alt text

Resogun Review

, 29/12/2013  

Στο πρόσφατο Gaming Festival το PS4 έδωσε δυναμικό παρόν με διάφορα demo στημένα και έτοιμα να μυήσουν τους παίκτες στη next-gen κονσόλα. Ο κόσμος ήταν μαζεμένος για να δοκιμάσει το νέο Killzone, το Knack και άλλους τίτλους. Εγώ ήμουν ο τύπος που τα προσπέρασε όλα αυτά και έκατσε να παίξει το Resogun. Το λάτρεψα με την πρώτη ματιά. Είναι από τους δημιουργούς του Stardust, είναι arcade μέχρι... αηδίας και τα κοινά που μοιράζεται με τα παλιά shoot 'em up όπως το Vanguard του δίνουν μια ακαταμάχητη γοητεία.

Στις πέντε πίστες του Resogun, καλείστε να σώσετε τους τελευταίους του ανθρώπινου είδους. Οι πίστες έχουν κυλινδρικό σχήμα και κινείστε μέσα σε 2D πλάνο. Με το δεξί αναλογικό πυροβολάτε (μόνο οριζόντια) και με το αριστερό κινείστε προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι άνθρωποι σώζονται όταν κάποιες συνθήκες είναι σωστές. Αυτές οι συνθήκες είναι είτε να έχετε ξεκληρίσει μια ομάδα εχθρών που χαρακτηρίζονται από μια πράσινη λάμψη και λέγονται Keepers, είτε να έχετε υψηλό multiplier που επιτυγχάνεται σκοτώνοντας τους εχθρούς τον έναν μετά τον άλλον χωρίς διακοπή. Πολλές φορές πρέπει να σκοτώσετε Keepers με συγκεκριμένη σειρά. Με το που ελευθερώνετε τους ανθρώπους, πρέπει να τους πάτε στα κοντινότερα portals ώστε να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος. Βέβαια υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσετε ανθρώπους. Αν οι Keepers μείνουν για πολύ ώρα χωρίς να τους σκοτώσετε, τότε αποχωρούν από την πίστα σκοτώνοντας τον άνθρωπο μέσα στον κλωβό του. Το παιχνίδι επίσης δεν αφήνει αδέσποτους ανθρώπους για πολύ, ενώ αν χάσετε μια ζωή ενώ κουβαλάτε έναν άνθρωπο, αυτός αυτόματα πεθαίνει.

Παρόλα αυτά έχετε πολλά πράγματα που σας βοηθάνε. Οι βόμβες λειτουργούν λίγο-πολύ όπως στο Geometry Wars και καθαρίζουν την κατάσταση αν σας έχουν στριμώξει πολλοί εχθροί. Το overdrive, που φορτίζει μαζεύοντας τα πράσινα υπολείμματα των εχθρών, σας βοηθά να σκοτώσετε μεγάλες ποσότητες εχθρών, ενώ το boost σας βοηθάει να κινείστε από το ένα σημείο της πίστας στο άλλο γρήγορα, ξεφεύγοντας από δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν και διάφορα power-ups τα οποία αναβαθμίζουν το διαστημόπλοιό σας. Υπάρχουν τρία διαστημόπλοια διαθέσιμα, με το καθένα να διαθέτει διαφορετική συμπεριφορά, αλλάζοντας έτσι λίγο τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζετε το παιχνίδι. Η στρατηγική σημασία όλων των παραπάνω είναι τεράστια για να καταφέρετε να σώσετε όλους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον όταν παίζετε στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Μιλάμε για απόλυτα arcade λογική με αμείλικτη δυσκολία και πολλή δοκιμή, και πρέπει να “λιώσετε” πραγματικά το παιχνίδι για να καταφέρετε να τους σώσετε όλους σε όλες τις πίστες, παίρνοντας ουσιαστικά το Platinum Trophy.

Αρμαγεδών όνομα και πράγμα.

