Max Payne 3 Review
Τη στιγμή που η πολύχρονη αναμονή των φαν του Diablo λάμβανε τέλος, το ίδιο συνέβαινε και με τη δική μας, εξίσου μακρά αναμονή. Αναφέρομαι σε εμάς, που δεν μας απασχολούν πράγματα όπως το loot, το leveling, το crafting κλπ, αλλά το bullet time, τα πολυβόλα και... τα παυσίπονα. Ναι, η επιστροφή του Max Payne είναι γεγονός. Παρότι κυκλοφόρησαν πριν από μία ολόκληρη δεκαετία, τα Max Payne (ειδικά το 2) εξακολουθούν να βάζουν τα γυαλιά σε πολλά σημερινά 3rd-person shooters, τόσο από παικτικής, όσο και από σεναριακής άποψης. Έτσι, το Max Payne 3 είχε εξαρχής πολύ δύσκολο έργο: να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες των fans της σειράς και να φανεί αντάξιο του ονόματος που κουβαλάει. Η διαφορετική ομάδα ανάπτυξης (Rockstar αντί για Remedy), οι διάφορες αλλαγές σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους και οι πολλές αναβολές της κυκλοφορίας του παιχνιδιού, έκαναν αρκετούς να ανησυχούν για το τελικό αποτέλεσμα. Οι όποιες ανησυχίες όμως αποδεικνύονται εκτός πραγματικότητας, καθώς η Rockstar κάνει το θαύμα της για πολλοστή φορά.
Τα Max Payne ξεχωρίζουν για την εκπληκτική ιστορία τους και το Max Payne 3 συνεχίζει αυτή την παράδοση. Κάποια χρόνια μετά τα γεγονότα του δεύτερου παιχνιδιού, ο Max Payne έχει πάρει την κάτω βόλτα και αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή, ταξιδεύοντας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, για να δουλέψει ως σωματοφύλακας μιας πλούσιας οικογένειας της πόλης. Παρόλα αυτά, δεν έχει καταφέρει να ξορκίσει τους δαίμονες του παρελθόντος. Θρηνώντας ακόμα για την απώλεια της γυναίκας και του παιδιού του, το έχει ρίξει στο ποτό και στα χάπια. Σα να μην έφτανε αυτό, μια τοπική συμμορία απαγάγει τα μέλη της οικογένειας που προστατεύει κι έτσι ο ίδιος αναγκάζεται να εμπλακεί σε μια υπόθεση πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται αρχικά, ερχόμενος αντιμέτωπος με τον βρώμικο υπόκοσμο του Σάο Πάολο. Συμμορίες, παραστρατιωτικές οργανώσεις, διεφθαρμένοι αστυνομικοί και πολιτικοί... απ' όλα έχει ο μπαξές.
Η ιστορία του Max Payne 3 είναι ενδιαφέρουσα από την αρχή έως το (προβλέψιμο) τέλος, με τις καθιερωμένες ανατροπές και flashbacks, αν και όσο πάει μπερδεύεται λίγο (μάλλον θα χρειαστείτε δεύτερο playthrough για να την κατανοήσετε πλήρως). Την παράσταση κλέβουν δύο στοιχεία. Πρώτον, η αυθεντικότητα. Το παιχνίδι δεν διαδραματίζεται θεωρητικά στη Βραζιλία, αλλά ουσιαστικά. Η Rockstar έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην ενσωμάτωση του τοπικού στοιχείου σε κάθε τομέα, από τη γλώσσα που μιλάνε οι χαρακτήρες, μέχρι τα ρούχα τους, και την όλη ατμόσφαιρα. Δεύτερον, ο ίδιος ο Max Payne, που είναι ένα ανθρώπινο ερείπιο.. Όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό ο Max αφηγείται τα γεγονότα καθώς παίζετε, με εκπληκτικούς μονολόγους που αναδεικνύουν ότι είναι μια τραγική φιγούρα εκτός κλίματος σε αυτό το μέρος του κόσμου, και βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της ιστορίας. Ο Max Payne είναι από τους πιο προσεγμένους και καλογραμμένους χαρακτήρες στην ιστορία του gaming, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα ταυτιστείτε με αυτόν περισσότερο από ότι έχετε ταυτιστεί με οποιονδήποτε άλλο ήρωα οποιουδήποτε άλλου τίτλου.

