Wii U: Κλειδωμένο στην κονσόλα το Nintendo Network ID (!)

, Δευτέρα 19 Νοέμβριος 2012 0  

Οι κάτοχοι του φρεσκοκυκλοφορημένου Wii U στην Αμερική, έρχονται αντιμέτωποι με (ακόμα) μία δυσάρεστη έκπληξη. Όπως φαίνεται, ο λογαριασμός χρήστη, το Nintendo Network ID, είναι κλειδωμένο στην κονσόλα και δεν μεταφέρεται. Aυτό σημαίνει ότι το Nintendo Network ID σας, στο οποίο είναι αποθηκευμένα saves, ρυθμίσεις, και η δραστηριότητά σας στο Miiverse, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μόνο στο δικό σας Wii U. Ακατανόητα πράγματα από τη Nintendo, η οποία βέβαια μόλις τώρα κάνει την πρώτη της σοβαρή online προσπάθεια και... φαίνεται. Ελπίζουμε στο μέλλον να αρθεί αυτός ο περιορισμός. Σχόλια;

 • ObsessedGeorge

  Χαχαχαχα! Φαντάζεστε να κάνουν το ίδιο η Sony και MS στα δικά τους next gen systems?

 • http://as Leon

  Καλο αυτο μονο στην δικια σου κονσολα!!

 • http://game20.gr Terminator

  Πλάκα κάνεις έτσι;

 • Nerven

  Και πες πως επεσε και έσπασε; Πανε όλα;

 • Anonymous

  H Nintendo απλά δεν θέλει να δώσω εγώ και ο καθένας τον κωδικό σε άλλους για να κατεβάζουν τσαμπέ τα παιχνίδια ο ένας του άλλου...Simple as that...

  Κατά τα άλλα, άμα πέσει και σπάσει, το κάνεις αντικατάσταση αλλά χρειάζεται παρέμβαση από Nintendo...Όπως γινόταν και στο Wii δηλαδή...

 • Chronix

  Λανθασμένη κίνηση από την Ninty.

  @An, δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που σε άλλες κονσόλες έχουν λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, χωρίς αυτούς τους περιορισμούς.

 • Anonymous

  Trust me, γι' αυτό είναι...

  Η Ν δεν θέλει ούτε ένας να παίρνει δωρεάν! Η Sony αφήνει έναν...Η Ν όχι...

 • Chronix

  Στο λέω γιατί η MS σου επιτρέπει να μεταφέρεις το profile σου σε οποιαδήποτε κονσόλα και να παίξεις τα παιχνίδια σου, αλλά δεν επιτρέπει σε άλλους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Είναι να χαζό να εφαρμόζουν αυτό τον περιορισμό, από την στιγμή που υπάρχουν γνωστές λύσεις.

 • Anonymous

  Και πως ξέρει η MS ότι δεν έδωσα απλά τον κωδικό μου σε 5 φίλους και όλοι κατέβασαν τα αρχεία?

 • Chronix

  Το περιεχόμενο συνδέεται με το account του κάθε χρήστη. Και να κατεβάσει κάποιος άλλος τα παιχνίδια σου, μέσω του profile σου, στην κονσόλα του, του είναι άχρηστα, καθώς τα αρχεία φέρουν την ψηφιακή υπογραφή του ιδιοκτήτη.

 • Anonymous

  Ε τότε τί νόημα έχει?

 • StratosGK

  Στο PS3 για παράδειγμα αν 2 φίλοι έχουν έναν κοινό λογαριασμό για τα digital και πέρα από αυτόν έχουν ο καθένας τον δικό του, τότε θα μπορούσαν να παίζουν και οι 2 online το ίδιο παιχνίδι χωρίς πρόβλημα απ όσο ξέρω.

 • Chronix

  @Αn Μόλις σου εξήγησα πως διασφαλίζει μία εταιρία ότι δεν θα υπάρχει διαμοιρισμός αγορασμένου περιεχομένου, χωρίς να σε περιορίζει να παίζεις μόνο σε μία κονσόλα. Δεν ξέρω τι κατάλαβες.

 • Anonymous

  Με το να μην μπορείς να πάρεις τα αρχεία σου σε άλλη κονσόλα γιατί είναι κλειδωμένα αλλού, δεν έχει νόημα να μεταφέρεις απλά το account...

  Αν μεταφέρονται και τα παιχνίδια, δεν έχει νόημα όλη η συζήτηση που κάνουμε...

 • StratosGK

  Δηλαδή Chronix για να τρέξει το παιχνίδι σε μια κονσόλα πρέπει να τρέξει μέσα από τον λογαριασμό Live αλλά και το user account που φτιάχνεις στην κονσόλα?

