alt text

Τα Mii πρωτοεμφανίστηκαν στο Wii και μέχρι τώρα ήταν απλοί “εκπρόσωποι” των παικτών στα διάφορα παιχνίδια της Nintendo. Όμως στο Tomodachi Life για το 3DS τα Mii αποκαλύπτουν την θεότρελη πλευρά τους.

Το Tomodachi Life στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από μια ηλεκτρονική φάρμα μυρμηγκιών. Δεν έχετε πολύ έλεγχο στο τί γίνεται, ούτε έχετε κάποιον συγκεκριμένο χαρακτήρα αλά Animal Crossing να τρέχετε γύρω-γύρω στο νησί που κατοικείται από τα Mii. Στην ουσία είστε ο τύπος που μοιάζει με το αρχικό Mii που έρχεται στο νησί και βρίσκεστε εκεί για να καλύψετε ανάγκες, να μαζέψετε αντικείμενα, να παίξετε, να γράψετε στίχους και γενικά στόχος σας είναι να κάνετε τους κατοίκους χαρούμενους, όσο αυτοί ασχολούνται με τις καθημερινές τους ρουτίνες και αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους.

Το νησί έχει διάφορες τοποθεσίες και μαγαζιά που μπορείτε να επισκεφτείτε για να δείτε πού είναι οι κάτοικοι ή να τους αγοράσετε φαγητά, ρούχα, αξεσουάρ, ακόμα και ολόκληρες διακοσμήσεις για τα σπίτια τους. Από εκεί και πέρα κάθε δραστηριότητα του Tomodachi Life διανθίζεται με απίθανο χιούμορ που ίσως κάποιοι βρούν αρκετά “γιαπωνέζικο” για τα γούστα τους. Τα Mii σας βλέπουν σουρεαλιστικά όνειρα που δεν βγάζουν κανένα νόημα και χωρίς να ξέρετε τί ακριβώς έχει συμβεί, προκύπτει κάποιο αντικείμενο από αυτά τα όνειρα. Μπορείτε να πειράξετε τους στίχους στα μουσικά νούμερα των κατοίκων σας και να βάλετε ό,τι κουλαμάρα θέλετε (εκτός από βρισιές), η οποία μάλιστα αν χρησιμοποιείτε streetpass ακολουθεί το Mii σε κάποιο άλλο 3DS. Τα ίδια τα Mii έχουν αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Την μία φορά ερωτεύονται και πρέπει να λάβετε μέρος σε ένα mini-game για να κάνετε πρόταση γάμου, ενώ την άλλη τσακώνονται πετώντας αντικείμενα το ένα στο άλλο. Άν υπάρξει ερωτική απογοήτευση πρέπει να τα καλοπιάσετε με δώρα και άλλα τέτοια ωραία. Τα αστεία δεν είναι πολύ μακριά το ένα από το άλλο, αφού σχεδόν σε κάθε τι που κάνετε υπάρχει κάτι για να γελάσετε.

Πετώντας ότι να 'ναι σε τσακωμό. Αυτό εκεί είναι game and watch;

Πετώντας ότι να 'ναι σε τσακωμό. Αυτό εκεί είναι game and watch;

