόλια.True Blood (προβαλλόταν κάθε Κυριακή από το HBO, όπου στις 11/9 έπαιξε το τελευταίο της τέταρτης σεζόν)

Θα κάνω κάποιο ξεχωριστό αφιέρωμα για το True Blood, αλλά πραγματικά, δεν γελάτε ώρες ώρες με τον “δήθεν” τρόμο που προσπαθεί να περάσει η σειρά; Προσωπικά το είχα σταματήσει γιατί σε πολλά επεισόδια μου έδινε την εντύπωση b-movie αλλά μετά από την προτροπή από δύο καλούς φίλους που έλεγαν πως έχει ανέβει επίπεδο και πρέπει να το ξαναδώ, το άρχισα και πάλι το καλοκαιράκι ώστε να φτάσω στην τέταρτη σεζόν (είχα μείνει στα μέσα της δεύτερης) και να την δω ολόκληρη. Θα πρέπει να ομολογήσω πως...το αίσθημα του b-movie παραμένει. Στα σχόλια που κάνατε και στο πρώτο εισαγωγικό μου κείμενο αλλά και μετά καταλαβαίνω πως αρκετοί την γουστάρετε ως σειρά αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν πχ η φάση με την Tara να τρώει κομμάτια του Franklin δεν σας έφερε τάση για εμετό ή έστω ένα “μα καλά τι βλέπω...”

Και ναι δεν λέω όχι, αρκετά hot η Sookie αλλά δύο παλικάρια να σφάζονται στα πόδια της... νεράιδας; Και αυτή να έχετε φαντασιώσεις για παρτάκια με ούζα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά ε πάει πολύ... Μέχρι και η Pam τα πήρε κρανίο που λέμε, και είπε το αλησμόνητο: “I am so over Sookie and her precious fairy vagina and her unbelievably stupid name. F**k Sookie!”

Πάντως η τέταρτη σεζόν τελείωσε με κάποια ερωτηματικά όπως το αν πέθανε τελικά η Tara (ελπίζω πως ναι, μας είχε κουράσει, μέχρι και λεσβία την έκαναν στην τελευταία σεζόν!) ή αν τελικά ο βασιλίας (ο προηγούμενος ντε!) είναι νεκρός ή και αυτός επιστρέφει. Και όλο αυτό τελικά είναι το πρόβλημα που είδαμε και αυτή την σεζόν. Πως τίποτα δεν λύνεται και δεν μπαίνει τέλος στην σειρά. Δηλαδή όντως η Tara πέθανε ή θα την αναστήσουν και πάλι; Ο Βασιλιάς ξεκουράστηκε για λίγο και να τος πάλι, προς την δόξα τραβά!! Είναι κουραστικό. Από την άλλη όντως είναι αρκετά σκοτεινή η ατμόσφαιρα και επιπλέον δείχνει πιο brutal από την άλλη βαμπιρίστικη σειρά που παίζεται, το Vampire Diaries, αλλά δεν είναι και συνάμα λίγο βαρετό; Έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον!Supernatural (προβάλλεται κάθε Παρασκευή από το CW, έχει ήδη παιχτεί ένα επεισόδιο από την 7η σεζόν)

Ο Sam και ο Dean επέστρεψαν σε ένα σενάριο που έχει τόσο πολύ διογκωθεί που ο μόνος που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα είναι ο ίδιος ο... ΘΕΟΣ. Στην απουσία αυτή ήρθε το πρώτο επεισόδιο να δείξει τι θα γινόταν αν εμφανιζόταν αλλά ευτυχώς όπως θα είδατε, δεν παρέμεινε για πολύ αφού αρχικά πήρε την θέση του ο γνωστός μας Castiel πριν όμως ξανά... δαιμονιστεί και πάρουν την θέση του αγγέλου μας, ένας νέος εχθρός, οι Leviathans. Επίσης ερωτηματικό παραμένει που είναι ο Sam αφού προς το τέλος “εξαφανίστηκε” και στην θέση του απέμεινε μόνο...το βάζο! Το πρώτο επεισόδιο πάντως, αν εξαιρέσεις τους παραπάνω προβληματισμούς ήταν αρκετά χορταστικό και το τέλος άφησε πολλά ερωτήματα για το επόμενο! Αλήθεια αυτός ο Bobby θα αλλάξει ποτέ παρουσιαστικό;!

Αυτά ως πρώτη άποψη σε κάποιες από τις σειρές που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο (ή τελείωσαν, όπως το True blood). Είδατε κάποιες από αυτές; Ότι σχόλια έχετε για την στήλη μπορείτε να γράψετε παρακάτω ή στο email μου lancelot@mygamers.eu.