 • Chronix

  Λάθος κατάλαβες. Εγώ μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία μου στην κονσόλα σου και να παίξω με το account μου. Αλλά για το δικό σου account είναι άχρηστα, καθώς μπορείς να βλέπεις τα αρχεία μου στην κονσόλα σου, αλλά δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτά γιατί φέρουν την δικιά μου ψηφιακή υπογραφή.

 • Anonymous

  Ε, αυτό μόνο το gamerscore επηρεάζει! Κατά τα άλλα, παίζουν όσοι θέλουν τα παιχνίδια, απλά από άλλο λογαριασμό και όχι ταυτόχρονα...meh...
  Απλά μένεις offline και παίζουν 200 άτομα!

 • Chronix

  @Στράτος, Ναι. Ότι αγοράσεις συνδέεται με τον λογαριαμό σου και μόνο εσύ έχεις πρόσβαση, ανεξάρτητα σε ποια κονσόλα είσαι.

 • StratosGK

  Αυτό που λέει ο Anon για το offline ισχύει? Γιατί γίνεται αυτό στο PS3.

 • Chronix

  @Αn Δεν γίνεται αυτό που λες, γιατί στην περίπτωση του offline, ελέγχει την κονσόλα που έχει αγοραστεί το περιεχόμενο. Δεν ξέρω αν δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις. Αν καταφέρεις εσύ να παίξεις παιχνίδι που έχω αγοράσει εγώ σε άλλο account online ή offline, θα σου κάνω εγώ δώρο το Wii U.

 • StratosGK

  Chronix αυτό που λες μου φέρνει λίγο σε DRM γύρω από την κονσόλα. Σε περίπτωση που αλλάξεις κονσόλα δηλαδή δεν θα μπορείς να παίζεις offline αυτά που είχες αγοράσει στην πρώτη?

 • Anonymous

  Όχι παιδί μου...Στο PS3, μπορούν 2 χρήστες να έχουν το ίδιο παιχνίδι, ο 2ος από τον 1ο, δωρεάν, αλλά δεν μπορούν δύο κονσόλες να είναι online με τον ίδιο χρήστη...Στο 360 δεν μοιράζεται περιεχόμενο...Αλλά δεν μπορώ να μπω εγώ σαν χρήστης "ΕΣΥ" και να παίζω offline αφού χωρίς online δεν γίνεται ταυτοποίηση?

 • meh

  Στρατο, δεν φερνει σε DRM. Ειναι DRM. Με τον ιδιο τροπο λειτουργει και το Steam Guard.

 • StratosGK

  Anon αν στο PS3 ο πρώτος μπει με το account του την επόμενη φορά που ο δεύτερος θα πάει online με το δικό του account το σύστημα θα ενημερώσει την κατάσταση του παιχνιδιού σε unplayable. Πιο πάνω έγραψα λάθος online. Έπρεπε να γράψω offline.
  Το κόλπο είναι να έχουν ένα κοινό, να μπαίνουν online με αυτό, και κατευθείαν log out Και ethernet plug out. Μετά Log in με το δικό τους και παίζουν.

  Στο 360 νομίζω πως είναι σαν DRM.
  Καλά τα λέει ο Chronix, απλά είναι λίγο μπέρδεμα το πράγμα! 😀

 • agony

  Θέλετε να μου πείτε ότι θέλει iq Αϊνστάιν για να κλειδώνει το online id ανά 2-3 κονσόλες κυλιόμενα.

  Έχεις dld saves games και όταν σπάσει η κονσόλα τότε στέλνεις mail στην Nintendo απενεργοποιούν το online serial τις συσκευής και το ενεργοποιούν στην νέα σου κονσόλα .Η το κάνουν αυτοματοποιημένα σε κάθε νέα ενεργοποίηση απενεργοποιείται η παλαιότερη. Όπως επίσης πρέπει το online id να μπορεί να δεθεί με 2-3 serial hardware σε περίπτωση που έχεις wiiu σπίτι σου και στο εξοχικό σου.

  Cronix +1 πολύ σωστός σε όλα !!!

 • gogos

  Παιδια εγω μπερδευτηκα με την συζητηση που βλεπω.. Υποψιαζομαι κατι εφιαλτικο η ειναι ιδεα μου? Το wiiU δεν θα παιζει μεταχειρισμενα παιχνιδια και οταν αγοραζεις ενα παιχνιδι θα συνδεετε με την τον λογαριασμο σου και δεν θα μπορεις μετα ακομη και αν εχεις το disc στα χερια σου να παιξεις το παιχνιδι offline σε αλλη κονσολα?

 • Anonymous

  Όχι, gogos, καμία σχέση

 • gogos

  Ευτυχως!

 • Chronix

  Στράτος, δεν φέρνει λίγο σε DRM, είναι DRM. Για να παίξεις offline σε μία καινούρια κονσόλα πρέπει να μεταφέρεις τις άδειες. Μόνο αν είσαι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σου online μπορείς να παίξεις σε άλλη κονσόλα, χωρίς να μεταφέρεις άδειες.