Υπερμάγκας.
Ωραία η ιστορία, απολαυστικό το gameplay. Παικτικά, το Max Payne 3 συνδυάζει κλασικά στοιχεία των προκατόχων του, με νέα που κυριαρχούν στην εποχή μας (μην ξεχνάτε ότι η σειρά απουσίαζε για σχεδόν μία ολόκληρη δεκαετία). Το σήμα κατατεθέν του Max Payne βέβαια είναι το bullet time, η αργή κίνηση που μπορείτε να ενεργοποιείτε για κάποια δευτερόλεπτα κάθε φορά, αποκτώντας πλεονέκτημα στις μάχες. Το bullet time επιστρέφει και σε συνδυασμό με το κλασικό “πέταγμα” (shootdodge) του Max Payne, αποτελεί έναν ουσιαστικό και θεαματικό τρόπο εξόντωσης των εχθρών. Όχι όμως και το μόνο. Τα σημαντικότερα νέα στοιχεία είναι η κάλυψη και η στόχευση με προοπτική πάνω από τον ώμο, που κάνουν το gameplay πιο tactical. Στους μεγαλύτερους βαθμούς δυσκολίας μάλιστα, ο τρόπος παιχνιδιού θυμίζει αρκετά Gears of War και αυτό, πιστέψτε με, είναι πολύ καλό. Μιλώντας για δυσκολία, να σημειωθεί ότι μπορείτε να επιλέξετε υποβοηθούμενη στόχευση ή εντελώς ελεύθερη. Αν επιλέξετε το δεύτερο, πιθανόν να υποφέρετε με το χειριστήριο, αλλά προσωπικά το προτιμώ από το γελοίο auto-aim. Όπως πάντα, την υγεία σας την αναπληρώνετε με παυσίπονα που βρίσκετε σε διάφορα σημεία.
Το Max Payne 3 σας μεταφέρει κυρίως σε διάφορες περιοχές του Σάο Πάολο, από νυχτερινά κλαμπ μέχρι το γήπεδο ποδοσφαίρου, το αστυνομικό τμήμα αλλά και τη φτωχική φαβέλα της πόλης, μέρη όπου ο Max αντιμετωπίζει αδίστακτους συμμορίτες, παραστρατιωτικούς κλπ, καθώς προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στο νέο εφιάλτη που ζει. Μάλιστα, σε κάποια flashback επιστρέφετε στα παλιά λημέρια του Max, στο χιονισμένο New Jersey, όπου αντιμετωπίζετε Ιταλούς μαφιόζους και βλέπετε πώς και γιατί αποφασίζει ο πρωταγωνιστής να πάει στη Βραζιλία. Αν και αυτά τα flashback εξυπηρετούν σεναριακούς σκοπούς, είναι περισσότερο φόρος τιμής στα προηγούμενα παιχνίδια. Στην κατανόηση της ιστορίας συμβάλλουν και διάφορα αντικείμενα που βρίσκετε καθώς παίζετε, τα οποία κάνετε “examine” και μαθαίνετε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.

Σκηνή βγαλμένη από τα... παλιά.
Το κάθε επίπεδο ουσιαστικά είναι μια σειρά από συμπλοκές – ένας εναντίον όλων. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η Rockstar έχει κάνει το πιστολίδι ακόμα πιο τρελό από τα παλιά παιχνίδια. Απίστευτη, κινηματογραφική δράση, με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή, τα περιβάλλοντα να καταστρέφονται εντυπωσιακά, το αίμα να πετάγεται παντού και τους εχθρούς να συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί άνθρωποι (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον). Η αίσθηση των όπλων είναι κορυφαία και απόλυτα ικανοποιητική, ενώ το animation και τα rag doll physics πρέπει να είναι ότι καλύτερο έχουμε δει σε shooter. Οι εχθροί πεθαίνουν με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο ανάλογα με το πού τους πετυχαίνετε, ενώ αν καθαρίζετε τον τελευταίο που έχει μείνει στην περιοχή ή είστε με το ένα πόδι στον τάφο, για περισσότερο δράμα βλέπετε τον θάνατό του σε αργή κίνηση από κοντινή kill cam, καθώς γεμίζετε μολύβι το σώμα του. Τα δε melee kills είναι ακόμα πιο βάναυσα. Κανένα άλλο 3rd-person shooter δεν φτάνει σε κινηματογραφικότητα το Max Payne 3.