Το Tomodachi Life όμως έχει και αρκετές αδυναμίες. Η βασική είναι ότι δεν μπορείτε να παίξετε για πολλή ώρα, αφού το παιχνίδι επαναλαμβάνεται μετά από λίγο και χάνετε το ενδιαφέρον. Αν παίζετε μισή ώρα την ημέρα, τα αστεία κρατιούνται φρέσκα και ο τίτλος δουλεύει καλύτερα, αφού μετά από το αρχικό ξεκλείδωμα σας δίνει ακριβώς ποιες ώρες γίνονται τα διάφορα events στα πάρκα και τις υποδομές του νησιού. Οπότε μπορείτε να διαλέξετε εσείς τις ώρες που επισκέπτεστε το νησί του Tomodachi Life σας, αλλά δεν μπορείτε να μείνετε για πολύ, για να μην βαρεθείτε. Το δεύτερο αρνητικό έχει να κάνει με την οικογένεια. Πέρα από το ότι δεν γίνεται γάμος μεταξύ Mii ίδιου φύλου (it's 2014, hello?), το γεγονός ότι πολλές επιλογές ξεκλειδώνονται με τον γάμο και με τον ερχομό ενός παιδιού, έχει να κάνει με απλά κακή κατανομή του περιεχομένου του τίτλου. Μπορείτε να αποτρέψετε τον γάμο όσο θέλετε, είτε λέγοντας στο Mii σας να μην προσπαθήσει, είτε αποτυγχάνοντας στο mini-game της πρότασης γάμου. Αν το κάνετε, χάνετε ένα 30% περιεχομένου.

Τέλος, κάτι που στην ουσία δεν είναι αρνητικό αλλά ίσως αποξενώσει κάποιους, είναι η έλλειψη ελέγχου στα πράγματα του παιχνιδιού που προανέφερα. Δεν έχετε να κάνετε κάτι άλλο παρά μόνο να κινείστε στις διάφορες επιλογές και να παίζετε στα παιχνίδια που εμφανίζονται περιστασιακά. Ο έλεγχός σας είναι περισσότερο έμμεσοι χειρισμοί παρά έλεγχος με την παραδοσιακή παικτική λογική. Προσωπικά δεν το θεωρώ αρνητικό, αφού το Tomodachi Life δεν προσπαθεί να γίνει Animal Crossing. Αλλά αν δεν είστε ιδιαίτερα υπομονετικοί (και θέλετε να έχετε την κατάσταση στα χέρια σας) το Tomodachi θα σας εκνευρίσει.

Ας περάσουμε στον τεχνικό τομέα. Το Tomodachi είναι ένα όμορφο παιχνίδι, χωρίς πολλές φανφάρες. Τα περισσότερα πράγματα έχουν μια λογική “όσο πιο cute γίνεται”, ενώ μερικές σχεδιαστικές επιλογές έχουν γίνει αποκλειστικά για λειτουργικούς λόγους. Για παράδειγμα, τα αντικείμενα είναι όλα 2D εικόνες. gif που εμφανίζονται επί της οθόνης σε όλη την δισδιάστατη δόξα τους. Γιατί; Γιατί είναι πιο εύκολα στη θέαση και στη σμίκρυνση/μεγέθυνση, μπορούν να υπάρχουν άπειρα διαφορετικά στην οθόνη την ίδια στιγμή χωρίς πρόβλημα και πιάνουν λίγο χώρο στην κασέτα, αφού ο τίτλος περιλαμβάνει εκατοντάδες αντικείμενα. Το ίδιο λειτουργικά είναι και τα μενού, αφού ότι χρειάζεστε είναι δύο κλικ μακριά. Το 3D λειτουργεί καλά σε γενικές γραμμές, αλλά δεν είναι κάτι που χρειάζεστε ιδιαιτέρα. Γενικά το παιχνίδι δεν έχει τα φοβερά και τρομερά γραφικά, αλλά αυτά που του αρμόζουν και μπορούν να αναδείξουν την διακωμώδηση της υπόθεσης, αφού πολλά από τα αστεία βασίζονται στον οπτικό τομέα.

Και με λέγανε ψάρακα στο στρατό...

Και με λέγανε ψάρακα στο στρατό...

Ο ήχος του Tomodachi Life ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία απλότητας και ταυτόχρονα είναι εκεί για να συνοδεύει τις αστείες στιγμές. Πρώτα απ' όλα οι ρομποτικές φωνές των Mii είναι τόσο αταίριαστες και χωρίς συναίσθημα που αποτελούν αστείο από μόνες τους, σε συνδυασμό με τις ακραίες εκδηλώσεις συναισθημάτων από τους χαρακτήρες. Ιδιαίτερα αστείες είναι και οι φωνές στα μουσικά νούμερα που μοιάζουν με χαλασμένη Χάτσουνε Μίκου (γελάνε και τα μουστάκια του Termi και μόνο στην αναφορά). Η μουσική επένδυση είναι συνήθως κάποια γενικά loops που παίζουν απαρατήρητα στο παρασκήνιο, χωρίς να έχουν κάποιο κεντρικό ρόλο. Αυτός είναι στην ουσία όλος ο ηχητικός τομέας.

