alt text

Το πολυαναμενόμενο update 1.70 του PS4 είναι επιτέλους εδώ και φέρνει πολλές σημαντικές αλλαγές και προσθήκες. Δείτε τις αναλυτικά παρακάτω όπως τις ανακοίνωσε η Sony και πείτε μας γνώμη!

Επεξεργασία και κοινοποίηση των Καλύτερων Στιγμών Παιχνιδιού με την εφαρμογή SHAREfactory
Μόλις οι κάτοχοι του PS4 ενημερώσουν το λογισμικό του συστήματός τους στην έκδοση 1.70, θα μπορούν να αναβαθμίσουν τη δυνατότητα κοινοποίησης του παιχνιδιού τους μέσω της λήψης της νέας εφαρμογής SHAREfactory, του εργαλείου επεξεργασίας εμπλουτισμένων βίντεο του συστήματος PS4 που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εύκολα τα βίντεο του παιχνιδιού τους με ειδικά εφέ όπως φίλτρα, μεταβάσεις και θέματα. Το SHAREfactory παρέχει πρόσβαση σε μια εκτενή σειρά εργαλείων για την εξατομίκευση βίντεο, με προσθήκη κειμένου και σχολιασμού βίντεο και δυνατότητα προβολής 2 οθονών ταυτόχρονα (picture-in-picture) χρησιμοποιώντας την PlayStation®Camera. Οι κάτοχοι του PS4 μπορούν επίσης να προσθέσουν προσαρμοσμένα σάουντρακ στα βίντεό τους χρησιμοποιώντας τα ηχητικά κομμάτια που περιλαμβάνονται ή κάνοντας εισαγωγή δικών τους μουσικών κομματιών. Χάρη σε αυτήν την πλούσια σειρά χαρακτηριστικών, το SHAREfactory επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν μια καλοφτιαγμένη συλλογή από τις καλύτερες στιγμές παιχνιδιού τους και να τις μοιραστούν με τους φίλους τους και τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία συμμετέχουν.

Ταχύτερη λήψη παιχνιδιών με την αυτόματη λήψη για παιχνίδια προπαραγγελίας
Η αμεσότητα και η ευκολότερη πρόσβαση σε περιεχόμενο αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της εμπειρίας PS4, ενώ διατηρούνται επίσης και παλαιότερα χαρακτηριστικά, όπως το «Play As You Download». Σύντομα οι παίκτες θα μπορούν να κάνουν αυτόματη λήψη επιλεγμένων παιχνιδιών προπαραγελίας από το PlayStation®Store πριν την κυκλοφορία τους, ώστε να μπορούν να τα παίξουν μόλις κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία αυτόματης λήψης, θα γίνει αυτόματη λήψη του παιχνιδιού αρκετές ημέρες πριν από την κυκλοφορία του. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας, θα εμφανιστεί ένα νέο χρονόμετρο, που θα σας δείχνει πόσος χρόνος απομένει μέχρι την κυκλοφορία και την παροχή πρόσβασης στο περιεχόμενο.

Μεγαλύτερη ευελιξία στην καταγραφή στιγμιότυπων παιχνιδιού με την επιλογή απενεργοποίησης του HDCP
Η ενημέρωση 1.70 περιλαμβάνει και ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν επίμονα οι χρήστες του PS4, καθώς θα είναι πλέον δυνατή η απενεργοποίηση της Προστασίας ψηφιακής αντιγραφής μεγάλου εύρους ζώνης (High-bandwidth Digital Copy Protection - HDCP) για παιχνίδια. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες του PS4 να εξάγουν τα δεδομένα τους μέσω HDMI σε μια εξωτερική συσκευή καταγραφής για μεγαλύτερη ευελιξία κατά την καταγραφή στιγμιότυπων του παιχνιδιού τους, καθώς επίσης και μεγαλύτερης διάρκειας εγγεγραμμένων και ζωντανών περιόδων σύνδεσης.