Πέρα από το νορμάλ gameplay, το παιχνίδι είναι γεμάτο με σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από χολιγουντιανές ταινίες δράσης. Για παράδειγμα, σε κάποια φάση ο Max παίρνει φόρα και τσουλάει πάνω σε ένα μακρύ τραπέζι σε αργή κίνηση, κι εσείς πρέπει να καθαρίσετε όσους περισσότερους εχθρούς μπορείτε κατά τη διάρκεια αυτής της σκηνής. Άλλες φορές το παιχνίδι μετατρέπεται σε κανονικό on-rails shooter, καθώς επιβαίνετε σε κάποιο όχημα και πυροβολάτε ότι κινείται (με το bullet time πάντα διαθέσιμο). Ακόμα και οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όπως για παράδειγμα το ότι ο Max μπορεί να κρατάει δύο διαφορετικά όπλα, ένα σε κάθε χέρι, ή ότι μετά την κίνηση shootdodge μπορεί να παραμένει ξαπλωμένος στο πάτωμα και να λιανίζει τους εχθρούς. Η ικανοποίηση που νιώθετε καθώς τα κάνετε αυτά (και άλλα πολλά) είναι τεράστια. Ο Max Payne είναι one-man army και το παιχνίδι δεν το κρύβει αυτό, αλλά αντιθέτως καταφέρνει να το παρουσιάσει ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Βέβαια, η όλη κινηματογραφικότητα και το σούπερ-ντούπερ animation έχει και ένα αρνητικό: σε κάποιες περιπτώσεις η ανταπόκριση του χαρακτήρα στις εντολές δεν είναι άμεση και μπερδεύει.

To παρελθόν εξακολουθεί να τον βασανίζει.
Αν το single-player είναι αναμενόμενα καλό, το multiplayer του Max Payne 3 μπορούμε να πούμε ότι είναι ευχάριστη έκπληξη, καθώς προστίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς. Μετά το GTA IV και το RDR, η Rockstar μας δίνει ένα ακόμα φοβερά οργανωμένο και προσεγμένο multiplayer μέρος. Εδώ οι ομάδες είναι τα διάφορα γκρουπ (συμμορίες, παραστρατιωτικοί κλπ) του παιχνιδιού. Το πρώτο που καλείστε να επιλέξετε είναι το είδος της στόχευσης: με βοήθεια ή χωρίς, καθώς πάντα παίζετε με παίκτες που χρησιμοποιούν ότι κι εσείς. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πλήρες σύστημα προόδου και εξατομίκευσης χαρακτήρα, από την εμφάνιση, μέχρι τις ειδικές ικανότητες και τον εξοπλισμό. Καθώς φτιάχνετε το loadout του χαρακτήρα σας, πρέπει να έχετε υπόψη παράγοντες όπως τον τρόπο παιχνιδιού σας και το βάρος όσων κουβαλάει που επηρεάζει την αναπλήρωση υγείας και την αντοχή. Τα modes ποικίλουν, με το Gang Wars που έχει (χαλαρή) σχέση με την ιστορία, να ξεχωρίζει. Έως 16 παίκτες συγκρούονται ομαδικώς ή ο καθένας μόνος του, σε καταιγιστικές μάχες με γρήγορο ρυθμό και προσωπικές αντιπαλότητες. Μέχρι και bullet time μπορείτε να χρησιμοποιείτε, επηρεάζοντας εχθρούς και φίλους που βρίσκονται στο οπτικό σας πεδίο. Ετοιμαστείτε να ξοδέψετε ανέλπιστα πολλές ώρες στο multiplayer.