  An, ούτε αυτό γίνεται για τους λόγους που εξήγησα.

  Στην βασική κονσόλα, μπορείς να παίζεις είτε online είτε offline. Σε οποιαδήποτε άλλη, είτε πρέπει να είσαι online είτε να μεταφέρεις τις άδειες και να χαθούν από τον πρώτη.

 • Anonymous

  Ε, εντάξει...Εν ολίγοις, ΓΤΠ! Σόρρυ κιόλας αλλά δεν έχει κανένα νόημα...

  Ούτε καν για να έχεις κονσόλα στο εξοχικό σου, γιατί α)αν έχεις εξοχικό έχεις και αυτοκίνητο ή έστω κουβαλάς βαλίτσα και άρα μπορείς να πάρεις την αρχική κονσόλα, β)δεν έχεις ίντερνετ...

  Γιατί το συζητάμε, λοιπόν?

 • Chronix

  Το συζητάμε γιατί αυτό που περιγράφω σου δίνει κάποιες επιλογές. Το σύστημα του Wii U είναι χαζό και πολυ περιοριστικό.

 • Anonymous

  Ναι, εντάξει, συμφωνώ. Αλλά δεν βρίσκω χρησιμότητα στις επιλογές που δίνει υποτίθεται το 360...Αυτό σου έγραψα πιο πάνω.

 • Havokalex

  Απαράδεκτες τακτικες. Τι να πω!

  Ασχετο αλλα το ZombiU πηγε για βρουβες. Δεν μπορω να πω οτι δεν το περιμενα το 7αρακι. Red Steel ZombiU!

 • Anonymous

  Όπως και να έχει, στέκεται πιο πάνω από το RE6...λολολολολολ

  trollface.jpg

 • xboxakias.gr

  μιας κ πιασαμε το zombie u τελικα ανο εχει γραφικα π δν εχουμε δει απο κονσολες μεχρι σημερα?πως το βλεπεις?ελεγες πολλα για το συγκεκριμενο παιχνιδι!

 • StratosGK

  Είναι ωραίο xboxakia, η αίσθηση που δίνει είναι πρωτοποριακή.

 • Anonymous

  Τα γραφικά του είναι η ίδια κατάσταση με αυτήν του Red Steel. Δηλαδή, αποδεκτά σε πολλά σημεία, άσχημα σε κάποια λιγότερα και εκπληκτικά σε άλλα πολλά...

  Δηλαδή θα δεις ένα τραπέζι με flat textures, αλλά θα δεις και τα γραφικά στο Buckingham Palace μέσα και έξω...Κοινώς, μεγάλες διακυμάνσεις... Αυτό που έλεγα από την αρχή, αν γυρίσεις πίσω στα σχόλιά μου.

  Ειδικά ο φωτισμός, είναι από άλλον πλανήτη... 😉

 • xboxakias.gr

  μακαρι να ειναι καλο..!!!

  ο φωτισμος του halo 4 ειναι απο αλλον πλανητη..

 • Anonymous

  Είναι ειδική περίπτωση παιχνιδιού...Δεν πάει για δράση όπως το RE6...Ίσα ίσα, είναι πολύ αργός ο ρυθμός του...Αν το δεις έτσι και το αποδεχτείς,τότε μιλάμε για εκπληκτικό παιχνίδι...Αν το πάρεις για οτιδήποτε άλλο, οι αντιδράσεις σου θα είναι από μέτριες μέχρι να σιχαθείς τη Ubisoft. Είναι για περιορισμένο κοινό και κάποιοι reviewers δεν το κρίνουν με αυτά τα κριτήρια....Γι' αυτό βλέπεις τέτοιες κριτικές και βαθμούς...Το gamespot, για παράδειγμα είναι εντελώς ΓΤΠ! Έβαλε στο ZombiU 4.5 γιατί δεν του άρεσε το survival horror και στο RE6 πάλι 4.5 γιατί δεν του άρεσε το action στοιχείο και ήθελε survival horror...Τραγελαφικά πράγματα, δηλαδή.

  Το review του IGN το ανέλαβε ο Gregg Miller, που έχει εκφραστεί ουκ ολίγες φορές με hate comments για Nintendo... Όπως καταλαβαίνεις, ήταν δύσκολο να μπει καλός βαθμός...
  Αυτά δυστυχώς δεν ακούγονται προς τα έξω συχνά!

  Πάντως, σε κάποια σημεία είναι κάπως άσχημα τα γραφικά, αλλά εντάξει...Τίτλος λανσαρίσματος, με περιορισμένο budget και προσωπικό που αυξήθηκε μετά την Ε3 2012 όταν είδαν τις αντιδράσεις του κόσμου και πόσο αναμενόμενο έγινε το παιχνίδι...Στο sequel, φαντάζομαι θα δούμε πιο πολλά πράγματα...Και πιστεύω σε sequel, οι πωλήσεις, προς το παρόν και μελλοντικές, δείχνουν καλά σημάδια...