Αρμαγεδών όνομα και πράγμα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κάθε πίστα στο τέλος έχει και από ένα boss έτσι για το κερασάκι στην τούρτα. Κάποια είναι σχετικά εύκολα με το που καταλάβετε το μοτίβο με το οποίο λειτουργούν. Βέβαια, δεν υπάρχει αυτή η αναρχία που θα περίμενε κάποιος από τα παιχνίδια του είδους. Αν είστε καλοί στην απομνημόνευση, μπορείτε να τα πάτε εξίσου καλά με παίκτες που είναι καλοί στα αντανακλαστικά, αφού οι εχθροί εμφανίζονται συγκεκριμένες στιγμές, σε συγκεκριμένα μέρη και με συγκεκριμένο τρόπο. Οπότε μιλάμε για ένα παιχνίδι που μπορεί να φαίνεται άναρχο, αλλά υπάρχει μια απόλυτη λογική. Στους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα και επικίνδυνα και πρέπει τις παραπάνω στρατηγικές να τις εφαρμόζετε όλο και καλύτερα, ενώ το σώσιμο των ανθρώπων γίνεται ζωτικής σημασίας, αφού έτσι παίρνετε έξτρα βόμβες και ζωές.

Για όσους δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον πανικό μόνοι τους, υπάρχει online co-op το οποίο είναι σούπερ διασκεδαστικό. Η χρήση του online είναι πάρα πολύ απλή αν και μπορούν να παίξουν μόνο δύο παίκτες. Είναι βέβαια αρκετό, γιατί αν υπήρχε και τρίτος παίκτης, τα πράγματα θα ήταν υπερβολικά εύκολα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να παραλείψω μερικά παράπονα. Πρώτα απ' όλα, το voice chat δεν έρχεται από το παιχνίδι. Πρέπει να έχετε ανοίξει δωμάτιο στο chat party του PS4 για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τον συμπαίκτη σας. Το δεύτερο είναι ότι ενώ το remote play παίζει απίστευτα καλά στο Vita, δεν μπορείτε να παίξετε τοπικό διπλό με αυτό σε στιλ Wii U, δηλαδή ο ένας παίκτης με PS4 και ο άλλος με Vita. Πράγμα που δείχνει ότι ακόμα έχει δρόμο η υλοποίηση του remote play. Κρίμα.

Το Resogun δείχνει καταπληκτικό πάντως. Το πρώτο πράγμα που προσέχετε είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από voxels, μικρά κυβάκια δηλαδή. Από τα κτίρια της πίστας, μέχρι τα ανθρωπάκια, το πλοίο σας και τους εχθρούς, τα πάντα είναι σα να έχουν φτιαχτεί από μικροσκοπικά Lego. Το πραγματικά εξαιρετικό όμως είναι ότι αυτά τα κυβάκια έχουν μια μηχανή φυσικής που καθορίζει τη συμπεριφορά τους. Έτσι, βλέπετε κτίρια να πέφτουν, κομμάτια των εχθρών να πετάγονται δεξιά και αριστερά, ενώ όταν ολοκληρώνετε την κάθε πίστα, ακολουθεί μια τεράστια καταστροφή που στην ουσία γδύνει την πίστα από τα κυβάκια που την απαρτίζουν, προσφέροντας έτσι ένα απολαυστικό μπουκέτο από εκρήξεις και χαλάσματα, και επιδεικνύοντας τη δύναμη του PS4.

Προχωρώ και πυροβολώ, τραλαλά τραλαλό.

Προχωρώ και πυροβολώ, τραλαλά τραλαλό.

Η ηχητική επένδυση του Resogun έχει και αυτή τον ίδιο sci-fi τόνο, με την μουσική να είναι κυρίως electronica, ενώ φλερτάρει αρκετά και με house. Βέβαια για να καταφέρετε να την ακούσετε πρέπει να ρυθμίσετε στις επιλογές του ήχου να είναι πιο δυνατή, αφού καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχει σαν χαλί και τα ηχητικά εφέ απλά πατάνε πάνω της, σκεπάζοντας την στην ουσία. Από την άλλη, τα ηχητικά εφέ είναι πολύ καλά, από τα pew pew pews μέχρι την ήρεμη ρομποτική φωνή που αναγγέλλει τον ερχομό των Keepers ή σας λέει να "σώσετε τους τελευταίους ανθρώπους" στην αρχή κάθε πίστας.