Το Max Payne 3 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Έχει γίνει εκπληκτική δουλειά σε όλους τους τομείς των γραφικών, από τα μοντέλα των χαρακτήρων μέχρι τα περιβάλλοντα, ενώ εντυπωσιάζει η ποικιλία εχθρών και περιοχών. Η εμφανισιακή εξέλιξη του Max ακολουθεί την ψυχολογική εξέλιξή του κατά την διάρκεια της περιπέτειας. Το πιστολίδι δεν είναι απλά θεαματικό και εφετζίδικο, αλλά και ιδιαίτερα βίαιο, με πολύ αίμα, τρύπες από τις σφαίρες στα σώματα και... φάτσες πόνου. Για το animation τα είπαμε, ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παιχνίδι του είδους. Μόνη παραφωνία το frame rate, το οποίο σε κάποιες -ευτυχώς λίγες- περιπτώσεις πέφτει σε επίπεδα... παγώματος. Καθώς έπαιζα, καταλάβαινα ότι το 360 ζορίζεται να φέρει εις πέρας τη δουλειά, αλλά εν τέλει τα καταφέρνει (όπως και το PS3). Τα ηχητικά εφέ κινούνται σε ανάλογα υψηλά επίπεδα, ενώ ο James McCaffrey δίνει ρέστα ως Max Payne. Για την ακρίβεια, αποδεικνύει ότι πολύ απλά ΕΙΝΑΙ ο Max Payne, και ότι οι fans είχαν δίκιο που απαίτησαν επιτακτικά την επιστροφή του.

Το multiplayer δεν είναι απλά καλό, αλλά έχει και ψίγματα ιστορίας.
Ένα από τα βασικά στοιχεία που κάνουν το Max Payne 3 τόσο καλό, είναι η ατμόσφαιρα. Το παιχνίδι σας απορροφά στον κόσμο του από το εισαγωγικό βίντεο και δεν σας αφήνει ούτε στιγμή. Τεράστιο ρόλο σε αυτό το θέμα, παίζει η μουσική. Ότι και να πω για τη μουσική του MP3 είναι λίγο. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχω ακούσει σε video game, ανεξαρτήτως είδους. Υπεύθυνοι γι αυτή την αριστουργηματική δουλειά οι Health, τους οποίους δεν ήξερα, αλλά ο person με διαβεβαίωνε για το ταλέντο τους. Το μαγευτικό κεντρικό theme του παιχνιδιού είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Η μουσική είναι πανταχού παρούσα στο Max Payne 3, από την αρχή ως το τέλος, και συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία ατμόσφαιρας. To καταιγιστικό πιστολίδι με μουσική υπόκρουση το σαγηνευτικό “Combat Drugs”, είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ούτε κι εσείς. Παίξτε το Max Payne 3 και θα θέλετε να τσιμπήσετε το soundtrack. Κορυφαίο.
Στο δια ταύτα, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία: το Max Payne 3 δεν αξίζει απλά τα λεφτά του, αλλά αποτελεί τον ορισμό αυτού που αποκαλούμε “ΑΑΑ game”. Αναμενόμενα καλό single-player που σας δίνει πολλούς λόγους να ξαναπαίξετε (collectables, Arcade mode κλπ) και ανέλπιστα καλό multiplayer με βάθος. H επιστροφή του Max Payne είναι θριαμβευτική και προσφέρει απόλαυση στο... Max. Τσιμπάτε χωρίς δεύτερη σκέψη.
