Πάτρα Games Expo 2012

, Κυριακή 18 Μάρτιος 2012 0  

Αρκετές εκατοντάδες κόσμου πέρασαν από το πρώτο (και ελπίζουμε όχι τελευταίο) Games Expo της Πάτρας, το οποίο διοργανώθηκε στις 16 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με ενθουσιασμό και θετική διάθεση! Aκολουθουθεί συνοπτική αναφορά και φωτό παρακάτω.

Σε μια αίθουσα είχαν στηθεί αρκετά stands με 3DS (Super Mario Land 3D, TLoZ OoT 3D, Nintendogs and Cats, Mario Kart 7 κ.α.), κάποια κλασικά arcade machines (MS Pacman, Tekken 3, Bubble Bobble κ.α.), τρεις τηλεοράσεις με Xbox 360 και το ολοκαίνουριο Street Fighter X Tekken (στις οποίες τηλεοράσεις αργότερα έγινε και τουρνουά), αλλά και gaming μηχανήματα-“δεινοσαύροι”! Σε μια διπλανή αίθουσα είχαν στηθεί κάποιοι υπολογιστές για την διεξαγωγή του τουρνουά League of Legends. Παράλληλα με τα events στο αμφιθέατρο, λάμβαναν χώρα ενδιαφέρουσες ομιλίες από άτομα του ευρύτερου χώρου της τεχνολογίας, με θέματα γενικά αλλά και πιο εξειδικευμένα πάνω στην σχέση μας με τα video games, αλλά και σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας τους και την κοινωνικοπολιτιστική τους προέκταση. Αναφορά έγινε στο νεοσύστατο gi-Cluster, τη συνεργασία δηλαδή αρκετών σημαντικών ελληνικών εταιρειών ηλεκτρονικών παιχνιδιών (και όχι μόνο) με σκοπό την αύξηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας.

Στο δεύτερο μισό του συνεδρίου είχαμε την ευκαιρία να δούμε παρουσιάσεις από τις ελληνικές εταιρείες του χώρου. Είδαμε την εντυπωσιακή μηχανή γραφικών της Eyelead Software με όνομα Hive3D, έγινε παρουσίαση του νέου strategy browser game της SDS. Game Studios (1453-1821: Η Ώρα της Απελευθέρωσης) με όνομα GensWar, μάθαμε τα σχέδια της Aventurine για την διάδοση του MMORPG Darkfall στην ασιατική αγορά, τις συνεργασίες της Games2Gaze με τις Icehole και Rotten Fish, μάθαμε περισσότερα για το Amnesty The Game που αποτελεί έργο μια ομάδας εθελοντών από τις εταιρείες που ανήκουν στην HGDA (Ελληνικής Game Developers Association) και αφορά τις προσπάθειες της Διεθνούς Αμνηστίας για την κατάργηση της θανατικής ποινής και ενημερωθήκαμε σχετικά με τις μελλοντικές ενέργειες και τα project αρκετών άλλων ελληνικών εταιρειών.

Πολύ καλή η προσπάθεια ανάδειξης των videο games από το ΙΕΕΕ Computer Society Student Chapter και το Φοιτητικό Παράρτημα ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, που παρά τα λίγα τεχνικά προβλήματα, στέφθηκε με επιτυχία! Ελπίζουμε στην θεσμοθέτηση της διοργάνωσης και να ακολουθήσουν το παράδειγμα και το μεράκι των διοργανωτών και τα υπόλοιπα αντίστοιχα ιδρύματα/οργανισμοί της χώρας. Τέτοιες ενέργειες χρειαζόμαστε για να μπορούμε κάποια στιγμή να θεωρηθούμε, σαν χώρα, μέρος της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και όχι παθητικοί δέκτες–καταναλωτές. Ελπίζουμε επίσης στην μελλοντική συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις όχι μόνο των δημιουργών, αλλά και περισσότερων τοπικών διανομέων, καθώς μόνο οι Nortec και CD Media έδωσαν το παρόν. Και του χρόνου!