Εύκολη κοινοποίηση καταγεγραμμένων βίντεο, στιγμιότυπων οθόνης ή επεξεργασμένων βίντεο με την επιλογή εξαγωγής δεδομένων σε USB
Θα προστεθεί επίσης η δυνατότητα εξαγωγής καταγεγραμμένων βίντεο, στιγμιότυπων οθόνης ή επεξεργασμένων βίντεο SHAREfactory στη μονάδα USB πατώντας το κουμπί SHARE του χειριστηρίου DUALSHOCK®4, που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τις θρυλικότερες και πιο ηρωικές στιγμές του παιχνιδιού τους με τον υπόλοιπο κόσμο σε πλατφόρμες βίντεο κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής τους.

Προβολή Ζωντανών αναμεταδόσεων σε μορφή HD ή Προβολή αναμεταδόσεων αργότερα, χάρη στη λειτουργία Archiving Support (Υποστήριξη αρχειοθέτησης)
Με τη νέα ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν να αναμεταδίδουν το παιχνίδι τους σε ανάλυση 720p HD και να αρχειοθετούν τις αναμεταδόσεις τους μέσω του Twitch και του Ustream.

DUALSHOCK 4
Ρυθμίσεις φωτεινότητας για τη μπάρα φωτεινότητας θα είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες εντάσεις: Υψηλή, Μεσαία και Χαμηλή, από το μενού Ρυθμίσεων. Οι χρήστες θα έχουν επίσης την επιλογή να ελέγχουν το πληκτρολόγιο επί της οθόνης χρησιμοποιώντας την επιφάνεια αφής του χειριστηρίου DUALSHOCK 4, με εντολές που θα καταχωρίζονται πατώντας στην επιφάνεια αφής ή το κουμπί Χ.

PlayStation Store
Εναλλακτικοί Τρόποι Πληρωμής (Alternative Payment Methods - APM) θα προστεθούν για περιεχόμενο που αγοράζεται μέσω του PS Store, ενώ θα διατίθεται επίσης και υποστήριξη PayPal.

ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ
Οι ενημερωμένες ρυθμίσεις θα επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφορτώνουν στιγμιότυπα οθόνης ή βίντεο κλιπ κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης, να αλλάζουν τον προεπιλεγμένο χρόνο εγγραφής για καταγραφές παιχνιδιού και να επιλέγουν μόνο τα στιγμιότυπα οθόνης και τα βίντεο κλιπ που θέλουν να αποθηκεύσουν στο σύστημα PS4 τους. Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο του απορρήτου των ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ βίντεο ή στιγμιότυπων οθόνης που μεταφορτώνουν στο Facebook, χάρη στην ικανότητα επιλογής του κοινού στο οποίο θα είναι ορατά τα εν λόγω στοιχεία.

Φίλοι
Οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν ευκολότερα φίλους και να στέλνουν αιτήματα φιλίας, χάρη στη δυνατότητα αναζήτησης Φίλων-Φίλων (Friends-of-Friends), την προβολή Κοινών Φίλων στο προφίλ άλλων χρηστών και την αποδοχή αιτημάτων φιλίας απευθείας από τη λίστα φίλων.

Τρόπαια
Τα τρόπαια θα μπορούν να ταξινομηθούν κατά σειρά σπανιότητας, από το μενού Επιλογών.

PlayStation Camera
Η κάμερα του PlayStation ανταποκρίνεται σε επιπλέον φωνητικές εντολές, επιτρέποντας στους χρήστες να ανοίγουν τις εγκαταστημένες εφαρμογές που επιλέγουν.