 • Skeletor

  Where is fringe??? 😛

 • http://game20.gr Terminator

  Πρέπει να αρχίσω Sons και Fringe (τώρα που μου το θύμησες) γμτ

 • Amorphis

  respect για τον dani trejo τον τιτανομεγιστο MACHETE!

 • gerasimos

  Lancelot
  το true blood πιστευω ειναι ταινια με μαυρο χιουμορ κ φυσικα το βλεπω λογω λαφαγιετ κ πολλων αλλων χαρακτηρων που δινουν ενδιαφερον.το σεναριο θα μπορουσε να ειναι καλυτερο αλλα πηγαινει πολυ καλα αν κ στο δευτερο κυκλο κουρασαν τα τελευταια επεισοδια.τον τεταρτο κυκλο δεν τον εχω δει κ εκανες πολλα spoiler.

  υ.σ πρεπει να αρχισω κ αλλες σειρες να βλεπω τωρα που μ το θυμησατε..

 • Deathracer2009

  Eχω κατεβασει την 1η σαιζον του Sons Of Anarchy αλλα ακομα να την δω. Παντως το Person Of Interest ειναι τρομερο και το συνιστω με τα χιλια.

 • gerasimos

  termi
  πως κ δεν κανετε κανα review για ταινιες,δεν το εχετε σκεφτει?

 • http://game20.gr Terminator

  Ντάξει Γεράσιμος μη το μαμήσουμε το θέμα 😛

  Αν και η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν τις προάλες, μιας και ο θεός Αρνι επιστρέφει. Όταν βγει το Last Stand ίσως γράψω καμιά άποψη 🙂

 • Kiotosan

  Fringe???
  The mentalist???
  Dexter???
  Terra nova???(ένταξη πρώτο επεισόδιο πρώτη σεζόν,,,,,δεν τρελαθηκα)
  Αυτά... περιμένω νέο άρθρο!!!! Cheers Lancelot!!!

 • JCDenton13

  Που ειναι το Breaking bad?Η καλυτερη σειρα τα τελευταια χρονια μαζι με το Game of Thrones φυσικα.

 • http://game20.gr/ Lancelot

  Καλημέρα σε όλους, καλή εβδομάδα,

  @ Skeletor, Kiotosan -> Το άρθρο γράφτηκε την Παρασκευή, απλά έπρεπε να μπουν κάποια άλλα άρθρα πριν. Δεν γίνεται σε ένα άρθρο εξελίξεων να βάλω και τις 17-18 σειρές που παρακολουθώ, θα διαλέγω κάποιες κάθε φορά (η αρχική ιδέα ήταν ένα άρθρο βασικά ανά σειρά, αλλά όπως είχα γράψει στο εισαγωγικό άρθρο μου, θα έκανε το game20.gr σε tvseries20.gr 😉 Terra Nova και εγώ δεν τρελάθηκα αλλά είναι αρχή ακόμα, ας του δώσουμε λίγο χρόνο (κάτι που το έπαθα με Dexter ;))

  @ Amorphis -> Συμφωνώ απόλυτα, νομίζω του πάει γάντι ο ρόλος που έχει στο Sons.

  @ gerasimos - Σόρυ για τα spoiler, δυστυχώς δεν έχει μπει μια δυνατότητα που τα κρύβει και ενεργοποιείτε μόνο αν το πατήσει ο άλλος, και πάνε φόρα παρτίδα. Νομίζω πως η βάση του Site καλά παραμένει με τα games, απλά δίνουμε μια νότα από TV-Series 😉 Προσωπικά επειδή είμαι τρελά σινεφίλ ετοιμάζω κάτι που θα τα συνδυάζει αυτά τα 2, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα 🙂 Τώρα για True Blood, απλά το βρίσκω λίγο αφελές πολλές φορές και με σενάριο που δεν έχει δουλευτεί πάρα πολύ. Το Acting δε σε πολλές περιπτώσεις είναι για γέλια (οκ κανένα θέμα με τον Lalala, μια χαρά τα πάει αυτός!)

  @ Deathracer2009 - Κάνε λίγο υπομονή μιας και το επόμενο άρθρο μου θα είναι παρουσίαση του Sons of Anarchy και μετά είμαι σίγουρος πως θα αφήσεις τα υπόλοιπα και θα το πιάσεις 🙂 Το PoI έχει ξεκινήσει πολύ καλά, άντε να δούμε πως θα πάει

  @ JCDenton13 - Δυστυχώς δεν το παρακολουθώ, όπως είχα σημειώσει στο πρώτο μου άρθρο εδώ (δεστο για μια λίστα με τι βλέπω = με τι θα ασχοληθώ εδώ). Το ξεκίνησα βέβαια μετά από παροτρύνσεις των παιδιών εδώ, αλλά είμαι πολύ πίσω και πάω σχετικά αργά, οπότε δεν το βλέπω να γράφω για αυτό σύντομα. Συμφωνούμε για την ποιότητα του GοΤ πάντως, αλλά αργεί πολύ η επόμενη σεζόν 🙁