Εν τέλει το Resogun αποδεικνύει ότι το κλασικό gaming ζει και βασιλεύει, ακόμα και στα νέα συστήματα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό shmup από αυτά που “δεν βγαίνουν πια” και παρόλο που είναι απελπιστικά μικρό, οι υψηλότεροι βαθμοί δυσκολίας του και το στοιχείο της στρατηγικής είναι ότι πρέπει για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στην πρόκληση. Όσο το Resogun παραμένει τσάμπα στο PS Plus, δεν έχετε καμμία δικαιολογία να μην το αποκτήσετε άμεσα.

 • Όμορφα γραφικά που αποτελούνται από voxels
 • Arcade στιλ και δυσκολία
 • Καθηλωτική δράση
 • Το voice chat γίνεται μόνο μέσω party chat
 • Μερικοί ίσως το βρουν πολύ δύσκολο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Housemarque
ΕΚΔΟΣΗ:Sony
ΔΙΑΘΕΣΗ:PS Store
ΕΙΔΟΣ:Shoot 'em up
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.housemarque.com/games/resogun/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:29/11/2013
PEGI:7
 • italos

  το κατέβασα, έπαιξα 10 λεπτά κ το έκανα delete...

  • http://www.game20.gr Marioland

   Εμπεριστατωμένη άποψη. Μην μας spoilerιάσεις το τέλος πρόσεχε. 😛

   • italos

    Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αρέσει σε όλους αυτό το παιχνίδι κ να μην μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αν ήθελα να παίζω τέτοια games θα έπαιζα στο κινητό μου κ δεν θα έπαιρνα next gen κονσόλα από τη πρώτη μέρα...αυτή είναι η άποψη μου κ είναι απόλυτα τεκμηριωμένη κ προσωπική όπως προσωπική άποψη είναι κ το review. Τώρα αν εσύ είσαι εκστασιασμενος με τέτοια παιχνίδια είσαι πολύ τυχερός γιατί απολαμβάνεις την κονσόλα σου περισσότερο από εμένα προς το παρών ενώ εγώ πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι να βγούνε πραγματικά next gen διαμάντια κ όχι ότι θέλει να μου πουλήσει η sony σαν επαναστατικό ενώ στην ουσία είναι ξαναζεσταμενο φαγητό (κ φαντάσου πως είμαι ps fan boy....).

    • http://www.game20.gr Marioland

     Στο πρώτο σου post δεν εκφράζεις εμπεριστατωμένη άποψή σου, signore. Εκφράζεις ένα κακομαθημένο δεκάχρονο που για να κάνει κατανοητό οτι δεν του άρεσε το παιχνίδι έβαλε την ανυπομονησία του να παίξει πάνω απο δέκα λεπτά ως αποδεικτικό στοιχείο. Αυτό δεν το κάνεις μόνο εσύ, αλλά και άλλοι αναγνώστες και θα πρέπει να σταματήσει. Είμαστε ΩΡΙΜΟΙ και έχουμε ΛΟΓΟΥΣ που γουστάρουμε ή όχι κάποια παιχνίδια. Λόγοι οι οποίοι ειναι σεβαστοί όταν είναι εμπεριστατωμένοι και απόλυτα αποδεκτοί όταν εκφράζονται.

     Δέυτερον, θα το πώ και ως απάντηση σε άλλους, αν δεν θέλετε ξαναζεσταμένο φαγητό, σταματήστε να παίζετε και Fifa, και COD και Battlefield. Αν πάμε με την χοντροειδή λογική του "είναι 2D Shooter άρα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό" Τότε τα FPS είναι απαράλλαχτα απο την εποχή του Doom 3 Arena, τα ποδοσφαιράκια είναι.... ποδοσφαιράκια εδώ και 20 χρόνια και ούτω καθεξής. Τα genres και τα gameplay mechanics που τα διέπουν έχουν ήδη οριστεί. Το οτι κάποιο παιχνίδι είναι ένα συγκεκριμένο genre (άρα χρησιμοποιεί και κάποια βασικά στοιχεία gameplay) δεν σημαίνει οτι είναι αντιγραφάρα.

     Ξέρω οτι το Resogun δεν είναι για όλους. Τουλάχιστον όχι γι αυτούς που δεν έχουν μεγαλώσει με την παλιά φουρνιά κονσολών. Είναι σεβαστό και απόλυτα κατανοητό. Αλλά απο την μία αυτή η υπερ-απλούστευση και απο την άλλη το post του στύλ "έπαιξα 10 λεπτά και μου άρεσε/το μίσησα" δεν δείχνουν την ωριμότητα που θα έπρεπε να έχει ένας gamer που αγαπά στοιχειωδώς το αντικείμενό του.