 • 6xXx6

  που ειναι το stereoscopic 3D???
  έλεος

  • costas

   εδω δεν εβαλαν ενα youtbe app

 • Fonias_7

  Υποστήριξη να μπορώ να βάζω ένα γαμωusb θα βγάλει;;;Υποστήριξη να ακούω ένα τραγούδι γαμωmp3 θα βάλει; ; ;Ε λ ε ο ς με τα κλασσικότερα πράματα που θα τα βρεις σε μηχανήματα του 20ου αιώνα.Άιντε να δούμε

  • Jin_Kazamas™

   Δεν μας δίνουν παιχνίδια που δεν μας δίνουν μέχρι το φθινόπωρο δεν βάζουν και τα βασικα να σκοτώνουμε την ώρα μας. Άσε σονυ αρέσει σονυ!!!! 🙁

   • Jin_Kazamas™

    Αρε σονυ Αρε σονυ!!
    (τον κορέκτορα μέσα!! :p )

    • alessan

     το ασε σονυ αρεσει σονυ ηταν πιο ωραιο χαχαχαχαχα

     • Jin_Kazamas™

      χαχαχα κανει θαυματα ο κορεκτορας του κινητου (αμα γραφεις και γρηγορα.. ) 😀 😀

 • Agony

  Δεν εχει 3D , δεν εχει Youtube app, δεν εχει usb support, ουτε πεζει Mp3 ???
  Flash content πεζει η και αυτό όχι ?

  • Kilia

   Ολοι οι κονσολακηδες λενε οτι δινουν 400 εουρος για να κανουν καλα ενα μονο πραγμα αλλα τωρα τους χαλαει που δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο, παραλογο?
   Εννοειται δεν παει σε εσενα, επιασα την ειρωνεια.

   • Fonias_7

    Ναι,για ένα πράμα που λες την έχουμε την κονσόλα κ αυτό το κάνει πολύ καλά αλλά όχι να μην έχει "πράματα" που είχε το ps1! ! !Δε ζητάμε κάτι το εξεζητημένο.,νορμάλ πραματακια της πλάκας

    • Jin_Kazamas™

     Και στην τελικη αυτα τα κανανε και οι προκατοχοι τους...!!!! Δεν μιλαμε για κατι το εξωπραγματικο...

    • Φοίνικας ο Τέταρτος

     Αυτά συμβαίνουν άμα ο χρήστης μονίμως έχει χαμηλές προσδοκίες η εταιρεία λασκάρει και σου προσφέρει ακόμα χαμηλότερα πράγματα

     Τουλάχιστον άμα πιέζεις την εταιρεία για κάτι μεγάλο στην χειρότερη να πάρεις κάτι φυσιολόγικο.

     Ντάξει τώρα η Sony άμα βλέπει πως το PS4 πουλάει καλά όπως είναι (χωρίς παιχνίδια και βασικά εργαλεία που γινόντουσαν από εποχές PS1) σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί λολ. Θα ασχοληθεί μεν , αλλά με το πάσο της δηλαδή σε κανά χρόνο θα μπορείς να συνδέσεις Usb στην Usb θύρα και να το βλέπει λελ.

     • Fonias_7

      Δηλαδή,τι προσδοκίες έχει ένας Σονάκιας,ένας xboxάκιας και οι εταιρείες χαμηλώνουν τον πήχη;Διαφωνώ,πριν παρουσιαστούν οι κονσόλες εαν δεις εδω κ σε φόρουμ τι γραφότανε απο ιδέες χρηστων καθε άλλο ''χαμηλές προσδοκίες'' δεν είχανε.Το να κάθομαι να ποστάρω εν έτη 2014 γιατί δεν υποστηρίζει η NEXT GEN κονσόλα μου mp3(!!!),usb(!!!) κλπ είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για τον οποιονδήποτε gamer.Πλάκα κάνουμε;Ποιο πάσο να δείξει?Ένα update μερικων κιλομπάιτ είναι ουτε καν mb που λέει ο λόγος!!!Το κινητο μου που είναι απ το 2004 πάιζει mp3!Δ-Ε-Κ-Α χρόνια πίσω!Η νυν τηλεόραση μου υποστηρίζει mp3+usb!Ουαααου!Σοβαροί να μαστε,και να είναι εκει στη Sony άιντε να δούμε.

