alt text

Η τωρινή γενιά κονσολών εξελίσσεται στην πιο επιτυχημένη όλων των εποχών. Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης αγοράς, οι πωλήσεις των PS4 και Xbox One μαζί μέχρι τώρα είναι 18% περισσότερες από τις πωλήσεις των PS3 και Xbox 360 μαζί στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του κύκλου ζωής τους, αλλά και 4% περισσότερες από τις πωλήσεις των PS2 και Xbox μαζί στο αντίστοιχο χρονικό σημείο του κύκλου ζωής τους. Aν συνυπολογίσουμε και τις πωλήσεις ρεκόρ που κάνει το Switch, είναι προφανές ότι διανύουμε ίσως την καλύτερη εποχή στην ιστορία του console gaming. Εσείς τί λέτε;

 • Visitor

  Και βέβαια αυτό οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος στο PS4, καθώς ως γνωστό το ΟΝΕ, δεν έχει τις αντίστοιχες πωλήσεις του 360.

  • Terminator

   Πάντως νομίζω μέχρι κάποια στιγμή ήταν μπροστά

   • Visitor

    Η αλήθεια είναι πως η Microsoft θα μπορούσε να τα έχει πάει γενικότερα, πάρα πολύ καλύτερα, εάν δεν έβαζαν τα χεράκια τους και δεν έβγαζαν τα ματάκια τους, μόνοι τους.
    Στο αρχικο ΧΒΟΧ, ενώ σαν μηχάνημα ήταν πολύ καλό, πολύ πιο δυνατό από το ps2, το εγκατέλειψαν πρόωρα, στα 4 χρόνια.
    Μετά στο 360, που τα πήγε πολύ καλά, θα μπορούσαν να τα έχουν πάει καλύτερα, εάν είχαν προσέξει τον σχεδιασμό, ώστε να μην είχαν αυτά τα τεράστια ποσοστά αστοχίας, με τα ελλατωματικά 360.
    Στο ΟΝΕ πάλι, με αυτή η τραγική παρουσίαση που του είχαν κάνει, κατέστρεψαν ότι είχαν χτίσει με το 360.
    Έπειτα αφού εξαγόραζαν ένα σωρό game studios, μετά από κάποιο διάστημα, τα έκλειναν, ή τα πουλούσαν.
    Γενικά όλα αυτά τα χρόνια, έχουν κάνει τεράστια λάθη. Έκαναν ένα βήμα προς και δυο πίσω. Κινήσεις εντελώς αψυχολόγητες και γι' αυτό και έχασαν κόσμο.
    Εμένα π.χ. έτσι με έχασαν. Ενώ αρχικά η πρώτη μου κονσόλα ήταν το αρχικό ΧΒΟΧ και έπειτα η επόμενη που πήρα ήταν το 360. Αλλά με αυτά και τα άλλα, σε αυτήν τη γενιά, τουλάχιστον ακόμα, δεν έχω πάρει ΟΝΕ. Θέλω να το πάρω, αλλά θέλω να δω και παιχνίδια, ώστε να αξίζει κατά την γνώμη μου, η αγορά που θα κάνω. Ναι γουστάρω τα HALO και GEARS, αλλά θέλω κι' άλλα. Μόνο αυτά δεν μου φτάνουν. Τα multiplatform, δεν τα μετράω, γιατί δύσκολα νομίζω θα πάρει κάποιος κονσόλα μόνο και μόνο γιατί θα έχει λίγα pixels παραπάνω, από την ανταγωνιστική, φθηνότερη πρόταση. Εγώ τουλάχιστον, έτσι κάνω.

    • Mimis Dimi

     Καλησπέρα κατ αρχήν. Σε βρίσκω αδιαβαστο. Οι πωλήσεις του 360 έπεσαν όταν η sony αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα εταιριών έτσι ώστε να μειωθούν οι τίτλοι των παιχνιδιών για την microsoft. Όπου κάνω λάθος διόρθωσε με. Είμαι gamer σε κονσόλες πάνω από 15 χρόνια!!! Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση του σχολίου μου.