     Αυτά.

     • julian

      Απειρα thumbs up για την δευτερη παραγραφο

      • gogos

       Εγω παλι εδωσα για την πρωτη 🙂 Πραγματι ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Βλεπεις ορισμενους να κατακεραυνωνουν παιχνιδια, με τα οποια ζητημα ειναι αν εχουν ασχοληθει πανω απο 20-30 λεπτα μαζι τους και πολλες φορες στην συνεχεια παρασερνουν και αλλους και παγιωνουν αποψεις χωρις βαση. Ενα πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα παιχνιδιου που δεχτηκε εντονα αυτο το ειδους της κακοβουλης κριτικης ηταν το DMC. Μειναμε στην φατσα και χασαμε το παιχνιδι. Δυστυχως το αρνητικο σχολιο, η προσβολη, η ειρωνια παντα κανουν αισθηση και ορισμενοι τα χρησιμοποιουν ως οπλα, μονο και μονο για να τραβηξουν την προσοχη.

 • kotsios1998

  Δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι ασχολουνται με αυτο το παιχνιδι και γινεται και τοση φασαρια γυρω απ' αυτο..βλακεια μεχρι εκει που δεν περνει

  • http://www.game20.gr Marioland

   Επειδή είναι καλό παιχνίδι ασχολείται ο κόσμος. Απλά ΕΣΕΝΑ δεν σου αρέσει. As simple as that.

   • nti23

    που ειναι το ωραιο? εχει παιχνιδια τυπου battlefield,fifa,assasin κτλ κ θα ασχοληθουμε με το made in 80's resogun επειδη το δινουν τσαμπα?ουτε 2 λεπτα δεν αντεξα....

    • Γιάννης

     Ναι οκ αυτή είναι η άποψή σου ,αν πας σε forums ,σε Sony FB Pages και σε διάφορα sites θα δεις ότι σε πολλούς αρέσει. Είναι ένα παιχνίδι για να παίξεις για πλάκα όχι για να πας να σκοτώσεις κάποιον η να παίξεις αντίπαλος με κάποιον...

 • Γιάννης

  Τρομερό παιχνίδι ,οκ δεν έχει story αλλά έχει πλάκα έτσι για να ξεφύγεις από τα συνηθησμένα ,μιας και όλα τα παιχνίδια σήμερα είναι Shooters... Και είναι και τσάμπα! (με Plus αλλά όλοι βάζουν για να παίζουν online)

 • Deathracer2009

  Housemarque βγαλε επιτελους τo Dead Nation 2. Πολυ αργησε! Στα υποψην ομως το Resogun....

 • stelios

  αρκετα δυσκολο αλλα το παλευω το co-op εχει πλακα!!!!!

 • kats

  Ωραίο game,θυμίζει λίγο τα παλιά...

 • Kapa

  Ενταξει ρε παιδια,ειναι μερικοι που μεγαλωσαν με arkanoid και τρελενονται με αυτα τα παιχνιδια και ειναι μερικοι που μεγαλωσαν με call of duty και βγαζουν σπυρακια.

  Για το παιχνιδι δεν εχουμε να πουμε πολλα....ειναι τοσο διασκεδαστικο οσο δεν παει...εχει το μικροβιο του "one more time".

  Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που ολα τα reviews το αποθεωνουν και ειναι ισως το καλυτερο launch title και στις 2 next gen κονσολες.

 • Julian

  Οι gamers κραζουν αυτο το παιχνιδι και αποθεωνουν το beyond two souls?

  Αυριο αρχιζω χοκει.

  Μαριολαντ ωραιο ριβιου

 • gerasimos

  όμορφο

 • Silender

  Ωραία παρουσίαση, overated game από fan των R-type.

  Κάλο αλλά όχι τόσο που να δικαιολογεί τον ντόρο που γίνεται.

  • Sodomizer

   R-Type ?
   Τι ειπες τωρα...ακομα εχω τη κασσετα και το gameboy,θα βαλω να παιξω!