  Όπως έγραψα παραπάνω, η επόμενη σειρά που θα γράψω είναι για το Sons of Anarchy, εκτός και αν υπάρξει κάποιο thread πάλι με εξελίξεις. Ότι άλλο θέλετε να ρωτήσετε, απαντήστε εδώ ή στο email 😉

  @

 • raziel

  to supernatural ειναι πολυ καλο μου αρεσει το true blood ενταξει δεν υπαρχει ακομα θυμαμαι πρωτη σεζον ο αδερφος την σουκι καθε επεισοδιο πηδαγε και αλλη δεν επρεπε να λεγεται true blood αλλα true sex μιλαμε δεν υπαρχει η σειρα

 • StratosGK

  Την βδομάδα που μας πέρασα είχα αρρωστήσει και ήμουν όλη μέρα στο κρεβάτι. Έτσι άρχισα να βλέπω Sons Of Anarchy. Είδα τις 3 πρώτες seasons σε λιγότερο από 3 μέρες και μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι πολύ καλή σειρά. Επίσης το Fringe ξεκίνησε ωραία και είναι από τις σειρές που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

  Σε όποιους αρέσουν τα sitcoms (κωμωδίες) χθες άρχισα να βλέπω το Mrs Browns Boys. Πολύ καλό.

 • Tony

  καλή η ιδέα του γεράσιμου,να κάνετε κύριε Termi review για πρόσφατες ταινίες στο cinema,όπως κάνετε και με τα games.Οι σειρές είναι κάπως πιο άκυρες για το site αυτό από ότι οι ταινίες

 • http://www.facebook.com/Giannis.Tsillis JM

  Lancelot, αφού θα συνδυάσεις αυτα τα δύο (gaming & movies), σου προτείνω να κάνεις ένα αφιέρωμα στις ταινίες που βασίζονται στα παιχνίδια. 😉

  Prince of Persia
  BloodRayne
  Resident Evil
  Underworld
  Blade
  The Punisher κλπ.

 • Tony

  jm:+ silent hill

 • http://www.facebook.com/Giannis.Tsillis JM

  Για αυτό έβαλα "κλπ". 😛

 • Fotis333

  Για το True Blood διάβασα κάπου(αλλά δν είμαι σίγουρος) πώς η Tara έχει ανανεώσει και για 5η Season αλλά αυτό δν σημαίνει πως θα ζει! Μπορεί να την Βλέπει ο Lala! Ο Ρασσελ θα επιστρέψει και αυτός στην 5η το διάβασα!
  Στο Supernatural δεν ξέρω τι άλλο θα δείξουν? Πόσο ακόμα? :S Πάντως ανακοίνωσαν πως οι δημιουργοί του Supernatural και του Fringe ετοιμάζουν μαζί νέα σειρά για το FX!
  To Fringe άρχισε καλά αλλά το 2ο επ. ήταν απλά απαράδεκτο! Ο Dexter άρχισε πολύ ωραία! Νομίζω πως αυτή η Season θα είναι ακόμα καλύτερη από την 4η! Όσο για το Terra Nova δεν μου είπε και τπτ... Αλλά νομίζω πως στην πορεία θα γίνει πολύ καλό!

 • AkisVag

  Εμ JM ταινίες που βασίζονται στα παιχνίδια,και λες το Punisher κ το Blade;Λάθος,αυτές οι 2 βασίζονται σε κόμικ. 😉

 • http://blackfoxnet.comuf.com Blackfox

  House?
  Bones?
  Τίποτα από CSI?
  Το Fringe το πάει για... χάλια [Μια... από εδώ, μια από... εκεί, τώρα χάσαμε και κάποιον]...
  The Walking Dead?
  Damages [θεϊκή η τελευταία σαιζόν]?
  Πιστεύω να πρότεινα αρκετές σειρές...

 • http://game20.gr/ Lancelot

  Blackfox εδώ θα δεις ειδικό πρώτο άρθρο με τις σειρές που θα αναλύω: http://game20.gr/tv-series/welcome-to-the-magical-world-of-tv-series-2813/

  Θα δεις λοιπόν ποιές βλέπω ακριβώς. Βέβαια μπορείτε να αναλύετε και εσείς όποια θέλετε, αφού δεν γίνεται να βλέπουμε όλοι τις ίδιες. Από αυτές που αναφέρεις πάντως, το Fringe ξεκίνησε άσχημα ενώ το Walking Dead ξεκινάει 16/10

  😉

 • http://www.panic69music.dom.gr Nyxteridas

  Τελείωσε κι αυτή η season...Εκπληκτική,προσωπικά θεωρώ πως ήταν η καλύτερη season της σειράς!!!