alt text

Η μεγάλη στιγμή ήρθε. Το μανιταροβασίλειο γέμισε μυρωδιά βενζίνης και διχρονίλας, ο Mario και η παρέα του ετοιμάζονται να καβαλήσουν κάρτ και μηχανές για να δούνε ποιος είναι ο πιο γρήγορος και πιο μοχθηρός. Ναι, το Mario Kart 8 είναι το γεγονός που όλοι οι κάτοχοι Wii U περίμεναν και πλέον μπορούν να το απολαύσουν σε όλο του το μεγαλείο.

Δεν θα κρύψω τον ενθουσιασμό μου για το Mario Kart 8. Δεν είναι απλά μια νέα προσθήκη στο σειρά για λόγους “τιμής” όπως το Mario Kart Wii. Αυτή τη φορά μιλάμε για ένα παιχνίδι που φέρει σημάδια αγάπης από την ομάδα που ασχολήθηκε μαζί του. Για να το θέσω με όρους Daft Punk, είναι το “Better-Faster-Stronger” Mario Kart που έχει βγει ως τώρα. Το Mario Kart 8 έχει όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός Mario Kart. Υπάρχουν τρία modes για να παίξετε, βασισμένα στα κυβικά των καρτ/μηχανών, οκτώ πρωταθλήματα με συνολικά 32 πίστες, παλιές και νέες. Παίρνοντας την πρώτη θέση στην υψηλότερη δυσκολία των 150cc, ξεκλειδώνετε την επιλογή να παίξετε τις πίστες αντίστροφα. Από το Mario Kart 7 επιστρέφουν τα εναέρια και τα υποβρύχια κομμάτια των πιστών, καθώς και η παραμετροποίηση των οχημάτων που αυτή τη φορά προσφέρει απίθανη ποικιλία που μεγαλώνει όσο κερδίζετε αγώνες και μαζεύετε coins. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χαρακτήρες, με το μεγαλύτερο ρόστερ στην ιστορία της σειράς και με τα Koopalings να έχουν την τιμητική τους ως unlockables.

Οι μηχανισμοί gameplay, που εδώ είναι το ψωμί της υπόθεσης, όχι μόνο έχουν ραφιναριστεί σε σχέση με το Mario Kart 7 του 3DS, αλλά πλέον τα πάντα έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να προάγεται η ομαλότητα στο παιχνίδι. Ο χειρισμός είναι ομαλός σαν μετάξι, τα power slides στις στροφές είναι χάρμα, επανέρχεστε μετά από χτυπήματα πολύ πιο γρήγορα, επανέρχεστε μετά από πτώση εκτός πίστας εξίσου γρήγορα και γενικά όλα μα όλα έχουν υπολογιστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και έχουν ρυθμιστεί με ακρίβεια εκατοστού. Τα power-ups επιστρέφουν με παλιές και νέες προσθήκες. Οι παλιές προσθήκες δεν θέλουν και ιδιαίτερη παρουσίαση, αφού όλοι τις γνωρίζουμε πολύ καλά. Όμως οι νέες προσθήκες έχουν πολύ ενδιαφέρον, όπως το οχταπλό power-up που σας προσφέρει μια πλειάδα από power-ups έτοιμα για χρήση, το piranha plant power-up που σας δίνει ένα γλαστράκι με ένα φυτό πιράνχα που δαγκώνει όποιον σας πλησιάζει και μια κόρνα που προκαλεί ένα ηχητικό κύμα στην περιοχή γύρω σας και μπορεί να σας γλιτώσει από το απαίσιο μπλε spiny shell.

Ναι, η συγκεκριμένη πίστα είναι ΤΟΣΟ εντυπωσιακή.

Ναι, η συγκεκριμένη πίστα είναι ΤΟΣΟ εντυπωσιακή.