   • Julian

    Τρομερο παιχνιδι με τρομερη μουσικη

    • Silender

     hell yeah, τρομερό soundtrack ! ! !

  • http://www.game20.gr Marioland

   R-type όλα τα λεφτά. Βέβαια αναλόγως την έκδοση. Η αγαπημένη είναι το Super R-Type.

   Πάντως το Resogun αξίζει τον ντόρο. Ήταν ανέλπιστα καλό εκεί που δεν το περιμέναμε.

   • Silender

    Τι να πω ίσως δώσω ακόμα μια ευκαιρία, μιας και ο χρόνος του τεστ δεν ήταν αρκετός και δεν το έχω ο ίδιος.

    Super R-Type και τα μυαλά στα κάγκελα.

 • AnoR6ikos

  Εμείς που μεγαλώσαμε με games όπως Agony και Blood Money πάντα θα αγαπάμε τα shoot'em ups. Οι νεότεροι, και λογικό είναι, θα προσπεράσουν.

  • http://www.game20.gr Marioland

   Τώρα που είπες Agony, που είναι ο Agony να βάλει μια τάξη;

 • panzerfaust88

  το εικαστικό του ειναι πανέμορφο πάντως

 • Sodomizer

  ασχετο μαγκες... το Jamestown το παιζει κανεις??
  τρελο κολλημα.

  • http://www.game20.gr Marioland

   Παρών!

   Το Jamestown είναι καταπληκτικό αλλά με ενοχλούν δύο πράγματα: το πρώτο είναι το οτι σου ζητάει να παίξεις ξανά τις ίδιες πίστες σε μεγαλύτερη δυσκολία για να ξεκλειδώσει νέες, προσπαθώντας να σε κρατήσει στην ιστορία περισσότερο. Που σιγά την ιστορία δηλαδή.

   Το δεύτερο είναι οτι στις μεγαλύτερες δυσκολίες γίνεται bullet hell. Ευτυχώς το Vaunt είναι πολύ καλό gameplay mechanic που σου δίνει μια στιγμιαία ασπίδα και ανεβάζει τους βαθμούς σου.

   Κατά τα άλλα είναι καταπληκτικό. Θα μπορούσε άνετα να είχε βγεί σε Neo Geo AES ή Sega Mega CD!

 • vagos1983

  αυτο το παιχνιδι μου θυμιζει ενα arcade που ειχα χαλασει τρελα λεφτα σε ουφαδικα με αεροπλανα που επερναν τρελα οπλα πανω(πυραυλους-λειζερ-βομβες της παναγιας τα ματια εριχναν με κατι boss με 30 δις οπλα φορτωμενα)...οι παλιοι σιγουρα θυμουνται....ωραιες εποχες....

 • raiden5

  Οσοι μεγαλωσαμε με τετοια games απο εποχες SNES, MEGADRIVE κ ARCADE καραγουσταρουμε τετοια παιχνιδια, οσοι εχουν μαθει τα games μονο απο την γενιά του ps3 k του 360 λογικο ειναι να τους φαινεται καπως!

  Παρολο αυτα κατι σχολια του τυπου...δεν αντεξα να παιξω πανω απο 2 λεπτα κ το εκανα DELETE ειναι τραγικα κ μαλλον αποτελουν τρολαρισμα... εγω αμφιβαλω κατα ποσο εχουν ps4 καλα καλα αυτοι που το κατακρινουν ποιο πανω!

  • nti23

   ειμαι 31 κ μεγαλωσα με τα arcade,αλλα καθε πραγμα στον καιρο του...Καταρχην μας ακυρωσαν το drive club απο αρχικο δωρεαν παιχνιδι γιατι ειδαν οτι μαζεψαν τις προπαραγγελειες που ηθελαν κ μας πασαραν 2 πατατες,τετοια παιχνιδια επαιζα στο atari,επειδη εφτιαξαν τα γραφικα δεν σημαινει οτι ειναι τρομερα!!!μας τα πασαραν,πασαραν κ τρομερες δηθεν κριτικες κ ο κοσμος οτι διαβασει πιστευει... Ειναι δυνατον να παιρνει ενα απλο παιχνιδι σαν αυτο τις ιδιες κ καλυτερες κριτικες απο fifa,assasin,battlefield κλπ? Η ferrari ειναι ιδια με ενα fiat?