+ Το απόλυτο κινηματογραφικό πιστολίδι
+ Απίστευτη ατμόσφαιρα και μουσική
+ Ο Max Payne ως χαρακτήρας
+ Η ερμηνεία του James McCaffrey
+ Εθιστικό multiplayer με βάθος
+ Θα σας κρατήσει απασχολημένους για καιρό
+ Ενδιαφέρουσα ιστορία...- ...η οποία όσο προχωράει μπερδεύεται
- Ίσως φανεί επαναλαμβανόμενο σε κάποιους
- Έλλειψη αμεσότητας στο χειρισμό
- Λίγες αλλά βαρβάτες πτώσεις του frame rateBΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0
Πλατφόρμα: Xbox 360 (review), PS3, PC
Έκδοση: Rockstar
Ανάπτυξη: Rockstar
Διάθεση: CD Media
Είδος: 3rd-person shooter
Παίκτες: Single-player, multiplayer
Επίσημο Site: http://www.rockstargames.com/maxpayne3/
Ημερομηνία Kυκλοφορίας: 18/5/2012 (X360, PS3), 1/6/2012 (PC)
PEGI: 18



136 ΣΧΟΛΙΑ
Julian @ Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 13:30
0 Likes
Τερματισα το MP1 για πολλοστη φορα. Ο max φαινοταν λιγο χοντρουλης λογω του widescreen αλλα ακομα και ετσι ηταν πιο αδυνατος απο το 3. Πολυ ανωτερο παιχνιδι το 1 δυστυχως. Σειρα εχει το 2 το οποιο δεν το θυμαμαι παρα πολυ ειναι η αληθεια
Julian @ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:40
0 Likes
Αρχισα το 2. Η αγαπη μου για το ενα την εποχη που τα παιζα με εκανε να μη μου αρεσει τοσο το 2. Η αληθεια ειναι οτι σημερα παιζεται πανευκολα και εχει γερασει πολυ καλυτερα απο το πρωτο. Τα γραφικα ειναι μια χαρα και το gunplay ακομα τρελο. Την ιστορια δεν την θυμαμαι παντως το MP2 εχει και αυτο αρκετα cutscenes και comic scenes να κοβουν το gameplay. Γενικα τωρα που τα εχω προσφατα στο μυαλο μου το MP3 ειναι σαν φυσικη συνεχεια των πρωτων απο παικτικη αποψη. Πολυ καλο παιχνιδι και το 2 οταν ξεδιπλωθει και η ιστορια θα μου φανει ακομα καλυτερο. Οποιος θελει να παιξει ενα MP απο τα παλια το 2 αν εξαιρεσεις οτι δεν υποστηριζει widescreen παιζεται πανευκολα
meh @ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:52
0 Likes
Βαλτο σε 4:3 borderless window.
Julian @ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:22
0 Likes
Πως το κανεις αυτο; (δεν με ενοχλει τοσο το στρετσαρισμα το ειχα συνηθισει ηδη απο το προηγουμενο playthrough στο MP1)
Επισης ανεβασα ολα τις ρυθμισεις στο υψηλοτερο δυνατο κατι που δεν ειχα κανει πριν και το παιχνιδι εχει πολυ καλα γραφικα. Η παραεχω συνηθισει τις κονσολες
meh @ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:45
0 Likes
Ψαξε λιγο στο νετ, μπορει να βρεις κατι.
cristosf @ Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013 στις 23:14
0 Likes
το καλυτερο παιχνιδι του 2012. το τερματισα πανω απο 20 φορες
Giannis Giapitzakis @ Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στις 23:29
0 Likes
Σήμερα μόνο, κοστίζει 400 πόντους.
Chronix @ Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στις 23:38
0 Likes
Το πήρες Γιάννη?
Giannis Giapitzakis @ Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στις 23:44
0 Likes
Όχι. Το σκέφτομαι.
Garrus Vakarian @ Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013 στις 23:59
0 Likes
το εβλεπα και εγω σημερα στις προσφορες και μου ερχοταν να παω να παρω μια καρτα 800 ποντων να το αγορασω,αλλα εχω τοσα games που με περιμενουν να τα τερματισω!
Julian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:01
0 Likes
Ποσα λεφτα ειναι 400 ποντοι;
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:04
0 Likes
€5
Julian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:07
0 Likes
Ε τι το σκεφτεσαι τοτε
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:10
0 Likes
8 GIGA είναι!!!!
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:12
0 Likes
οταν λες8 giga ,ποιο ειναι το προβλημα σου,ο σκληρος,η το ιντερνετ σου??
Chronix @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:14
0 Likes
Γιάννη, αν και δεν είναι κανένα τρελό παιχνίδι, για τόσα αξίζει.
Εγώ συγκρατήθηκα και τσίμπησα Bioshock(5), Call of Juarez(3) και MGS(5).