Μια άλλη μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με τις πίστες, που πλέον έχουν κομμάτια με αντιβαρύτητα. Το στοιχείο αυτό έδωσε στους σχεδιαστές απόλυτη ελευθερία και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Πλέον οι αγώνες εξαπλώνονται σε τοίχους και ταβάνια ενώ σχεδόν όλες οι πίστες έχουν τεράστιες λούπες, ακραίες στροφές και περίεργες κλίσεις, κάνοντάς τις απολαυστικές και θεότρελες. Την ώρα που είστε πάνω σε περιοχή αντιβαρύτητας, ακουμπώντας κάποιον άλλο παίκτη ή πετυχαίνοντας bumpers, παίρνετε ένα μικρό boost το οποίο ναι μεν σας βοηθάει ελάχιστα, αλλά μπορεί και να σας στείλει εκτός πίστας. Οπότε από εκεί που τρέχετε και αποφεύγετε τα πάντα, φτάνετε στο σημείο να ψάχνετε κάποιον να χτυπήσετε. Παλιές πίστες από τα προηγούμενα Mario Kart επιστρέφουν, αλλά έχουν υποστεί και αυτές μεγάλες αλλαγές που ενσωματώνουν την αντιβαρύτητα, όπως το Toad's Turnpike όπου πλέον μπορείτε να αποφύγετε την κίνηση τρέχοντας σε τοίχους.

Όπως σε κάθε Mario Kart, έτσι και στο Mario Kart 8 το ζουμί είναι το πλούσιο και διασκεδαστικό multiplayer. Μπορείτε να παίξετε split-screen μαζί με άλλους τρεις παίκτες και αν είστε φαν από παλιά γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να παίζεις Mario Kart. Aν και στην περίπτωση τριών και παραπάνω παικτών, υπάρχει σημαντική μείωση του frame rate από τα 60fps στο μισό. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι το Mario Kart 8 θα γίνει η ψυχή του πάρτι (και θα χαλάσει φιλίες, θα πέσουν καλαμιές, καπελώματα με τα ποπκορν και άλλα τέτοια).

Για πιο... πολιτισμένες και σύγχρονες καταστάσεις υπάρχει το online αλλά και το two-player online που συνδυάζει local με online mutliplayer. Το online σε γενικές γραμμές είναι υποδειγματικό, με υποστήριξη 12 παικτών, χωρίς lag και τους αγώνες να κυλάνε πολύ ομαλά. Το πρόβλημα του multiplayer έρχεται από τις κλασικές τρικλοποδιές που βάζει η Nintendo στον εαυτό της. Αν παίζετε με άτομα που δεν είναι στη λίστα φίλων σας, μέσα στα lobbies δεν υπάρχει chat ούτε για δείγμα και περιορίζεστε σε κλασικές προεπιλεγμένες ατάκες. Όμως η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο εκνευριστική όταν παίζετε με φίλους, αφού τότε το voice chat περιορίζεται ΜΟΝΟ ΣΤΟ LOBBY. Αυτό σημαίνει μηδενική κουβεντούλα στους αγώνες. Επίσης ο χρονικός περιορισμός που έχετε για να επιλέξετε πίστες στο lobby δεν σας αφήνει να πείτε πολλά πράγματα και ξεκινώντας τον αγώνα η επικοινωνία κόβεται απότομα. Παρόλα αυτά, το online είναι άκρως διασκεδαστικό, όπως όλο το παιχνίδι άλλωστε. Αλλά προσωπικά προτιμώ μπύρες, πατατάκια, φίλους, βρισίδι και κλωτσιές.

Το βλέμμα του Luigi που στάζει μίσος και αίμα έχει ήδη γίνει ιντερνετικό φαινόμενο.

Το βλέμμα του Luigi που στάζει μίσος και αίμα έχει ήδη γίνει ιντερνετικό φαινόμενο.

Τελευταίο στοιχείο που αξίζει αναφορά είναι το Mario Kart TV ή εν συντομία MKTV. Πρόκειται για μια εφαρμογή μέσα στο παιχνίδι η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε δραματικά replay των αγώνων σας, να τα επεξεργάζεστε και να τα ανεβάζετε στο Youtube και το Miiverse. Η επεξεργασία είναι πολύ βασική. Τα μόνα πράγματα που μπορείτε να πειράξετε είναι τα περιεχόμενα του βίντεο, όπως ποιον οδηγό ή οδηγούς θέλετε να ακολουθείτε, αν θέλετε να εστιάζει στα αντικείμενα ή γενικά στη δράση και το πόσα δευτερόλεπτα θέλετε να είναι το βίντεο. Καλή προσθήκη που ελπίζω να υπάρχει (και να είναι λίγο πιο εξελιγμένη) και στο Smash Bros.