   • Kilia

    nti23 ευτυχως εισαι και εσυ εδω να μας θυμιζεις πως το gameplay ενος παιχνιδιου εξαρταται μονο απο το ποσο μεγαλη παραγωγη ειναι, να σαι καλα.

    • nti23

     τρομερο gameplay!!!!!!κουνας 2 ολοκληρους αναλογικους μοχλους πανω κατω κ δεξια αριστερα...ΤΡΟΜΕΡΟ........να το πουμε στην EA κ στην DICE γιατι ειναι πολυ πισω τεχνολογικα..

     • http://www.game20.gr Marioland

      Gameplay του λέει ο Kilia, τεχνολογικά λέει ο Nti23. Συνενοηθήκαμε.

      Απο που κι ως που το gameplay μετάει μόνο απο τα sticks και τα πλήκτρα που χρησιμοποιείς; Ναι είναι ένα dual stick shooter. Αυτό είναι κακό; Το τι συμβαίνει επι της οθόνης και το τι κάνεις στο παιχνίδι δεν μετράει; Δηλαδή αν πατούσες και 5 κουμπιά ή σου προκαλούσε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αυτόματα θα ήταν παιχνίδι της χρονιάς; (ΒΤW χρησιμοποιεί τα triggers.)

      Στα videogames, όταν αφορά κάτι τον χειρισμό συνήθως ισχύει το less is more. (Εκτός αν κάποιος βάλει στο ίδιο κουμπί δύο άσχετες λειτουργείες οπώτε θέλει επιστροφή στο πανεπιστήμιο για να μάθει για τα Interfaces. Τα λέω για να τα ακούσουν κάτι τύποι στην Ubisoft. )

      Δεύτερον, απο που και ως που "οι καιροί" υπαγορεύουν τι genre παιχνιδιού θα παίξουμε; Τα first person shooters βρίσκονται εδώ απο την εποχή του Castle Woolfenstine 3D, ενώ οι βασικές τους λειτουργείες υπάρχουν απο παιχνίδια όπως Doom 2, Quake 3 Arena, Unreal και άλλα τέτοια. Απο εκείνη την αποχή μέχρι τώρα τι ακριβώς άλλαξε; Βγήκαν ή μπήκαν τα FPS ή τα Smups περισσότερο στην μόδα;

      Μπορεί να είσαι 31 φίλε μου, κι εγώ δεν είμαι μακριά ηλικιακά, αλλά μην ξεγελιέσαι: Το καλό παιχνίδι ειναι καλό όσα κουμπιά και να χρειάζεται να πατήσεις, όσο καλά ή άσχημα γραφικά μπορεί να έχει. Γιατί; Γιατί κάποιος ΕΚΑΤΣΕ, ΣΚΕΦΤΗΚΕ και ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Είτε είναι το Uncharted 3, και το The Last Of Us, είτε το Resogun, το Jamestown και το Retro City Rampage. Ακόμα και παιχνίδια της δεκαετίας του 80 και του 90 έχουν μείνει αξεπέραστα σε πράγματα όπως το Level Design (Super Metroid, Megaman), ιστορία (Snatcher κύριοι και μιλάμε για Kojima) και άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση ούτε με το χειριστήριο, ούτε με τα γραφικά.

      Α και μην ξεχνάμε (και αυτό πάει σε όλους): Fifa, Call Of Duty και Resogun είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, όπως διαφορετικά βιβλία είναι το Harry Potter, η Άλγεβρα τρίτης λυκείου και η Κοινωνιολογία του Giddens.

      • Silender

       +1

       μόνο και μόνο που ανέφερες το Snatcher.

       btw ρε παιδιά, αφήστε και κανέναν να έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει το Resogun, όσο και αν άρεσε σε εσάς.

       Εμένα δε μου αρέσει το GTA V, θα με σταυρώσετε δηλαδή τώρα που το είπα και το έβγαλαν μαζικά "παιχνίδι της χρονιάς"?

       • http://www.game20.gr Marioland

        Μεγάλη αγάπη το Snatcher.