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:15
0 Likes
εγω πηρα bioshock και advanced warfighter 2 (ξαφνικα γεμισαν οι σερβερς του παιχνιδιου
)
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:15
0 Likes
Δεν έχω χώρο να το αποθηκεύσω. 8 GB είναι πάρα πολλά.
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:18
0 Likes
Και το κυριότερο είναι ότι δεν έχει ντεμο. Παιχνίδια χωρίς ντέμο σπάνια παίρνω.
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:20
0 Likes
σε κατλαβαινω,εγω ειχα το arcade xbox(20 g σκληρος,στην ουσια 16-17) και καθε φορα επρεπε να σβηνω κατι για να μπορω να κατεβασω κατι αλλο,πολυ ενοχλητικο,για αυτο σπανια αγοαραζα τιποτα απο το xbox marketplace!!πριν 2 εβδομαδες πηρα ενα slim με forza και skyrim μεσα στα 200 ευρω και βρηκα την ηρεμια μου!!
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:24
0 Likes
Κοίτα τα 8 GB τα έχουμε, έστω και ίσα ίσα. Θα κατεβάζω βέβαια για ώρες και ώρες γιατί το "24αρι" του παρόχου μου και το τρισάθλιο ρούτερ τους δεν βοηθούν την κατάσταση, αλλά κάποια στιγμή θα κατέβει.
Η έλλειψη ντέμο όμως; Αν δεν το παίξω πρώτα να δω αν μου αρέσει, τότε είνα δύσκολα τα πράματα.
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:24
0 Likes
*αγοραζα κατι
Chronix @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:25
0 Likes
Ο Γιάννης είναι περίπτωση και 1 Tb να είχε δεν θα του έφτανε. Έχει αγοράσει/κατεβάσει ότι XBLA υπάρχει στο marketplace.
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:28
0 Likes
Πες τα να ξεθυμάνεις
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:30
0 Likes
βαλε το backgound downloads σε enable και αστο να κατεβαινει,εχω παρατηρησει οτι οταν κατεβαζεις κατι στο xbox με αυτο τον τροπο κανει πιο γρηγορα,τωρα για το demo dunno δες κανα review,εε ενταξει rockstar game ειναι,καλο θα ειναι
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:32
0 Likes
Άμα το βάλω σε background download και το αφήσω να κατεβάζει όλη νύχτα, αύριο θα ψάλουμε την εξόδιο ακολουθία του 360 μου.
Julian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:33
0 Likes
Κοιτα ενταξει αν δεν εχεις χωρο μαλλον δεν θα το παρεις ουτως η αλλως. Η αποψη μου για το παιχνιδι ειναι οτι αν εισαι fan του μαξ να το παιξεις, διαφορετικα ειναι ενα αρκετα καλο TPS που ομως ισως δεν θα σου προσφερει κατι. Πολυ καλο gunplay απολαυστικοτατο το το λεγα. Ειναι απλο ακριβες και πορωτικο. Απο κει και περα ομως διακοπτεται αρκετα συχνα η δραση, τα γραφικα δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, η ιστορια ετσι κ ετσι και αν δεν εισαι οπαδος του max δεν θα σε συγκινησει μαλλον.
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:38
0 Likes
αααα ρε Γιαννη ααα ρε Γιαννη,ολο εμποδια και προβληματα μας βγαζεις χαχαχα,ελα ποσες ωρες να σου παρει??εμενα το bioshock που ηταν καπου 4μισι γιγα αμα θυμαμαι καλα,με το background dowloads κατεβηκε σε 1 ωριτσα??μπορει και να λεω και πολυ γιατι απλα πηγα μετα απο μια ωρα να το ελεξω και ειδα οτι ειχε κλεισει το xbox μονο του,εε ποσο να σου παρει το max payne που ειναι διπλασιο?
Garrus Vakarian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:41
0 Likes
ααααα btw και fallout 3 στους 400 ποντους επισης ειναι MUST BUY για οσους δεν το εχουν
Giannis Giapitzakis @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 0:41
0 Likes
Να σου πω δεν το ξέρω καθόλου αυτό το franchise και δεν έχει την δυνατότητα να το δοκιμάσω. Βέβαια και το RDR δεν το ήξερα και το έχω χαρεί αρκετά.