Πριν περάσω στον τεχνικό τομέα, θα ήθελα να σταθώ σε μερικά αρνητικά, πέρα από τις χαζομάρες που κάνει η Nintendo στο online. Το μεγαλύτερο μείον του παιχνιδιού είναι το απογοητευτικό Battle mode. Οι κανόνες είναι ίδιοι όπως παλιά, με τα μπαλόνια που αντιστοιχούν σε τρία χτυπήματα, αλλά αντί να σχεδιάσουν πίστες σε στιλ αρένας, χρησιμοποίσαν τις κανονικές πίστες. Αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο γιατί πολύ απλά οι πίστες που είναι για racing δεν είναι κατάλληλες για τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ελπίζω να διορθωθεί με κάποιο τρόπο, αν και είναι λυπηρό να πρέπει να κάνουμε τέτοια συζήτηση για παιχνίδι της Nintendo. Το δεύτερο αρνητικό είναι ότι στα 150cc η AI τα βάζει μαζί σας υπερβολικά πολύ. Συνήθως στον τρίτο γύρο, ξαφνικά δέχεστε έναν καταιγισμό πυρών από τους αντιπάλους σας. Αυτό το παρατήρησα μόνο παίζοντας μόνος ή σε αγώνες με ΑΙ και άλλους παίκτες. Ξαφνικά όλοι επικεντρώνονται σε έναν παίκτη και τον βαράνε ανελέητα στον τρίτο γύρο.

Τέρμα όμως τα αρνητικά. Ας περάσουμε στον τεχνικό τομέα που αποτελεί ένα από κορυφαία χαρακτηριστικά του τίτλου. Τα γραφικά του Mario Kart 8 είναι χάρμα οφθαλμών. Το frame rate τρέχει νεράκι στα 60fps, τα περιβάλλοντα είναι λεπτομερέστατα όπως και τα μοντέλα των χαρακτήρων, υπάρχουν απίθανα εφέ φωτισμού και σκίασης και γενικά όλο το παιχνίδι δείχνει υπέροχο. Η εμμονή στην λεπτομέρεια είναι εμφανέστατη. Οι χαρακτήρες πλέον κρατάνε τα power-ups στο χέρι τους και είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς δισταγμό, κάνουν διάφορες γκριμάτσες πόνου και χαράς, ενώ όλη αυτή η εκφραστικότητα ήδη έχει γίνει ιντερνετικό φαινόμενο με το φονικό βλέμμα του Luigi. Το μόνο θέμα είναι η έλλειψη anti-aliasing, αλλά πρόκειται για πταίσμα μπροστά στο μεγαλείο των γραφικών του Mario Kart 8. Μιλάμε για ένα πανέμορφο και ολοζώντανο παιχνίδι.

Παίζει ο DK να είναι το μεγαλύτερο troll του παιχνιδιού.

Παίζει ο DK να είναι το μεγαλύτερο troll του παιχνιδιού.

Η μουσική είναι και αυτή εκπληκτική. Πλέον πλήρως ενορχηστρωμένη, επανέρχεται με εντελώς νέα μουσικά θέματα για τις καινούριες πίστες, γεμάτα ενθουσιασμό και ενέργεια. Τα θέματα των παλιών πιστών έχουν ενορχηστρωθεί εκ νέου με πολύ ωραία αποτελέσματα. Το υπόλοιπο ηχητικό κομμάτι ταιριάζει απόλυτα στο πατιρντί που επικρατεί επί της οθόνης κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι ήχοι των καρτ και των μηχανών είναι αρκετά καλοί, τα ηχητικά εφέ και οι φωνές των ηρώων είναι καλά εναρμονισμένα με τη δράση και γενικά αυτό το ευχάριστο πανηγύρι που συμβαίνει με τα καταπληκτικά γραφικά συμπληρώνεται με ένα εξίσου ευχάριστο πανηγύρι και στον ήχο.

Εν τέλει το Mario Kart 8 ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του Wii U. Η κονσόλα και οι παίκτες “διψούσαν” για ένα τέτοιο παιχνίδι. Η σειρά Mario Kart παραμένει ο βασιλιάς των kart racers (και όχι μόνο) και επιδεικνύει περίτρανα τη δύναμή της σε όσους τόλμησαν να την αμφισβητήσουν (εσένα κοιτάω Sony με το ModNation και το LBP Kart). Αν έχετε Wii U, πολύ απλά το Mario Kart 8 ΠΡΕΠΕΙ να ανήκει στη συλλογή σας.