        Όπως, κοίτα, δεν είδα κανέναν να λέει "δεν μου άρεσε γιατί δεν ασχολήθηκα" ή "καλό αλλά δεν με ενδιαφέρει το είδος". Είδα μόνο "έπαιξα 10 λεπτά και το έκλεισα" και "είναι 80ίλα ξαναμασιμένη" και νεύρα για το καθυστερημένο Drive Club λες και είναι ίδια τα studios που τα βγάζουν. Η σύγκριση βέβαια με άλλα παιχνίδια της κονσόλας επειδή και μόνο είναι εκεί, δεν την συζητάμε πόσο άνω ποταμών είναι.

        Είμαστε στην ίδια βάρκα Silender, Ούτε κι εμένα μου άρεσε το GTAV και γενικά τα GTA μετά το Vice City δεν μου άρεσαν. Ξέρεις τι έκανα; ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ. Το ίδιο και στα FPS που με αφήνουν παγερά αδιάφορο πλην μερικών εξαιρέσεων (βλ. σειρά Bioshock) και Strategies σε στύλ LoL. Δεν ασχολούμαι, αφήνω όσους θέλουν να περάσουν καλά γιατί έτσι περνάνε καλά. Αν και όταν έχω να προσφέρω κάτι εποικοδομητικό στην συζήτηση, το προσφέρω. Ειδάλλως πάω στο επόμενο άρθρο που με ενδιαφέρει περισσότερο για να το κάνω.

        Δεν με ενδιαφέρει να υπερασπιστώ το 9άρι μου. Ξέρω πολύ καλά που και τι βάζω και το έχω δείξει όσα χρόνια είμαι εδώ. Ούτε ξύπνησα μια μέρα και μου στράβωσε ο Nti23. Αυτά που έχουν ειπωθεί, τα έχουν ξαναπεί άλλοι σε άλλα άρθρα (δικά μου ή μή) και αν μη τι άλλο δεν βοηθάνε τους ίδιους τους gamers που θέλουν να μάθουν πως θα επενδύσουν στο χόμπι τους.

        Το έχουμε ήδη παγιώσει: To Resogun δεν είναι για όλους. Αυτό δεν σημαίνει οτι είναι κακό, ή outdated ή οτιδήποτε άλλο.

 • kotsios1998

  Σταματήστε ρε παιδιά. Αρχίσαμε με λίγους απο εμάς να λέμε ότι δεν μας αρεσει και τώρα όλοι οι αλλοι μας τη λέτε που δεν μας αρεσει

 • TormentedPuppet

  Το να αρέσει ή να μην αρέσει κάτι σε κάποιον είναι δικαίωμα του.

  Όμως, άλλο το "Μετά απο Χ ώρες παιχνιδιού, δεν μου αρέσει για τον Υ λόγο", όπου εκφέρεται μια άποψη και μπορεί να γίνει μια συζήτηση.

  Και άλλο το "Ποιος ασχολείται με αυτές τις βλακείες, έπαιξα 10 λεπτά και το έκανα delete, πάω να παίξω assassins".
  Ποιό λόγο ύπαρξης έχει ένα τέτοιο σχόλιο σε ένα εμπεριστατωμένο review, που ο συντάκτης έχει παίξει ώρες και έχει γράψει ένα ολόκληρο κείμενο για εμάς να το διαβάσουμε;

  Αν σας απωθούν τέτοια παιχνίδια, εντάξει, κι εμένα δεν είναι το cup of tea μου(που λεν και οι Άγγλοι), αλλά όταν ανοίγει κάποιος ένα review το κάνει υποτίθεται για να διαβάσει την άποψη ενός συντάκτη.

 • steve

  Εγω παλι επαιξα 10 λεπτα με τρελανε τελειος γιατι είναι εθιστικο και πηρα το πρωτο μου platinum
  that all. btw δεν χρειαζεται ένα παιχνιδι μα είναι υπερπαραγωγή για να αρεσει σε ολους

 • Eaglos

  Ενδιαφέρον μεν αλλά έχω κάψει άπειρα 10άρικα (δρχ) στους προγόνους του
  που δεν μου κάνει καμία αίσθηση. Άσε που αν θες παράνοια με αεροπλανα,
  βάζεις στον emulator παιχνίδια όπως Strikers 1945, Aero Fighters, Sonic Wings
  και δεκάδες άλλα της δεκαετίας του '90.