     • Terminator

      Καλησπέρα Μίμη, δεν ισχύει αυτό. Η ίδια η Microsoft χαντάκωσε τον εαυτό της με τη στρατηγική της από τα μέσα της προηγούμενης γενιάς (λιγότερα δικά της παιχνίδια, λιγότερα νέα ονόματα, Kinect, TV TV TV κτλ).

      • Visitor

       Πολύ σωστά!

      • Mimis Dimi

       Όταν λες λιγότερα δικά της παιχνίδια, μήπως έρχεσαι στα λόγια μου? Αυτό γνωρίζω φίλε μου terminator. Τέλος πάντων το τελευταίο που έχω να πω,,,,,,,, καλό gaming να έχουμε και τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι εταιρείες μεταξύ τους. A gamer never dies, only respawn!!!!!! Καλό βράδυ φιλαράκια

       • Terminator

        Τα λιγότερα παιχνίδια όμως δεν οφείλονται στις συμφωνίες της Sony

      • SFOpatronangel

       Κοίτα Σπύρο, το Kinect δεν είναι κακό. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι μια πολύ ωραία τεχνολογία, που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο Xbox One, για φωνητικές εντολές, για Cortana, για motion controls, για εφαρμογές κοκ. Είναι και μια πολύ καλή 1080p κάμερα και μικρόφωνο για το Skype της κονσόλας...Απλά δεν μπορούσε να κάνει αυτό που η Microsoft ήθελε. Να πάρει κομμάτι από τους casuals του Wii. Για αυτό το παράτησε στο τέλος. Και για αυτό δεν θα πάρω ποτέ το Scorpio.

       • Terminator

        Ότι κι αν είναι σαν τεχνολογία, για παιχνίδια ήταν τραγικό.

 • Spyros13

  Εγώ πάντως "παράτησα" την Sony μετά από σχεδόν 15 χρόνια και ξανάγυρισα σε Microsoft με το Xbox X,και δεν το έχω μετανιώσει!Πιστεύω η εταιρεία το 2018 θα ανέβει πολύ!πάντως όντως η τωρινή γενιά γενικά θεωρείτε η πιο πετυχημένη!Αναμένουμε την νέα γενιά το 2020 περίπου όταν θα ξεκινήσει με μεγάλο ενδιαφέρον..

 • DimTheLeg

  Termi πάλι εκμεταλλεύομαι ένα άρθρο σου για να να σε ρωτήσω κάτι άσχετο και πάλι ζητάω συγγνώμη. Αλλά εσύ φταις που απαντάς σε ότι ρωτήσουμε και αμέσως.. έχω ps4 χωρίς να εχω ακόμα συνδρομή plus. Μπορώ να παίξω τα destiny 1 & 2 γιατί διαβάζω ότι είναι online only multiplayer shooter..?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. ( συνέχισε αυτό που τόσο καλά ξέρεις να κάνεις)

  • nikolas22072014

   Μπορείς να κάνεις τα story missions νομίζω αλλά το Destiny είναι παιχνίδι που απαιτεί συνδρομή online αλλιώς δεν λέει.

  • Terminator

   Μπορείς εκτός από τις όποιες multiplayer δραστηριότητες. Όπως λέει και ο Νικόλας όμως καλύτερα να βάλεις Plus για να το απολαύσεις στο έπακρο.

 • George Simeonidis

  πλάκα πλάκα πάντως, η sony κυριάρχησε σε μεγάλο βαθμό της Microsoft έχοντας περίπου τις διπλάσιες πωλήσεις και πιο πολλά exclusives, οκ μπορεί τώρα με το scorpio x ή όπως το λένε να προσπαθεί να ανακάμψει ή microsoft, αλλά στα next gen το 2013-14 μπήκε με το αριστερό και θέλει "αγώνα" για να εξισορροπήσει ξανά με τη sony στον τομέα console gaming και console gamers (πιο πολύ τη γνώμη μου λέω, αλλά τα πιο πολλά είναι facts)