 • Τρομερός τεχνικός τομέας
 • Καλοσχεδιασμένο gameplay
 • Απίθανες πίστες
 • Διασκεδαστικό multiplayer
 • Απολαυστική μουσική
 • Το Mario Kart TV
 • Θα είναι η ψυχή του πάρτι για πολύ καιρό
 • Απογοητευτικό Battle mode
 • Περιορισμένο voice chat στο online
 • Στα 150cc η AI βάζει στο στόχαστρο τον παίκτη υπερβολικά πολύ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Wii U
ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Nintendo
ΕΚΔΟΣΗ:Nintendo
ΔΙΑΘΕΣΗ:Nortec
ΕΙΔΟΣ:Kart racing
ΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayer
ΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://mariokart8.nintendo.com/
HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:30/5/2014
PEGI:3
 • kotsios1998

  Μακαρι να ειχα Wii U!

 • solidus

  Για ενα καινουριο METROID PRIME κ XENOBLADE "πηραμε WII U",αλλα κ αυτο καλοδεχουμενο ειναι κ θα το παρουμε

 • Βαγγέλης

  Ωραίος Μarioland δεν άφησες τίποτα να πέσει κάτω. Πιστεύω οτι στο Battle κάποια στιγμή θα προσθέσουν αρένα αναγνωρίζοντας το λάθος τους.

  Τα γραφικά είναι όντως άπαιχτα και η όλη ατμόσφαιρα και το gameplay φανταστικό. Δεν ξεκολλάς να παίζεις. Τόσο πολύ κόλλησα που όταν έφυγα απο φίλο, άνοιξα το Wii για μερικούς γύρους εκεί.

  Περίμενα 10αρι αλλα σε καμία περίπτωση αυτός ο τίτλος δεν πρέπει να χαθεί.

  • http://game20.gr Terminator

   Ως κάτοχος του παιχνιδιού διαβεβαιώνω και εγώ ότι είναι φανταστικό, αλλά όχι 10άρι. Δυστυχώς το Battle mode και το περιορισμένο voice chat είναι σημαντικά αρνητικά.

 • pgetsos

  To πρωτο Mario Cart που με ψηνει...

  Βεβαια σαν σωστος αρχαιολγανος, να σου πω οτι ας συνεχιζει η ND το CTR να εβλεπες ποιο θα ηταν καλυτερο *Δακρυ αργοκυλαει στο μαγουλο*

  • xrist0s

   δεν εχω παιξει ακομα το 8 αλλα θα γινει αμεσα,παρολα αυτα το CTR συγκριτικα με ολα τα MK που εχω παιξει ειναι ελαφρως καλυτερο (δεν σημαινει οτι δεν λατρευω MK απλα ειχα καψει το CTR μικρος ^^)... και σε οδηγηση και πιο ανταγωνιστικο..

 • storm of fire

  Μάγκες είναι τέλειο....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

 • forneverarrow

  Εγω απλά θα έθετα τον τίτλο στο thumbnail του review κάπως ετσι: "Γιαυτο πήρατε Wii U????". Αναμφίβολα ειναι εξαιρετικός τίτλος, αλλα πόσο πια; Κατάντησε κουραστικό και βαρετό. Κάποτε πήρα GC bundle με Mario Kart γιατι τότε ήμουν 14 χρονών και μου άρεσε το universe του Mario. Πλέον δεν προσφέρει τίποτα...

  Ερώτηση: γιατι δεν έχουμε next gen Perfect Dark ή Eternal Darkness ή εστω κάποιο νέο ip; Τότε θα ήμουν απο τους πρώτους που θα αγόραζα την κονσόλα.

  • pgetsos

   Οσο βαρετο ειναι το Gran Turismo απο το οποιο εχουμε και ΔΥΟ σε καθε κονσολα 😉

   • forneverarrow

    Αν βαριέσαι τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και μάλιστα, ενα καθαρό racing sim, τότε συμφωνώ. Αλλα εγω έχω άλλη άποψη. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και στην περίπτωση της Sony, δεν υπάρχει η πίεση της αποτυχίας της κονσόλας, ούτε εχει περιοριστεί σε 2 franchises απο τη δεκαετία του 1990. Βάλε μόνο πόσα exclusives έδωσε η Sony στο ps3 και ποσά η Nintendo απο το N64 εώς σήμερα... Όλα παραλλαγές του Mario, Donkey Kong, Metroid και Zelda! Και οχι πάντα με πετυχημένο game.