Το Tomodachi Life πραγματικά αποτελεί κάτι διαφορετικό από τη Nintendo. Είναι αστείο και διασκεδαστικό με εντελώς ξεχωριστό τρόπο, ακόμα και αν αυτός ο ξεχωριστός τρόπος δεν είναι για όλους. Θα σας κρατήσει για καιρό αν μάθετε να παίρνετε τις “τζούρες” σας λίγο-λίγο κάθε φορά. Το Tomodachi Life δεν ντρέπεται γι αυτό που είναι και αν μπείτε στον κόπο να ασχοληθείτε μαζί του θα το ευχαριστηθείτε.

 • Φοβερά αστείο
 • Απρόβλεπτο
 • Φτιαγμένο για να το απολαμβάνετε λίγο-λίγο...
 • ...που σημαίνει ότι αν ασχολείστε πολύ κάθε φορά θα βαρεθείτε
 • Γάμος και κουτσούβελα χρειάζονται για να ξεκλειδωθεί μεγάλο μέρος του παιχνιδιού
 • Δεν έχετε τον έλεγχο όπως στα άλλα παιχνίδια
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DS
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Nintendo
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:Nortec
ΕΙΔΟΣ:Life simulation
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://tomodachi.nintendo.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:6/6/2014
PEGI:3
 • ApoStyle

  Δηλαδή τώρα εσύ φίλε θεωρείς αρνητικό που δε γίνονται γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου στο παιχνίδι;;;;
  Πολύ "προοδευτικότητα" μαζεύτηκε τελευταία σε αυτή τη χώρα.....!

  • kotsios1998

   Και έλεγα να το γράψω αλλα θα μας την πέφτανε οι μοντέρνοι ψευτοπροοδευτικοι

  • pgetsos

   Ναι φιλε μου, γιατι εγω μπορει να θελω να παντρευτω τον Τακη και οχι την Μαρια, γιατι με αναγκαζεις να το κανω; 😉

  • Zaratoth

   Είδαμε και τη δικιά σας "κλασική αξία"

 • mpak7

  χα χα χα χαχα ελιωσα ωραιος...!

 • Cosats

  Apostyle και λοιποί, ζείτε σε μια χώρα που ο Τάκης με τον Δημήτρη και η Μαρία με την Ελένη το κάνανε μεταξύ τους χιλιάδες χρόνια πριν, τα γράφανε σε στίχους, τα σχεδιάζανε σε αμφορείς κ.ο.κ. Άμα εσείς το θεωρείτε προοδευτικό αυτό που συνέβαινε πριν χιλιάδες χρόνια μάλλον χρειάζεται να αλλάξετε χώρα και να πάτε στην Ουγκάντα που τους κρεμάνε.

  • ApoStyle
   • http://game20.gr Mordread

    Αν έχεις κάτι να συμπληρώσεις πες το με δικά σου λόγια και μην κάνεις copy/paste ό,τι άσχετο βρίσκεις στο internet (εκτώς και αν χρησημοποιείς κάποιο link για να υποστηρίξεις την γνώμη σου), αλλιώς μην μπαίνεις στον κόπο καν να ποστάρεις σχόλια τέτοιου είδους που μειώνουν το επίπεδο του site.