  Δεν ξέρω, δεν τον έχω δει στο Halo 4 ακόμα...Αλλά δες λίγο από ZombiU, έχουν ανέβει τα intro levels στο youtube... 😉

  Κάθε αντικείμενο και real time σκιά από το φακό σου...Αν και έχει και αρνητικά στο συγκεκριμένο θέμα...

 • xboxakias.gr

  εμενα τα survival horror παιχνιδια ειναιτα αγαπημενα μ...κ στεμαχωριεαι π αυτο το ειδος παιχνιδιων εχει σταματησει σχεδον να υπαρχει..σε ολοκληρη γενια κ τα πραγαμτικα sh παιχνιδια π επαιξα ηταν το amnesia στο pc κ το siren στο πσ3...τα dead space δν ειναι για μενα ση..απλα εχουν την αισθηση..μακαρι να ειναι πραγματικο sh...μακαρι να ξαναδουμε παιχνιδια οπως τα siren-sillent hill 2-3-4-fatal frame...μας εχουν ληψει..!

 • Anonymous

  Μαζί σου...Έχει χαθεί πλέον αυτό το στοιχείο...Μην περιμένεις όμως εντελώς παρανόρμαλ καταστάσεις στο συγκεκριμένο, τύπου silent hill ! H Ubisoft ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, Zombies apocalypse και survival horror χωρίς πολλές fancy @@ριές και στολίδια...

  Αν αυτά τα αποδέχεσαι, τότε το παιχνίδι θα σου μείνει χαραγμένο στο μυαλό! Αλλιώς, δεν εγγυώμαι...

 • Havokalex

  Εν αναμονη του Last Of Us λοιπον και ελπιζοντας οτι τα Survival games θα παρουν μια ανασα. Αν και Naughty Dog ειναι αυτη, δεν την φοβαμαι.

 • Anonymous

  Μία τίμια ερώτηση με προσμονή για μία τίμια απάντηση:

  Από όσα έχεις δει και από τα δύο παιχνίδια, θεωρείς το The Last of Us πιο survival-horror από το ZombiU?

 • xboxakias.gr

  survival ειπε οχι survival horror...ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι..!

 • Havokalex

  Για πολλους και ποικιλους λογους θεωρω οτι το Last Of Us ειναι πολυ περισσοτερο Survival απο το ZombiU και γι αυτον ακριβως τον λογο δεν ανεφερα το Horror στοιχειο του μιας και δεν εχουμε δει πολλα (VGA Ισως) αλλα ειναι ενα Studio το οποιο ειναι απ τα πιο ταλαντουχα ενω το συγκεκριμενο ηταν ολοι σχεδον απ το Red Steel.

 • Havokalex

  +1 Xboxakias.gr

 • Anonymous

  Βασικά, σχεδόν κανένας δεν είναι από το Red Steel, αλλά ΟΚ.

  Εγώ πάντως, αυτό που είδα από το TLoU(δεν φαίνεται ωραίο, ε?) είναι πανέμορφα γραφικά, stealth, action, platforming, αλλά survival ούτε για δείγμα. Δεν είδα κάποια στιγμή να παλεύουν για επιβίωση με την κλασσική έννοια...Στα μόνα κομμάτια που έπρεπε να φροντίσουν να μη γίνουν αντιληπτοί γιατί δεν είχαν πολλές επιλογές απόδρασης(survival κομμάτι), όλο ήταν ένα stealth game...

 • bigi

  Εγώ πάντως χθες το βράδυ που γύρισα πήρα γραμμή ότι κυκλοφόρησε το wii u.Ήμουν 3 μέρες χωρίς ιντερνέτ, που λέει και ο Τέρμης, και είχα ξεχαστεί.Έβαλα twitch λοιπόν, χώθηκα στο κρεβάτι και χάζευα τα πρώτα streams.Σα γιορτή μου φάνηκε. 😛

 • Anonymous

  Βγήκαν και νέα reviews για το ZombiU...Eurogamer και Joystiq του δίνουν 9/10...

  Προσωπικά δεν συμπαθώ κανένα από τα δύο, κυρίως το Joystiq, αλλά whatever...

 • Anonymous

  Επίσης, βγήκε και το review του GameTrailers που εμπιστεύομαι(σαν σελίδα) λίγο περισσότερο(αν και όχι και πολύ)...Του δίνει 6.5/10...

  Κάποια από αυτά που λέει έχουν όντως βάση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των αρνητικών που αναφέρονται, είναι τρελό nit-picking ή bugs/glitches που διορθώθηκαν με το day1 update...