    • Βαγγέλης

     Μπερδεύεις όμως ενα πράγμα. Η Sony δεν δημιουργεί παιχνίδια (oχι τουλάχιστον με τα ιδία μέσα), είναι packager. Σε αντίθεση με τη Νίντυ που δημιουργεί και κονσόλα αλλα και παιχνίδια.

     Ρομαντικά μονο να το δεις είναι απο τις ελάχιστες εταιρείες που αγαπάνε αυτό που κάνουν. Τα χρήματα έρχονται απο το προιόν που δημιουργούν και φροντίζουν με τόσο μεράκι. Σε αντίθεση με τους άλλους που πρώτα κοιτάνε τα νούμερα και μετά το προϊόν.

     Δανειζόμενος τα λόγια του Marioland "φέρει σημάδια αγάπης από την ομάδα που ασχολήθηκε μαζί του"

     Επίσης να σταθώ στο βαρετό. Επειδή είναι το ίδιο σημαίνει οτι ειναι βαρετό όμως; Μια δοκιμή θα σε πείσει. Με το που αστράψουν τα μάτια σου και χαμογελάσουν τα χείλη σου, θα αισθανθείς οπως πρωτοέπαιζες παιδί, μετά τα διαβάσματα.

     Αυτή η αγάπη λοιπόν περνά απο τα πρώτα λεπτά που παίζεις. Είναι πραγματικά σπάνιο στις μέρες μας.

     Ξαναλέω είναι λόγος αγοράς κονσόλας, αν μπορούσα θα την έπαιρνα.

     • forneverarrow

      Δεν είπα ποτέ ότι δεν εκτιμώ την Nintendo για όσα έχει προσφέρει. Και εγώ μαζί της μεγάλωσα αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ωραία, είναι καλό το παιχνίδι και ξυπνά αναμνήσεις. Ωραία, θα περάσεις καλά μαζί του. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται κάποιος για να πειστεί να πάρει Wii U? Δεν είμαι gamer που ξεκίνησε να παίζει φέτος, ούτε είμαι πια 15 χρονών. Όταν στο Wii U δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να παίξω ούτε Watch Dogs, ούτε Wolfenstein, ούτε MGS, ούτε Dark Souls ούτε, ούτε, ούτε... το Mario και 1-2 άλλοι τίτλοι αξίζουν να δώσω 320€ για μια κονσόλα που θα μείνει στην άκρη?

      @pgetsos: αν έπαιξες GT τα τελευταία 10 χρόνια, θα έπρεπε να ξέρεις ότι είναι χιλιάδες οι αλλαγές στο κάθε επόμενο και όχι μόνο αυτοκίνητα. Απλό παράδειγμα: παίξει GT 4 και μετά GT 6... άλλα physics και άλλο βάθος. Αλλά η ουσία δεν είναι στην εξέλιξη, αλλά στην ποικιλία. Και εγώ καιγόμουν στο CTR και θα έλιωνα και τώρα αν έβγαινε next gen έκδοση, αλλά ευτυχώς το PS4 δεν εξαρτάται από αυτό... εν αντιθέσει με το Wii U που όπως όλα δείχνουν, θα ζήσει μόνο με Mariο και -ίσως- κάποια Zelda...

      • pgetsos

       Ειχα την τιμη να παιξω τα 2/4/5 και προφανως βλεπω αλλαγες, οπως βλεπω ομως και σε αυτον εδω τον τιτλο 😉

       Σε καθε καλο παιχνιδι του WiiU βλεπεις τα ιδια μηνυματα σχεδον, σε φαση "αλλα 2-3 καλα παιχνιδια και θα την παρω"

       Αυτη τη στιγμη ειναι η κονσολα με το πληρεστερο ρεπερτοριο (μαζι και με οτι βγει μεσα στο 14)... Με ενα PC και ενα WiiU θα παιξεις το 99% των παιχνιδιων 😛 Γιατι αυτα που λες, τα παιζω στον υπολογιστη, αξιζει να δωσω 400-500€ για 3-4 παιχνιδια αν εχω καλουτσικο υπολογιστη; 😉