Απο μπαμ μπαμ έχουμε χορτάσει. Έρχεται και το Gears of War Judgement. Συνέχεια γεμιστήρες θα αλλάζουμε;
Νοιώθω και άβολα με την προσπάθεια που κάνει το μαρκετινγκ να μου επιβάλλει ποιο παιχνίδι να παίξω.
Χαμός
Julian @ Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013 στις 1:34
0 Likes
Γιαννη +1 στην τελευταια σου προταση. Ειδικα αυτην την εποχη που τα παιχνιδια μοιαζουν παρα πολυ και πατανε σε συγκεκριμενες νορμες πρεπει να εχεις κριτικη σκεψη. Εγω αν δεν ημουν fan δεν θα το αγοραζα ποτε. Ομως το ηθελα πολυ και οταν ειχε ανακοινωθει τρελαθηκα. Σκεψου μετα το 3 επαιξα παλι τα 1&2 καπακια. Τα 5 ευρω ειναι καλη τιμη αν δεν θες μια απο τα ιδια και δεν εχεις και χωρο αστο. Πιες ενα fredocino
Julian @ Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 στις 14:50
0 Likes
Τελειωσα και το MP2 παλι. Το περιεργο ηταν οτι δεν θυμομουν καθολου την ιστορια. Το αλλο περιεργο ειναι οτι ενω το παιχνιδι παικτικα και γραφικα στεκεται ακομα για πλακα δεν ειναι το κλασσικο που ηταν το 1. Το οποιο ειχε ανωτερη ατμοσφαιρα και πιο εντονη δραση. Το MP2 εχει πιο μικρα κομματια shooting και πιο ευκολα, η ιστορια μπαινει συνεχεια στα ποδια σου και δεν ειναι και τοσο καλη οσο του πρωτου (ειναι καλη ομως) ομως η παρουσια της Mona ειναι πολυ ωραια και δινει μια αλλη διασταση
gogos @ Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013 στις 22:53
0 Likes
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ!!!! ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!!
Max Payne 3 στο steam 10 ευρω για το Σαββατοκυριοκο μονο.. Οποιος προλαβει, το αφεντικο τρελλαθηκε και τα δινει τζαμπα!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ!!!
meh @ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 στις 20:05
0 Likes
Την προηγουμενη φορα αντεξα μεχρι τις φαβελες. Αυτη τη φορα εκατσα και το εβγαλα ως το τελος.
Θα αρχισω με οσα βρηκα καλα.
- Η βαλλιστικη και συνολικα οι μηχανισμοι των οπλων ειναι εκπληκτικοι. Το shooting του ειναι ισως το καλυτερο σε -ρεαλιστικο- 3rdP που προσφερεται αυτη τη στιγμη.
- Τα animations επισης αριστα και κραυγαζουν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ. Ειχα μερικα αστεια glitches βεβαια.
- Σιχαινομαι τα cover shooters αλλα παραδεχομαι πως το συστημα του MP3 ειναι το πιο εξελιγμενο που εχω δοκιμασει ενω δεν ειναι απαραιτητο.
- Ωραιες ερμηνιες.
- Σχετικα καλα γραφικα σε DX10, λογικα το DX11 θα εχει λιγα παραπανω καλουδια.
- Τρομερη προσοχη στη λεπτομερεια.
Παμε στα μπλιαχ τωρα.
- Κακο κακο κακο κακο χαλια γραψιμο. Καμια επαφη με την δουλεια του Lake και της Remedy.
Ο Max πεταει ενα fuck you καθε 5 λεπτα. Αν ηθελα τετοιες χαζομαρες θα επαιζα το σαχλοDmC. Οι μονολογοι ηταν της πλακας, μπορει να γερασε και να κουραστηκε αλλα οχι και Βαγδατη με gstring ρε μπαρμπα. Απογοητευση.
- Αδιαφορη ιστορια. Απο καθαρα προσωπικες εμπειριες, ερωτες και κινδυνους πηγαμε σε κυνηγι βρωμικων πολιτικων, αστυνομικων και συμμοριων. Ο θυμος του Payne ηταν ΤΟΣΟ ψευτικος και αδικαιολογητος προς το τελος. Κακη κακιστη αφηγηση, καλη σκηνοθεσια ομως.