      Υ.Γ Το θέμα είναι ότι αυτα τα δυο όταν λέγαμε τι υποστηρίζει κ τι όχι περάσανε στα πολλήηη ψιλά αλλιώς...σου λεγα γω.

      • Jin_Kazamas™

       +1 από μένα!
       Σωστοτατος!

      • panzerfaust

       Όλες αυτές οι απαραίτητες προσθήκες γίνονται σιγά σιγά με updates γιατί και οι 2 βιάστηκαν να τις κυκλοφορήσουν για να προλάβουν τον ανταγωνισμό αλλιώς θα τις κυκλοφορούσαν έναν χρόνο μετά μπορεί και παραπάνω.

  • gerasimos

   τρομερές απώλειες..άκου να μην έχει 3d,youtube και να μην παίζει mp3!!!

   • Fonias_7

    Φυσικά και είναι ΑΠΩΛΕΙΕΣ δεν καταλαβα.Ποιος μπορει να ΚΡΙΝΕΙ τι είναι απωλεια κ τι όχι?Για μένα ΕΙΝΑΙ διότι το Home Cinema που χω είναι μονιμώς συνδεδεμένο με το ps4 κ παλιά με το ps3 έβαζα με usb τραγούδια-φωτο-βιντεο-ταινίες και τα άκουγα-έβλεπα απο κει!!!Χωρις να ανοιγω pc χωρίς τίποτα.Καθομαι και γραφω δεκαδες λεξεις για την μη υποστηριξη usb+mp3.Hμαρτον ρε,ημαρτον ρε Sony

   • johnhoston

    http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-trine-2-on-ps4

    Εχω κατεβασει τη δοκιμαστικη εκδοση και παιζει κανονικα 3d και μαλιστα στα 1080p/60fps

    Απλα δεν εχω βρει αλλο παιχνιδι να εχει και 3d

    • mpak7

     Για τις ταινιες δεν υποστηριζει το 3d

   • Φοίνικας ο Τέταρτος

    Ε σου βγάζει όλα τα features που είχε το προϊγούμενο προϊον (π.χ. PS3) φυσικά και είναι απώλεια από την στιγμή που δεν προσθέτει κάτι. Βάλε και το backwards compatibility που έχει βγει μόνο και μόνο για να είναι πιο φθηνή η κονσόλα + να σε αναγκάσουν να αγοράσεις τα παιχνίδια ξανά στο PSN.

    Άμα ο άλλος έχει home cinema με PS4 ενώ πριν ήταν με το PS3 και ήταν κομπλέ τι να κάνει τώρα ;

    Δεν έχει λογική να αφαιρούνται features από γενιά σε γενιά καθώς υποθετικά μιλάμε οτί υπάρχει πρόοδος όσο προχωράμε όχι κάθοδος

    @φονιάς

    Οι προσδοκίες δεν είναι χαμηλές μόνο εδώ αλλά γενικά , καταρχήν ότι και να πούμε εδώ δεν αλλάζει κάτι το θέμα είναι τι γίνεται στα πιο μεγάλα μέσα τύπου π.χ. reddit , /r/gaming ξέρω γω χίλια δύο μέρη.

    Ο κόσμος καταπίνει ότι του δώσει η εταιρεία όλοι κάνουν/κάναν κωλοτούμπες για την κονσόλα α θα έχει το ένα α θα έχει το άλλο που στην τελική ήταν βασικά πράγματα αλλά η πλειοψηφία δεν είχε παραπάνω απαιτήσεις

    Όταν έχεις μία κονσόλα που από τώρα έχει outdated hardware (σε σχέση με εποχές PS3/360 που είχαν GPU που δεν είχαν βγει καν ακόμα στην αγορά) δεν έχει παιχνίδια , βγάζει κάτι παιχνίδια που δεν είναι καν 1080p (το standard από το 2009) ή 60fps τι περιμένεις ;