       Το θεμα εχει πολλες οπτικες, και στην τελικη ειναι τι γουσταρει ο καθενας... Εγω γουσταρω τη ζωη μου με το GTAV και ο απο κατω μου δε θελει να το ακουει καν 😛 Για εμενα, ναι αξιζει αυτη η κονσολα αλλα δεν εχω φραγκο για κανα παιχνιδι στο 3DS, ποσο δε μαλλον μια κονσολα... MK, DK, Bayonetta, διαφορα JRPG, SMLand κτλ αξιζουν για μενα προσωπικα 🙂

       • forneverarrow

        Αν σε καλύπτει το ρεπερτόριο του Wii U τότε πάσο. Εγω που δεν έχω gaming PC ομως, δεν μπορω να βασιστώ για κανένα λόγο στην κονσόλα της Nintendo. Ποια games του 2014 καλύπτει το U? τα παραπάνω που ανάφερα δεν τα εχει. Το ps4 αρχίζει να αποκτά τα πάντα πλέον (απο όσα βγαίνουν) και το ps3 που έχω καλύπτει τα λοιπά. Νομίζω είμαι ξεκάθαρος. Θα αγόραζα Wii U μόνο αν κάλυπτε όσα βγαίνουν σε Ps4/One και μαζί τα πολυ καλά exclusives που βγάζει η Nintendo. Με τα σημερινά δεδομένα όμως, ούτε καν.

        • pgetsos

         Εχει πολλα περισσοτερα παιχνιδια που δεν μπορω να παιξω απο οτι το PS4 αυτη τη στιγμη, σε συνδυασμο παντα με εναν υπολογιστη που αναγκαστικα θα φτιαξω το καλοκαιρι 😉

         Απο αυτην την αποψη... Αν δεν εχεις υπολογιστη προφανως και θα παρεις PS4 πρωτα 🙂

  • gogos

   Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται? Είναι mario απλά.. Άντι να αξιολογούμε παιχνίδια βάση ποιότητας, τα αξιολογούμε βάση σεβασμού προς το franchise ή βάση εκτίμησης/αντιπάθιας της εταιρίας που τα παράγει (λες και οι μεν τα δίνουν δωρεάν και οι δε μόνο τα χρεώνουν).. Πες μου οτι δεν το έχεις ξαναδεί ποτέ αυτο? Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τι εννοώ..

   Άσχετα απο τα παραπάνω το παιχνίδι δείχνει πολύ διασκεδαστικό. Νομίζω οτι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένιας. Η ψύχη άλλωστε ποτέ δεν γερνάει 😀

   • forneverarrow

    Μα ρε gogo δεν διαφωνώ. Και το MGS τα ίδια σκατα ειναι σε θέμα αντιμετώπισης απο τους fan. Αλλα ούτε exclusive ειναι πλέον, ούτε ειναι ίδιο μετα απο 20 χρόνια. Και τα Halo και όλες οι exclusive σειρές. Φαντάσου τι θα γινόταν σήμερα αν η Sony είχε ps4 με μόνους τίτλους ενα Crash, ενα GT και ενα Spyro the Dragon που θα ήταν ίδια για μια εικοσαετία με εξαίρεση τα γραφικα. Είχε ελπίδα να πουλήσει;;

    • pgetsos

     Μα, εκει ειναι το θεμα που κανεις λαθος! Δεν ειναι ιδια! 😉 Επαναλαμβανω, οσο ιδια ειναι τα GT που αλλαζεις απλα οχηματα,πιστες και γραφικα 😛 Αν βαριεσαι τα καρτακια, συμφωνω... Εγω θα πεθαινα για ενα CTR με καινουργια γραφικα, καμια 10ρια πιστες ακομα και τιποτα αλλο καινουργιο..

     Και δεν ειναι παραλλαγες του Mario, ειναι διαφορετικα παιχνιδια με τον ιδιο χαρακτηρα! Και ειδικα στα φορητα εχει τρομερες αποκλειστικοτητες η Νιντυ...

     Α, και ποιος δεν εχει κραξει ασχημα Μαριο οπως κατι παλιοτερα mario party/golf/tennis ? Δες και βαθμολογιες η χολια εδω στο site

    • gogos

     Προσωπικά λάτρεψα απίστευτα το spyro the dragon (που το θυμήθηκες?)! Μαζευόμασταν όλα τα παιδιά της γειτονιάς σε σπίτια και λίωναμε στο ps1, μέχρι η νοικοκυρά να μας βαρεθεί και να μας στείλει στα σπίτια μας!!! Ήταν μαγεία για τότε αλλά... καλό είναι το gaming να εξελίσεται και να μην μένουμε στα ίδια. Είμαι πολύ κατα της λογικής της αποθέωσης francaises είτε απο τους gamers, είτε απο το τύπο. To uncharted 2 ας πούμε ήταν ένα τεράστιο βήμα και για το Gaming, αλλα και για το Ps3. Επι της ουσίας δημιούργησε και καθιέρωσε το scripted gameplay, με τον τρόπο του το γνωρίζουμε σήμερα, αλλα και αυτό έδωσε οτι ηταν να δώσει πια. New IPs please!!!!