    Πως θα έπρεπε να είχες πράξει, θα μου πεις. Με βάση τη λογική. Δεν θα κάτσω να σχεδιάσω διάγραμμα ροής αλλά πάρε μερικές χαρακτηριστικές ερωτήσεις που θα πρεπε να κάνεις στον εαυτό σου πριν ποστάρεις:
    -Έχουν οι απόψεις σου περί LGBT και αυτά που ποστάρεις καμία σχέση με gaming;
    απάντηση: όχι
    -Έχεις κάποιο λόγο για να εναντιώνεσαι σε LGBT άτομα και ιδεολογίες;
    απάντηση: όχι

    Μίας και άρχισα το post ας σου κάνω και την χάρη να απαντήσω στα ερωτήματα που τόσο σε απασχολούν: Εάν η έλλειψη σχέσεων ίδιου φίλου αποτρέπει παίχτες από το να έχουν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του παιχνιδιού, τότε ναι, είναι αρνητικό. Τόσο απλά.

    Όσον αφορά LGBT και κοινωνικά θέματα, όσο δεν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κατακρίνεις, ειδικά με τόσο παιδικό τρόπο. Το Game2.0 όμως είναι gaming site οπότε καλό θα ήταν να περιοριστούμε σε θέματα gaming.

    • kotsios1998

     Μακάρι να αντιλαμβάνονταν περισσότεροι το καικο που κάνουν αυτα τα ατομα...

     • http://game20.gr Mordread

      Το οποίο είναι ποιό; Η διεκδίκηση ισότητας για όλους;

      • Φοίνικας ο Τέταρτος

       Δεν είμαστε καν ίσοι από την φύση μας.

       • http://game20.gr Mordread

        Universal Declaration of Human Rights, Article 1:
        "All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood."

        Προτείνω, να διαβάσεις γενικά ολόκληρη την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Πολύ ενδιαφέρον διάβασμα, ειδικά για άτομα που ζουν σε μία χώρα που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να του στερήσει οποιοδήποτε Ανθρώπινο Δικαίωμα.

        • Φοίνικας ο Τέταρτος

         Από την φύση μας σου λέω , από το DNA όχι από τους αόρατους κανόνες/δεσμά που έχει δημιουργήσει η κοινωνία τα τελευταία χρόνια μόνο και μόνο για να επιβιώσει.

         Δεν είσαι ίσος μου δεν είμαι ίσος σου είμαστε διαφορετικοί μερικοί κακοί μερικοί καλοί μερικοί ψηλοί μερικοί κοντοί μερικοί το έχουν 15' άλλοι το έχουν 21'

         Δεν είναι καν οτί όσο μεγαλώνουμε μεγαλώνει η διαφορά , ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ διαφορετικοί.

         Αυτό το όνειρο που κυνηγάνε κάποιοι "η διεκδίκηση της ισότητας" δεν θα υπάρξει ποτέ για χίλιους δύο λόγους

         Οτί οι 100 πιο πλούσιοι στον κόσμο προφανώς δεν γουστάρουν τους κατώτερους ανθρώπους και δεν έχουν κανά πρόβλημα άμα ψοφάνε (γιαυτό και δεν τους βοηθάνε να λύσουν το πρόβλημα μία και καλή και απλά τους ταϊζουν και ψοφάνε σιγά σιγά)

         Οτί ο δεν περνάει μέρα ή ώρα που να μην καταπατιούνται αυτά τα "Ανθρώπινα Δικαιώματα" είναι προφανές δεν βασίζεται κανείς σε αυτά γιατί είναι εικονικά. Όταν ο άλλος δουλεύει 12ώρες και τον πληρώνουν για 8 ναι η Οικουμενική Διακήρυξη θα μας σώσει. Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που κάποιον τον είχαν στάξει και επικαλέστηκε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

         Από την στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα σε ένα μέρος δεν μπορεί να υπάρξει και στο άλλο είναι σα να βάζεις κολώνες σε μία εγκατάσταση.

         Και τώρα στο θέμα μας οι γκέι , από την στιγμή που δεν είμαστε ίσοι σαν ον δεν υπάρχει και κάποια ισορροπημένη αντιμετώπιση σε αυτή την ιδέα (γκέι) οπότε μερικοί δεν το γουστάρουν καν και μερικοί το γουστάρουν.