    Η κεντρική δουλειά μίας κονσόλας είναι να παίζει τα παιχνίδια καλά βέβαια και άμα δεν μπορεί να κάνει καν ούτε αυτό μην περιμένεις να μπορεί/έχει χρόνο/δώσει βάση σε δευτερεύοντα features τύπου (δευτερεύοντα για αυτούς) usb/mp3/youtube και τέτοια αφού στην τελική βλέπουν πως οι πωλήσεις πάνε μια χαρά άρα ο κόσμος είναι ευχαριστημένος ! Αυτά συμβαίνουν άμα ο Χ/Υ καταναλωτής κάνει αγορές χωρίς να ερευνά , άθελα του υποστηρίζει μισοτελειωμένες δουλειές.

 • mpak7

  Το 3d το σιχαθηκα! αχρειαστο για μενα!

 • ObsessedGeorge
  • http://game20.gr Terminator

   Ωραίος

 • euris

  Παιδια ποιες ειναι οι νεες φωνητικες εντολες? Εγω τις ιδιες βρισκω!

 • VagDog

  Μ αρεσε η υποστηριξη PayPal και η μειωση του led του DS4 !!!! Tωρα ολα τ αλλα δε μ ενδιαφερουν...Το μονο π θελω ειναι να φαινεται οταν εισερχονται οι φιλοι μας!!! Μια χαρα ειναι η κονσολα κ ειναι για παιχνιδι....Μια διαμαρτυσεστε χωρις λογο κ αιτια....!!!!

  • Jin_Kazamas™

   Το led το ρυθμιζεις εσυ (πχ 2~3 προκαθορισμενες) η μπαινει στο low και αυτο ηταν?

   • palu3y

    Εχει επιλογη νομιζω για High,medium,low φωτισμο.

    • Jin_Kazamas™

     Ok! Ευχαριστώ. 🙂

 • palu3y

  Επιλογη να αλλαξεις το ονομα σου θα αξιωθουν να βαλουν η ειναι τοσο εξεζητημενο πια?

  • Fonias_7

   Άααλο κ τουτο.Άλλο μακροχρόνιο-επιστημονικό ζήτημα που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας.

 • Amonra

  Αδιάφορο για εμενα το update. Κανα παιχνίδι θα βγάλουνε? Ακόμα με το στανιό βγαίνουνε. Τα λοιπά σε 2 η μοίρα κάποια στιγμή θα μπούνε. Δώστε παιχνίδια πρώτα...

 • ObsessedGeorge

  Ένα άλλο πολύ ωραίο είναι που επιτέλους μπορούμε να πατήσουμε κρατημένο το L2+Δ στο virtual keyboard και να μας εμφανήσει τα σύμβολα.

 • http://enom1sh.podbean.com Enomish

  Για μενα το πιο χρησιμο χαρακτηριστικο του νεου firmware ηταν η μεταφορα Screenshots κ Video σε usb γιατι τα ανεβαζα συχνα στα social media/networks, κατα τα αλλα εχω μονο 3 παιχνιδια ( ΚΖ , BF4 , AC4 ) κ περιμενω για καποια καλη νεα κυκλοφορια... ( κ μαλλον θα περιμενω για πολυ ) οσο αφορα τα media ολα περνούν απο ενα Jailbroken Fat Ps3 με Showtime!!! κ καταλήγουν για εικονα σε μια Panasonic L42E30E με HDMI 1.4 k ηχο απο οπτικη ινα σε Logitech Z5500

 • Γιάννης

  http://www.dualshockers.com/2014/04/30/rumor-ps4-getting-friend-notifications-in-firmware-update-1-8-some-features-may-have-been-delayed/

  Δείτε αυτό! Ουσιαστικά λέει πως λίγες ώρες πριν ,βγήκαν πράγματα από το Update ,όπως τα friend notifications και σύμφωνα με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ενός site θα βγουν σύντoμα στο Update 1.8