- Θελω να γνωρισω το ατομο που ειδε την ταινια Man on Fire, ζηλεψε τα απαισια εφε και ειπε "Τι ωραια που θα ειναι να αναγκασω τους παικτες να βλεπουν αυτα τα εφε επι 10 ωρες." Θελω να του σφιξω το χερι. Δυνατα.
- Καμια επαφη με την ατμοσφαιρα των 1&2. Τουλαχιστον ειχε easter egg με τον Baseball Bat Boy. Μου ελειψαν οι εφιαλτες, η ελαφρως παρανοϊκη ατμοσφαιρα του 2, τα σκοταδια του 1. Τα επιπεδα στο Jersey δεν ηταν αρκετα.
- Ολο το παιχνιδι ειναι ενα σφαγειο. Μπαινεις σε μια αιθουσα και βαρας μεχρι να τελειωσουν τα κρεατα. Καμια εμπνευση στον σχεδιασμο. Καμια παυση. Τα 1 και 2 μαζι δεν εχουν ουτε τους μισους "κακους" του 3. Ηταν σχεδιασμενα να πουν μια ιστορια ενω τα παιζεις. Σου εδιναν ερεθισματα να ψαξεις τον χωρο να μαθεις κατι μονος σου. Το 3 στα δειχνει ολα σε τεραστια και κουραστικα βιντεακια και το μονο που του μενει για να δωσει ειναι το πιου πιου. Ναι, υπαρχουν αυτα τα στοιχεια σκορπια στα επιπεδα αλλα και παλι αντι να τα παρουσιασουν εμμεσα, πατας για να ακουσεις 3 γραμμες κειμενου γεματες έκθεση ρυχου περιεχομενου.
- Συνολικα λιγοτερα physics απο το MP2, ενα παιχνιδι του 2003. Και εβγαλαν και τις χειροβομβιδες/ molotov. Αλητες.
Οι πρωτες 3,4 ωρες μεχρι να φτασει καποιος στις φαβελες ειναι χαλια. Μετα βελτιωνονται πολυ τα επιπεδα. Το παιχνιδι ειναι ενα αριστο shooter και πολλα απο τα παραπονα μου μπορει να μην ενοχλουν πολλους αλλα για εμενα ΔΕΝ ειναι Max Payne. Ειναι Οι Φανταστικες Περιπετειες του Μπιφ ΜακΜπουτς του Υπεροχου Αμερικανου Λυτρωτη.
Τα 1&2 ειναι σκοτεινες, θλιβερες, προσωπικες αστυνομικες ιστοριες. Στο 3 καταρριπτεις ενα αεροπλανο με rocket launcher.
Οχι να το παινευτω, 1696 kills - 1080 headshots. Ακομα και με χαλασμενο ποντικι το κατεχω το αθλημα.
Deathracer2009 @ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 στις 20:13
0 Likes
Ξεχασες να γραψεις και το προχωραω 3 μετρα, cutscene, σκοτωνω 3 ατομα, cutscene, ανοιγω πορτα cutscene κ.ο.κ.
Eπιπλεον μια φορα στο PS3 δεν μπορεσε να μου φορτωσει το επιπεδο που εισαι μεσα στο κοτερο και ξυπνας και βρισκεις οτι οι υπολοιποι τους εχουν απαγαγει.
meh @ Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 στις 20:19
0 Likes
Το ειχα γραψει την προηγουμενη φορα νομιζω. Εισαι σωστος ομως. Οτι ατμοσφαιρα παει να χτυσει την καταστρεφει με τον γελοιο ρυθμο του. Ειναι αυτο που εγραψα τωρα. Οι τυποι δεν μπορουν να δωσουν μια ιστορια εμμεσα.
Πολλοι αναρωτιουνται γιατι παιχνιδια σαν τα Max Payne και Half Life ειναι τοσο αγαπημενα. Ε αυτος ειναι ο λογος. Σε αφηνουν να βρεις την ιστορια.