         Ισότητα δεν γίνεται να υπάρξει. Ούτε ισότητα μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας υπάρχει γιατί είναι 2 διαφορετικά όντα εντελώς , άλλο να μην κακομεταχειρίζεσαι κάτι διαφορικό ή κάτι που δεν σου αρέσει άλλο να είμαστε ίσοι. Επειδή π.χ. δεν θα πάω σε ένα γκέι να τον βρίσω ή να τον κάνω να νιώσει άσχημα ή σε μία γυναίκα δεν σημαίνει πως είμαστε ίσοι.

      • kotsios1998

       Θα αρκεστώ στο να σου απαντήσω το κακό που κάνουν στον εαυτο τους. Η ομοφυλοφιλία είναι απο τις μεγαλύτερες αμαρτιες και όταν λέω μεγαλύτερες το εννοώ. Ο Χριστός απαγορευει να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, τρανς κοκ... Τα ατομα αυτα θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση με τις πράξεις τους αυτες και καλά θα κάνουν να αλλάξουν γνωμη. Όσο παλιομοδίτικο και αν φαίνεται χρειάζονται βοήθεια. Συνήθως όμως πολλοί απο αυτους δεν είναι ευσεβής χριστιανοί ή και ακόμη αθεοι. Σκεφτητε όμως, πως ήρθαμε στο κόσμο; Απο μόνοι μας;..που θα πάει ο καθένας μετά; Είναι φρικτό τουλάχιστον για μένα να βλεπω ανθρωπους γυρω να είναι τόσο αλαζόνες που να νομίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη το Θεό. Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι που τα καταφέρνει ολα μόνος του. Όσοι είναι LGBQ όπως λέτε και σεις που θα πάνε;;; Που;

       • Mogrey

        λολ τι διαβασα μολις τωρα?

       • http://game20.gr Mordread

        Έστω ότι LGBTQ άτομα πάνε σε αυτή την υποτιθέμενη "κόλαση",
        1ον: Ε και;
        2ον: Εσένα τι σε νοιάζει;
        3ον: Ούτε η "no girls allowed" παρέα του είπαν ποτέ τίποτα απ όσο ξέρω κατά των LGBTQ. Όχι ότι έχει σημασία τι λέγανε φανταστικοί χαρακτήρες 2000 χρόνια πριν.
        4ον: Γιατί "χρειάζονται βοήθεια";
        5ον: Τα LGBT άτομα πηγαίνουν εκεί που πάνε όλοι μετά τον θάνατο. Συνήθως δύο μέτρα κάτω από τη γη. Λέγεται ταφή. Μερικοί προτιμούν φυσικά την αποτέφρωση, οπότε μπορεί να καταλήξουν οπουδήποτε.

        • http://game20.gr Mordread

         Διόρθωση στο 3ον: Ούτε ο Χριστός ούτε η "no girls allowed" παρέα του είπαν ποτέ τίποτα απ όσο ξέρω κατά των LGBTQ.

       • Zaratoth

        Σεβαστή η άποψή σου αλλά σε αυτό το ποστ σου δεν βλέπω τόσο πρόβλημα με τους LGBT όσο και με τους άθεους γενικότερα.

     • mpak7

      Ωραια τα λες, σαν την γιαγια μου την καλλιοπη

    • ApoStyle

     Mordread αφού ρωτάς και απαντάς μόνος σου τότε μάλλον δε πρέπει να υπάρχουμε εμείς οι υπόλοιποι.Δηλαδή ο άλλος απευθύνθηκε σε μένα και γω να μην του απαντήσω;Αυτό λες;
     Και επίσης το "Ελλήνων ιστολόγιο" δεν είναι "παιδικός τρόπος" όπως λες,απλά παρέθεσα ένα άρθρο για να δίξω σε αυτόν που μου απευθύνθηκε για ποιό λόγο δεν θεωρώ φυσιολογική την ομοφυλοφιλία.
     Όσο για το άλλο που λες ότι το site είναι gaming,ναι συμφωνώ αλλά με ενόχλησε που στο review αναφέρθηκε το γεγονός ως αρνητικό.
     Κι εγώ παίζω sims και τους έβαζα μαζί γυναίκα με γυναίκα κλπ. αλλά για την πλάκα μου όχι να θεωρώ ντε και καλά αρνητικό που δε μπορώ να τους παντρέψω