     • pgetsos

      Μη σε δω να παρακαλας ποτε για τον μαγο τον τεταρτο 😛

      • gogos

       Πραγματικά δεν θα το ήθελα. Η cd project red άλλωστε ανέφερε οτι το Wild Hunt θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς που θα "σφραγίσει" την ιστορία του Geralt. Ελπίζω το cyberpunk 2077, να καταφέρει να προσφέρει έστω το 50% απο αυτό που πρόσφερε η σειρά the witcher.

       • pgetsos

        Αν η ποιοτητα δεν πεφτει, δε με χαλαει καθολου... Ακομα περισσοτερο οταν ο χαρακτηρας ειναι ιδιος αλλα διαφορετικο ειδος παιχνιδιου!

 • storm of fire

  Μάριο ωρέ κοπέλια.........

 • ApoStyle

  Φοβερό παιχνίδι!
  Χαλάλι τα 60 ευρώ που σε άλλη περίπτωση δε πρόκειτε να δινα για παιχνίδι kart ή racing

 • Dimosonicu

  Και εγώ αν μπορούσα θα την έπαιρνα την κονσόλα, άντε να βγούμε στα αλήθεια από την οικονομική κρίση, από μικρό παιδί έχω μια μεγάλη τεράστια wish list (ποτέ θα εκπληρωθεί just dreams) δεν θέλω να είμαι hardcore gamer θέλω ειμαι super ultra hardcore gamer ,ξέρω ότι θα εκπληρωθεί αυτή μου η επυθιμια ούτε άλλος είμαι 15 χρόνων και θα ασχοληθω με το επάγγελμα διμιουργιας videogames.

 • Zaratoth

  Αυτό δεν θα βγει και σε 3DS, ή κάνω λάθος;

  • http://game20.gr Terminator

   Όχι. Το 3DS άλλωστε έχει το MK7.

   • Dimosonicu

    Εσύ και ο Marioland τι παιχνίδι απο τα δωρεάν διαλέξατε τελικά ;

    • http://game20.gr Terminator

     Ο Μάριος δε ξέρω, εγώ μάλλον πάω για Pikmin

     • storm of fire

      Τους κωδικούς για το download του παιχνιδιού, πότε σκοπεύουν να τους στείλουν?????

      • ApoStyle

       Έλα ντε;;;;;
       Ελπίζω όχι 31 Αυγούστου 23.59......

       • storm of fire

        Ποιο παιχνίδι διαλέξατε???? Εγώ διάλεξα Pikmin!!!

        • ApoStyle

         MARIO BROS U,παιχνίδι που απο τώρα ξέρουμε ότι κάτω απο 45 ευρώ δε θα πέσει ποτέ!

 • donkey

  Γιατι θεωρητε οτι ειμαι troll στο παιχνιδι????

 • http://www.game20.gr Marioland
 • Jin_Kazamas™

  Γ@ματο ειναι το ριμαδι!!!! Ετσι οπως το παμε μεις θελουμε απο μια κονσολα για καθε αποκλειστικοτητα γμτ!!!

 • Βαγγέλης

  Δεν υπάρχει ο Luigi

  https://www.youtube.com/watch?v=JXkCeaRPBNc

 • Zaratoth

  Το τσίμπησα και το λιώνω δεόντως, τόσο μόνος όσο και σε co-op (καθώς έχω μόλις 2 χειριστήρια). Τρελό, μα πολύ τρελό γέλιο.

 • meh

  Επαιξα χθες το Public του Πειραια 2 γυρους με τον Luigi. Νταξ, τρελο το παιχνιδακι, πανεμορφο και ετρεχε σαν βουτυρο. Το aliasing μου εβγαλε τα ματια βεβαια αλλα δεν πειραζει, μου επεσαν στην σειρα 2 πρασινα καβουκια και σαπισα στις μαπες τον Donkey Kong.