     • http://game20.gr Mordread

      Όπως είπα, αν έχεις κάτι να πεις πες το όπως όλος ο κόσμος. Το ότι δεν θεωρείς φυσιολογική την ομοφυλοφιλία δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει ότι απόψεις θέλει. Αν θέλεις να τις συζητήσεις τις απόψεις σου κάντο σωστά.

     • worms_arm

      Όπως λες εσυ την γνωμη σου ετσι και αυτος που εφτιαξε το review εχει αυτή την αποψη.

      Το αν είναι φυσιολογικο η ομοφυλοφιλια η αν είναι αμαρτια όπως λεει και ο kotsios ειναι τοσο αστειο οσο το να ειναι αμαρτια και μη φυσιολογικο το προγαμιαιο σεξ. Αλλα κανεις δεν εχει πρόβλημα σε αυτό.

      • http://game20.gr Mordread

       Μη το λες. Έχω κοντινές μου φίλες που τις έχουν αποκληρώσει οι οικογένειές τους επειδή είχανε προγαμιαίες σχέσεις, λόγο θρησκείας.

       • worms_arm

        Το οποιο δεν ειναι καθολου φυσιολογικο και δυστυχως υπαρχουν ανθρωποι που το διαπιστώνουμε συχνα, να μην κρινουνε μονοι τους τι ειναι σωστο και φυσιολογικο αλλα να κανουν ότι τους λεει η θρησκεια. Το θεμα ειναι να κανεις την καλη πραξη επειδή το πιστευεις όχι επειδή σου το λενε.

        Μπορει να θεωρουν καποιοι αμαρτια και μη φυσιολογικο το να ειναι καποιος ομοφυλόφιλος αλλα δυστυχως ξεχνουν οι ιδιοι που κραζουν ότι τελικα φυσιολογικοι δεν ειναι οι ιδιοι με τετοια μη ανθρωπινη συμπεριφορα

 • http://www.game20.gr Marioland

  Νομίζω ήρθε η ώρα να πω κι εγώ την άποψή μου περί τούτου.

  Πρώτα απ' όλα, θυμάστε ένα παιχνιδάκι της Maxis που η EA εξέδωσε που λέγεται The Sims; Οι σχέσεις ίδιου φίλου ήταν εξ αρχής μεμπτές. Το vanilla The Sims 2 έχει PEGI 7+. Χιλιάδες παιδιά έπαιξαν με τους ελαφρώς bi Sims που αναλόγως με τις εμπειρίες τους είχαν ρομάντζο με άντρες ή γυναίκες. Οι Sims. Τι έγινε περι τούτου; Τίποτα. Γιατί; Εξηγώ αμέσως.

  Η EA, όπως κάθε άλλος publisher, ξέρει καλά το κοινό του. Δεν είναι μόνο λευκά καλομαθημένα εταιροφιλόφιλα μεγαλομπεμπέδια που θα αγοράσουν το παιχνίδι τους. Είναι και άλλα κομμάτια του πληυθισμού που έχουν εξίσου καλή αγοραστική δύναμη γι αυτούς. Γι αυτό, ομάδες με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετικές μειωνότητες και άτομα με ειδικές ανάγκες (αλήθεια, γιατί δεν εμφανίστηκε Sim ακόμα με Dawn ή Aspenger ακόμα δεν το έχω καταλάβει) θέλουν να βρούν μέσα σε παιχνίδια του είδους life sim μια εκπροσώπηση. Το "εξ ορισμού" είναι αυτή η εκπροσώπηση να είναι όσο πιο καθολική γίνεται για όλους, αφού το παιχνίδι απευθύνεται σε μια πλατιά μάζα αγοραστών. Η Nintendo ακολούθησε ακριβώς την λογική του κλασσικού ατόμου της gaming community που συμπεριφέρεται σαν λευκός καλομαθημένος ετεροφυλόφιλος μπεγαλομπεμπές, αρνούμενη την εκπροσώπηση ενός μεγάλου μέρους των αγοραστών στο προιόν της.

  Τα πράγματα έχουν κάπως έτσι φίλοι μου: Δεν έχει σημασία ποιά είναι η άποψή σας για το άν είναι σωστή ή λάθος η ομοφυλοφυλία, είναι κομμάτι του πλυθησμού που ζητάει να εκπροσωπηθεί, και σε μία εποχή που η κοινωνία θα έπρεπε να είχε περάσει οποιεσδήποτε παθογένειες σχετικά με την διαφορετικότητα - κυρίως την σεξουαλικό προσανατολισμό που είναι ο,τι πιο "ακίνδυνο" με την έννοια οτι δεν επηρεάζει κανέναν άλλον εκτός απο τους ενδιαφερόμενους και μόνο στο θέμα των προσωπικών τους σχέσεων- βρισκόμαστε μπροστά σε μια εταιρία, που έχει μια πολύ καλή πολιτική με τους LGBTQ υπαλλήλους της και ταυτόχρονα αρνείται την εκπροσώπιση τους στο προιόν της, βάζοντας μάλιστα και πολύ απο το περιεχόμενό του εν λόγω προιόντος μέσα σε γάμο. Θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον ύφαλο αν δεν υπήρχε ο αναγκαστικός γάμος για να διατεθεί τόσο πολύ περιεχόμενο, έτσι ώστε οι σχέσεις να έμεναν στο Special Someone/Best Friend για όποιον ήθελε, έτσι ώστε να μην υπάρχει και συγκεκριμένη τοποθέτηση σε θέματα έγγαμου βίου.

  Οπότε προσανατολιστείτε εκεί: Η εν λόγω απαγόρευση έχει να κάνει με λάθος εταιρική απόφαση και συνάμα κακή σχεδίαση του τίτλου περισσότερο απο κάποια συγκεκριμένη πεποίθηση.

  Όσο για τις απόψεις, είναι απόψεις και εκφράζονται εφόσον γίνεται εμπεριστατωμένα και σε κόσμιο περιβάλλον. Δεν περιμένω κανέναν να συμφωνήσει μαζί μου ντέ και καλά.

  Αυτό.

  Υ.Γ. Δεν είδα να αλλάζει κανένας σεξουαλικό προσανατολισμό με το Sims. Άσχετο.

  • Zaratoth

   " βρισκόμαστε μπροστά σε μια εταιρία, που έχει μια πολύ καλή πολιτική με τους LGBTQ υπαλλήλους της"

   Από περιέργεια περισσότερο, τι παραπάνω ξέρουμε γι'αυτό; Υπάρχει κάποιο link;

   • http://www.game20.gr Marioland

    Το ψάχνω τώρα γιατί είναι κάπου στα bookmarks μου περίπου 1.5 χρόνο πρίν. Τρέχα γύρευε. Στο Google μόνο για το Tomodachi βγάζει. Ήταν στα best Japanese companies for LGBTQ employees μαζί με Sony και Nissan.

 • Cosats

  Διαβάζοντας πολλά από τα παραπάνω σχόλια λυπάμαι ειλικρινά το ότι είμαι gamer και ομοφυλόφιλος είναι τόσο αποτρεπτικό για κάποιους!!! Δεν το περίμενα!!!

  • Φοίνικας ο Τέταρτος

   Δεν έχει σχέση που είσαι ομοφυλόφιλος + gamer μαζί δεν είναι αποτρεπτικό για κάποιους που συνδιάζεις αυτά τα δύο , είναι το gay σκέτο.

   Μερικοί απλά αϊδιαζούν με την ιδέα της σεξουαλική επαφής με τους κινδύνους υγείας και το αντίχτυπο που φέρει αυτό το πράγμα στην κοινώτητα , γιατί π.χ. τώρα είμαστε σε αυτό το στάδιο αλλά δεν σταματάει εκεί , πάντα εξελίζεται είτε έμεσα είτε άμεσα είτε μέσο παρακλαδιών.

   Άμα τώρα π.χ. γίνεται αυτό και αυτό τι θα γίνει μετά ; Δεν είναι οτί είμαστε όντα με όρια αυτό είναι προφανές σιγά. Εδώ παλιά να πούμε τα παιδιά γαμιόντουσαν από 8 χρονών και οι κοπέλες άφηναν παιδιά από τα 14 μόνο και μόνο για να βγάζουν στρατιώτες νωρίς.

   Δεν μπορείς να του αδικήσεις αυτούς που δεν τους αρέσει όπως και εσένα δεν σου αρέσουν κάποια πράγματα (δεν σου αρέσουν αυτοί που δεν τους αρέσει αυτό που είσαι) και αυτούς δεν τους αρέσει αυτό το συγκεκριμένο.

   Το θέμα βέβαια είναι πως επιβάλει κάποιος τα "μου αρέσει" του δεν είναι σωστό να πάει και να βρίζει ξέρω γω να πούμε , μπλιεχ απλά από που ήρθε από τον μεσαίωνα και τις εποχές που καίγαν τις κοπέλες που και καλά ήταν μάγισσες στο όνομα του χριστιανισμού ;

   Άμα κάποιος είναι επιθετικός μην τον παίρνεις καν στα σοβαρά δεν αξίζει λολ.

 • pgetsos

  Φανταζομαι κανεις απο πανω (που διαφωνει) δεν εχει δει λεσβιακο πορνο ΠΟΤΕ γιατι τοτε ειναι απλα υποκριτης... Βεβαια γενικοτερα το πορνο ειναι μεγιστη αμαρτια, οπως και οι προγαμιαιες σχεσεις που περιλαμβανουν σεξουαλικη επαφη....

  Τωρα οσο για το αν ειναι φυσιολογικο κτλ... Οχι ρε παιδια, απλα ειναι βιτσιοζοι και γουσταρουν να στοχοποιουνται στην καθημερινη τους ζωη (γιατι δυστυχως ειδικα Ελλαδα ΓΙΝΕΤΑΙ αυτο το πραγμα), γουσταρουν να εχουν προβληματα στη δουλεια τους ετσι και αποκαλυφθει (δεν εχουν απολυθει και λιγοι για αυτον τον λογο (ποσο μα ποσο ηλιθιο...)), γουσταρουν να μην μπορουν να βγουν με την σχεση τους μια βολτα σαν εσας γιατι αν περπατησει χερι-χερι με τον/την φιλη του, υπαρχουν ανθρωπακια που χαλαει η αισθητικη τους και θα τους επιτεθει (λεκτικως η ακομα χειροτερα)

  Εξαλλου και τοσα ζωα (κανονικα 😛 ) που ειναι ομοφυλοφιλα φανταζομαι εγιναν μετα απο ωριμη σκεψη, δε βγηκε απο μεσα τους....

  Και εγω αντιπαθω το θεαμα 14χρονων κοριτσιων να βγαινουν και να φαινονται ολα κυριολεκτικα αλλα δε γυρισα ποτε να πω σε κανενα κοριτσακι "Ποσα παιρνεις μωρη την ωρα" και αλλα τετοια ωραια 😉 (οχι δεν ειμαι συντηρητικος, προτιμω μια κοπελα που συμπεριφερεται αναλογα την ηλικια της και δειχνει αλλα με μετρο)